Joakim Ojanen

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που ο Σουηδός καλλιτέχνης δημιούργησε κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στο νησί το 2018.

LIFOTEAM 25.7.2019 | 00:00

Τα Δύο Χωριά φιλοξενούν την πρώτη ατομική έκθεση του Joakim Ojanen στην Ελλάδα. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που ο  Σουηδός καλλιτέχνης δημιούργησε κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας του στο νησί το 2018.

 

Τα έργα του Ojanen αντανακλούν το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους μας και δημιουργούν ένα βαθειά προσωπικό σύμπαν γεμάτο από μοναδικούς χαρακτήρες, οι οποίοι αμέσως κερδίζουν τη συμπάθεια του θεατή με την ειλικρίνειά τους. Με κάθε έργο του, ο Ojanen αφηγείται μια ιστορία για το πώς βρίσκει κανείς τον δρόμο του στον κόσμο και μας υπενθυμίζει ότι είναι εντάξει να είμαστε ο εαυτός μας.

 

Joakim Ojanen

Ο Joakim Ojanen (γ. 1985, Västerås, Σουηδία) σπούδασε τέχνη στο Konstfack University College of Arts. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του καριέρα ως street artist και εικονογράφος, πράγμα που τον οδήγησε να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη καλλιτεχνική πρακτική από μικρή ηλικία. Τα έργα του είναι κυρίως ζωγραφικά αλλά δημιουργεί επίσης και γλυπτά εμπνευσμένα από τις εικόνες του. Έχει εκθέσει σε πάνω από 40 σόλο, διπλές και ομαδικές εκθέσεις. Έχει δημοσιευτεί στο Juxtapoz, τους Los Angeles Times, το Artnet και το The Art Blog

ΠΟΤΕ25/07/2019 - 23/08/2019
ΠΟΥΔΥΟ ΧΩΡΙΑ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός