4ο Athens Tattoo Expo: οι καλύτεροι Έλληνες tattoo artists κάτω από την ίδια στέγη

Η Αθήνα καλωσορίζει την κορυφαία διοργάνωση για το τατουάζ στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου

Η βελόνα μίας μηχανής tattoo κινείται πάνω στο δέρμα από 50 έως 3.000 φορές ανά λεπτό. Σε συνδυασμό με τις κινήσεις του χεριού του tattoo artist, δημιουργούνται από τα πιο μικρά ως τα πιο μεγάλα έργα σε tattoos - μερικά εκ των οποίων είναι άξια βραβείου.

 

Το ταλέντο ενός καλλιτέχνη, που έχει επενδύσει στην τέχνη του tattoo με γνώμονα την αισθητική και την έμπνευση, χρειάζεται να αναγνωρίζεται όπως και το ίδιο το έργο. Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του Athens Tattoo Expo, ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά events της χώρας.

 

Το 4ο σε σειρά Athens Tattoo Expo επιστρέφει στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου και δίνει την ευκαιρία στην ελληνική κοινότητα των tattoo artists να αναδείξουν τη δουλειά και την τέχνη τους. 140 από τους καλύτερους tattoo artists της Ελλάδας θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στην τριήμερη έκθεση, που κάθε χρόνο προσελκύει καλλιτέχνες και δημιουργούς από ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρείται ένα από τα premium art events της Αθήνας, καθώς εκπροσωπεί όχι μόνο την τέχνη της δερματοστιξίας αλλά και όλων των τεχνών, κάτω από μία στέγη.

 

Εκτός από τους καλύτερους tattoo artists σε δράση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει DJ sets, live acts, graffiti & skate shows αλλά και το πρώτο ελληνικό barber show. Στο πλαίσιο του 4ου Athens Tattoo Expo παρουσιάζεται λοιπόν το πρώτο ελληνικό barber show για τους fans του barbering και της ανδρικής περιποίησης. Tα τελευταία χρόνια, η παραδοσιακή τέχνη του barbering έχει έρθει στο επίκεντρο, αποκτώντας ένα πιστό κοινό στην Ελλάδα.

 

Όροι όπως Slick Back, Pompadour, και Razor Faded είναι πλέον πολύ γνωστοί στο μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών που περιποιούνται τον εαυτό τους, ενώ όλο και πιο συχνά οι γειτονιές γεμίζουν μπαρμπέρικα για όλα τα γούστα. Από classics που σε ταξιδεύουν στα '20s και '30s μέχρι traditional βγαλμένα από την Καλιφόρνια. 12 από τα πιο γνωστά Barber Shops της πόλης δίνουν το ραντεβού τους στην τριήμερη έκθεση του Athens Tattoo Expo όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν την τέχνη και την κουλτούρα πίσω από τη δουλειά τους. Το πρώτο Barber Expo στην Ελλάδα θα πλαισιώσουν διαγωνισμοί αλλά και σεμινάρια από διεθνούς φήμης barbers.


Η διοργάνωσή του Athens Tattoo Expo είναι μια είναι μια πρωτοβουλία της ομάδας του Athens International Tattoo Convention, που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα Tattoo συνέδρια στην Ευρώπη.


Info

4ο Athens Tattoo Expo

Helexpo Maroussi – Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο (Λεωφ. Κηφισίας 39)

8, 9 και 10/9: Παρ. 14:00 - 00:00, Σάβ. 11:00 - 00:00, Κυρ. 11:00 - 22:00

http://athenstattooexpo.com/

Facebook

Instagram

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός