Η έκθεση επιλέχθηκε μέσα από το ετήσιο Ανοιχτό Κάλεσμα Επιμελητικών Προτάσεων που οργανώνεται φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά από το metamatic:taf και απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στους χώρους του metamatic:taf.

 

Η έκθεση kontratω: for it had turned to gold in his hand διερευνά πολιτικές στο εργασιακό πλαίσιο ενός μετα-φορντικού «εργοστασίου τέχνης» μέσα από τα έργα επτά καλλιτεχνών, καθώς και ένα διαδραστικό αρχείο. Η ακριβής αξιολόγηση της εργασίας σε ένα μετα-φορντικό σενάριο ενός «εργοστασίου τέχνης» είναι προβληματική, καθώς η παραγωγή έργου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δραστηριότητα των εργαζόμενων αυτή καθεαυτή, συγχέοντας το χρόνο εργασίας και μη-εργασίας. Η έκθεση επιχειρεί να διαπιστώσει τον κοινωνικο-οικονομικό δεσμό των εργαζομένων με το «εργοστάσιο τέχνης», εκφράζοντας ένα πλήθος επικριτικών φωνών που αμφισβητούν το κατά πόσο δεν υφίσταται εναλλακτική στις υπάρχουσες δομές.

 

Συμμετέχουν: David Blackmore, Sara Borga, Richard Müller, Μαριάνα Μπίστη, Μαρίνα Ξενοφώντος, Pil and Galia Kollectiv, Saul Williams