Στο σημερινό «Α μπα»: αμοιβαίες υποχωρήσεις

Στο σημερινό «Α μπα»: αμοιβαίες υποχωρήσεις Facebook Twitter
52

__________________
1.

Πώς μπορεί να βεβαιωθεί κάποιος/α με πολλά λεφτά ότι δεν τον θέλουν (φίλοι ή σχέσεις) για τα λεφτά του/της; Με το να συναναστρέφεται πάντα ομοίως πλούσιους;
- Δεν ξέρω κανένα πλούσιο, από περιέργεια ρωτάω

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το δεύτερο συμβαίνει κυρίως και εκ των πραγμάτων. Αυτοί που φοβούνται ότι τους θέλουν για τα λεφτά τους δεν είναι τόσο πλούσιοι όσο νομίζουν.

__________________
2.

Καλησπέρα σας! Ακολουθεί πολύ σοβαρή ερώτηση και θα ήθελα τα φώτα σας. Ζω σε μυστηριώδη χώρα του εξωτερικού με συνεχή αέρα, πολλή βροχή και μόνιμη υγρασία. Στο υπέροχο αυτό κλίμα (εντάξει θα σας το αποκαλύψω, είναι η Ολλανδία), τα μαλλιά μου, που είναι σπαστά-σγουρά και μακριά, είναι μια απελπισία. Γενικά δεν τα ισιώνω ποτέ, μου αρέσουν φυσικά και κάνουν πολύ ωραίες χαλαρές μπούκλες. Μόνο που εδώ είναι μόνιμα φριζαρισμένα, δε στρώνουν, τα baby hair πετάνε σαν κέρατα προς όλες τις κατευθύνσεις, αν διανοηθώ να τα πιάσω αλογοουρά είναι μια καταστροφή. Είμαι μόνιμα σαν ξεμαλλιασμένη. Ξέρω βέβαια ότι ο Καρβέλας το πλασάρει για στυλ αλλά δε μπορώ να το συνηθίσω... Αναζητώ κάποια λύση για το styling από εσένα που έχεις μπούκλες ή από άλλη αναγνώστρια που έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο θέμα!
-Σας φιλώ!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πρέπει να πειραματιστείς με προϊόντα. Δεν ξέρω τι κυκλοφορεί στην Ολλανδία και δεν ξέρω τα μαλλιά σου, αλλά κάτι που έχει βοηθήσει εμένα, είναι ένα ζουμάκι που το βάζεις στα μαλλιά που και που πριν το λούσιμο, και κρατάει το φριζάρισμα σε λογαριασμό (λέγονται frizz tamers μερικές φορές). Μερικά μαλλιά ευνοούνται από τα λάδια, μερικά απλώς βαραίνουν, μερικά από αφρούς, μερικά απλώς λαδώνουν. Ξεκίνα από ό,τι antifrizz υπάρχει στα κομμωτήρια και στα σούπερ μάρκετ και κάποτε θα βρεις αυτό το προϊόν που θα σε σώσει. Είναι μακριά και μοναχική διαδικασία, το ξέρω. Μια λύση είναι να αγοράζεις τα travel size, ή να ζητάς δείγματα.


Ως γενική αρχή πιστεύω ότι τα κρίσιμα λεπτά είναι όσο βρίσκεσαι ακόμα στο ντους και έχεις κλείσει το νερό. Το τι θα κάνεις τότε, και πως θα τα στεγνώσεις και πόση ώρα θα αφήσεις την πετσέτα είναι αυτό που θα καθορίσει το αποτέλεσμα, γιατί εκεί σχηματίζεται το φριζάρισμα. Έχω πειστεί ότι ό,τι προϊόν και να χρησιμοποιείς, πρέπει να το βάζεις σε πολύ βρεγμένα μαλλιά, πριν την πετσέτα, μέσα στο ντους, και μετά πολύ λίγη ώρα στην πετσέτα. Χάνεις προϊόν έτσι, αλλά έχεις το μέγιστο αποτέλεσμα. Και μετά στέγνωμα στον αέρα χωρίς να τα πειράζεις καθόλου.


__________________
3.

έχω σχέση με μια κοπελα που μου αρέσει αλλα ταυτόχρονα μου αρέσει και ο φίλος μου που του αρέσω και γώ..τι να κάνω;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ρωτάς με τρόπο την κοπέλα αν της αρέσει ο φίλος σου.


__________________
4.

Αγαπητή Α μπα, σου γράφω γιατί από χθες νομίζω ότι έχω χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου για άλλη μια φορά, και χρειάζομαι τη βοήθεια σου οπωσδήποτε! Είμαι δύο χρόνια σε μια σχέση που είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί ή έτσι νόμιζα. Ήμουν πολύ ευτυχισμένη και ευγνώμων για τον άνθρωπο που είχα μαζί μου και πρόσφατα ξεκινήσαμε να μένουμε και μαζί και όλα μέλι γάλα. Χθες πήρε το μάτι μου στο φβ κάτι random add σε κοπέλες πολύ όμορφες αλλα που σίγουρα δεν ήξερε. Άρχισα να τον υποπτευομαι και φυσικά και εγώ έπεσα σε αυτήν τη ν παγίδα και άνοιξα το μέιλ του να ψάξω ( επειδή το είχε ανοιχτό στο τάμπλετ) όπου ανακάλυψα πριν ένα χρόνο συνομιλίες με μια κοπέλα που ήξερε αλλά ήταν ξεκάθαρα φλερτ. Δεν έλεγαν ότι συναντήθηκαν κτλ αλλά υπήρχε ερωτισμός στην ατμόσφαιρα. Δε ξέρω αν η κοπέλα ήταν πιο θερμή , ίσως και να της είχε ζητήσει να βγουν. Επίσης μετά από όλο αυτό, σκέφτομαι ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στο φβ κτλ. Αυτό επιβεβαίωση παντού; Πονάει πολύ όλο αυτό. Του το είπα, το παραδέχτηκε , ότι ήταν λάθος κτλ και είπε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Φυσικά πλέον δεν τον πιστεύω. Μάλλον πρέπει να αποδεχτώ ότι αυτό ήταν και το τέλος μας; Θα ήμουν ακόμα ευτυχισμένη αν δεν ήμουν περίεργη. Εδω κολλάει και η ταινία perfect strangers. Τι στο καλό πρέπει να είσαι για έναν άνθρωπο για να μην τον ενδιαφέρει άλλη γυναίκα και να βλέπει μόνο εσένα ερωτικά; Η είναι τόσο δύσκολο να είσαι μονογαμικός πλέον; Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει σε σχέση .
- Ζωή


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν «πρέπει να είσαι» κάτι για κάποιον για να είναι οτιδήποτε. Ο καθένας είναι ό,τι θέλει και ό,τι μπορεί να είναι. Δεν αλλάζει για τους άλλους. Δεν αντανακλάται η δική σου αξία στην απόφαση του άλλου να είναι μονογαμικός ή όχι. Καταλαβαίνω να πονάει, αλλά όχι επειδή πιστεύεις ότι η κοσμοθεωρία του άλλου έχει να κάνει με σένα.


Δεν ξέρω το ποσοστό μονογαμίας γιατί δεν υπάρχει αξιόπιστη έρευνα. Ο κόσμος λέει πολλά ψέματα για το θέμα, και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αλλά δεν μας νοιάζουν οι στατιστικές σε αυτή την περίπτωση.


Νομίζω ότι για την σχέση που έχεις τώρα είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε το «δεν είναι μονογαμικός» από το «ζητάει επιβεβαίωση συνέχεια». Αυτά τα δύο μπορεί να συνυπάρχουν, αλλά πολλοί απορρίπτουν την μονογαμία χωρίς να υπολείπονται κάτι σε αυτοπεποίθηση, και άλλοι ζητούν συνέχεια την επιβεβαίωση χωρίς να θέλουν να μπουν σε περιπέτειες με παράλληλες σχέσεις και όλα αυτά. Νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη κουβέντα και περισσότερη επικοινωνία με τον άλλον για να καταλάβεις τι κάνει, είτε θεωρείς ότι τελείωσε η σχέση, είτε όχι, για να είσαι σε θέση να κρίνεις καλύτερα στο μέλλον.


__________________
5.

Αγαπημένη Λένα,
Σε διαβάζω πίνοντας καφέ και τρώγοντας σοκολάτα,νομίζω δε χρειάζεται να πω τίποτα άλλο για το πόσο ψηλά σε έχω:D Για να μη μακρυγορώ θα προσπαθήσω να εξηγήσω το θέμα μου οσο πιο ξεκάθαρα γίνεται...Λοιπόν,έχω μία μαμά και ένα μπαμπά (απίστευτο κι όμως αληθινό που δεν ξεφύτρωσα μόνη μου) οι οποίοι έχουν μεταξύ τους έλλειψη, κυρίως, επικοινωνίας, σεβασμού, κοινού οράματος ζωής κλπ και θα εξηγηθώ αμέσως: όταν γεννήθηκα εγώ, το σόι του πατέρα μου-αδερφοξαδερφα,νυφες κλπ- ξεκίνησαν να συμπεριφέρονται άσχημα στη μητέρα μου. Η συμπεριφορά τους ήταν η εξής: είτε δεν της μιλούσαν είτε την έβριζαν αισχρά! Ετσι, λοιπόν, αυτή σταμάτησε να τους μιλάει και διέκοψε κάθε επαφή μαζί τους όπως είναι και το λογικό. Ο πατέρας μου από την άλλη είναι ένας άνθρωπος ανίκανος να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και χωρίς καμία διάθεση να πατήσει πόδι συνέχισε κανονικά να τους μιλάει, να τους επισκέπτεται και γενικώς να διατηρεί άριστες σχέσεις μαζί τους-πράγμα που στάθηκε αφορμή για άπειρους καβγάδες ανά τα χρόνια. Η κακία τους, όμως, δε σταματά εκεί αλλά παίρνει κι εμένα η μπάλα (εκτός από ελάχιστους που δείχνουν να ενδιαφέρονται) οι περισσότεροι δεν έχουν πάρει ένα τηλέφωνο να δουν αν ζω ή αν πέθανα μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια ζωής μου. Και ερχόμαστε στην ερώτηση: Ποια στάση πρέπει να κρατήσω απέναντί τους όταν –υποχρεωτικά- θα τους συναντώ σε περιστάσεις που θα είμαστε παρόντες όλοι; Για παράδειγμα σήμερα έχει τραπέζι μία ξαδέρφη με την οποία τα πηγαίνουμε καλά αλλά θα είναι εκεί και οι...άλλοι οπότε καταλαβαίνετε πως το κλίμα θα είναι αρκετά ψυχρό και φορτισμένο. Να σημειώσω ότι κατοικούμε όλοι σε μία μικρή πόλη και οι τυχαίες συναντήσεις είναι συχνές‚ .Γνωρίζω ότι το πρόβλημα ξεκινάει από την έλλειψη συνεργασίας των γονιών αλλά επειδή δεν είναι δική μου δουλειά να το λύσω(όπως λες κι εσύ) ζητώ συμβουλές για την αντιμετώπισή των συγγενών από πλευράς μου. Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα, εσένα και τους αναγνώστες, και κυρίως να μη σας κούρασα. Φιλιά πολλά!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Φαίνεται σα να μας λες την μισή ιστορία και από τη μεριά της μητέρας σου. Δεν λέω ότι φταίει η μητέρα σου για όλο αυτό, αλλά το «άρχισαν να της φέρονται απαίσια μόλις γεννήθηκα εγώ» χρειάζεται περισσότερη εξήγηση. Είχε σχέση η γέννησή σου, ή όχι; Έγινε στα καλά καθούμενα; Η έλλειψη συνεργασίας των γονιών σίγουρα είναι μέρος του προβλήματος, αλλά ως συνέχεια, όχι ως αφετηρία. Ο πατέρας σου έχει κάποιον άλλον λόγο που κρατάει άριστες σχέσεις μαζί τους, και όχι ότι είναι νωθρός. Η συντήρηση άριστων σχέσεων χρειάζεται ενέργεια. Κάτι εξηγεί αυτό τον διαχωρισμό των Μοντέγων και των Καπουλέτων, όσο ασήμαντο ή γελοίο κι αν είναι.


Αλλά τι σημασία έχει για σένα; Αφού καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δικό σου πρόβλημα για να το λύσεις, δεν έχεις πρόβλημα. Αν κάποιοι σε αγνοούν εδώ και είκοσι χρόνια, τότε κι εσύ μπορείς να τους αγνοείς. Χαίρεται, τι κάνετε, καλά ευχαριστώ, όπως θα έκανες σε γνωστούς που συναντάς τυχαία στο δρόμο, είναι αρκετό, είτε βρισκόσαστε σε τραπέζια είτε οπουδήποτε.

__________________
6.

Αγαπητή Α,μπα!
Είναι εγωιστικό να ζητάς από τον σύντροφό σου να κατανοήσει και να αποδεχτεί την προσωπικότητά σου κάνοντας ίσως πράγματα τα οποία δε θα ταίριαζαν στη δική του; Ή ειναι στα πλαίσια των αμοιβαίων "υποχωρήσεων" που χρειαζεται μια ισορροπημένη σχέση για να επιβιώσει; Για παράδειγμα αν εγώ χρειάζομαι λίγα φρου-φρου κι αρώματα στη σχέση ώστε να διατηρείται μια σπίθα έρωτα στην ατμόσφαιρα (ενα σ´αγαπω στο άσχετο, μια μικρή έκπληξη, κατι ανέξοδο!) ειναι θεμιτό να το ζητάω και να απογοητεύομαι οταν δεν συμβαίνει λόγω του οτι ο άλλος "δεν ειναι αυτής της νοοτροπίας"; Αισθάνομαι πως με αυτήν την λογική δεν λαμβάνεις υπόψη σου τις συναισθηματικές ανάγκες του αλλου. Τι λείπει απο τον συλλογισμό μου και ταλαιπωρούμαι; (ειμαι 26 ειναι 32)
- Νύχτα μαύρη κι άραχνη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το πιο βασικό. Ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και εκφράζουν διαφορετικά τα συναισθήματα τους, και αν δεν μιλάμε για παθολογική έλλειψη έκφρασης, δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος έκφρασης συναισθήματος. Ναι, είναι εγωιστικό αυτό που κάνεις, αλλά κυρίως είναι κοσμάρα αυτό που λες. Η κατανόηση και η αποδοχή της προσωπικότητας σου δεν είναι να αρχίσει να εκφράζεται όπως εκφράζεσαι εσύ. Θα μπορούσε να το κάνει, αλλά δεν θα το ένιωθε όπως εσύ. Αυτό θες; Όχι, δεν θέλεις αυτό. θέλεις να θέλει ακριβώς αυτό που θέλεις, με τον τρόπο που το θέλεις. Ε, αυτό είναι κοσμάρα.


Αν σου αρέσουν οι σπίθες, κάνε σπίθες επειδή σου αρέσουν. Αν θέλεις να έχεις ισορροπημένη σχέση, πρέπει να καταφέρεις να βγεις λίγο από το τι θέλεις εσύ, και να παρατηρήσεις τον άλλον για καιρό, χωρίς να βγάζεις συμπεράσματα, και χωρίς να τον κρίνεις. Επειδή θέλεις να τον γνωρίσεις. Σου λέει ότι δεν είναι αυτής της νοοτροπίας. Ποιας νοοτροπίας είναι όμως; Ξέρεις;

 

52

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
#6.Το βασικό είναι ο άλλος να νοιάζεται.Κι όταν νοιάζεται θα το δείξει με 1000 τρόπους.Αν δεν μπορούμε να το εισπράξουμε ή ο τρόπος,που επιλέγει να δείξει το ενδιαφέρον του,δε μας συγκινεί,μάλλον δεν ταιριάζουμε.Δεν μπορούμε να τον κάνουμε άλλο άνθρωπο,που να συμπεριφέρεται διαφορετικά.Δε διαλέγουμε το μοντέλο,που μας αρέσει και μετά σκαλίζουμε δεξιά αριστερά τις προσωπικές ρυθμίσεις,για να τον φέρουμε στα μέτρα μας.
Οι περισσότερες κοπέλες έχουν σχηματισμένη στο μυαλό τους μία εικόνα φαντασιωτικη σχετικά με το πώς ιδανικά εκφράζουν ο άνθρωποι τα συναισθήματα τους (εννοούν καψουρα). Ήτοι μικρές εκπλήξεις με σημειώματα, με εκδρομές, με αρκουδάκια, καρδουλες, αφιερώσεις, ζουζουνισματα και παρόμοιες καταστάσεις. Για τους περισσότερους έτερο άντρες αυτά είναι θεοσαχλα και άντε να τα κάνουν τις πρώτες εβδομάδες για να τις ευχαριστήσουν μν Επειδή δεν τους βγαίνουν φυσικά γι'αυτο και εύκολα και γρήγορα τα κόβουν. Και αδίκως οι άλλες χτυπιουνται ότι δεν τις αγαπούν κλπ κλπ κλπ. Από όλα τα μακροχρόνια ευτυχισμένηα ζεύγη που γνωρίζω κανένας άντρας δεν κάνει ζουζουνιες. Δείχνουν όμως όλοι έμπρακτα την αγάπη τους με άλλους (και κατ'εμε βαθύτερους) τρόπους.Οπότε αυτό το "τους φέρνουμε στα μέτρα μας" μάλλον λειτουργεί ως μπούμερανγκ...
Ακριβώς αυτό είναι το βασικό, ο άλλος να νοιάζεται και αυτό να φαίνεται έμπρακτα. Κάτι μου λέει πάντως πως η πραγματική ερωτηση είναι "γιατί δεν βλέπω έμπρακτο ενδιαφέρον από το φίλο μου?" και τα φρου φρου κ δωράκια ήταν απλά (αποτυχημένα) παραδείγματα. Αγαπητή φίλη αν υποψιάζεσαι ότι ο φίλος σου δεν καταβάλλει προσπάθεια για να είσαι εσύ καλά ή κ καλύτερα (πχ να έρθει να σε πάρει όταν δεν έχεις μέσον, να σε βοηθήσει να φτυαρίσετε το χιόνι όταν χιονίζει, κλπ ) τότε μάλλον....έτσι είναι και μάλλον κάτι πρέπει να κάνεις γιαυτό (να φύγεις).
#7# Αναφορικά με τις φιλικές σχέσεις, οι πλούσιοι μάλλον δυσκολεύονται να προσαρμοστούν τελικά σε μια παρέα χαμηλών εισοδημάτων. Θυμάμαι μια συμφοιτήτριά μου στη Θεσσαλονίκη, από πολύ πλούσια οικογένεια, η οποία ήθελε να χωθεί στην παρέα μας γιατί μας συμπαθούσε πολύ και γούσταρε κι έναν από μας, προσπάθησε, αλλά μετά από μερικούς μήνες απλά κουράστηκε να μας ακολουθεί σε ταβερνεία της Άνω Πόλης και σε μπαράκια στο Λευκό Πύργο, οπότε αποχώρησε και ξαναβρήκε τις παρέες της του Shark και των εστιατορίων της Σοφούλη... Για τις ερωτικές σχέσεις, πιθανότατα δεν το ξέρουν ποτέ, αλλά δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον τους ενδιαφέρει κιόλας, ίσα ίσα τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν απροκάλυπτα το πορτοφόλι τους για να "ψαρέψουν" την ή τον σύντροφο "τρόπαιο"!
#1 ακούγεσαι αρκετά ώριμος/η για την ηλικία σου, αλλά και πάλι έχεις πάρει μόνο μια μικρή μυρωδιά του πραγματικού κόσμου. Εχεις παρατηρητικότητα αλλά δεν έχεις κάνει τις συνδέσεις επειδή λόγω ηλικίας σου λείπουν ακόμα εμπειρίες. Πώς μπορείς να μην καταλαβαίνεις την πλήρη σημασία των χρημάτων και του κοινωνικού status; Αφού και εσύ ο ίδιος/ίδια λες "Εχει επισης αρκετο εισοδημα ωστε να νιωθω αβολα να αντιληφθουν οι φιλοι μου το πραγματικο οικονομικο στατους της οικογενειας μου". Αν το καλοσκεφτείς έχεις το ίδιο πρόβλημα με τον πατέρα σου στην αντίθετη όψη του όμως. Ο πατέρας σου θέλει να δείχνει ότι ανήκει στην ίδια ομάδα με τους συναδέλφους του (γι' αυτό και η επίδειξη του ρολογιού). Κι εσύ θέλεις να ανήκεις στην ίδια ομάδα με τους φίλους σου (γι΄αυτό και η αμηχανία με το οικογενειακό σας εισόδημα). Το ποιος πράττει λάθος ή σωστά είναι κάτι για το οποίο έχουν χυθεί τόνοι μελάνι. Αλλά θα βλέπεις όσο περναν τα χρονια οτι καταλαβαίνεις περισσότερο τον πατέρα σου, όχι απαραίτητα ότι ενστερνίζεσαι τις απόψεις του.
#4 Δεν ξέρω αν μπορείς εσύ να κάνεις κάτι γι αυτό, δεν υπάρχει μια μαγική συνταγή που σου εγγυάται οτι η σχέση σου θα έχει μάτια μόνο για σένα. Μπορεί να μπλέκεις με άτομα ανασφαλή που θέλουν συνεχώς επιβεβαίωση και δεν τους φτάνει μόνο η δική σου ή μπορεί να μην αρκούνται μόνο σε μια σχέση. Δεν σημαίνει όμως οτι κάνεις κάτι λάθος εσύ ή οτι πρέπει να αλλάξεις κάτι. Είναι σαν να ρωτάς τι πρέπει να κάνεις για να σταματήσει να βλέπει ο φίλος σου πορνό. Για κάποιους το να φλερτάρεις ενώ είσαι σε σχέση δεν είναι κακό γιατί απλά τονώνουν τον εγωισμό τους χωρίς να κάνουν κάτι. Ισως ο φίλος σου ανήκει σε αυτή την κατηγορία, μιλά σε κοπέλες απλα για να τονώσει τον εγωισμό χωρίς να τις συναντά γιατί δε θέλει κάτι παραπάνω. Πριν πάρεις την απόφαση να χωρίσεις μίλα μαζί του για να καταλάβεις γιατί το έκανε, εφ οσον αυτή η σχέση δεν είχε άλλα προβλήματα μην παίρνεις αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής
Αν θέλει κάποιος να φλερτάρει, τότε να το κάνει εν γνώσει της συντρόφου του κι όχι κρυφά, πίσω από την πλάτη της ελπίζοντας ότι δεν θα το ανακαλύψει, κάτι που φαίνεται να έκανε ο συγκεκριμένος, από τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι για κάποιους αυτό θεωρείται κατά κάποιον τρόπο απιστία. Εξάλλου, ακόμη κι αν σε κάποιον αρέσει να φλερτάρει, έστω κι αν δεν έχει πρόθεση να το προχωρήσει, η (μαύρη) αλήθεια είναι ότι το φλερτ δημιουργεί οικειότητα με τον άλλο, δίνει πατήματα και μπορεί κανείς να παρασυρθεί στην απιστία εύκολα. Φλερταροντας με κάποιον δίνουμε το πρώτο οκ ότι μας αρέσει και ανοίγουμε το πεδίο σε άλλους δρόμους. Εξάλλου, ας το παραδεχτούμε, σε ποιον αρέσει, όταν είναι σε σχέση με ανθρώπο, με τον οποίο είναι πραγματικά ερωτευμένος, να βλέπει το σύντροφο του/της να φλερτάρει (=δείχνει ότι είναι διαθέσιμος και σε άλλους);;; Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα της κοπέλας δεν είναι τόσο το φλερτ του φίλου της, όσο το ότι έχασε την εμπιστοσύνη της. Κι αυτό αρκεί για να κλονιστει η σχέση.
Μαντάμ Ζα'ί'ρα μα δεν είπα οτι είναι καλό το να φλερτάρεις ενώ είσαι σε σχέση απλά οτι κάποιοι (ίσως κι ο φίλος της) δεν το βλέπουν ως απιστία ή ως πάτημα για απίστία ή ενδειξη διαθεσιμόητας. Το κάνουν για να τονώσουν τον εγωισμό τους. Δεν είναι σωστό, δείχνει ανασφάλεια όμως δεν σημαίνει κατ ανάγκην απιστία ή πρόθεση για απιστία. Ναι κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της κι αυτό είναι λόγος χωρισμού, όμως θα ήταν καλό να διευκρινίσει πρώτα τις προθέσεις του φίλου της συζητώντας το μαζί του απ το να χωρίσει αμέσως
Συμφωνώ σε αυτά που λες, όμως αυτό που λέω είναι ότι ακόμη κι αν το κάνει από καθαρή ανασφάλεια, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι σε κάθε φλερτ του θα αυτοσυγκρατειται και δεν θα ενδιδει στον πειρασμό. Έχει χαθεί κάθε εμπιστοσύνη και δε βλέπω το λόγο του να κάτσει να το συζητήσει περαιτέρω με το φίλο της η κοπέλα. Αν είναι ανασφαλής ο τύπος, ας απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό. Όχι όμως και να δημιουργήσει κι ανασφάλειες στην κοπέλα του από πάνω!!! Γιατι αυτο κανει: κανει την κοπέλα να νιώθει ανεπαρκής ως γυναίκα. Κι επειδή θα είναι μια μόνιμη πληγή στη σχέση αυτό το πράγμα, ας χωρίσει απλά και ας παει στον επόμενο που θα τη σέβεται.