Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης

Η πρώτη εικαστική έκθεση στο Ηρώδειο, από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και τον οργανισμό ΝΕΟΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έργο στη Πόλη».

LIFOTEAM 5.6.2020 | 00:00

Η πρώτη εικαστική έκθεση στο Ηρώδειο έρχεται από τις 5 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει μια in situ γλυπτική εγκατάσταση του Διονύση Καβαλλιεράτου. Την έκθεση παρουσιάζουν από κοινού το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και ο ΝΕΟΝ στο πλαίσιο του προγράμματος «Έργο στη Πόλη».

 

Η έκθεση «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης» εντάσσεται στο πρόγραμμα Έργο στην Πόλη 2020, στο πλαίσιο του οποίου ο ΝΕΟΝ αναθέτει σε έναν καλλιτέχνη κάθε χρόνο τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για μια ακόμα φορά, ο ΝΕΟΝ συμπράττει με θεσμικούς φορείς πολιτισμού και ενεργοποιεί ιστορικούς χώρους σε δράσεις που συνδέουν δημιουργικά το αρχαιολογικό παρελθόν με τον σύγχρονο πολιτισμό.

 

Με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια, αλλά και με ευθύνη απέναντι στο κοινό και τον Πολιτισμό, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών.

 

Ο Διονύσης Καβαλλιεράτος ασχολείται με τη γλυπτική. Τα έργα του περιγράφουν έναν σκληρό και διαταραγμένο κόσμο αστείων συμβάσεων, θεατρικών παράλογων και αδιαφορίας, με δόσεις ειρωνείας και αυτοσαρκασμού.

 

Στον εμβληματικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας του Μουσείου Μπενάκη Πολύνας Κοσμαδάκη, η έκθεση Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης είναι μια in situ εγκατάσταση από γλυπτικές μορφές που συνθέτουν έναν κυκλικό χορό.

 

Ο Χορός του Διονύση Καβαλλιεράτου συνδέεται άμεσα με τους τύπους, τις τελετουργίες και την κινησιολογία του αρχαίου δράματος. Ο καλλιτέχνης αξιοποιεί τις θρησκευτικές, σωματικές, κοινωνικο-πολιτικές συμπαραδηλώσεις/προεκτάσεις του τελετουργικού κυκλικού χορού και μας μιλά για τη σημασία της κοινότητας, της συντροφικότητας, της φιλίας, του γέλιου, της χειρονομίας, της σωματικής έκφρασης.

ΠΟΤΕ05/06/2020 - 03/07/2020
ΠΟΥΗΡΩΔΕΙΟ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός