6.8Κ Ohm

Σε μια καινούργια πολυμορφική performance η Δήμητρα Κουστερίδου, η Μαρία Μαυρίδου και o Δημήτρης Βεντουράκης συναντιούνται στο ΚΟΤΕΣ (πρώην Booze).

LIFOTEAM 14.1.2020 | 00:00

Το 6.8Κ Ohm είναι μια πολύ-αισθητηριακή performance η οποία εξερευνά ένα συνεχή καλλιτεχνικό διάλογο ήχων και κινήσεων, μέσω του ηλεκτρισμού, των αγώγιμων υλικών και των συνεργασιών με διαφορετικούς καλλιτέχνες. Τα κύριο συστατικό των παραστάσεων είναι ο αυτοσχεδιασμός με αναλογικά και ηλεκτρονικά μουσικά όργανα, η δημιουργία ποιητικών ηχητικών τοπίων, η μετατροπή συχνοτήτων σε σκίτσα.

 

Σε μια καινούργια πολυμορφική performance η Δήμητρα Κουστερίδου, η Μαρία Μαυρίδου και o Δημήτρης Βεντουράκης συναντιούνται στο ΚΟΤΕΣ (πρώην Booze), να διά-δράσουν αυτοσχεδιαστικά στη δημιουργία ενός in situ οπτικοακουστικού project με σκοπό να διερευνήσουν τα όρια ανάμεσα στο σώμα και τον ήχο.

 

Η Δήμητρα Κουστερίδου (αυτοσχέδια συνθεσάιζερ /σκίτσο) και η Μαρία Μαυρίδου (αυτοσχεδιασμός/χορός) συναντήθηκαν στο Άμστερνταμ το Νοέμβριο του 2019, όπου πραγματοποίησαν μια μικρή περιοδεία του 6.8Κ Ohm στην Ολλανδία.

 

Κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου συνεχίζουν στην Αθήνα σε μια πρώτη συνεργασία με το μουσικό Δημήτρη Βεντουράκη (πιάνο), προτείνοντας ένα ηχητικό και κινητικό αυτοσχεδιασμό σε συνεχή διάλογο με το χώρο και το κοινό.

 

Σε μια συνεχή αναδιαμόρφωση του συσχετισμού ανάμεσα στη κινησιολογία και τον οπτικοακουστικό αυτοσχεδιασμό εξερευνούν ζωντανά τη διάδραση ζωγραφικής, μουσικής και χορού.

 

Καλεσμένος στο δεύτερο μέρος της performance 6.8 ΚOhm στις 14 Ιανουαρίου, θα είναι και ο χορευτής /κινησιολόγος Tashi Iwaoka.

 

Οι τέσσερις ερμηνευτές ενεργοποιούν επί σκηνής ένα σύνολο από νέους και αναπάντεχους τρόπους συνεύρεσης και αλληλεπίδρασης στο χωροχρονικό συνεχές.

ΠΟΤΕ14/01/2020 - 14/01/2020
ΠΟΥBOOZE COOPERATIVA
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός