Αδράνεια ΙΙ - Μια Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στο Μπάγκειον

Βιώσιμη είναι η κοινωνία, που καταφέρνει να υπάρχει για γενεές και γενεές, που έχει τη δυνατότητα να βλέπει αρκετά μακριά, που είναι αρκετά ευέλικτη και σοφή, ώστε να αναθεωρεί τον εαυτό της.

The LiFO team, 16.12.2021 | 16:39

Το ART HUB Athens - “Art for Social Change” πιστό στο όραμά του για έναν βιώσιμο κόσμο χωρίς διακρίσεις, όπου η τέχνη θα αποτελεί το όχημα για συλλογική δράση και κοινωνική αλλαγή, παρουσιάζει στις 16- 19 Δεκεμβρίου 2021 στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ (Πλ. Ομονοίας 18), την Ομαδική Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Αδράνεια ΙΙ by The Krank.

 

“Με τον όρο αδράνεια, στη Φυσική, αναφερόμαστε στην ιδιότητα των σωμάτων να αντιστέκονται στην οποιαδήποτε μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης.

Η άρνηση προσαρμογής σε μια νέα κατάσταση χαρακτηρίζει όλα τα σώματα.

Η αδράνεια διαπερνά την εποχή και την ολότητα της, δημιουργώντας μια εκτεταμένη ρωγμή στο ήδη δυσλειτουργικό σύστημα, που αποτυπώνεται με τη σειρά της και στον ψυχισμό του συνόλου.

Οι πλέον αδρανοποιημένες λειτουργίες της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης αυτής του πολιτισμού, σχηματίζουν την εικόνα μιας νέας πραγματικότητας, που χαρακτηρίζεται από ολοκληρωτική υποδούλωση, τόσο της τέχνη όσο και των καλλιτεχνών.

Ο δημιουργός, μέσω του έργου του, χάριν του τρόπου σκέψης, του συναισθήματος και της ενσυναίσθησης, της βούλησης και της εφευρετικότητάς του, σχεδιάζει, φαντάζεται και αποτολμά τη δημιουργία νέων πραγματικοτήτων.

Αυτές μετατρέπονται στη συνέχεια στις απαραίτητες λεπτομέρειες μιας δημιουργικής εσωτερικής ρήξης της κοινωνίας με το παρελθόν της που αποτελούν όμως λεπτομέρειες ζωτικής σημασίας για το άτομο στο παρόν.

Ένας κόσμος βουβός, δίχως καλλιτέχνες και ίχνος νοήματος ξεδιπλώνεται μπροστά μας, καθώς το καλλιτεχνικό φάσμα πολεμάται, εξαθλιώνεται και αποπροσανατολίζεται.

Αυτή η εξέλιξη επαναπροσδιορίζει τον καλλιτέχνη και το ρόλο του στην κοινωνία.

Βιώσιμη είναι η κοινωνία, που καταφέρνει να υπάρχει για γενεές και γενεές, που έχει τη δυνατότητα να βλέπει αρκετά μακριά, που είναι αρκετά ευέλικτη και σοφή, ώστε να αναθεωρεί τον εαυτό της. 

Μετά τα αλλεπάλληλα και μακράς διάρκειας lockdowns, την πρωτοφανή περίοδο έντονης καταστολής και τον “φόβο” μιας επικείμενης επιστροφής σε καθεστώς επιβεβλημένου εγκλεισμού, αναζητούμε την διέξοδο και θέτουμε ερωτήματα που χρήζουν απάντησης. 

Η πρώτη δράση/έκθεση ¨ΑΔΡΑΝΕΙΑ¨ ξεκίνησε, στήθηκε και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, όταν όλοι οι πολιτιστικοί χώροι της χώρας παρέμεναν αδρανοποιημένοι. (https://youtu.be/_ynIHf0Wduc)

Η ¨ΑΔΡΑΝΕΙΑ I & II¨  είναι η απάντηση των εικαστικών στην επιβολή, μια καλλιτεχνική απελευθέρωση και ένας δημιουργικός αντίλογος.

Θα συμμετέχεις; ”

 The Krank

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: 

ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΑ, ANIA PAIS, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΚΟΥ, BLAQK  (SIMEK & ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ), ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΑΝΑΗ ΚΩΤΣΑΚΗ, ΙΑΚΩΒΟΣ ΒΟΛΚΩΒ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ, ΛΥΔΙΑ ΜΗΛΙΓΚΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΒΑΡΕΛΑ, ΜΑΡΙΑΝΑ ΜΠΙΣΤΗ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΡΑΝΙΩΤΗ, ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ, NERISISTY, ONEBRAN, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ι.Ε. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ROBERT SEIKON, SENOR, THE KRANK, ΤΙΜΟΘΥ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΝΗΣ

 

Επιμέλεια: The Krank

H έκθεση αποτελεί μέρος του εικαστικού project ΑΔΡΑΝΕΙΑ by The Krank

 

Πληροφορίες

Χώρος: ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ (Πλ. Ομονοίας 18, Αθήνα 10552)

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. 

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, 18:00- 22:00

 

Διάρκεια έκθεσης:

16-19 Δεκ. 2021

Πέμπτη: 18:00-22:00

Παρασκευή: 18:00-22:00

Σάββατο: 14:00-22:00

Κυριακή: 12:00-18:00

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός