Στο σημερινό «Α μπα»: τζιν, neat

Στο σημερινό «Α μπα»: τζιν, neat Facebook Twitter
83

__________________

1.


Φέτος στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σκάει μύτη η ξαδέρφη μου με τον άντρα της και το παιδάκι τους , φέρνοντας μία κολόνια λεμόνι Μυρτώ για τη γιαγιά που είχε τη γιορτή της και ένα συσκευασμένο πανετόνε από τον Βασιλόπουλο. Μετά το φαγητό έφυγαν για να πάνε στο θέατρο (μαντάμ Σουσού 40€ το κάθε εισιτήριο). Εκνευρίστηκα μαζί της
-Ξινισμένη Ξαδέρφη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μάλλον όχι για πρώτη φορά.

__________________
2.


Α μπα γεια, εύχομαι να είσαι καλά.

Εδώ και μερικούς μήνες έχω σχέση με μια κοπέλα, η οποία πηγαίνει μια χαρά. Ένα από τα πράγματα που απολαμβάνω σ' εκείνη είναι το γεγονός ότι είναι πολύ τακτική και καθαρή στο σπίτι. Επειδή στην προηγούμενή μου σχέση υπέφερα σ' αυτό το κομμάτι, τώρα με ανακουφίζει που μπαίνω σ' ένα σπίτι και είναι τακτοποιημένο χωρίς πράγματα δεξιά και αριστερά και χωρίς μαζεμένα άπλυτα στην κουζίνα. Μου αρέσει επίσης που όταν μένουμε στο δικό μου σπίτι, δεν είναι σα να έχει περάσει τυφώνας αλλά είναι και στον δικό μου χώρο το ίδιο τακτική. Κάτι άλλο που μου αρέσει, είναι και το ότι προσέχει και την προσωπική της υγιεινή (εντάξει, σε άλλη περίπτωση δεν θα ήμασταν μαζί).Κάνει μπάνιο κάθε μέρα, φοράει κάθε μέρα φρεσκοπλυμένα ρούχα. Προσέχει και πράγματα που για άλλους (που θεωρούν εαυτούς καθαρούς) δεν είναι εντελώς αυτονόητα: δεν μοιράζεται είδη προσωπικής υγιεινής (ξυραφάκια, αποσμητικά, πετσέτες), είναι πολύ σχολαστική στο καθάρισμα των νυχιών. Όμως, ρε Ά μπα, δεν πλένει συχνά τα δόντια της. Μπορεί να μην τα πλύνει το βράδυ, μπορεί ούτε και το πρωί που θα σηκωθεί. Υποψιάζομαι καμιά φορά ότι μπορεί να έχουν περάσει 2-3 μέρες που δεν τα έχει πλύνει. Αυτό δυστυχώς με αηδιάζει και δεν μπορώ να δώσω ούτε ένα φιλί ή για να το κάνω υπερβαίνω τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να εξηγήσω πως ένας άνθρωπος που είναι καθαρός και τακτικός, δεν δίνει βάση σε αυτό. Μου φαίνεται εντελώς αψυχολόγητο.
Αρχικά ήθελα να σε ρωτήσω εάν σου φαίνομαι υπερβολική. Αλλά το δεύτερο και κυριότερο, είναι ότι δεν μπορώ να βρω τρόπο να της το πω. Δεν ξέρω ούτε πώς να φέρω την κουβέντα, ούτε τι λέξεις να χρησιμοποιήσω. Καταλαβαίνω ότι και αυτό που περνάω εγώ είναι δύσκολο, όμως αισθάνομαι και τρομερά άσχημα για το πώς θα νιώσει. Δεν ξέρω αν υπάρχει γλυκός και ευγενικός τρόπος να πεις κάτι τέτοιο. Τι έχεις να πεις;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πράγματι ακούγεται αψυχολόγητο. Δώσε λοιπόν εσύ το καλό παράδειγμα. Κάνε το εσύ σχολαστικά και λέγε της να έρθει και αυτή μαζί σου στο μπάνιο όταν ετοιμαζόσαστε να πέσετε για ύπνο, ή το πρωί. Αν σε δει ξανά και ξανά να το κάνεις, ίσως πιάσει το μήνυμα. Στην ανάγκη πάρε της δώρο μια καλή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, πάρε κι εσύ την ίδια, και κάνετε το πλύσιμο παρέα για να συγκρίνετε σημειώσεις.


__________________
3.


Γιατί τα προϊόντα με στέβια είναι απείρως πιο γλυκά από αυτά με την κανονική ζάχαρη, οπότε καταντούν σκέτη αηδία, αναψυκτικά πετιμέζια, τουλάχιστον με τη ζάχαρη υπήρχε ένα κράτημα, με τη στέβια δεν υπάρχει έλεος.
- Lilly

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Προσωπικά δεν έχω καταλάβει διαφορά στην ένταση της γλυκύτητας. Δε νομίζω ότι ισχύει σωρηδόν για όλα τα προϊόντα.


__________________
4.

Από το πρώτο Αμπά σε διαβάζω , τόσα χρόνια ,τόσα πρωινά ,ακόμα κ στη σχολή να έχω μάθημα , ξέρω περίπου τι ώρα ανεβάζεις κ μπαίνω να σε διαβάσω , εσύ κ ο καφές είστε οι αγαπημένες μου πρωινές συνήθειες !! Α μπα έχω θέμα με μικρά κ ασθένειες , κάνω baby sitting σε 3 μικρά παιδιά όμως δεν αντέχω άλλο να αρρωσταίνω ,δύο μήνες είναι ο νέος χρόνος έχω αρρωστήσει 7 φορές ,το Δεκέμβρη έπαθα κ γαστρεντερίτιδα γτ δεν γνώριζαν πως η γαστρεντερίτιδα είναι μεταδοτική ακόμα κ αφού φύγουν τα συμπτώματα .... Κάθε εβδομάδα ένα από τα τρία ή δύο από τα τρία ή κ τα τρία είναι άρρωστα ,εγώ δεν δουλεύω κάθε μέρα , συνήθως 3-4 μέρες ανά εβδομάδα , τις 3 μέρες είμαι καλά ,την τέταρτη μέρα κ τις υπόλοιπες μέρες που δεν δουλεύω είμαι άρρωστη κ επιστρέφω στη δουλειά υγιής κ ξανά το ίδιο ,ένας φαύλος κύκλος ,όλο το πρόβλημα ξεκίνησε φέτος που το ένα από τα τρία παιδιά ξεκίνησε το παιδικό σταθμό .... Κατανοώ πως δεν γίνεται να μην δουλεύουν οι γονείς για να προσέχουν τα μικρά , κατανοώ πως κάθε φορά θα αρρωσταίνει κάποιο αλλά δεν αντέχω άλλο , τι να κάνω πια; Να κυκλοφορώ με μάσκα και γάντια; Α μπα έχεις καμία συμβουλή ή κανένας αναγνώστης;
- Φανατική <3

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Τι εννοείς ότι καταλαβαίνεις πως δεν γίνεται να μην δουλεύουν οι γονείς; Εθελοντικά είσαι εκεί; Δεν πληρώνεσαι; Προφανώς ο ασφαλέστερος τρόπος για να μην αρρωσταίνεις είναι να μην πηγαίνεις όταν είναι άρρωστοι στο σπίτι.


Η μάσκα και τα γάντια είναι κυρίως για να μην κολλήσεις εσύ τους άλλους. Τα κυριότερα μέτρα είναι πλένεις συνέχεια τα χέρια σου, να μην βάζεις τα χέρια σου στη μύτη, στο στόμα και στα μάτια σου, και να μην πλησιάζεις τους ασθενείς.

__________________
5.

Γειά σου Άμπα,
Από όσο γνωρίζω είσαι μεγάλος φαν της σειράς Mad men, κάτι το οποίο είμαι και εγώ. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι έχει πολλές Ελληνικές αναφορές ή αναφέρει διάφορα Ελληνικά ιστορικά γεγονότα, πχ όπως όταν ο Don εξηγεί την σημασία της λέξης "nostalgia" ή όταν κάποια στιγμή ο πρώην ρεπόρτερ σύντροφος της Peggy μιλούσε για το τι συνέβαινε στην Ελλάδα αναφερόμενος στην χούντα. Και άλλα διάφορα παραδείγματα όπως σε κάποια παρουσίαση που μιλούσαν για το ολοκαίνουριο Hilton στην Αθήνα μέχρι το ότι πολλές σκηνές υποθετικά είχαν γυριστεί μέσα σε ένα Ελληνικό εστιατόριο, αλλά και ότι κυκλοφορούσαν στο γραφείο με το περίφημο πια μπλε ποτηράκι του takeaway καφέ με τα διάφορα αρχαιοελληνικά σύμβολα ( μάλλον από το ίδιο ελληνικό μαγαζί ) και άλλα πολλά. Ξέρουμε ότι ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζει την σειρά είναι ότι πηγαίνει χέρι χέρι με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης, αλλά τόσες πολλές αναφορές για την Ελλάδα και μάλιστα αρκετές με περίσσια λεπτομέρεια μου κάνει εντύπωση. Μίας λοιπόν και δεν έχω βρει κάποια εκτεταμένη αναφορά στο διαδίκτυο, και ξέρουμε ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο σε αυτή την σειρά. Μήπως έχεις βρει κάτι για αυτή την σχέση με τις Ελληνικές αναφορές ? Γνωρίζω ότι ο Matthew Weiner είναι Εβραϊκής καταγωγής αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο. Ή απλώς το υπέρ αναλύω λόγω του κολλήματος με την σειρά ???

Μake it simple but significant !
- ChrisZ


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η αντίληψη της πραγματικότητας είναι αυστηρά επιλεκτική. Δεν είχα προσέξει απολύτως τίποτα από όσα λες, εκτός από το ποτηράκι με τον καφέ, που δεν είναι από το ίδιο ελληνικό μαγαζί. Η εξήγηση εδώ.

Τα υπόλοιπα που πρόσεξες μέσα σε μια σειρά που κράτησε οχτώ χρόνια δεν θα έλεγα ότι είναι «τόσες πολλές ελληνικές αναφορές» αλλά κάτι στο οποίο επικεντρώθηκες εσύ προσωπικά. Η Νέα Υόρκη είχε παραδοσιακά μεγάλη ελληνική κοινότητα, και αυτό αυξάνει κάπως στατιστικά την αναφορά στην Ελλάδα. Μέχρι εκεί φτάνει ο συσχετισμός, αλλά όχι παραπέρα, και αυτός είναι ο λόγος που δεν βρήκες άλλες αναφορές στο διαδίκτυο.

 

__________________
6.


Καλή μου Αμπα,
Σου χα ξαναγράψει χωρίς να πάρω απάντηση. Τώρα όμως ενόψει γάμου, σε παρακαλώ βοήθα. Παντρεύομαι του χρόνου, έναν άνθρωπο υπέροχο που με λατρεύει και αγαπάω πολύ. Το θέμα μου είναι το κομπλεξ μου. Εχω μεγάλη μύτη και μου χαλάει το πρόσωπο. Παλιότερα, ήμουνα συμφιλιωμένη με αυτό λέγοντας ότι αυτή είμαι, κανεις δεν είναι τέλειος κλπ. Πλεον όμως μ αυτή την αναθεματισμένη μαστιγα της αψεγαδιαστης ομορφιας νιώθω ένα τιποτα. Όλες προσπαθουν με μανια να φτάσουν το τελειο κι επειτα να το προβαλουν στα social. Όλα αυτά τα τέλεια πρόσωπα που βλέπω τρέφουν τις ανασφάλειες μου. Πως θα παντρευτω ρε Αμπα όταν θα βγαινω ασχημη στις περισσοτερες φωτογραφιες; Αλλα απ την άλλη αυτή δεν ειμαι; Γιατι να κρυψω τον εαυτο μου; Για πλαστικη το ειχα σκεφτει αλλα τρεμω τα χειρουργεία κι επειδη είναι ένα μεγαλο ρισκο με επικεντρο το προσωπο φοβαμαι να το πάρω. Μπορει το αποτελεσμα να μην είναι το επιθυμητο,ή ακομη κι αν είναι να υπαρχουν επιπλοκες κλπ κλπ.
Οποτε εκει οπισθοχωρω. Δυσκολευομαι όμως να αγαπησω αυτην την ατελεια μου. Προσπαθησα αλλα δε μπορω. Σε ψυχολογο ντρεπομαι να παω και δε ξερω αν θα βοηθησει.
Μετά σκεφτομαι ότι ειμαι αχαριστη. Έχω την υγεια μου τοσο εγω οσο και οι γυρω μου. Ειμαι επιτυχημενη επαγγελματικα κι εχω έναν (κατά παραξενο λογο) κούκλο αντρα ο οποιος με λατρευει και με κοιταει μες τα ματια. Επειτα..εχω ένα ομορφο σώμα κι ένα γλυκο χαμογελο. Πασχιζω απλά για το τέλειο γιατι οι ανθρωποι ειμαστε απληστοι και ποτε δεν χορταινουμε. Εγω όμως δε θελω να μια απληστη. Κάποτε ελεγα στον εαυτο μου απ το να κανω μια πλαστικη ας κανω με τα ιδια λεφτα δωρεα σε καποιο ιδρυμα..πιο καλα θα νιωσω με τον εαυτο μου! Τωρα όμως δε νιωθω το ίδιο! Νιωθω ότι χανομαι μεσα στο κυκεώνα της επικαιρης τρελας που περιεχει αυτοπροβολη,ναρκισσισμο κι όλα αυτά που κοροιδευω δηλαδη. Δεν ειμαι αρκετα δυνατη για να παρω την αποφαση για πλαστικη και να περασω ολη αυτή τη διαδικασια κι ετσι το προβήμα παραμενει και μου καιει τα σωθικα. Τι να κανω; Τι φωτογραφιες θα εχω απ τον γαμο μου; Μηπως να ρισκάρω γιατί αξιζει τον κοπο να κάνω πλαστικη; Πφφφ δε ξερω....


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Άλλη μια περίπτωση επιλεκτικής πραγματικότητας. Δεν προσπαθούν «όλες» με μανία να φτάσουν το τέλειο και να το προβάλουν στα σόσιαλ. Πίστεψε με, υπάρχουν πάμπολλες που αδιαφορούν παντελώς για τα σόσιαλ αυτού του τύπου· δεν θα τις ήξερες, γιατί δεν είναι στα σόσιαλ! Εσύ παρακολουθείς αυτές που θεωρείς τέλειες για να τρέφεις αυτό που σε θρέφει. Εσύ είσαι αυτή που πιστεύει ότι ό,τι μπαίνει στα σόσιαλ είναι αληθινό.


Να μην ντρέπεσαι καθόλου να πας σε ψυχολόγο για αυτό τον λόγο, δεν είναι ασήμαντος, και αν κάνεις την προσωπική σου προσπάθεια, φυσικά και θα σε βοηθήσει. Να πας τώρα, πριν τον γάμο σου, για να καταλάβεις κι εσύ τι συμβολίζουν πια αυτές οι φωτογραφίες του γάμου που δεν αντέχεις να μην είσαι τέλεια.


_________________
7.

 

Μου αρέσει το τζιν τόνικ, αλλά πολύ συχνά μου αρέσει και το τζιν σκέτο (με δυο παγάκια ή/και με λίγο στυμένο λεμονάκι, αλλά και εντελώς σκέτο - γενικώς μου αρέσει το τζιν σαν γεύση). Το έπινα πολύ συχνά έτσι μέχρι που μου είπε ο μπαμπάς μου ότι το τζιν δεν είναι ουίσκι για να το πίνεις σκέτο κι ότι μόνο οι αλκοολικοί το πίνουν έτσι και προβληματίστηκα. Είθισται να πίνει ο κόσμος τζιν σκέτο ή άραγε με περνάνε για αλκοολικιά όταν το ζητάω στα μπαρς και τα κλαμπς;
- Τζιν με λεμόνι στο μπαλκόνι


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Κάπως συντηρητικός ο πατέρας σου. Στη γεύση δεν υπάρχουν τόσο ασφυκτικά στεγανά για το τι είναι πρέπον, ή τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, γιατί περί ορέξεως, σκέτο τζιν. Το τζιν αρχικά ήταν σχεδιασμένο για να πίνεται σκέτο, πες του, και επίσης, δεν είναι όλα τα τζιν ίδια. Υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις σε ποιότητα αλλά και σε γεύση, καθώς πολλές εταιρείες αντισταθμίζουν την ένταση του κεδρόμηλου (ή αγριοκυπαρρισιού) με διάφορες ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως είναι τα εσπεριδοειδή και διάφορα αναπάντεχα βότανα, ακόμα και πέταλα τριαντάφυλλου.


Στα μπαρς και στα κλαμπς απλώς χαίρονται που τους ζητάς εύκολο ποτό.


83

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ