Αγαπητή ‘Α, μπα’, υπάρχει ελπίδα;

Αγαπητή ‘Α, μπα’, υπάρχει ελπίδα; Facebook Twitter
38

________________
1.


Α,μπινι απορια! Τα εξωτερικα μας χαρακτηριστικα ειναι γνωστο οτι κληροδοτουνται απο τους γονεις,παππουδες κτλ αλλα...η φωνη μας πώς κληρονομειται, αν κληρονομειται? Δεν εχω παρα ελαχιστες περιπτωσεις που το ηχοχρωμα καποιου, μοιαζει πολυ με της μανας του ή του πατερα του...Πώς να δημιουργειται η φωνη που εχουμε αραγε?- λαλαλαααααα

Χμ, φαίνεται ότι είναι ένας συνδυασμός κληρονομικότητας, επιρροής από το περιβάλλον και μοναδικής κατασκευής. Κληρονομούμε το σχήμα του κεφαλιού, μύτης, γλώσσας, και όλα αυτά σχηματίζουν τη φωνή μας, αλλά ταυτόχρονα οι φωνητικές χορδές είναι διαφορετικές σε κάθε άνθρωπο, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα. Μεγαλώνοντας επηρεαζόμαστε από τις διακυμάνσεις και τον τονισμό του περιβάλλοντος. Το σύνολο είναι η φωνή μας, αλλά κάτι που κάνει ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα είναι ότι με μαθήματα η φωνή και ο τονισμός μπορούν να αλλάξουν.

(«Α,μπινι;!»)


________________
2.


Στα πλαίσια μιας ανοιχτής σχέσης και ενώ δεν καταπατούνται κανόνες, Είναι φυσιολογικό συναίσθημα η ζήλεια;


Φυσικά και είναι φυσιολογικό. Κανόνας είναι να πληρώνουμε και φόρους, αλλά δεν μας αρέσει να τους πληρώνουμε, κι αυτό φυσιολογικό είναι. Σε αντίθεση με τους φόρους όμως, αν πρόκειται για ερωτική σχέση, έχεις λόγο. Δεν είσαι υποχρεωμένος/η να αισθάνεσαι άνετα, μπορείς να πεις όπως λέει και το τραγούδι «I've changed my mind. I take it back».


Είναι απαραίτητο να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Μην κάνεις κάτι επειδή φαίνεται καλό στο χαρτί ή στην οθόνη. Μόνο η πραγματικότητα έχει σημασία. Δε χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν. Μην πας ενάντια σ' αυτά που σε ωθούν γιατί τελικά αυτά είναι που θα σε λιώσουν.

________________
3.


"Πάντα, όπως και τώρα ψάχνω τις κατάλληλες λέξεις. Δεν ξέρω τι θέλω να κάνω με την ζωή μου, αλλά τρέμω στην ιδέα ότι στο μέλλον θα αρκεστώ στο να έχω μια δουλειά, κουτσούβελα και έναν άντρα που θα αγαπώ χωρίς να θέλω απαραίτητα να βγάλω τα μάτια μου μαζί του. Πως γίνεται ένα μοντέλο ζωής να καλύπτει και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες εκατομμυρίων ανθρώπων, που είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους? Πως μένει κάποιος ανεπηρέαστος από την κοινωνία, χαράζοντας δική του πορεία όταν δεν ξέρει προς τα που να πάει? Γίνεται κάποιος να νιώθει μία αχαλίνωτη επιθυμία να ξεχωρίσει ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι ξεχωριστός? Γίνεται να θέλω τόσο απεγνωσμένα να ζήσω με πάθος τη ζωή, και ταυτόχρονα να μην μπορώ να βρω τίποτα που να με συναρπάζει? Πως βρίσκει κάποιος το πάθος του αν αυτό δεν ουρλιάζει μέσα του, στην προκειμένη, ούτε καν ψιθυρίζει? Αρνούμαι να δεχτώ ότι γεννήθηκα απλά για να διαιωνιστεί το είδος, και για να κάνω το ίδιο κι εγώ. Θέλω να γίνω συγγραφέας, αλλά δεν έχω ταλέντο, ούτε κάτι σημαντικό να πω."- Χριστίνα

Δεν ξέρω αν έχεις ταλέντο (ούτε εσύ ξέρεις, γιατί δεν έχεις προσπαθήσει), αλλά σίγουρα δεν έχει μείνει κάτι σημαντικό να ειπωθεί. Όλα έχουν ειπωθεί, με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Σημασία έχει το ποιός μιλάει και πώς το λέει. Αυτά που λες εσύ, αν και σε πρώτη ανάγνωση είναι κοινότοπα, στα κατάλληλα χέρια θα μπορούσαν άνετα να γίνουν βιβλίο. Ειδικά αν τα συνδυάσεις με το γεγονός ότι σου δίνεται μια αστραπή ευκαιρίας μέσα από την ύπαρξή σου και μόνο, κι εσύ σκοπεύεις να την περάσεις περιμένοντας. Περιμένοντας από τη ζωή να σου αποκαλύψει τα μυστήριά της χωρίς να κοπιάσεις.


Το «πάθος» δεν έρχεται όπως ο ταχυδρόμος. Είναι δική σου ευθύνη.

 

______________
4.


βρε συ α,μπα τι κανεις αμα δεν εχεις εξελιχθει ως ανθρωπος οσο περιμενες οτι θα εχεις εξεελιχθει σε αυτη την ηλικια πριν απο καποια χρονια? νιωθω παντα ενα βημα πισω απο τους αλλους...


Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πανανθρώπινα δράματα. Η ζωή όμως δεν είναι διαγωνισμός, ούτε τρέχουμε σε ευθεία. Το καλύτερο είναι ότι δεν υπάρχει νικητής.

________________
5.


τι αποψη εχεις για τους "κλειστους" ανθρωπους;- περου


Εξαρτάται. Μπορεί να είναι μεγαλοφυΐες ή να πάσχουν από κοινωνική αγκύλωση. Μπορεί να πρόκειται περί παραδοσιακής βλακείας. Μπορεί να μην είναι κλειστοί και να περνάνε μια κλειστή περίοδο. Δεν μπορείς να βγάλεις γρήγορα και ασφαλή συμπεράσματα.

________________
6.


"Τελικά που πάνε οι πάπιες του central park όταν παγώνει η λίμνη;

PS. Πιστεύεις οτι το Catcher in the rye ειναι λίγο ξεπερασμένο; Ή είναι μια coming of age ιστορία και καλό ειναι να το διαβάσεις την κατάλληλη περιόδο (δηλαδή στα 16-18) για να σε αγγίξει;"- mumbojumbo

Η ιστορικός και επίσημη φωτογράφος του πάρκου, Sara Cedar Miller, έχει δηλώσει: «Δε μπορώ να καταλάβω τι είχε ο Σάλιντζερ στο νου του. Δουλεύω στο πάρκο 27 χρόνια και οι πάπιες είναι κάθε Χειμώνα εδώ».
Επίσης είναι πολύ σπάνιο να παγώσει όλο το Pond ολοσχερώς κι έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια. Αν θεωρήσουμε ότι ο Χόλντεν έκανε εκείνη τη βόλτα μια τέτοια χρονιά, τότε το πιθανότερο είναι ότι οι πάπιες είχαν φύγει – πετώντας.


Για το βιβλίο, γούστα είναι αυτά. Προσωπικά το διάβασα πρώτη φορά πριν από 8 χρόνια και μου άρεσε πολύ, αλλά σκέφτηκα «μάλλον έπρεπε να το είχα διαβάσει πιο μικρή». Το ξαναδιάβασα πέρυσι στα αγγλικά και με ταρακούνησε συθέμελα. Μου φάνηκε αριστούργημα. Είναι περίεργο πράγμα τα βιβλία.

________________
7.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΡΟΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΚΑΡΔΙΑ Α ΜΠΑ;- capri

Φυσικά, λέγεται G&T. Σε όλες τις καλές κάβες.

________________
8.


Πότε κάνει κακά του ο James Bond;- Matilda


Αυτό το πρόβλημα λύθηκε το 1963 όταν ο Q έφτιαξε τη συσκευή που τα μετατρέπει σε βόμβες.

________________
9.


ποια ειναι η πιο καταλληλη μερα για να βγεις γυμνος στου δρομους?- Γιαννης ο γυμνος

Ξέρω όχι μόνο που επιτρέπεται, αλλά και που επιβάλλεται να είσαι γυμνός στους δρόμους-αρκεί να φοράς δερμάτινες μπότες: εδώ. Ραντεβού το Σεπτέμβριο!

________________
10.


α μπάρα, γιατί οι περισσότερες γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν γνωρίζουν άντρες, ενώ όταν τους μιλάνε στα μπαρ, μιλάνε μια χαρά, αλλά για το κάτι παραπάνω (π.χ. τηλέφωνο) είναι διστακτικές;- the best


Αν είσαι από αυτούς που έχουν το θάρρος να πλησιάζουν κορίτσια στα μπαρ, είσαι the best όνομα και πράγμα, και μπράβο σου, θα σου στείλω παράσημο κι ένα τισέρτ που έχει φορεθεί από τη Mila Kunis. Μην αποθαρρύνεσαι, the best. Έχουν δει πολλά τα μάτια τους και φοβούνται μήπως είσαι τρελός, ειδικά αν φαίνεσαι πολύ κανονικός.

________________
11.


Χάρη σε σένα αγαπητή α, μπα έμαθα για την Chelsea και είδα κάμποσες εκπομπές χθες. Νομίζω ότι θα μπει στα αγαπημένα. Η ερώτηση έχει ως εξής: Έχεις πάει ποτέ στο σόου ως κοινό; Αν όχι, θα ήθελες;- meme


Είναι από αυτά που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κάνω πριν φύγω από την Καλιφόρνια. Με δυσκολεύει λίγο επειδή τα γυρίσματα γίνονται μεσημέρι, καθημερινές εκτός Παρασκευής, δηλαδή όταν ο κόσμος έχει δουλειές. Αλλά αποκλείεται να μου γλιτώσει. Πρέπει να δω πώς το γυρίζουν αυτό το πράγμα.

________________
12.

υπάρχει ελπίδα ?- η "καμμένη"


«Πρέπει να αποδεχτούμε την πεπερασμένη απογοήτευση, αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την αιώνια ελπίδα». Βέβαια το είπε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος τελικά δολοφονήθηκε.

38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ