Donforty x Simek, Fifteen

H pop-up έκθεση του Donforty και του Simek με τίτλο «Fifteen» παρουσιάζεται στο studio τους, με αφορμή τα 15 χρόνια από την πρώτη τους συνεργασία.

LIFOTEAM 19.12.2019 | 00:00

H pop-up έκθεση του Donforty και του Simek με τίτλο «Fifteen» παρουσιάζεται στο studio τους, με αφορμή τα 15 χρόνια από την πρώτη τους συνεργασία.


Μέσω γεωμετρικών σχημάτων και χαοτικών μοτίβων, δημιουργούν μια διαδρομή για τον θεατή, αλλα και τους ίδιους. Οι δύο φαινομενικά αντίθετες αντιλήψεις που προσεγγίζει ο καθένας τη ζωγραφική επιφάνεια - από τη μια οργανικά μοτίβα επηρεασμένα απο στοιχεία της φύσης και του χάους που επικρατεί τριγύρω και απο την άλλη η διανοητική με μια γεωμετρική πειθαρχία και δομή - δεν αποτελούν παρά συμπληρωματικές και αναπόσπαστες όψεις του έργου τους. Στην έκθεση παρουσιάζεται μια σειρά ασπρόμαυρων, στατικών και μη, εργών σε ενιαίες συνθέσεις.

 

Ο Donforty ζει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται κυρίως με τη γραφιστική, τις τοιχογραφίες αλλά και τις εγκαταστάσεις.
Η δουλειά του αφορά κυρίως επαναλαμβανόμενα μοτίβα και δημιουργίες από καθημερινά υλικά, καθώς και πολλά στοιχεία της φύσης, ως μια παρατήρηση των χαοτικών μοτίβων αυτής.

 

Simek (Χρήστος Τζαφέρος) εικαστικός, γραφίστας, καλλιτέχνης του δρόμου. Ασχολείται με το graffiti και τις τοιχογραφίες από τις αρχές του 2000 και σπούδασε γραφιστική στην Αθήνα. Απο το 2011 εώς σήμερα ζεί και εργάζεται ως ανεξάρτητος γραφίστας- εικαστικός καλλιτέχνης, όπως επίσης συνεργάζεται με τον καλλιγράφο Γρηγόρη Παπαγρηγορίου με το όνομα Blaqk.

 

Το έργο του περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής με μεικτά μέσα σε καμβάδες, χαρτιά, ξύλα, μέταλλα και εγκαταστάσεις, τοιχογραφίες σε εγκαταλελειμμένα μέρη και διαφορετικού τύπου χώρους.

 

Συνδυάζει την αφηρημένη τέχνη, την αρχιτεκτονική, τον κυβισμό, την γραφιστική, δημιουργόντας γεώμετρικές συνθέσεις και μοτίβα. Ως γραφίστας ασχολείται κυρίως με τον σχεδιασμό λογοτύπων, εξώφυλλων μουσικών άλμπουμ, & βιβλίων. Έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις- project και φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο.

 

ΠΟΤΕ19/12/2019 - 29/12/2019
ΠΟΥΦΙΛΟΞΕΝΟΥ 20
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός