Η αίθουσα Τέχνης Art Prisma οργανώνει την ομαδική έκθεση «La politica della Grecia» από την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 στις 20.00.


Η ιστορικός τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη σημειώνει: «Η πολιτικοποιημένη τέχνη του Μιρό έδωσε την ιδέα στη Νατάσα Θωμάκου να οργανωθεί μια εικαστική έκθεση στην Ελλάδα με τον τίτλο ''La Pollitica della Grecia''. Στην έκθεση μέσα από τις διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις 22 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών σχολιάζονται διάφορα πολιτικά θέματα, από την οικονομική κρίση, τις πολιτικές διαπραγματεύσεις, την έλλειψη δύναμης του πολίτη στις ενίοτε απρόβλεπτες αποφάσεις των πολιτικών, αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

 

Παράλληλα προβάλλονται τοποθετήσεις και προβληματισμοί, ποικίλες εκφράσεις δυσαρέσκειας ή αγωνίας, η αμφισβήτηση των θεσμών, η έλλειψη εμπιστοσύνης στην ορθότητα των πολιτικών αποφάσεων έως και η πλήρης αποστροφή για την πολιτική. Ταυτόχρονα μερικοί καλλιτέχνες επιλέγουν να κάνουν μνεία σε εμβληματικά πολιτικά πρόσωπα του παρελθόντος. Εικονογραφήσεις παραστατικές, προσεγγίσεις εννοιολογικές και πραγματικές εικόνες στα βίντεο συγκροτούν μια συναρπαστική εκθεσιακή ενότητα που προκαλεί τον θεατή».