Art on Boards| The Skate Project στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

Σύμφωνα με έρευνα του 2020 από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, σχετικά με την κουλτούρα του skateboarding, αποδείχθηκε ότι οι δραστηριότητες γύρω από αυτό, βελτιώνουν την πνευματική υγεία, ενισχύουν την αίσθηση της κοινότητας.

The LiFO team, 14.6.2021 | 16:18

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη και η THE SKATEROOM παρουσιάζουν -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- το επιτυχημένο Art-For-Social-Impact Project: Art on Boards| The Skate Project, που έχει καθιερώσει συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στον χώρο της σύγχρονης τέχνης! Καθιερωμένοι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα πάνω σε σανίδες skateboarding, η πώληση των οποίων υποστηρίζει έναν κοινωνικό σκοπό, και δίνοντάς τους έτσι συλλεκτική αξία!

 

Το Art on Boards | The Skate Project, βασίζεται στην ιδέα ότι η έμφαση στην τέχνη συνδυαστικά με τον αθλητισμό, μπορεί να κινητοποιήσει περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες προς την δημιουργική απασχόληση και την άσκηση, έτσι ώστε να προσφέρει μια νέα προοπτική που μπορεί φωτίσει με χαρά και έμπνευση τη ζωή τους.

 

Για την ελληνική εκδοχή, καλέσαμε 17 εικαστικούς με ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών πρακτικών, και παρουσιάζουμε μία ομαδική έκθεση με 51 πρωτότυπες και συλλεκτικές σανίδες που δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτόν το σκοπό!

 

Τα κέρδη από τα έσοδα της έκθεσης, θα δοθούν σε δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που υποστηρίζουν ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη στην Αθήνα:

Το Free Movement Skateboarding υποστηρίζει και προωθεί την πνευματική ευεξία, την ενδυνάμωση και την κοινωνική ένταξη/συνύπαρξη των απροστάτευτων ανήλικων που ζουν στην Αθήνα, μέσω του skateboarding. Με την καθιέρωση δεσμών μεταξύ μεταναστευτικών camp και ποικίλων κοινοτικών κέντρων, παρέχει εβδομαδιαία εργαστήρια skateboarding, και εκπαιδευτικά προγράμματα, προωθώντας τη γυναικεία συμμετοχή και αυτή πολλών διαφορετικών εθνικοτήτων.

 

Τον φιλανθρωπικό οργανισμό Mum Institute, που μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες με πυρήνα την τέχνη, προγράμματα σίτισης, επαγγελματικής κατάρτισης και αρχιτεκτονικής ανάπλασης, εστιάζει στην ενίσχυση του θεραπευτικού πλαισίου και της κοινωνικής ένταξης των παιδιών και νέων που διαμένουν σε δομές φροντίδας.

 

Και σε όλα τα συνεργατικά project που έχουν δημιουργήσει η FMS και ο MI από την γέννηση του Art OnBoards, συμβάλλοντας έτσι στην πνευματική και ψυχολογική ευμάρεια των παιδιών που διαφορετικά δεν θα είχαν καμία πρόσβαση σε ψυχαγωγία ή άθληση.

 

Σύμφωνα με έρευνα του 2020 από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, σχετικά με την κουλτούρα του skateboarding, αποδείχθηκε ότι οι δραστηριότητες γύρω από αυτό, βελτιώνουν την πνευματική υγεία, ενισχύουν την αίσθηση της κοινότητας και υποστηρίζουν τη διαφορετικότητα. Ενστερνιζόμενη την πεποίθηση αυτή, η Γκαλερί Ζουμπουλάκη σύστησε στην ελληνική αγορά την THE SKATEROOM και το όραμά της από το 2014.

 

Προσπερνώντας φυλετικές, έμφυλες και κοινωνικές διακρίσεις, το Art on Boards προωθεί την έννοια της ομαδικότητας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιθωριοποιημένων παιδιών μέσα από την άσκηση και τη δημιουργία! 

 

Art For Social Impact!

Συμμετέχουν οι:

Αντωνάκης, Γιάννης Βαρελάς, Κυβέλη Ζωή, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Λάκης & Άρης Ιωνάς The Callas, Στέλλα Καπεζάνου, Βασίλης Καρούκ, Πέγκυ Κλιάφα, Βασιλική Κούκου, Νίκος Λαγός, Όλγα Μηλιαρέση-Φωκά, Αναστασία Παπαλεωνίδα, Στέφανος Ρόκος, Βαλίνια Σβορώνου, Παύλος Τσάκωνας, Cacao rocks, GeorgiaFambris.

 

Διάρκεια  έκθεσης: 17 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2021

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

 

 Ώρες λειτουργίας:

Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00

Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός