Οι εννέα λόγοι που μ' αρέσει να βλέπω Σουλεϊμάν

Οι εννέα λόγοι που μ' αρέσει να βλέπω Σουλεϊμάν Facebook Twitter
68

1. Αρχικά ξεκίνησε από το στερητικό του game of thrones (είναι το δικό μας μεσογειακό βέρζιον)

2. Είναι η πλήρης έκφραση του σεξισμού και της πατριαρχίας- αλλά απροκάλυπτα όχι έμμεσα.
(όπως ένα desperate housewifes) και τα ίδια ζούμε στην Ελλάδα αφού παραμένει φαντασίωση το χαρέμι. Το βλέπω με φεμινιστικό μάτι και με παρατήρηση του πως ζούνε πολλές γυναίκες ακόμα και σήμερα.

3. Είναι ενδιαφέρουσα αλλαγή από τις άπειρες αμερικανιές. Που κανένα χρυσαυγίτη δεν ενόχλησε που παίζονται συνέχεια στην τηλεόραση.

4. Είναι κάτι που δεν μπορούν να δουν οι χρυσαυγίτες, το να μπορείς να το δεις είναι αντιρατσιστικό.

5. Ακούγοντας τουρκικά ακούω τόσες γνώριμες λέξεις που χρησιμοποιούμε σήμερα- με τον ίδιο τρόπο που αναγνωρίζω τις ελληνικές ρίζες όταν ακούω τα αγγλικά.

6. Οι Τούρκοι είναι ο πιο κοντινός λαός από κάθε άλλον στο φαγητό, τη ρακή, τον καφέ, τα γλυκά, τη φέτα (τρώμε τα ίδια) και χίλιες άλλες ομοιότητες, σε σχέση με τις μεγαλύτερες διαφορές που έχουμε με άλλους λαούς.

7. Είμαστε μεσογειακοί γιατί εδώ ζούμε- αμάν πια με την αντιγραφή του αμερικάνικου lifestyle -του μπέργκερ και του κάπκέικ, της κόκα κόλα και της παχυσαρκίας, της αρρώστιας, τής διευκόλυνσης της ζωής εις βάρος της φύσης και του σώματος μας.

8. Οι Τούρκοι είναι οι γείτονες μας και τους αγαπώ εξίσου με τους άλλους λαούς. Από τα σχολικά βιβλία και διάφορους δασκάλους, είχα διαπιστώσει άπειρα ρατσιστικά σχόλια και μία προσπάθεια καλλιέργειας μίσους από την παιδική ηλικία.

9. Ο καλύτερος τρόπος να νικήσει κάποιος και την Ελλάδα και την Τουρκία είναι να τους βάλει να σκοτωθούν μεταξύ τους και μετά να έρθει να την κατακτήσει. (ή να σπείρει το μίσος και το διαχωρισμό μέσα στο ίδιο το κράτος για να αλληλοσφαχτεί) διαίρει και βασίλευε, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα- μια μέθοδος που δεν αποτυγχάνει ποτέ.

68

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ