Το Φεστιβάλ Αθηνών συμμετέχει στο Athens Pride 2018

Η εντυπωσιακή ακροβατική περφόρμανς της Κλοέ Μολιά θα παρουσιαστεί στην Πλατεία Συντάγματος

Tο Φεστιβάλ Αθηνών ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στο φετινό Athens Pride, με την παράσταση της Κλοέ Μολιά «Horizon», που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος, δυο μέρες πριν τη μεγάλη παρέλαση του Σαββάτου και τις εκδηλώσεις που θα την συνοδεύσουν.

 

Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή ακροβατική περφόρμανς της Moλιά στις 19:00 και στις 21:00. Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, το «Horizon» θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο στην Πειραιώς 260, στις 20:15 και στις 23:00.

 

Από τι κρέμεται κανείς; Κυρίως από τον χρόνο. Για την Κλοέ Μολιά, η αιώρηση είναι ένας τρόπος να ζει κανείς έντονα στο εδώ και τώρα, ένας τρόπος να παράγουμε νόημα και πυκνότητα.

 

Με σπουδές στην κεραμική, την ακροβατική τέχνη (trapeze) και τις πολεμικές τέχνες, η Γαλλίδα περφόρμερ ίδρυσε την ομάδα Rhizome το 2009. Μέσα από τις ακροβατικές της περφόρμανς όπου αξιοποιεί τη μαθητεία της στις πολεμικές τέχνες, έρχεται αντιμέτωπη με την αίσθηση του κενού επιζητώντας το ιδιαίτερο εκείνο νόημα που παράγεται στη σιωπή.

 

Τo «Horizon», που εκτελεί η ίδια, είναι μια εντυπωσιακή ακροβατική περφόρμανς που κόβει την ανάσα. Ένας χώρος συμπυκνωμένος σε μια λεπτή ατσάλινη γραμμή που ζητά την αδιάσπαστη προσοχή μας.

 

Η διαδικασία της αιώρησης δημιουργεί ένα σύμπαν αντιθέσεων − το πάνω και το κάτω, η δράση και η ανάπαυση, το ασήμαντο και το τραγικό. Οι μύες αποκαλύπτονται σε όλη την ευάλωτη φύση τους, την ίδια στιγμή που ξεδιπλώνεται η δύναμή τους. Μέσα από τα θραύσματα, επινοείται ένα νέο κέντρο που αντισταθμίζει τον κατακερματισμό της σύγχρονης καθημερινότητας.

 

Η Γαλλίδα περφόρμερ σημειώνει για την τέχνη της: «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση αιώρησης στο κενό. Οι αισθήσεις οξύνονται. Αλλά και ο χρόνος μοιάζει μετέωρος όταν καλείσαι να εγκαταλείψεις τις ιδέες και τις εικόνες που έχεις πλάσει για το μέλλον και να εστιάσεις στο άπειρο όπως ξεδιπλώνεται στο παρόν. Όταν αιωρούμαι είναι σαν να καλώ τον αέρα και να ψηλαφώ τις αλλαγές στην πυκνότητά του. Σε κατάσταση έντασης εξερευνώ ποιητικά το βάρος των σωματιδίων».

 

Info

Horizon

Πλατεία Συντάγματος

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, 19:00 και 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Πειραιώς 260

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, 20:15 και 23:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός