ARTFLYER, ένας νέος χώρος τέχνης στην Κηφισιά

Στην εναρκτήρια επετειακή έκθεση “The Tenth Anniversary”, συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης.

The LiFO team, 30.6.2021 | 13:48

Tο ARTFLYER, ένας νέος χώρος τέχνης, αφιερωμένος στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, άνοιξε τις πόρτες του στην Κηφισιά. Μετά από μια δεκαετία δραστηριοτήτων το www.artflyer.net, ένα πρωτοποριακό δίκτυο έρευνας και παρουσίασης της σύγχρονης τέχνης, αποκτά πλέον και φυσική μορφή.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Αλεξίας Αντσακλή - Βαρδινογιάννη που έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με τη σύγχρονη τέχνη, να δώσει ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και να αποτελέσει αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε πρωτοπόρους σύγχρονους δημιουργούς και το ελληνικό κοινό.

 

Στην εναρκτήρια επετειακή έκθεση “The Tenth Anniversary”, συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης που έχουν προβληθεί στο www.artflyer.net, όπως οι: Adel Abdessemed, Ron Arad, Tony Cragg, Urs Fischer, Jacques Grange, Dakis Joannou, Marina Karella, Mary Katrantzou, Harold Koda, Christian Louboutin, Jean-Michel Othoniel, Nicolas Party, Laudomia Pucci, Imran Qureshi, David Shrigley, Kiki Smith, Joana Vasconcelos, Bethan Laura Wood, Erwin Wurm με ένα έργο τέχνης ή ένα προσωπικό αντικείμενο που τους αντιπροσωπεύει και έχει επηρεάσει καθοριστικά τη δημιουργική τους έκφραση. Σπάνιες δημιουργίες από τον χώρο της τέχνης, της μόδας, του design, αλλά και αντικείμενα μοναδικής αξίας που πρώτη φορά παρουσιάζονται σε μια συλλογική πρωτοποριακή έκθεση. Φωτογραφίες και αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις του www.artflyer.net παρουσιάζονται στο κήπο της γκαλερί προκειμένου να δημιουργηθεί μια πληρέστερη αφήγηση.

 

ARTFLYER, ένας νέος χώρος τέχνης στην Κηφισιά

 

Το ARTFLYER στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Κηφισιάς το οποίο κτίστηκε από τον καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγή Λορεντζάτο.

 

Η Αλεξία Αντσακλή – Βαρδινογιάννη σπούδασε οικονομικά και management στο Λονδίνο. Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος στη βρετανική έκδοση της Vogue και στη συνέχεια στην ελληνική. Το 2008 διορίστηκε υπεύθυνη συντονισμού του destefashioncollection μιας πρωτοποριακής συλλογής του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ. To 2010 δημιούργησε το website www.artflyer.net για το οποίο φωτογραφίζει και πραγματοποιεί συνεντεύξεις με κάποιους από τους σπουδαιότερους ανθρώπους των τεχνών. Το 2013 επιμελήθηκε την πρώτη έκθεση αφιερωμένη στο design στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς Martino Gamper 100 καρέκλες σε 100 ημέρες Μια πλατωνική ερμηνεία. Το 2021& ιδρύει τον χώρο Τέχνης ARTFLYER στην Κηφισιά.

 

Πληροφορίες για την έκθεση:

ARTFLYER, Αργυροπούλου 15 Κηφισιά 14562, 210 8016167, [email protected] 

Επιμέλεια: Αλεξία Αντσακλή- Βαρδινογιάννη

Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουνίου - 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Τετάρτη & Πέμπτη 12 - 8μμ.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός