Υιοθετώντας διαφορετικά μέσα, είτε πρόκειται για σχέδιο, φωτογραφία, κολάζ, γλυπτική, βίντεο και performance μεταχειρίζεται ποικιλοτρόπως και αναδεικνύει κάθε φορά τα υλικά της. Στις γλυπτικές συνθέσεις ο γύψος, το σίδερο, και η πλαστελίνη συνδιαλέγονται με σαλιγκάρια και στοιχεία από το φυσικό περιβάλλον, όπως κοράλλια, φυτά και χλόη. Η συλλογή θραυσμάτων από το δρόμο και objets trouvés που αποποιούμενα κάθε χρηστική διάσταση προσφέρονται για μια νέα κριτική ερμηνεία, αφήνει να διαφανεί η σχέση της με την πόλη ως πηγή έμπνευσης.

 

Εικόνες, φωτογραφίες και αφίσες μέσα από απρόβλεπτες επεμβάσεις γίνονται κολάζ, ενώ τα βίντεο επιβάλλουν έναν υπόγειο ρυθμό δημιουργώντας έναν κόσμο μυστηριώδη και ταυτόχρονα μαγικό. Ένας καθρέφτης που δεν αντανακλά αλλά αναδεικνύει μια καινούργια διάταξη του κόσμου έρχεται να ενώσει τα κομμάτια του σε μια νέα συνολική σύνθεση, σε ένα τρισδιάστατο κολάζ.

 

Σ' αυτή την τοπογραφική προσέγγιση του χώρου, η Κατερίνα Κανά προσκαλεί ταυτόχρονα φίλους της καλλιτέχνες που με το έργο τους (εικαστικό, μουσικό, performance) βρίσκονται σε έναν δημιουργικό διάλογο μαζί της για να συμβάλλουν στην πολύπλευρη κατασκευή της σύνθεσης. Ο θεατής καλείται να ακολουθήσει μια διαδρομή, να γίνει συμμέτοχος στην εμπειρία, να επαναφέρει μνήμες και να συνθέσει το προσωπικό του παζλ σε μια συνάντηση στον Κήπο.