«Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία» στο Μουσείο Ηρακλειδών

Στο πλαίσιο του Έτους Φιλίας Ελλάδας-Κίνας.

LIFOTEAM 22.2.2017 | 16:00

 

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στο κτίριο του μουσείου επί της Ηρακλειδών 16 στο Θησείο, για την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας του Μουσείου Ηρακλειδών με το Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (ΜΕΤΚ) στο Πεκίνο, με στόχο την ανταλλαγή δυο εκθέσεων αρχαίας επιστήμης και τεχνολογίας το 2017, στο πλαίσιο του Έτους Φιλίας Ελλάδας-Κίνας.

 

Συγκεκριμένα, το Μουσείο Ηρακλειδών θα παρουσιάσει στα δυο κτίριά του (Ηρακλειδών 16 και Απ. Παύλου 37, Θησείο) την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία» του ΜΕΤΚ από το Σεπτέμβριο 2017 έως και τον Ιανουάριο 2018, ενώ από τον Οκτώβριο 2017 έως και το Μάρτιο 2018, το Μουσείο Ηρακλειδών θα παρουσιάσει στο ΜΕΤΚ στο Πεκίνο την έκθεση «ΕΥΡΗΚΑ. Επιστήμη, τέχνη και τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων», σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ) και με επιστημονικό σύμβουλο τον Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πρόεδρο της ΕΜΑΕΤ, Θεοδόση Π. Τάσιο.

 

Για τη σπουδαιότητα της συνεργασίας με το ΜΕΤΚ στο Πεκίνο στο πλαίσιο του Έτους Φιλίας Ελλάδας-Κίνας μίλησε ο ιδρυτής του Μουσείου Ηρακλειδών Παύλος Φυρός, ενώ ο επιστημονικός σύμβουλος της έκθεσης ΕΥΡΗΚΑ, Θεοδόσης Π. Τάσιος, αναφέρθηκε στη θεμελιώδη σημασία που έδινε πάντοτε ο κινεζικός λαός στην τεχνολογία – ήδη απ’ τα μέσα της 3ης π.Χ. χιλιετίας.

 

Οι εκθέσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων/Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου.