Για τους απατεώνες που πληρώνουμε εμείς

Facebook Twitter
36

Στην Πορτογαλία έγινε κίνημα: «Να γ@μ@θεί η Τρόικα». Δεν έχω ιδέα αν οι Πορτογάλοι πολιτικοί -σε συνεργασία με Πορτογάλους πολίτες- είναι τόσο καταστροφικοί όσο οι δικοί μας, πάντως, παρ' ό,τι βλέπω ότι ήδη το φωνάζουμε κι εμείς, δεν ξέρω αν πρέπει να τρέξουμε να τους μιμηθούμε. 

Μετά την αμφισβήτηση από την Τρόικα των στοιχείων που έδωσε το υπουργείο Υγείας για τους επίορκους γιατρούς -κάτι πήρε χαμπάρι για τις κομπογιαννίτικες απάτες μας υποθέτω- σήμερα μάθαμε ότι οι Βρυξέλλες μας απειλούν και πάλι. 

Γιατί μας απειλούν; 

"Στην άμεση απομάκρυνση επίορκων υπαλλήλων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, μετά την «απειλή» από την πλευρά των Βρυξελλών ότι σε διαφορετική περίπτωση θα γίνουν οριζόντιες απολύσεις και δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς τη χώρα μας.

Αρμόδιοι κρατικοί παράγοντες εκτιμούν ότι είναι περίπου 7.000 είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που μπορούν να θεωρηθούν «επίορκοι» και οι οποίοι μπορεί να απομακρυνθούν χωρίς να δημιουργηθούν επιπλοκές και αντιδράσεις."

Υπάρχουν δηλαδή χιλιάδες επίορκοι -δηλαδή ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ- υπάλληλοι, που μπορεί να είναι απο κοπανατζήδες ετών μέχρι και καταχραστές ή παιδεραστές ή οτιδήποτε, τους οποίους κρατάμε, παρ' ό,τι είναι απατεώνες. 

Οι κρατικοί παράγοντες εκτιμούν ότι μπορούν να θεωρήσουν επίορκους, χωρίς να δημιουργηθούν επιπλοκές και αντιδράσεις γύρω στις 7.000. Φανταστείτε για πόσους θα μιλούσαμε αν με γενναιότητα αδιαφορούσαν για τις επιπλοκές και τις αντιδράσεις. 

[Update: Απ' ό,τι άκουσα η πλειονότητα αυτών πιάστηκε να έχει προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά, στοιχεία κλπ. Κι όμως τους κρατούν κανονικότατα.]

7.000, ας το δεχτούμε.  7.000, που τους πληρώνουμε. Εμείς.

Κάθε χρόνο. Κάθε μήνα. 

Και όλες οι κυβερνήσεις -με την πίεση του "λαού"- έχουν κάνει τα πάντα ώστε όχι μόνο να μην τους φυλακίσουν, αλλά και να μην τους απολύσουμε καν! (Που θα έπαιρναν και χρηματική αποζημίωση, πάλι εις βάρος μας...)

Τους κρατάμε στην "εργασία" τους εδώ και μήνες, εδώ και χρόνια, και έρχονται τώρα οι δανειστές μας να μας εκβιάσουν ότι δε θα μας δώσουν άλλη δόση αν συνεχίσουμε να τους πληρώνουμε (με τα λεφτά που μας δίνουν οι ίδιοι οι δανειστές). Πραγματικά δεν το χωράει ο νους μου. 

Και πριν μου πουν ότι γράφω φιλελεύθερα μνημονιακά για να πλήξω τον Τσίπρα (ο οποίος σήμερα έγλειφε, με εξευτελιστικό τρόπο την Καραμανλική δεξιά, αλλά αυτή είναι άλλη δική του, ντροπιαστική, υπόθεση) ας διευκρινίσω ότι μιλάω για την τωρινή κυβέρνηση, την υποτιθέμενη μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη.

 

Η τωρινή κυβέρνηση σχηματίστηκε πριν από εννέα μήνες. Είχε δηλαδή όλο το χρόνο, αν όχι να κάνει κάτι στο θέμα του Δημοσίου γενικότερα, να διώξει -έστω- τους επίορκους. Ή κάποιους απ' αυτούς, για τα μάτια του κόσμου. 

Και δεν το έκανε. 

Λυπάμαι. Δεν μπορώ να κακιώσω σε καμία πανούργα τρόικα - και σε κανέναν πανούργο ξένο γι' αυτό. 

36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ