Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής και Ιαπωνικής Χαρακτικής

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά παρουσιάζει μία μοναδική έκθεση με 44 Έλληνες και 65 Ιάπωνες σύγχρονοι καλλιτέχνες.

LIFOTEAM 15.3.2019 | 00:00

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά παρουσιάζει μία μοναδική έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής και Ιαπωνικής Χαρακτικής. Η χαρακτική σαν μορφή εικαστικής δημιουργίας είναι ιδιαίτερα οικεία στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στην Ιαπωνία.

 

Η έκθεση μας δίνει την ευκαιρία να εστιάσουμε στην τέχνη των δύο λαών. Έλληνες και Ιάπωνες χαράκτες καταθέτουν ο καθένας με τις δικές του εκφραστικές μεθόδους και τεχνικές τη δημιουργία πρωτότυπων έργων τα οποία γίνονται η αφορμή για την γνωριμία με τον πολιτισμό και την τέχνη των δύο χωρών. Καλλιτέχνες, με διαφορετικά βιώματα και ιστορία καταγράφουν τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις τους.


Η έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά αποτελεί ένα αφιέρωμα στη τέχνη της Χαρακτικής και συμμετέχουν 44 Έλληνες και 65 Ιάπωνες σύγχρονοι καλλιτέχνες με περισσότερα από 120 γνήσια χαρακτικά έργα. Η έκθεση εμπλουτίζεται με το Εργαστήριο Ιαπωνικής Ξυλογραφίας την Κυριακή 17 Μαρτίου (12:00 – 14:00) στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.


H έκθεση με το εργαστήριο Ιαπωνικής Ξυλογραφίας είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Αθήνα, της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και της Japan Print Society και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων από την υπογραφή του «Συμφώνου Φιλίας, Εμπορίου και Ναυτιλίας»

ΠΟΤΕ15/03/2019 - 20/03/2019
ΠΟΥΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός