Ξέρεις, εγώ δεν είμαι τύπος για σχέση

Ξέρεις, εγώ δεν είμαι τύπος για σχέση Facebook Twitter
45

Σκηνή: Οne night stand. Μετά το σεξ, τσιγαράκι όταν χωρίς καμιά απολύτως

αφορμή εκείνος παίρνει το μοιραίο ύφος αλά Ζεν πρεμιέ και κάνει την δήλωση:

-Ξέρεις, εγώ δεν είμαι τύπος για σχέση...

 

Ας ξεκινήσουμε από αυτόν.

Αυτός λοιπόν,  θεωρεί απαραίτητο να της ξεκαθαρίσει ότι θέλει να ζει ελεύθερο πουλί γιατί το χει δεδομένο ότι επειδή έγινε το νταραβέρι, από την επόμενη μέρα το πρωί αυτή θα αρχίσει τα τηλέφωνα και τα μηνύματα και θα το δέσει σκοινί κορδόνι ότι ζούνε τον μεγάλο έρωτα.

Ίσως φταίει η μάνα του που ήταν καταπιεστική και σαν να μην έφτανε αυτό, του εμφύτευσε την ιδέα ότι καμιά γυναίκα δεν είναι αρκετά καλή γι αυτόν.  Ίσως φταίει ο πατέρας του που επειδή στην εποχή του τέτοια δεν είχε, φρόντισε να τον κάνει πρώτης τάξεως γαμιά για να βγάλει τα απωθημένα του.  Ίσως να χει επηρεαστεί από τα φιλαράκια του που προμοτάρουν αυτό το μοντελάκι. Ίσως πάλι να φταίνε τα φεγγάρια.

Αυτή, αντί να τον διαολοστείλει, παίζει το παιχνιδάκι του και έτσι συντηρεί τέτοιες συμπεριφορές. Γιατί θέλει να ναι κούλ και φευγάτη. Οι γυναίκες στην Ελλάδα του 2000 στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν επιτέλους τα ίδια δικαιώματα και ελευθερίες  με τους άντρες (και ήμαστε μακριά από αυτή την μέρα) αυτό που έχουν καταφέρει είναι να προωθούν τον σεξισμό.

Αυτός θα σηκωθεί να φύγει μέσα στην μαύρη νύχτα άρον-άρον γιατί άπαξ και μείνει  για το βράδυ είναι καταδικασμένος σε αιώνια σχέση. Τέτοια φοβία!

Αυτή,  θα νιώθει σαν πουτάνα γιατί ο τύπος την πήδηξε και έφυγε αλλά δεν θα πεί κουβέντα προκειμένου να το παίξει άνετη.

Το πρόβλημα δεν είναι το σεξ της μίας νύχτας, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει έλλειψη σεβασμού καταρχήν από μέρους του.  Ξέρεις κάτι φίλε, είναι ΟΚ να μείνεις για τη νύχτα.

Κατά δεύτερον το χειρότερο είναι οτι αυτή το δέχεται και δεν διεκδικεί τον σεβασμό που της αξίζει. Γιατί έχει επηρεαστεί από τις φιλενάδες της, γιατί έχει επηρεαστεί από τα κοινωνικά μοντέλα και θεωρεί ότι αν πει κουβέντα θα θεωρηθεί μυξοπαρθένα, κλαψομουνα  (και λοιπές σεξιστικές ορολογίες), γιατί την έχει δει Sex and the city την ιστορία.

Στο τέλος, όταν αυτός αποφασίσει να κάνει σχέση φυσικά θα προσπαθήσει να βρεί ένα  «καλό κορίτσι» και 'όχι μια εξώλης που του κάθεται από το πρώτο βράδυ (ναι αυτή είσαι εσύ, η κουλ γκόμενα).

Αυτή αφού καταλάβει το παιχνιδάκι, θα γίνει κάποια στιγμή το «καλό κορίτσι» στον επόμενο που θα γνωρίσει μπας και σταυρώσει σχέση.

Εν ολίγοις, κατά την γνώμη μου, Ο σεξισμός, που είναι βαθιά ριζωμένος στην Ελληνική κοινωνία, συνεχίζει να διαιωνίζεται δυστυχώς και από τα δύο φύλα.  Και αυτό διότι η προσπάθεια για ισότητα των δύο φύλων, όπως και πολλές άλλες μεγάλες ταχύτατες αλλαγές που έγινα στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, δεν έγινε σωστά. Έχουμε χάσει τον μπούσουλα παίδες.

Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι αυτή είναι η μόνη και απόλυτη αλήθεια. Φυσικά υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις. Απλά θεωρώ ότι αυτή είναι μια πτυχή της Νεοελληνικής πραγματικότητας.

45

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Νομίζω πως το σεξιστικό της όλης ιστορίας δεν είναι ο τύπος που δε θέλει σχέση- που στο κάτω-κάτω, δικαίωμά του. Είναι η υπόθεση σας ότι η γυναίκα από δίπλα οπωσδήποτε θέλει- και δεν το λέει για να φανεί κουλ. Επίσης είναι η υπόθεση ότι η γυναίκα που δεν κοιμάται δίπλα στον τύπο που έκανε σεξ είναι πουτάνα. Και η υπόθεση ότι κάθε γυναίκα μετά το σεξ θέλει να μείνει μαζί με έναν τύπο ως το πρωί. Και το καλύτερο: το ότι οι άντρες δεν μένουν ποτέ με γυναίκες που κάνουν σεξ το πρώτο βράδυ μαζί τους, γιατί είναι πουτάνες!Συγχαρητήρια, καιρό είχα να διαβάσω κάτι τόσο σεξιστικό που υποστηρίζει ότι είναι μάλιστα εναντίον του σεξισμού!Και να σας θυμίσω: δεν υπάρχουν "μαλάκες/γουρούνια" άντρες. "Πουτάνες/απελπισμένες" γυναίκες. Μόνο άνθρωποι που έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τι θέλουν ανα πάσα στιγμή. Αν βρουν και κάποιον άλλον που θέλει το ίδιο, είτε αυτό λέγεται γάμος και παιδί είτε λέγεται σεξ για μια νύχτα, τότε ωραία. Τα ψέματα είναι το πρόβλημα. Οπότε τι καλύτερο από την ειλικρίνεια του άντρα στην ιστορία σας;
Και εγω αυτά ακριβώς θα ήθελα να γραψω... μας πρόλαβε η συντακτης. Οσο για την Frwsw, πιο κατω, πιστεύω ότι "οι περισσότεροι, είτε άνδρες είτε γυναίκες ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ συμπεριφέρονται" για να μην παρεξηγηθούν από την άλλη πλευρά. ΟΙ γυναικες για να μην τις πουνε γυναικουλες και υπερβολικες και οι αντρες για να συνεχισουν την ψευδαισθησή τους ότι είναι ο,τι καλυτερο υπάρχει για το γυναικειο φύλο μετά τον Bradd Pitt (που κατά βάθος είναι απλως προιον marketing):P
Εγώ γιατί κατάλαβα άλλα διαβάζοντας το κείμενο. Συμφωνώ με αυτά που λες DaisyBuchanan, στο ότι υπάρχουν μόνο άνθρωποι που έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν. Απλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι, είτε άνδρες είτε γυναίκες δεν συμπεριφέρονται έτσι, και ακριβώς αυτό νομίζω θίγεται, το γεγονός ότι κάποιοι δεν σέβονται τις γυναίκες οι οποίες κάνουν το ίδιο πράγμα αυτούς, δηλαδή σεξ εκτός σχέσης. Δυστυχώς υπάρχει αυτό εκεί έξω σε μεγάλο βαθμό, αυτό και τίποτα άλλο και δείχνει για άλλη μια φορά πόσο συντηρητική και με κλειστά μυαλά είναι η κοινωνία μας.
Εγώ γιατί κατάλαβα άλλα διαβάζοντας το κείμενο. Συμφωνώ με αυτά που λες DaisyBuchanan, στο ότι υπάρχουν μόνο άνθρωποι που έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν. Απλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι, είτε άνδρες είτε γυναίκες δεν συμπεριφέρονται έτσι, και ακριβώς αυτό νομίζω θίγεται, το γεγονός ότι κάποιοι δεν σέβονται τις γυναίκες οι οποίες κάνουν το ίδιο πράγμα αυτούς, δηλαδή σεξ εκτός σχέσης. Δυστυχώς υπάρχει αυτό εκεί έξω σε μεγάλο βαθμό, αυτό και τίποτα άλλο και δείχνει για άλλη μια φορά πόσο συντηρητική και με κλειστά μυαλά είναι η κοινωνία μας.
Δεν γνωρίζω την ηλικία σου, φαντάζομαι οτι είσαι κάπου στα πρώτα άντα. Δεν θεωρώ υπόθεση της αρθρογράφου το οτι η γυναίκα ντε κ καλά θέλει σχέση, νομίζω οτι είναι τόσο ingrained στην κουλτούρα μας που οι περισσότερες από μας κάποια στιγμή στη ζωή μας συναντάμε μια τάση προς ταύτιση με την συγκεκριμένη ιδέα. Άλλες την πολεμάνε άλλες πάνε να την κατακτήσουν. Κ όχι μόνο εμείς οι γυναίκες αλλά κ οι περισσότεροι άντρες επηρεάζονται από αυτή την εικόνα: θεωρούν οτι οι γυναίκες θέλουμε σχέση, κ μάλιστα να καλοπαντρευτούμε, να κάνουμε κ ένα παιδί κ να κάνουμε τικ τελοσπάντων το κουτάκι αυτό στη ζωή μας. Πόσες γυναίκες ξέρεις που δεν είναι έτσι? Κ πόσους άντρες αντίστοιχα? Κ πόσους ανθρώπους ξέρεις που έχουν συνειδητά επιλέξει μια σχέση, προσπαθούν για αυτή κ εξελίσσονται μέσα από εκεί? Κ αν απαντάς με μεγάλους αριθμούς εδώ, υπολόγισε κ ότι ξέρεις απο επαρχία κ θα δεις οτι τα ποσοστά σου θα μικρύνουν απότομα. Τώρα όσο για τον μπούσουλα που γράφει η Άντζι αντζούγια (?), όπα, κάλμα, πότε τον είχαμε για να τον χάσουμε? Όταν ο μόνος τρόπος για να ενηλικιωθείς ήταν να παντρευτείς? Κ μετά να το ρίξεις στο κέρατο? Κ μετά να χωρίσεις για να αρχίσεις να βρίσκεις τον εαυτό σου? Αφού κατά πάσα πιθανότητα έχει φάει το παιδί σου μαζί μ εσένα τρελά πακέτα από τις ετεροχρονισμένες υπαρξιακές σου κρίσεις?Οπότε ναι, το άλλο άκρο του άντρα στην ιστορία εδώ το "είμαι μόνο για την πάρτυ μου κ άμα γουστάρεις έλα αλλιώς μην με ζαλίζεις -neeext" ούτε κ αυτό βγάζει νόημα. Τα ψέμματα είναι το πρόβλημα, συμφωνώ απόλυτα. Απλά θεωρώ οτι το βασικό πρόβλημα είναι τα ψέμματα που λέμε για τον εαυτό μας ο ένας στον άλλον. Το είμαι για την πάρτυ μου μόνο δεν το θεωρώ ειλικρίνεια, ούτε από άντρα ούτε από γυναίκα. Θυμό, άμυνα, φόβο, ανασφάλεια, ανάγκη για αυτο-επιβεβαίωση ναι, αλήθεια με την καμία. Το να λες οτι δεν ξέρεις τι θέλεις μου φαίνεται πιο νορμάλ. Το να κάτσεις κ να σκεφτείς τι θέλεις, αυτό μακάρι να το κάναμε περισσότερο όλοι.
Βασικά δεν νομίζω ότι θίγει το γεγονός ότι οι άντρες θέλουν μόνο σεξ και οι γυναίκες μόνο σχέση, όσο τη δηθενιά με την οποία αντιμετωπίζουμε πλέον τις σχέσεις...Αν απελευθέρωση είναι το να κάνουμε σεξ και στο καπάκι να θέλουμε να ξεφορτωθούμε όσο το γρηγορότερο ο ένας τον άλλον, τότε ζούμε σε μια πολύ δυστυχισμένη εποχή.
συγνωμη αλλα δεν συμφωνω. Η περιπτωση των συνειδητοποιημένων ασφαλώς υπάρχει, αλλά δεν μας απασχολεί εδω, γιατί είναι απολύτως θεμιτή και υποδειγματική.Οι υπόλοιποι, είναι για ψυχανάλυση. Συμπλέγματα ανωτερότηας, κατωτερότητας, του κυνηγού, του πληγωμένου κυκλάμινου, του μοναχικού, του βουνου και της θάλασσας και παει λέγοντας...Μακάρι οι ανθρωποι να αρχίσουν να λένε αυτο που θέλουν επιτέλους και να βρούν αντιστοιχα και τα αυτιά να τους καταλάβουν.Κάποτε ήταν πιο ωραίο λένε, αυτό το νταραβέρι. Το ίδιο ειλικρινές θα ήταν να πει κι εκείνη: -Μείνε. Δεν το βλέπω ούτε χαλαρά ούτε σοβαρά. Όμως μείνε, γιατι δεν θέλω απλα να μηδενίζω το κοντέρ..Γιατι γούσταρα. Και δεν γουστάρω πάλι να βγω για ψαχτήρι σαν να είμαι σε νυμφοπάζαρο. Και να μετράω αν τα δικά μου είναι πιο στητά απο της διπλανής. Δεν γουσταρω να είναι προβολέας το γκομενιλίκι. Θέλω και ποτό και καφέ. Και τσίπουρο και βόλτα. Όχι αυτό το αγχωτικό απρόσωπο πραγμα. Δεν είμαι ζώο να πηδιέται και μετα να τρώει χορτα. Κουράστηκα... Και κάθε φορά που τρώω σφαλιάρα ασχημαίνω και δεν με γουστάρω μετά με τίποτα.
Ουφ! Ακριβώς αυτά ήθελα κι εγώ να πώ, DaisyBuchanan, και με πρόλαβες. Ο υποδόρειος, αντίστροφος σεξισμός του κειμένου βγάζει μάτι, κι ας μην το καταλαβαίνει καν η συντάκτρια!
Θα ειχε αξια το αρθρο αν αντι για εκεινος και εκεινη ,δυο διαφορετικα φυλα,μιλαγε για εκεινον και εκεινον ,δυο διαφορετικους ανθρωπους.Συμπεριφορες "εκεινου" και "εκεινης" παρατηρουνται και στα δυο φυλα εκατερωθεν.
Το είπες και μόνος σου, και στα δυο φύλα. Οπότε δεν έχει σημασία ποιά εμπλέκονται. Το άρθρο απλά περιγράφει κάτι που βίωσε προφανώς η συντάκτρια και αξία θα είχε να μας πει τι να κάνουν αυτές οι γυναίκες όταν ακούσουν την εν λόγω ατάκα ώστε να αντισταθούν στον αντρικό σεξισμό. Και αν και η κοπέλα το βλέπει έτσι δηλαδή τι να κάνει; Θα συμφωνήσω με την DaisyBuchanan από κάτω, το άρθρο είναι άκυρο. Αν της συντάκτριας της λείπουν άντρες που θα κοιμηθούν εκεί το βράδυ, να προσέχει καλύτερα ποιούς επιλέγει. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο..