Η διαδικασία δημόσιας έκθεσης του ιδιωτικού εαυτού βρίσκει την πιο ισχυρή έκφρασή της στο διαδίκτυο, «Μια τεχνολογία που προϋποθέτει και υλοποιεί έναν δημόσιο συναισθηματικό εαυτό και μάλιστα κάνει τον δημόσιο συναισθηματικό εαυτό να προηγείται των ιδιωτικών αλληλεπιδράσεων και να τις συνθέτει», αναφέρει η Eva Illouz.

Ο ψηφιακός κόσμος και οι εφαρμογές κυριαρχούν αλλάζοντας άρδην την αντίληψη του εαυτού και του κόσμου.

Πως βιώνεται σήμερα ο έρωτας; Στην εποχή των social media και της ψηφιακής διασύνδεσης. Στην εποχή που προηγείται και κυριαρχεί πολλές φορές η ψηφιακή ταυτότητα και εικόνα; Η φυσική επαφή σε ποιο στάδιο επιρροής των σχέσεων υπάρχει και πόσο επηρεάζει ή καθορίζει την σχέση; Έχει επαναπροσδιοριστεί η δόμηση των σχέσεων και η αντίληψη του εαυτού στα ψηφιακά περιβάλλοντα; Εν τέλει η σύγχρονη αγάπη πόσο ψηφιακή είναι στα χρόνια της ψηφιακής καθημερινότητας;

 

Digital Love: Πως ερωτευόμαστε στην εποχή των social media;

 

Η performance Digital Love σχολιάζει τη σύγχρονη διαδικασία σχέσεων /μη σχέσεων, εγγύτητας και απόστασης που προκύπτει στα ψηφιακά περιβάλλοντα. Σχολιάζει την ανάγκη για επαφή αλλά και την απομόνωση πίσω από τις οθόνες. Δύο πρόσωπα, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, επιθυμούν να επικοινωνήσουν, να ερωτευτούν. Υπάρχει πράγματι επιθυμία που να οδηγεί προς τον «άλλο» ή προτιμούν την ασφάλεια του ψηφιακού «σελοφάν»;

 

Digital Love: Πως ερωτευόμαστε στην εποχή των social media;

 

Η performance θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, στις 11 Μαΐου στην Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, Λεωνίδου και Μυλλέρου.

Σκηνοθετική επιμέλεια/concept: Ευγενία Γραμμένου

Performers:

Έρη Πολυζωγoπούλου

Νίκος Βλαχογιάννης

Σχεδιασμός ήχου/μουσικής : Σταύρος Κατσούλης

Διάρκεια performance: 40’

 

Πληροφορίες

Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων: Λεωνίδου και Μυλλέρου

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Ώρα έναρξης : 20:30

 

Η Ευγενία Γραμμένου σπούδασε εικαστικές τέχνες και θέατρο. Ασχολείται με visual arts και performance.Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε festival και εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

https://eugeniagrammenou.com

 

Η Έρη Πολυζωγoπούλου και ο Νίκος Βλαχογιάννης είναι performers και χορευτές με σπουδές στον χορό.

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός