Ένα άλμπουμ από την Πλατεία μας - Διάρκεια εργαστηρίων: 22 Μαΐου - 30 Ιουνίου 2021

Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια, συγκεντρώνουμε ιστορίες της γειτονιάς μας, συζητάμε, καταγράφουμε μαρτυρίες, και τις μετατρέπουμε σε στίχους, μουσική και έκφραση.

The LiFO team, 6.5.2021 | 13:16

Το Victoria Square Project σας καλεί από τις 22 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου 2021 να δημιουργήσουμε όλοι και όλες μαζί, ένα hip-hop άλμπουμ με ιστορίες της πλατεία Βικτωρίας, σε συνεργασία με hip hop μουσικούς, καλλιτέχνες και παραγωγούς. 

 

Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια, συγκεντρώνουμε ιστορίες της γειτονιάς μας, συζητάμε, καταγράφουμε μαρτυρίες, και τις μετατρέπουμε σε στίχους, μουσική και έκφραση. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο εργαστήρια ενώ οι συμμετέχοντες/ουσες μπορούν να επιλέξουν να λάβουν μέρος σε ένα ή και στα δύο. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων θα συνθέσουν ενα οπτικοακουστικό έργο με την συνδρομή όλων των συμμετεχόντων που θα παρουσιαστεί τις αρχές του φθινοπώρου στο Victoria Square Project.
 

Εργαστήριο «Συλλέγοντας ιστορίες της πλατείας»

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να εισαχθούν σε βασικές έννοιες και εργαλεία της προφορικής ιστορίας και να τα εφαρμόσουν στην πράξη συλλέγοντας προφορικές μαρτυρίες από την πλατεία της Βικτώριας. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων θα αναζητήσουμε τις πολυάριθμες ιστορίες που κρύβονται σε μια πλατεία που βρίσκεται στο επίκεντρο της αθηναϊκής ζωής και ιστορίας. Από το σινεμά Κατερίνα, τις διάσημες ταβέρνες, τα ζωηρά καφενεία έως το ξενοδοχείο Κρυστάλ, τον σταθμό του ΗΣΑΠ Βικτώρια και τις οικογένειες προσφύγων στα παγκάκια, η πολύβουη πλατεία είναι εκεί για να την ανακαλύψουμε και, μαθαίνοντας να ακούμε, να αναστοχαστούμε γύρω από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μιας πολυπολιτισμικής γειτονιάς της Αθήνας.

Συντονίστρια εργαστηρίου: Μαριλένα Κουκούλη

 

Εργαστήριο Χιπ Χοπ 

 

Ο στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με κάθε μορφή ρυθμικού, παραστατικού και εκφραστικού λόγου και να τους φανερώσει τις πηγές έμπνευσης που βρίσκονται στο περιβάλλον τους, ώστε να μπουν σε μια παραγωγική - δημιουργική διαδικασία, να βρουν ένα προσωπικό τρόπο ερμηνείας των κειμένων τους και τέλος να ηχογραφήσουν τα κείμενα αυτά σε στούντιο και να γίνουν μέρους της παραγωγής ενός μουσικού άλμπουμ.

Συντονιστής Εργαστηρίου: Mc Yinka


Δηλώστε συμμετοχή:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfpidhplDO2OLHsAWLxVqb9287D_f1KtfvIRNtZkjgaw1zJTA/viewform?usp=sf_link 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

www.victoriasquareproject.gr/an-album-from-our-square?lang=el

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός