Γιώργος Σαλταφέρος, Just Andros

Ο Ανδριώτης ζωγράφος Γιώργος Σαλταφέρος παρουσιάζει την έκθεση Just Andros στη γκαλερί genesis στο Κολωνάκι.

LIFOTEAM 9.1.2020 | 00:00

Ο Ανδριώτης ζωγράφος Γιώργος Σαλταφέρος παρουσιάζει την έκθεση Just Andros στη γκαλερί genesis στο Κολωνάκι.

 

Mετά από χρόνια σπουδών στην Αθήνα και μιας διαδρομής αναζητήσεων σε τόπους ανά την Ευρώπη, επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το νησί του αναζητώντας προφανώς τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τη ζωγραφική: τα πρώτα ερεθίσματα, τις πρώτες εικόνες, τα πρώτα χρώματα και το πρώτο φως.

 

Ένας εντυπωσιακός αριθμός από μελάνια, μαύρο πάνω σε λευκό, όπου έχουν αποτυπωθεί κυρίως οι ξερολιθιές, και μια σειρά από καμβάδες ζωγραφισμένοι με ακρυλικά χρώματα όπου τα χώματα, τα σπαρτά, το κίτρινο και το πράσινο της βλάστησης, το ασημογαλάζιο του χειμωνιάτικου ουρανού, το γκρίζο της θαλάσσιας απεραντοσύνης με τον επιβλητικό ορίζοντα, συνομιλούν με τη ματιά του ζωγράφου.

 

Συνάμα η ανθρώπινη παρουσία/απουσία που προδίδουν οι ξερολιθιές που στέκουν εκεί απροσδιόριστο αριθμό χρόνων, σαν να 'ναι αναπόσπαστη προέκταση της φύσης, σαν να βρίσκονται εκεί αιώνες συγκρατώντας σαν ραφές ενός γιγάντιου κοστουμιού το ερημικό τοπίο του απέραντου αγρότοπου του Κορθίου, αποτελούν το προσωπικό σύμπαν του Σαλταφέρου. Ενός σύμπαντος του οποίου γινόμαστε κοινωνοί μέσω της πεντακάθαρης και ολοφώτεινης τέχνης του.

 

ΠΟΤΕ09/01/2020 - 01/02/2020
ΠΟΥGALLERY GENESIS
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός