Στο τέλος κάθε χειμώνα τα παιδιά μαζεύονται στη κοντινότερη λίμνη για να βυθίσουν τη Marzanna, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας καινούργιας άνοιξης. Οι κούκλες Marzanna, όντας αντιπροσωπευτικές της Βαλτικής και Σλαβικής θεότητας των εποχιακών ιεροτελεστιών, έχουν σα μοναδικό σκοπό κατασκευής τους την ίδια τους τη καταστροφή. Κοινότητες της Ανατολικής Ευρώπης συγκεντρώνονται τη πρώτη μέρα κάθε άνοιξης για να δημιουργήσουν το δικό τους ομοίωμα, μέρος μιας λαϊκής παράδοσης που έχει διατηρηθεί μετά από τόσο χρόνο.

 

Οι κούκλες είναι υφασμένες από άχυρο, διακοσμημένες με λευκό ύφασμα, κορδέλες, περιδέραια, λουλούδια, κουκουνάρια, μικρά κλαδιά και κομμάτια σπάγκου. Παρομοίως, στις κουρτίνες της Zoe Paul οι χάντρες, κατασκευασμένες από πηλό, είναι οργανωμένες σε ομάδες  αποσκοπώντας στο να φέρουν το κόσμο μαζί σε μια διαδικασία παράδοσης και διαλογισμού.

 

Η ετήσια λειτουργία ύφανσης αυτής της κούκλας αντικατοπτρίζεται στα μοτίβα της Faye Wei Wei τα οποία, απο τη μία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως συνεχή και επαναλαμβανόμενα, από την άλλη, καινοτόμα και μεταλλασσόμενα. Η τρομακτική baba jaga μάγισσα καθώς και οι ευφάνταστες πριγκίπισσες και ιππότες είναι στοιχεία εμπνευσμένα από την ίδια Μεσαιωνική-και-φαντασιακή σφαίρα.