Πώς να μαζέψεις 15.000 (+...) εύπιστους σε λίγες ώρες

Facebook Twitter
47

Μου ήρθε με ημέιλ:

Πώς να μαζέψεις 15.000 (+...) ηλίθιους σε λίγες ώρες

Το βλέπω και στενοχωριέμαι πραγματικά... Δεν μπορεί να υπάρχουν ΤΟΣΟΙ ηλίθιοι.. κλαψ! Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας; :(

==== 

Για τι μιλούσε το παραπάνω μέηλ;

 

Για αυτήν την φωτογραφία που ανέβασε το Facebook γκρουπ που λέγεται "Η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες". 

 

το οποίο ζητούσε:

 

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ: Το optical illusion φαινόταν έτσι κι αλλιώς, απ' την αρχή. Άρα γράφοντας "1" , θα έβλεπες κάτι επιπλέον. Ή όχι...;

Είναι χοντρό να τους πούμε ηλίθιους, όμως πάνω από 14.000 Έλληνες (στους οποίους ανήκει η Ελλάδα, κι ας μην έχει οποιαδήποτε σχέση αυτό με το optical illusion) έγραψαν στα σχόλια "1", ώστε να δουν το τρομερό αποτέλεσμα. 

Κάθε λεπτό αυξάνονται κατά εκατοντάδες αυτοί που περιμένουν να δουν κάτι άλλο επειδή έγραψαν "1"!

 πάνω χτες, 

κάτω σήμερα

Φυσικά δεν είδαν καμία διαφορά, αλλά παρ' όλα αυτά δεν έσβησαν ντροπιασμένοι το σχόλιό τους. Το άφησαν εκεί να μας θυμίζει την ευπιστία μας...

Ζήτω το Facebook! Ζήτω η Ελλάδα! Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!

(ή μάλλον, αν προσέξετε και όπως λέει ο τίτλος του γκρουπ: "Η Ελλάδα ανήκει στου Έλληνες!"

47

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Εδώ πιστέψαμε στον αλήτη Ανδρέα Παπανδρέου, στον μασώνο Σημίτη, στον προδότη ΓΑΠ, στο σκουλήκι Σαμαρά, στο υποκριτικό παχύδερμο Βενιζέλο, στο ερπετό Κουβέλη, το αστειάκι σε χάλασε εσένα;!
Η πλειοψηφία, ακόμα και όταν σφάλλει, ασκεί επιρροή πιέζοντας για συμμόρφωση.Αν 2000, 5000 ή 15000 άνθρωποι πριν από μένα γράφουν "1" ποια είμαι εγώ να το αμφισβητήσω;Ενδέχεται να συμφωνήσω κιόλας ακόμα και αν κατανοώ απολύτως ότι πρόκειται για μια μπούρδα.
Μπράβο Βιβή, ακριβώς έτσι. Τα σχόλια ανανεώνονται τόσο γρήγορα, που η πλειοψηφεία γράφει "1", ενώ αντίθετα οι λιγοστές απορίες κάποιων απλά χάνονται μεσα στο μπάχαλο που δημιουργείται, και έτσι αυτό αποτρέπει οποιασδήποτε μορφής διάλογο.
υπάρχουν χειρότερα. οι ψηφοφόροι αριστερών κομμάτων. ψηφίζουν έως και ανυπακοή στους βάρβαρους και αντιλαϊκούς νόμους φύσης όπως η βαρύτητα...λες π.χ. ψήφισε Τσίπρα γιατί λεφτά υπάρχουν και το πιστεύουν... κ.ο.κ.
Κάποτε (δε νομίζω να ζούμε εμείς ή τα παιδιά μας τότε) θα αρχίσει η συζήτηση ότι δεν πρέπει να ψηφίζουν όλοι. Δεν μπορώ να δεχτώ πως οι 15000 ούγκαούγκα ψηφίζουν.
Θεώρησα σκόπιμο να δημιουργήσω λογαριασμό σε αυτήν την ιστοσελίδα προκειμένου να διατυπώσω τη δική μου άποψη και σε μια προσπάθεια μου να ρίξω λίγο φως σε κάτι που φαίνεται δυσνόητο για πολλούς. Καταρχάς ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχουμε ένα post στο fb που παρουσιάζει ξεκάθαρα μια οπτική απάτη, ενώ στη περιγραφή του post, o admin του fanpage παροτρύνει τους χρήστες, ή προστάζει εαν θέλετε, να γράψουν "1" για να εμφανιστεί κάτι σαν αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας. Σε αυτό το σημείο, θέλω να συγχαρώ το χρηστη @Poniros, ο οποίος επισήμανε κάτι πολύ σημαντικό, ότι στο fb μπαίνουν αρκετά μικρές ηλικίες. Αυτό αμέσως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως οι χρήστες που υπάκουσαν τυφλά χωρίς να κρίνουν και να αξιολογήσουν κάτι, είναι προφανώς στην πλειοψηφεία χρήστες κάτω των 18 κάτι που φαίνεται από την ευπιστία και την αφέλεια που επέδειξαν οι περισσότεροι. Μια άλλη παρατήρηση που έχω να κάνω όμως είναι η εξής: γιατί ο admin απαίτησε σχόλιο, και όχι like ή share? Ή γιατί "1" και όχι "2" και "3"? Αυτά είναι όλα ουσιαστικά ερώτηματα τα οποία κάθε λογικό ον θα έπρεπε να κάνει. Άλλοι ίσως να το έκαναν για πλάκα ή για τη λαχτάρα κάτι άγνωστου. Το σημαντικότερο πράγμα όμως που πολλοί φαίνεται να αγνοούν, είναι ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ που μπορεί να έχει η πληθώρα σχολίων, like και share σε ένα τετοιο post. Η απάντηση είναι η εξής: Το fb, χρησιμοποιεί ένα αλγόριθμο, βάση του οποίου αξιολογεί και κατατάσσει μια ιστορία στο news feed του κάθε χρήστη. Όπως γίνεται αντιληπτό, όταν μια ιστορία στο fb εισπράττει σχόλια, like και shares, κατατάσσεται ψηλά στο news feed κάθε χρήστη. Πληροφορίες θέλουν μάλιστα τα σχόλια, να αποτελούν το πιο σημαντικό παράγοντα που λαμβάνεται υπόψη, ίσως και επειδή είναι το πιο σπάνιο μέσο αλληλεπίδρασης σε σχέση με τα like και τα shares. Έτσι, το post γίνεται "viral" και ταξιδεύει απίστευτα γρήγορα συνεχίζοντας να παίρνει και άλλα like share και comments. Όλα αυτά εξυπηρετούν ένα σκοπό, αυτόν της προβολής του fanpage. Το fanpage με τη σειρά του λειτουργεί ως μέσο προώθησης ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ του συγκεκριμένου ατόμου. Με τη σειρά της η ιστοσελίδα εντέλει, εξυπηρετεί τον απώτερο σκοπό: ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Το ίντερνετ εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται από πολλούς marketers σαν μέσο αποκόμισης κέρδους. Για πάρα πολλούς ίσως να αποτελεί κάτι το πρωτόγνωρο, είναι στην πραγματικότητα ο λόγος ύπαρξης πολλών ιστότοπων. Διαμέσω διαφημιστικών πλατφόρμων όπως της Google, οποιοσδήποτε κάτοχος ιστοσελίδας μπορεί να βάλει διαφημίσεις ώστε να εκμεταλλευτεί οικονομικά τους επισκέπτες στη σελίδα του. Αν διερωτάστε για τα ποσά, μάθετε ότι αρκετοί ίσως να "ζουν" μόνο απο τα έσοδα που έχουν οι ιστοσελίδες τους. Το internet marketing είναι τεράστιο και κάθε μέρα, καινούργιοι τρόποι χειραγώγησης χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετήσουν το οικονομικό συμφέρον. Ποιός άραγε να φανταζόταν τι κρύβετε πίσω από ένα φαινομενικά "χαζό" post στο fb?
Το οτι αυτα τα "και δες το εκπληκτικο αποτελεσμα" ειναι βιομηχανια το διαπιστωνεις ευκολα με το google. Ειναι ειρωνεια της τυχης το οτι και η αρρωστια και η γιατρεια ερχονται απο το ιδιο μερος.
Άραγε πόσοι ηλίθιοι μπορούν να σχολιάσουν σε ένα άρθρο σαν αυτό που αναφέρεται σε μια χαζομάρα από τις άπειρες που υπάρχουν στο facebook?Εγώ πάντως σχολίασα και σου αύξησα την επίδοση..... :)
Ανήκω στους ηλίθιους που πάτησαν 1, για να δουν το καταπληκτικό illusion, το οποίο είχα ξαναδεί στο παρελθόν.Α! Και δεν μπήκα στον κόπο να διαγράψω το σχόλιό μου, να κρύψω την αφέλειά μου ... "κατά Άρη Δημοκίδη και λοιπούς σχολιαστές". Α(2ο)! Στην κοινοποίηση στο FB δεν είδα καν να λέει "Η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες".Αλλά μου γεννιέται η εξής απορία... Αν όλοι εμείς οι αφελείς ή ότι άλλο, στο σεργιάνι μας στα Social Media, πατήσαμε το 1, εσείς που δαπανήσατε τόσο περισσότερο χρόνο (του Α.Δ., τι κρίμα, συμπεριλαμβανομένου) προκλειμένου να κρίνετε, εκτός από την ικανοποίηση του "αλάθητου" εγώ σας, τι ακριβώς κερδίσατε?Και, τελικά, τι από τα δύο είναι πιο αφελές; [Απάντηση Άρη: Η στήλη μου λέγεται ''Μικροπράγματα'' και τρέφεται από κάτι τέτοια Fail, οπότε ο χρόνος που δαπάνησα ήταν για μένα απολαυστικός. Μη με λυπάστε :)Τώρα το ποιο απ' τα δύο είναι πιο αφελές -το να γελάσεις με ένα ιντερνετικό Fail ή να έχεις κάνει ο ίδιος το ιντερνετικό Fail, τι να πω, θα δείξει :)]
Τι απο τα δυο είναι πιο αφελές...? Κανένα θα έλεγα.. Πιο αφελές είναι μάλλον να μπεις στη διαδικασία να "δικαιολογήσεις" την πρώτη αφέλεια, στηριζόμενος κιόλας στο γεγονός οτι κάποιοι άλλοι σχολίασαν αυτή.Και ναι.. σχολιάζω όπου βλέπω οτι δεν είναι ο γιαλός που ναι στραβός μπας και ισιώσει το κουπί καποια στιγμή.
Η αληθεια ειναι οτι δεν ηξερα εαν επρεπε να το πω σε οσους γνωστους μου το ειδα αναρτημενο. Μπορει ο αλλος να μην ειναι χαζος αλλα να εχει αγνοια περι διαδικτυου. Τελικα δεν εκανα απολυτος τιποτα, συμμετειχα και εγω στην χαζομαρα γραφοντας 2 :)
Μηπως ειναι λιγο υπερβολικο το να χαρακτηριζεις καποιους ηλιθιους και ευπιστους επειδη εγραψαν μια χαζομαρα στο facebook? Οκ fb ειναι, δεν το παιρνουν ολοι τοσο σοβαρα. Και το 50% των χρηστων ειναι κατω των 18.[Απ. Άρη: Το ηλίθιοι είναι υπερβολικό - και έτσι τους χαρακτήρισε το ημέιλ. Αν πρόσεξες στον τίτλο του ποστ άλλαξα τη λέξη με μία σαφώς πιο εύστοχη και λάιτ - και μέσα στο κείμενο γράφω ότι είναι υπερβολή το ηλίθιος. Το εύπιστος γιατί; ]
έχεις κάποια στοιχεία γι αυτό το σίγουρο 50% κάτω των 18 που λες ή οτι κατεβάσει το κεφάλι μας?Το περίπου 40% πάντως παίζει στις ηλικίες 25-34 και αμέσως ακολουθούν οι 18-24.Κι όμως.. το παίρνουν "τόσο σοβαρά" αρκετοί, αν κρίνουμε απο το πως συμπεριφέρονται σε αυτό.Και σίγουρα υπάρχει η δόση ευπιστίας κ ηλιθιότητας για να κάνεις κάτι τέτοιο αλλα οκ πιο πολύ γίνεται λόγω άγνοιας και μη εξοικίωσης με τη χρήση υπολογιστών και ιντερνετ.
Ακριβώς το να πέφτουμε από τα σύννεφα γιατί οι δεκατετράχρονοι είναι δεκατρετράχρονοι είναι υπερβολή. Απλά το fb είναι ένα βήμα και τους βλέπουμε. Φανταστείτε τις κοτσάνες μας στην εφηβεία αποθηκευμένες αυτούσιες σε screenshot.
Αυτό το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν το είχε λανσάρει; Ε, μοιάζει με μετάφραση του μότο της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet "Türkiye Türklerindir" («Η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους»).