Στο σημερινό «Α μπα»: αχ όχι

Στο σημερινό «Α μπα»: αχ όχι Facebook Twitter
73


__________________
1.

Καλησπέρα Α, μπα. Μπαίνω κατευθείαν στο θεμα. Ειμαι κάτοικος Γερμανίας (Ω, ναι λεω τη χώρα), εχω μια πολυ αγχωτική δουλειά προσπαθώ να εχω ενδιαφέροντα, χόμπι κτλ και το τελευταίο διάστημα εχω και σχέση για πρώτη φορά με εναν Γερμανό. Το αγόρι λοιπόν εχει κι αυτο τα χόμπι του, τους άπειρους φίλους του (ως ντόπιος), την οικογένεια του κτλ. Τα παμε πολυ καλα γενικά αλλα με τα χόμπι του και τους κολλητούς αλλα κυρίως την ανελαστικότητα του να βγει απο το προγράμμα του καταλήγουμε να βρισκόμαστε πολυ λιγότερο απο ο,τι θα ηθελα δεδομένου οτι ειχα συνηθίσει σε σχέσεις που ήμασταν αυτοκόλλητοι και οκ εχω και θεμα με την μοναξιά το οποίο προσπαθώ με βοήθεια να λύσω. Πχ τα σουκου του έχουν στάνταρ αγώνα σε ερασιτεχνική ομάδα ποδοσφαίρου και δεν μπορούμε καν ενα διήμερο να φύγουμε ενώ εγω με αυτή την προοπτική διατίθεμαι να μην παω στο χόμπι μου. Εχω κανει θεμα αλλα μου λεει δεν θελει να το αλλάξει το προγράμμα του (πφφφ deutsch μέχρι το κόκκαλο). Τι κάνουμε;το δεχόμαστε ως νορμαλ;γιατι η ξενιτεμένη το παιρνει σαν απόρριψη....
-Νορμαλ;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θα απαντήσεις μόνη σου σε αυτή την ερώτηση όταν καταφέρεις να αντιμετωπίσεις το θέμα που έχεις με τη μοναξιά. Όταν λες «προσπαθώ με βοήθεια να λύσω» ελπίζω να εννοείς με βοήθεια επαγγελματία. Αν ναι, επικεντρώσου εκεί. Στον εαυτό σου. Μην αναλύεις τον άλλον για να αποφύγεις να κάνεις δουλειά με τα δικά σου θέματα. Επίσης, μην βιάζεσαι να αποφασίσεις τι είναι «νορμάλ» και τι απόρριψη. Η δουλειά που κάνεις με το θέμα σου είναι μόνιμη, το αγόρι ποιος ξέρει, θα δεις.

 

Οι σχέσεις που είχες συνηθίσει δεν είναι απαραίτητα καλύτερες σχέσεις μόνο και μόνο επειδή σου είναι γνώριμο το μοτίβο τους. Το ξέρεις φαντάζομαι, αλλά να το υπενθυμίζεις στον εαυτό σου που και που, όπως και το γεγονός ότι είσαι σε ξένη χώρα και δηλώνεις «ξενιτεμένη». Και τα δύο παίζουν ρόλο στο πώς βιώνεις αυτή τη σχέση.

 

__________________
2.

Αγαπητη αμπα,
Σου γραφω για ενα θεμα το οποιο με εχει φτασει στα ορια μου.
Μενω απεναντι απο δημοτικο σχολειο
Το προβλημα μου ειναι η ασταματητη ηχορυπανση που προκαλει ο διευθυντης. Εχει εγκαταστησει ενα μικροφωνο και ενα συστημα με ηχεια στο προαυλιο και τα χρησιμοποιει συνεχως. Τα χρησιμοποιει στην πρωινη προσευχη στις γιορτες στις εκδηλωσεις στις συγκεντρωσεις σε οτιδηποτε. Αυτο φυσικα ειναι κατι συνηθισμενο και συνεβαινε ολα τα χρονια (πανω απο 20) τα οποια μενω σε αυτο το σπιτι αλλα ποτε δεν ηταν ενοχλητικο. Τα τελευταια τρια χρονια περιπου που ειναι διευθυντης αυτος εχει δημιουργηθει το προβλημα γιατι η ενταση ειναι ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ. Δε ξερω τι εχει κανει τι ενισχυτες εχει βαλει αλλα ειλικρινα ακουγεται σε ολη τη γειτονια. Και δεν ειναι μονο οτι τον ακουμε στη διαπασων, ειναι κ τι ακουμε. Εχω ακουσει σε εκδηλωση σχολιο "πωπωωωω πολλες μαμαδες βλεπωωωω υποκλινομαι υποκλινομαι στο αδυναμο κ ωραιο φυλο", εχω ακουσει να λεει "αντε να μη βγαινουμε απο το προγραμμα και αργουμε γιατι εχει τσαμπιονς λιγκ" και να βαζει τη μουσικη του τσαμπιονς λιγκ στη διαπασων στα ηχεια (!!!), εχει καποιον ο οποιος οσο αυτος μιλαει παιζει τον ντι τζει κ βαζει μουσικη απειρου καλους απο χεβι μεταλ μεχρι κλαρινοτραγουδα ανακατεμμενα σε που πουρι, γενικοτερα γκαριζει στο μικροφωνο οοοοοοοτι εθνικιστικη - σεξιστικη - συνομωσιολογικη ηλιθιοτητα του κατεβει. Και αυτα σε κοινο που μπορει να ειναι λιγοτερο απο 50 ανθρωποι, δεν ειναι οτι χρειαζεται μικροφωνο, απλα ειναι βαρεμενος. Δε ξερω τι να κανω, με κλειστες πορτες και μουσικη δυνατη ακουγεται παλι, μιλαμε για ενταση συναυλιας!
Να σημειωσω οτι μενω πανω απο εικοσι χρονια απεναντι απο τα σχολεια, σε πολυ κοντινη αποσταση υπαρχει γηπεδο και κλαμπ και δεν ενοχλουμαι, δεν ειμαι εγω η ευαισθητη, αληθεια ο τυπος ειναι απαλευτος!
Αμπα μου ειλικρινα εχω φτασει στα προθυρα νευρικης κρισης. Γκουγκλαρω να βρω τι λεει η νομοθεσια και δε βγαζω ακρη.
Βοηθεια!!!!!!!!!!
-Αυτος στο χωμα κι εγω στη φυλακη"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είμαι δικηγόρος για να σε βοηθήσω, αλλά βρήκα αυτό

Υπάρχει ανεκτό όριο ντεσιμπέλ και αν διαπιστωθεί ότι κάποιος το υπερβαίνει, είτε γείτονας είτε κατάστημα είτε εκκλησία, μπορείς να κάνεις κάτι. Φαντάζομαι ότι θα εφαρμοζόταν και για ένα σχολείο.


Επειδή είναι βέβαιο ότι δεν είσαι η μόνη που ενοχλείται, μίλα με τους γείτονες και οργανωθείτε με έναν δικηγόρο. Είναι βέβαιο ότι μπορείτε να κάνετε κάτι, ειδικά αν είσαστε πολλοί. Υπάρχει νόμος, αυτό που σας λείπει είναι να απαιτήσετε να εφαρμοστεί. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι πιο εύκολο από όσο φαντάζεσαι. Όλοι νομίζουμε ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται, αλλά σπάνια κάνουμε την δουλειά που χρειάζεται για να εφαρμοστεί. Δεν εφαρμόζεται αυτόματα και με μαγικό τρόπο, χρειάζονται ενεργοί πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.


__________________
3.

Γειά σου Α,μπα μου και αγαπημένοι μου σχολιαστές. Ξεκινάω αδεεεερφια και ελπίζω να παραμείνω ήρεμη. Λοιπόν, το θέμα μου είναι μια σκέψη που έκανα και θέλω την συμβουλή σας. Είμαι 24 και οι γονείς μου είναι φουλ αδιάφοροι. Δεν έχουν πληρώσει φροντιστήρια για σχολείο, ξένες γλώσσες, δραστηριότητες αθλητικές ή με μουσική που ήθελα, δεν μου έδιναν λεφτά για βόλτες ή διακοπές ούτε για ένδυση και υπόδηση με το πιο τραγικό παράδειγμα να έχω μείνει χωρίς μπουφάν για 3 χρόνια σε μικρότερη ηλικία. Τους έχω μιλήσει για αυτά, δεν αλλάζει τίποτα. Είχαν όμως απαιτήσεις πολλές. Και εγώ τις πραγματοποιούσα και συνέχιζα να το κάνω μέχρι πριν λίγους μήνες. Στο συναισθηματικό κομμάτι δεν απουσίασαν τελείως αλλά μεγάλωσα μέσα σε εντάσεις, τσακωμούς, ειρωνείες, εγώ να είμαι ο «κάδος» τους για όλα τα εσώψυχα τους , να μου λένε ψέματα συνεχώς για το ότι δεν έχουν λεφτά αλλά να φεύγουν διακοπές με αποκορύφωμα όταν αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και μου είπαν πάλι ψέματα για το οικονομικό και ζούσαν ένα δράμα και καλά και εγώ τους πίστεψα και φρίκαρα. Όταν ανακάλυψα όμως το ψέμα πάγωσα τόσο πολύ. Δεν σεβάστηκαν ούτε αυτό. Το πρόβλημα υγείας αφορούσε όγκο και εντάξει εννοείται δεν ήθελα να είναι όλη την ώρα δίπλα μου αλλά δεν με ρώτησαν ποτέ πως νιώθω παρά μου έκλαιγαν για τα λεφτά που «δεν είχαν». Τέλος πάντων, σε λίγο καιρό ορκίζομαι και δεν τους θέλω εκεί. Δεν το κάνω εκδικητικά, απλώς ποτέ δεν ήταν κάπου όταν τους ήθελα. Κατανοώ τους λόγους που συμπεριφέρονται έτσι, ξέρω ότι πέρασαν πολύ δύσκολα χρόνια από μικρά παιδιά και τους έχουν τύχει απίστευτα άσχημα πράγματα. Τόσα χρόνια σκεφτόμουν όλα αυτά γιατί ήθελα να τους συγχωρήσω όσο μπορούσα για να γλιτώσω και εγώ από ψυχοσωματικές εκδηλώσεις άγχους και στεναχώριας. Αλλά πλέον δεν μπορώ. Δεν τους θέλω εκεί, θα είναι τόσο ψεύτικο. Νιώθω τόσο ήρεμη με αυτή την σκέψη, μου προσφέρει μια ασφάλεια το ότι δεν θα είναι εκεί ταυτόχρονα όμως νιώθω και λύπη. Σκέφτομαι ότι είναι δέκα λεπτά. Αξίζει να τους αφήσω απέξω αυτά τα δέκα λεπτά; Και το σκέφτομαι τελείως εγωιστικά. Δεν σκέφτομαι την δική τους στεναχώρια. Την δική μου σκέφτομαι μελλοντικά. Αν το μετανιώσω, αν στεναχωρηθώ. Ίσως τελικά τους μοιάζω. Σας ευχαριστώ πολύ.
-tinepomeniforatharotiswgiatonerwta


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όταν λέμε ότι πάνω από όλα έρχεται η υγεία, το εννοούμε. Δεν μας λες για τι όγκο πρόκειται, μας αφήνεις τώρα να κάνουμε υποθέσεις και δεν ξέρω τι να σου απαντήσω χωρίς να ξέρω αυτό. Υπάρχει περίπτωση να λέω εντελώς ασήμαντα πράγματα σε σχέση με αυτό που έρχεται πρώτο. Εύχομαι περαστικά, ό,τι και να σου συνέβη ή αν συμβαίνει ακόμα.


Παράλληλα πρέπει να φροντίσεις την ψυχική σου υγεία. Αν η αυθόρμητη σου αντίδραση είναι ότι δεν θέλεις κανέναν εκεί, αν αυτή η σκέψη σου δημιουργεί εσωτερική ηρεμία, αυτό να κάνεις. Μην σκέφτεσαι αν θα το μετανιώσεις. Αν το μετανιώσεις στο μέλλον, να επανέρχεσαι νοερά στο τώρα. Τώρα, έτσι νιώθεις. Άρα για τώρα, αυτή είναι η σωστή απόφαση. Αν αργότερα νιώσεις διαφορετικά, θα είναι επειδή θα είσαι διαφορετικός άνθρωπος. Τώρα όμως είσαι αυτή που είσαι, δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις βασιζόμενη σε αυτή που μπορεί μια μέρα να γίνεις.


Καλή σταδιοδρομία σου εύχομαι, και να φροντίσεις να επεξεργαστείς τις σκέψεις σου για τους γονείς σου, καλύτερα μαζί με έναν επαγγελματία. Όχι επειδή πιστεύω ότι κάνεις λάθος, αλλά ότι αν δεν το κάνεις συστηματικά και οργανωμένα θα σε ταλαιπωρήσει πολύ περισσότερο, και υπάρχει κίνδυνος να κακοφορμίσει.

__________________
4.

Αγαπητή αμπα, γιατί καποιοι άνθρωποι θεωρούν αυτονόητο ότι όποιος έχει οικονομική άνεση πρέπει να δίνει τα λεφτά του σε ακριβά δώρα προς αυτούς; είπα σε καλή φίλη ότι θα της πάρω δώρο κάτι που να χρειάζεται για την κουζίνα της (πήρε σπίτι) και μου ζήτησε να της πάρω καινούρια ηλ. κουζίνα. Έχω τα λεφτά να της την πάρω αλλά με εκνευρίζει που θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να τα διαθέσω σε κάτι τόσο ακριβό για αυτή...
-Οικονομολόγα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είναι «κάποιοι άνθρωποι» για «όποιους έχουν οικονομική άνεση», δεν είναι κανόνας ή νομοθεσία για να βάλουμε όρια. Είναι η καλή φίλη σου προς εσένα. Δεν ξέρω τι είδους φίλες είσαστε, τι άνεση έχετε, δεν ξέρω το παρελθόν σας, δεν ξέρω πόση άνεση έχεις εσύ, δεν ξέρω αν όντως το θεωρεί δεδομένο, δεν ξέρω καθόλου γιατί πήρε το θάρρος να ζητήσει κάτι τέτοιο. Αν πιστεύεις ότι η φίλη σου σε εκμεταλλεύεται επειδή έχεις λεφτά, έχεις κι άλλες ενδείξεις; Αν ναι, φέρσου αναλόγως. Και πόσο έξω έπεσε; Σκόπευες να της πάρεις σουβέρ, ας πούμε;

__________________
5.

Κατά καιρούς γίνονται κουβέντες για την κλίση των δυο φύλων στα αθλήματα, τις καθημερινές ασχολίες κ.λ.π.
ας ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι στην ισοτιμία των δυο φύλων, αναφέρομαι στην ιδιαιτερότητα που μπορεί να έχει το καθένα. Έρευνες (που προφανώς δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν) κάνουν λόγο για διαφορετικότητα στη δομή του εγκεφάλου μεταξύ άντρων και γυναικών. Είναι ξεκάθαρο ότι ένας άντρας έχει παραπάνω μυική μάζα από μια γυναικά επειδή έτσι είναι κατασκευαστικά, άρα είναι συνήθως πιο δυνατός. θα μπορούσαμε να πούμε σε αντιστοιχία ότι λόγω δομής εγκεφάλου το ένα φύλο έχει κλίση παραπάνω από το άλλο σε δραστηριότητες? οι παραπάνω έρευνες αναφέρονταν στο ότι μια γυναικά μπορεί να μάθει πιο εύκολα μια ξένη γλωσσά, ενώ ένας άντρας τα πάει καλύτερα με την αίσθηση του χώρου (μιλώντας πάντα -η ερευνά- στατιστικά). Ποια είναι η γνώμη σου πάνω σε αυτό? αφού υπάρχουν ιδιαιτερότητες μεταξυ των δυο εγκεφάλων (Άντρας/Γυναίκα) πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν οδηγούν σε διαφορετικές κλίσεις σε διάφορες δραστηριότητες (π.χ. γνωστικές)?
-Μάκη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Καλές είναι οι έρευνες και να τις παρακολουθείς, αλλά για θέματα τέτοια που έχουν από πίσω τους χιλιετίες προκαταλήψεων οι έρευνες δεν είναι ανεξάρτητες από την άποψη των ερευνητών. Περισσότερα για το θέμα, εδώ, ή εδώ, ή εδώ, ή εδώ

 

Βασικά, ΘΕΛΟΥΜΕ να δούμε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των αντρών και των γυναικών σε επίπεδο εγκεφάλου, και έτσι τη βρίσκουμε, αλλά εμφανίζονται όλο και περισσότερες έρευνες που αρχίζουν να προσεγγίζουν το θέμα διαφορετικά. Η υπόθεση είναι πολύ έντονα πολιτικοποιημένη, διότι προσπαθούμε να βρούμε δικαιολογίες για την ανισότητα, ή προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που έτσι κι αλλιώς πιστεύουμε για τον αντρικό και γυναικείο ρόλο. Μη νομίζεις ότι όλοι οι επιστήμονες έχουν τη γνώση και το σθένος να αναζητήσουν ένα μονοπάτι έρευνας που πάει ανάποδα με αυτό που πιστεύει η κοινωνία ότι ισχύει (καταρχάς, ποιος θα τους χρηματοδοτήσει για να την κάνουν; Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα). Ακόμα και τα «θετικά» των γυναικών, όπως αναφέρεις την ευκολία στις γλώσσες, τις κατατάσσει σε έναν πιο παθητικό ρόλο, ή ρόλο τροφού (είναι καλές στις γλώσσες, άρα μπορούν να γίνουν δασκάλες) ενώ η «άνεση με τον χώρο» σημαίνει για τους άντρες ότι οδηγούν καλύτερα, προσανατολίζονται καλύτερα, άρα είναι λογικό να οδηγούν, γενικότερα.


Δες κι αυτό που είναι νομίζω αρκετά αποστασιοποιημένο: βασικά λέει ότι φαίνεται να υπάρχουν διαφορές στη λειτουργία των εγκεφάλων αντρών και γυναικών, όμως υπάρχει και πολύ μεγάλη επικάλυψη, και δεν ξέρουμε ακόμα τι σημαίνουν οι διαφορές. Δεν είμαστε σίγουροι ότι δεν οδηγούν σε διαφορετικές ικανότητες, αλλά ούτε είμαστε σίγουροι ότι οδηγούν. Μέχρι να αποδειχτεί χωρίς αμφιβολία, δεν υπάρχει λόγος να το πιστεύουμε. Μήπως το πιστεύεις κι εσύ, και περιμένεις να επιβεβαιωθεί;


__________________
6.

Αγαπητη α μπα , τι ακριβως εννοεις με αυτη τη φραση στην απαντηση 7 απο 19.05.17;
"Το επιχείρημα «δεν είναι κακό να είσαι λίγο ψώνιο», δεν μου φαίνεται δυνατό επιχείρημα. Μάλλον κακό είναι, αλλά εξαρτάται και για ποιο λόγο είσαι. Ας μη βάλουμε τους πρωταθλητές και τους γιατρούς και τους δικηγόρους στην υπόθεση, είναι κρίμα να λέμε τέτοια"
Υπαρχουν δηλαδη κατηγοριες ανθρωπων οι οποιες ειναι πιο κοινωνικα αποδεκτες να ειναι ψωνια; πχ οι γιατροι και οι δικηγοροι εχουν το δικαιωμα να ειναι ψωνια αλλα οι υπολοιποι οχι; καταλαβα κατι λαθος; (ελπιζω )


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Είναι απαραίτητο να αναφερθούν τα συμφραζόμενα. Αυτό το έγραψα σε κάποια που έλεγε ότι δεν είναι κακό να είσαι λίγο ψώνιο σε σχέση με το pole dancing. Εκεί έβαλε μέσα στο «ψώνιο» τους πρωταθλητές, τους γιατρούς και τους δικηγόρους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν ανήκουν όλοι αυτοί στην ίδια κατηγορία.


Ξαναλέω, γενικώς δεν είναι και πολύ καλό να είσαι ψώνιο, αλλά σε μερικούς δικαιολογείται κάπως περισσότερο από ό,τι σε άλλους. Όχι κατηγορίες ανθρώπων βάσει επαγγέλματος, αλλά βάσει των επιτυχιών τους. Οι πρωταθλητές είναι πρώτοι, ας πούμε, σε κάτι. Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι όλοι έχουν κάποιο ταλέντο αλλά δεν το ξέρουν, ή ότι όοολες οι ικανότητες είναι ισάξιες, άρα όλοι δικαιούνται να είναι λίγο ψώνια.

_________________
7.

Λοιπόν ζω σε μια περιοχή στην Αθήνα όλα τα χρόνια της ζωής μου . Είμαι 29 . Γνωρίζω πολύ κόσμο επειδή έχω μεγαλώσει εδώ και βγαίνω και αρκετά εδώ . Σήμερα λοιπόν είχα βγάλει τον σκύλο μου βόλτα και καθώς περνάω μπροστά από ένα καφέ που έχει ένας γνωστός μου βρίσκω επίσης δύο γνωστούς που έπιναν καφέ. Πηγαίνω λοιπόν χαιρετάω μου λένε να κάτσω μαζί τους για καφέ .Κατά τη διάρκεια του καφέ μας λοιπόν ερχόταν κόσμος χαιρετούσε και έφευγε. Να προσθέσω ότι δεν είμαι σε σχέση 2 χρόνια τώρα . Μου λέει κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο καλά πόσο κόσμο ξερεις . Έρχονται συνέχεια και σε χαιρετανε. Εντάξει λέω γνωστοί είναι τόσα χρόνια μένω εδώ σχολείο φροντιστήρια δουλειά κάποιο διάστημα εδώ γυμναστήριο κλπ. Και μου πετάει το τούβλο στο κεφάλι λέγοντας μου . " για αυτό δεν σε θέλει κανένας γιατί μιλάς με όλους και πως κάποιος να σε δει σοβαρά ." Και λενα μένω. Του λέω λοιπόν πως ένας άντρας που είναι κοινωνικός είναι γαματος αλλά μια γυναίκα που είναι κοινωνική είναι εξώλης και προωλης. Και μου λεει για τα δικά μου δεδομένα ναι. Απλά με έβαλε στη σκέψη του πως μπορεί να με βλέπει κάποιος . Λες να έχει δίκιο εστω και λίγο ? Εσύ πιστεύεις πως είναι ένας από τους λόγους που κάποιος μπορεί να μην επιλέγει μια γυναίκα επειδή θεωρεί πως φλερτάρει? Πάντως λενα αλήθεια δεν φλερτάρω με κανέναν από αυτούς και μέσα σε αυτούς είναι και γυναίκες γνωστές. Απλά κάνω small talk . Απλά επειδή τυχαίνει και τους ξέρω .


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν εκπλήσσομαι με τις μισογυνίστικες απόψεις του πάσα ένα, αλλά πάντα βουλιάζει η καρδιά μου όταν μια γυναίκα τις ακούει και αντί να της σηκώνονται οι τρίχες του σβέρκου ρωτάει «λες να έχει και δίκιο έστω και λίγο».


Και βέβαια κάποιος μπορεί να μην επιλέγει μια γυναίκα επειδή πιστεύει ότι φλερτάρει. Κι εσύ με τη σειρά σου είσαι ελεύθερη να μην επιλέγεις έναν άντρα που είναι μισογύνης, σεξιστής και κατά πάσα πιθανότητα και άλλα εις -ης. Και όταν λέω «να μην επιλέγεις», δεν εννοώ να μην επιλέγεις ως σύντροφο, αλλά ούτε ως παρέα, ούτε για τυχαίο καφέ την ώρα που πας τυχαία βόλτα τον σκύλο σου. Επειδή υπάρχουν αυτοί που έχουν σεξιστικά δεδομένα, δεν προκύπτει ότι εσύ πρέπει να συμμορφωθείς στα δεδομένα αυτά για να ζευγαρώσεις. Υπάρχουν και άλλοι, που δεν έχουν.


Και επιτέλους, αν φλέρταρες με όλους τους περαστικούς, τι πρόβλημα θα υπήρχε; Γιατί δικαιολογείσαι; Μήπως δεν σε πάρει «στα σοβαρά» ο μισογύνης που πίνατε καφέ μαζί και δεν θελήσει να σε γονιμοποιήσει;


73

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
#4Θεωρώ καλό, οι φίλοι, ακόμα και οι καλοί, να κάνουν αντίστοιχης αξίας δώρα μεταξύ τους, όποια κι αν είναι η οικονομική τους κατάσταση , γιατί και να έχεις την διάθεση να της πάρεις κάτι ακριβό, ενώ δεν μπορεί να ανταποδώσει, μπορεί να προσβληθεί η να στεναχωρεθεί που δεν έχει αυτήν την δυνατότητα.Επιπλέον, είναι και πιο δίκαιο, για τον "έχοντα", εάν όπως εσύ τώρα, αισθάνεται ριγμένος από την ανισότητα αυτή.
#7 Λένα πιστεύω και, κυρίως, ελπίζω ότι, όταν η κοπέλα αναρωτιέται αν έχει δίκιο αυτός εννοεί αν μπορεί κάποιος να την απορρίψει επειδή είναι τόσο κοινωνική, και με τίποτα ότι θα έχει *δίκιο* να την απορρίψει επειδή είναι κοινωνική.Και πράγματι, όπως λες, μπορεί κάποιος να την απορρίψει γι'αυτό. Επίσης μπορεί πχ. κάποιος να την απορρίψει επειδή βγαίνει εκτός σπιτιού με σορτς. Ναι λοιπόν, φίλτατη, μπορεί. Αλλά όχι απλώς δεν πειράζει - αντιθέτως, είναι θαυμάσιο να σε απορρίπτουν τέτοιο άντρες. Προστατεύεσαι από τσάμπα ταλαιπωρία. Ρώτα και καμιά αντικοινωνική, μονόχνοτη μουντρούχω που δε χαιρετιέται ούτε με τον γείτονες στον ίδιο όροφο: Κάποιοι νομίζουν ότι αν είσαι σιωπηλή και "κλειστή" είσαι και "χαμηλοβλεπούσα", "σεμνή" και κομιλφό, και σε προσεγγίζουν νομίζοντας ότι βρήκαν την κατάλληλη για να μαντρώσουν σε ένα σπίτι χωρίς να τους φέρνει ποτέ αντιρρήσεις. Άσε, μακριά.
Iris, εκτός από τα "χαμηλοβλεπούσα" και "σεμνή" πρόσθεσε και τα "αγαθιάρα",/"άβουλη", γιατί εκεί είναι όλο το ζουμί θαρρώ.Κι ειλικρινά, δεν ξέρω τι από τα δυο είναι πιο προσβλητικό για μια γυναίκα, το να είσαι κοινωνική και να χαρακτηρίζεσαι εμμέσως πόρνη, προσβάλλοντας έτσι ο κάθε τυχάρπαστος την ηθική σου, ή να είσαι εσωστρεφής και να σε νομίζουν χαζοβιόλα και χειραγωγήσιμη προσβάλλοντας έτσι την νοημοσύνη σου;Πάντως τέτοια νοοτροπία σαν του τύπου που μας αναφέρει η γράφουσα στο #7 συναντάται πολύ κι από γυναίκες προς γυναίκες δυστυχώς.
#7Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι με το τυπάκι!Πρόσεξε τώρα, αυτός σε κάλεσε να καθίσεις στο τραπέζι του νιώθοντας σπουδαίος που ανταποκρίθηκες (προοπτική να του κάτσεις δηλαδή στο κλούβιο κεφάλι του) κι εσύ πας μετά και χαιρετάς ένα σκασμό κόσμο. Ε είναι να μην διαμαρτυρηθεί ο άνθρωπος; Σου λέει, ωχ, απλώς είναι κοινωνική. Αισθάνθηκε λίγος, τσουπ σου πετάει το μπαλάκι, δεν είναι αυτός λίγος, εσύ είσαι λίγη και δεν σε θέλει κανείς. Συμπέρασμα που βγαίνει από το ότι είσαι 2 χρόνια μόνη ή έχει κάνει γκάλοπ σε όλους τους άντρες της περιοχής άραγε(τους οποίους ωστόσο δεν ήξερε, αφού χαιρετούσαν εσένα και όχι αυτόν). Το ενδεχόμενο εσένα να μην σου έκανε κλικ κάποιος όλο αυτόν τον καιρό δεν παίζει. Όοοοχι. Δεν σε διάλεξαν κουκλίτσα μου. Και δεν σε διάλεξαν γιατί είσαι σουρτούκω αφού χαιρετάς όσο κόσμο ξέρεις από το νηπιαγωγείο. Πρόσεξε τώρα γιατί δεν κερδίζεις σε αυτό το παιχνίδι. Αν τους χαιρετάς όλους, είσαι γυρίστρω και τσούλ@. Αν δεν χαιρετάς είσαι σνομπ, μπίατς και @γ@μητη. Σε αυτούς τους άντρες πάντα. Υπάρχει και άλλη κατηγορία αντρών που δεν έχουν τέτοιες γελοίες αντιλήψεις. Ψάξε αυτούς και μην ξανασχοληθείς με τέτοια υποκείμενα.
Συμφωνώ απόλυτα εξωγήινη! Το να προσπαθησει να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε τέτοιους τύπους δεν βγάζει πουθενά γιατί όπως λες πάντα θα βρουν κάτι για να σε υποτιμήσουν. Το να είναι μια κοπέλα κοινωνική δεν την εμποδίζει να κάνει σχέση ίσα ίσα τη βοηθά γιατί έχει πολλούς κύκλους γνωριμιών και μπορεί να γνωρίσει πολλούς φίλους φίλων. Γι' αυτό #7 μη μασάς συνέχισε τη ζωή σου όπως τώρα, δε θα αναθεωρήσεις την συμπεριφορά σου επειδή ένας μισογύνης εξέφρασε αυτές τις γελοίες απόψεις. Το οτι είσαι single δεν έχει καμία σχέση με το οτι είσαι κοινωνική
#3...μου φαίνεται περίεργο το πόσο σοβαρά είναι όλα όσα περιέγραψες, και πόσο ασήμαντο το δίλλημα που έχεις σε σχέση με όλα αυτά.προσωπικά δεν ενημέρωσα καν τους γονείς όταν ορκίστηκα, και δεν είχαμε άσχημες σχέσεις.αν δεν τους θες, απλά μην τους ενημερώσεις πότε ορκίζεσαι.αν κάποτε ρωτήσουν, πες τους οτι έγινε ήδη.
#2. Καλά αυτός ο διευθυντής πρέπει να είναι τελείως βαρεμένος, δηλαδή λέει συνομοσιολογίες και για τις μανούλες σε παιδιά του δημοτικού αντί να πεί κάτι χρήσιμο πχ πιείτε το γάλα σας; Για τα ντεσιμπέλ δεν ξέρω τι παίζει, για την αισθητική του μπορείτε να τον κράξετε λίγο.
#4# Εγώ θα της έκανα δώρο αυτό που θα της έπαιρνα ούτως ή άλλως για το καινούργιο της σπίτι και θα της χάριζα ταυτόχρονα και ένα κουζινάκι - παιχνίδι και θα της έλεγα χαριτολογώντας "να, σου πήρα και την ηλεκτρική κουζίνα που ήθελες" κι αν παρεξηγηθεί, ας παρεξηγηθεί... άκου θράσος!!!
#7# "Εσύ πιστεύεις πως είναι ένας από τους λόγους που κάποιος μπορεί να μην επιλέγει μια γυναίκα επειδή θεωρεί πως φλερτάρει?" Ειλικρινά ανατρίχιασα! Τί πάει να πει "επιλέγει μια γυναίκα"?! Ότι δηλ. είμαστε όλες σε μια βιτρίνα και τα αρσενικά περνάνε και επιλέγουν?! Και σοβαρά τώρα, σου πέρασε από το μυαλό η ιδέα ότι "μπορεί να έχει δίκιο"? Τί να σου πω τώρα, άμα θες να σε "επιλέξει" ένα τέτοιο είδος άντρα, ναι, γι αυτή τη συνωμοταξία έτσι είναι, όπως τα λένε... (άλαλα τα χείλη)
Άσχετο, αλλά μου θυμησες το Άμστερνταμ με το "......όλες σε μια βιτρίνα και τα αρσενικα περνάνε και επιλέγουν..".Σούζι καλά τα λες, δεν θεωρώ ότι ψεύδεσαι.Πλάκα, πλάκα ο τύπος είναι κάφρος και πρέπει να το μάθουν ολοι οι γνωστοί της κοπελας. Εγώ αυτό θα έκανα, Θα άνοιγα την συζήτηση και θα ξεσκαρτάριζα.
#2Αν καταφέρεις να συνδικαλιστείς με κάποιους, ώστε να καταλάβουν ότι δεν είσαι μεμονωμένη περίπτωση και να ασχοληθούν σοβαρότερα, θα ήταν καλό.Προτείνω αρχικά να απευθυνθείτε στον ίδιο και να του ζητήσετε να μην χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις αυτές, για το μικρό κοινό που αναφέρεις, διότι ενοχλείστε.Ακόμα και να μην ανταποκριθεί, είναι καλό να είναι ενήμερος, ώστε αν χρειαστεί να προχωρήσετε να μην κάνει τον κινέζο : "εγώ δεν είχα ιδέα ότι ενοχλούνται οι περίοικοι, δεν ήρθαν ποτέ να με ενημερώσουν".Αν αυτός αδιαφορήσει, απευθυνθείτε και στην διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να πείτε όχι μόνο για τον θόρυβο αλλά και για το περιεχόμενο των σχολίων του που ενοχλούν εσάς και τα παιδιά σας.Νομίζω τα περί ανάρμοστων σχολίων είναι αυτά που θα κάνουν όλους να τρέμουν να μην πάρει έκταση το θέμα και θα φροντίσουν να τον μαζέψουν οι ίδιοι.