Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της πόλης

LIFOTEAM 20.12.2016 | 18:05

 

Ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί και φέτος μια ολοκληρωμένη σειρά εκδηλώσεων σε πολλά σημεία της πόλης και όλοι οι πολίτες - ιδιαίτερα τα παιδιά- έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα κοντά τους, όπου και αν μένουν. Η πόλη στολίζεται, μεταμορφώνεται και περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή. Η Πλατεία Συντάγματος, ο Εθνικός Κήπος και οι Πλατείες της Αθήνας, είναι μερικά μόνο από τα σημεία στα οποία έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

 

Πλατεία Συντάγματος: Το κέντρο της γιορτής

Η πλατεία Συντάγματος αποτελεί τον πυρήνα του χριστουγεννιάτικου σκηνικού της πόλης με το Δέντρο, ειδικές κατασκευές, παιχνίδια και μία σκηνή που φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες για παιδιά. Στο κεντρικότερο σημείο της πλατείας δεσπόζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου, ενώ το καθιερωμένο καρουζέλ κεντρίζει το ενδιαφέρον των μικρών μας -και όχι μόνο- φίλων. Στην πλατεία Συντάγματος καθ' όλη την διάρκεια του Δεκεμβρίου ακούγονται κλασικές και τζαζ μελωδίες, χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, βυζαντινούς ύμνους, έθνικ μουσικές και παραδοσιακούς χορούς.

Σε όλη την διάρκεια του μήνα η πλατεία Συντάγματος φιλοξενεί σειρά καλλιτεχνικών και μουσικών εκδηλώσεων, με αποκορύφωμα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, περιμένοντας την στιγμή που θα αλλάξει ο χρόνος και τα πυροτεχνήματα θα λούσουν τον ουρανό.

 

Εθνικός Κήπος: Το παραμυθένιο δάσος

Με στόχο να μαγέψει τα παιδιά και να ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς, ο Δήμος διαμορφώνει τον Εθνικό Κήπο στον απόλυτο προορισμό μάθησης και διασκέδασης. Εντυπωσιακές κατασκευές, πληθώρα διαδραστικών δραστηριοτήτων, παιχνίδια, ψυχαγωγία και εκπαίδευση συνθέτουν το σκηνικό του πιο όμορφου κήπου της Αθήνας. Οι μικροί επισκέπτες καλούνται να ακολουθήσουν μία μαγική διαδρομή μέσα στον Εθνικό Κήπο, συμμετέχουν σε δραστηριότητες, συναντούν πλάσματα και ιστορίες βγαλμένα από τον μαγευτικό κόσμο των παραμυθιών και των ονείρων.

 

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, διοργανώνονται μεγάλα πάρτι που έχουν στόχο να προσελκύσουν τους νέους της πόλης. Τα πάρτι πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή γνωστών DJs και ραδιοφωνικών παραγωγών, που ανεβασμένοι σε ειδικά decks «συνομιλούν» μουσικά μεταξύ τους και με το κοινό.

 

Πλατείες της Πόλης

Οι πλατείες της πόλης μεταμορφώνονται σε κεντρικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της πόλης, με εορταστικές εκδηλώσεις και πολλά φώτα.

 

Εκδηλώσεις στα διαμερίσματα

Κάθε μέρα μουσικά και καλλιτεχνικά σχήματα δίνουν συναυλίες και παραστάσεις στις γειτονιές και τα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας. Οι Αθηναίοι έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μία πολύ μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε πολλές γειτονιές της πόλης.