Στο σημερινό «Α μπα»: ωραία είναι τα λουλούδια την Άνοιξη

Στο σημερινό «Α μπα»: ωραία είναι τα λουλούδια την Άνοιξη Facebook Twitter
73


__________________
1.

Γεια σας κορίτσια!
Εδω ετών 27 και η απορία είναι η εξης: υπάρχει αριθμός αντρών που επιτρέπεται να έχουμε επαφη; Προφανώς και όχι. αλλά σκεφτομαι . Με 6 χρόνια σχέσης, η οπόια είχε τα μισά χρόνια διάλειμμα και έχω πάει με πάνω απο 40. Δεν είπα ψέμματα σε κανέναν, δεν απάτησα κανέναν απλά πειραματίζομαι, ερωτεύομαι, ξενερώνω και προχωράω ψάχνοντας. Δεν λέω ποτέ αυτόν τον αριθμό, γιατί δεν ψήνομαι με την πιθανή κριτική που θα υποστώ τόσο από τους άντρες όσο και από τις γυναίκες. Να μη σου πω περισσότερο από τις γυναίκες. Εσεις τι λέτε γι αυτό;
- Ζιζι


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Για να ρωτάς εμάς, θα πει ότι δεν έχεις πειστεί ότι ο αριθμός αυτός δεν αντιστοιχεί σε κάποιο είδος προσωπικής αξίας. Γιατί πιστεύεις ότι χρειάζεται να μας διευκρινήσεις ότι δεν είπες ποτέ ψέματα σε κανέναν, ότι δεν απάτησες κανέναν; Για τον ίδιο ακριβώς λόγο: επειδή η λογική σου λέει ότι δεν έχει σημασία, αλλά θέλεις να μας ενημερώσεις για την ηθική σου, για να εξισορροπήσεις την ανηθικότητα (που λες ότι δεν έχεις, αλλά δεν είσαι και εκατό τοις εκατό σίγουρη μερικές φορές.)


Κάνε κτήμα σου τους λόγους που θεωρείται ανήθικο να κάνεις σεξ με άντρες, κάνε κτήμα σου τους λόγους που κρίνεσαι με ιδιαίτερη αυστηρότητα για το θέμα (μην είσαι και τόσο σίγουρη ότι οι γυναίκες σε κρίνουν περισσότερο. Απλώς οι γυναίκες σου το λένε μπροστά σου για να σε νουθετήσουν. Οι άντρες σε χαρακτηρίζουν όταν δεν είσαι μπροστά, γιατί δεν τους ενδιαφέρει να συμμορφωθείς). Όταν λέω «κάνε κτήμα σου», δεν εννοώ απλώς να το δεχτείς, αλλά να καταλάβεις τους λόγους, που δεν είναι έτσι αόριστοι, έχουν ιστορικές και κοινωνικές ρίζες πολύ συγκεκριμένες. Όταν το καταφέρεις αυτό, δεν θα σε ενδιαφέρει να σε επιβεβαιώσει μια στήλη στο ίντερνετ. Δεν θα σε ενδιαφέρει να σε επιβεβαιώσει κανένας απολύτως.


Καλά κάνεις και δεν λες ποτέ τον αριθμό γιατί δεν αφορά κανέναν, είτε είναι μηδέν, είτε δύο, είτε εκατό.

 

__________________
2.

Πιστευεις στον ερωτα με την πρωτη ματια? Εγω οχι.
- Περιεργη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Εγώ ναι.

 

Πιστεύω σε όλα τα είδη έρωτα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ειδών που δεν έχω βιώσει προσωπικά, επειδή πιστεύω αυτούς που λένε ότι τον βίωσαν. Εσύ γιατί όχι; Επειδή δεν σου έχει τύχει; Ή έχεις κάνει κάποια μελέτη που το αποδεικνύει; Να το ξέρουμε αν είναι, να μην πιστεύουμε σε παραμύθια.

__________________
3.

Α μπα μου γλυκιά. Θα σε απασχολήσω με ένα χαζό θέμα τουλάχιστον έτσι φαίνεται και λογικό. Είμαι 22 χρονών γενικά είμαι εμμονική σαν χαρακτήρας. Το περασμένο καλοκαίρι και για μισό χρόνο είχα υποτροπιάζουσες κυστίτιδες (ουρολοιμώξεις) και αυτό λόγω λανθασμένων αντιβιώσεων που κατέστρεψαν το σύστημα εκεί κάτω καθώς επηρεάστηκε άμεσα και ο κόλπος και είχα συνεχόμενα θέματα. Είχα πεθάνει από το άγχος είχα απελπιστεί γιατί κανένας γιατρός δεν ασχολήθηκε μαζί μου απλά έδιναν χάπια έτσι. Κάποια στιγμή βρήκα τους σωστούς γιατρούς πήρα έκανα 1 μήνα θεραπεία. Όταν τελείωσα ένιωθα ότι πάλι κάτι συμβαίνει έτσι και έκανα ξανά εξετάσεις και δεν είχα τίποτα. Πήρα βιταμίνες για να επανέλθω ακολούθησα και ακολουθώ ως τώρα τις αυστηρότερες συνθήκες υγιεινή και τα σχετικά.
Κοντεύουν 5 μήνες που δεν έχω παρει αντιβίωση. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το θέμα είναι ότι ανά διαστήματα νιώθω ότι πάλι έχω ουρολοίμωξη. Αγχώνομαι τραγικά πολύ κάποιες φορές κλαίω και νομίζω πως κάτι συμβαίνει. Δεν έχω κανένα συμπτωμα μόνο συχνοούρια και αυτό λόγω άγχους. Ξέρω τέλεια τα συμπτώματα ξέρω ότι δεν έχω τίποτα φερομαι νορμάλ όμως το σκέφτομαι συνέχεια όχι συνειδητά όμως πάντα. Για μια περίοδο δεν ήθελα να κάνω σεξ ας πούμε γιατί φοβόμουν μη κολλήσω τίποτα ενώ παίρνω πάντα προφυλάξεις (δήλαδη δεν έχω λόγο να φοβάμαι πρακτικά) όμως έκανα και χάρηκα που άρχισα να το βγάζω από το μυαλό μου έστω και στιγμιαία.
Το σκέφτομαι συνέχεια όμως και απελπίζομαι ξέρω ότι όλα είναι στο μυαλό μου αλλά δε μπορώ να το κουμαντάρω πάντα. Τί θα κάνω; φοβάμαι πως θα γίνω εμμονική ή μήπως έχω ήδη γίνει και κάτι πρέπει να κάνω;
Σε παρακαλώ, δώσε μου μια απάντηση, θα χαρώ πολύ να δω την άποψη σου. Να περνάς καλά! ❤
- Φωτεινή


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ξεκινάς λέγοντας ότι είσαι εμμονική σαν χαρακτήρας και καταλήγεις στο «φοβάμαι πως θα γίνω εμμονική». Αν είσαι εμμονική ως χαρακτήρας, δεν είναι έκπληξη που σε έπιασε εμμονή με την ουρολοίμωξη. Αν δεν ήταν αυτό, θα έβρισκες ευκαιρία με κάτι άλλο.


Όταν έχει καεί η γούνα μας με μια αρρώστια είναι φυσικό να φοβόμαστε για ένα διάστημα, ή και γενικώς, να μην το ξαναπάθουμε. Πρόβλημα είναι αν αυτός ο φόβος μας εμποδίζει σημαντικά στην καθημερινότητα μας ή στις σχέσεις μας με τους άλλους. Αν αυτή η απελπισία είναι καθημερινή και σε εμποδίζει να ζήσεις, τότε κάτι πρέπει να κάνεις. Αν έχεις συχνοουρία λόγω άγχους, μάλλον και πάλι κάτι πρέπει να κάνεις. Το πρόβλημα που έχεις να λύσεις είναι το έντονο άγχος και οι εμμονικές σκέψεις, και όχι ο φόβος σου για ουρολοίμωξη – αυτό είναι σύμπτωμα, δεν είναι η ασθένεια.


__________________
4.


Αγαητή Α Μπα,
Σου γραφω 2η φορα ☺ .Είμαι 22 χρονών , φοιτήτρια και όλοι οι συμφοιτητές μου με αποφεύγουν. Τό ίδιο και οι παλιοί συμμαθητές και γνωστοί μου που συναντώ στο δρόμο! !!. Την απόρριψη την εισπράττω και από άτομα υψηλού μορφωτικού επιπέδου, πολλοί από τους οποίους είναι θεωρητικά ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με τα προβλήματα του κόσμου, κρίνουν μάλλον όμως επιφανειακά τους ανθρώπους. Θα έλεγα ότι εμένα με κρινουν επιφανειακα και με απορρίπτουν από την 1η εντύπωση. Όσους ρώτησα ειπαν κτι φταει ότι με κρίνουν απλο την εξωτερικλη εμφάνιση ( ειμαι λίγο χοντρή και συνήθως ντύνομαι αθλητικός σε αντίθεση με άλλες κοπέλες της ηλικίας μου ) .Κάποια άτομα μάλιστα μου εχουν πει ότι στα πρώτα λεπτά αποφασίζουν για το αν συμπαθούν τον άλλο , μάλιστα συχνά χωρίς καν να του μιλήσουν προσωπικά . Τι να κάνω για να σταματήσω να γελοιοποιούμαι χαιρετώντας ατομα που βλέπω στα ματια τους ότι δεν μου απαντούν ή κανουν ότι δε με ριδαν από φόβο Μήπως τους πιασω δτην κουβέντα. Επίσης, είναι δικαίωμά τους να μη θελιυν βα μου μιλήσουν , οκ.Αλλά απαξ κ κάποιος τους χαιρετά είναι μεγάλη αγενεια να μην του απαντούν ενώ ειναι δίπλα , στο ενα μετρο. . Αλήθεια περιποιούμαι τον εαυτό μου με μέτρο. Τι άλλο να κανω; Και πώς ν θέλω ν κανω παρέα με ανθρώπους που ακόμα και στην καλημέρα μου με αγνόησαν επιδεικτικά;
- Ράνια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το πρώτο που έχω να προτείνω είναι να σταματήσεις να χαιρετάς ανθρώπους που δεν σου ανταποδίδουν τον χαιρετισμό. Η επανάληψη από μέρους σου δεν θα τους κάνουν να μάθουν τρόπους. Μην επιμένεις, και μην ζητάς επιβεβαίωση από εκεί που βλέπεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα.


Όλοι μας κρινόμαστε στα πρώτα δευτερόλεπτα μιας πρώτης γνωριμίας, δεν συμβαίνει μόνο σε σένα. Μέσα σε λεπτά αποφασίζουμε αν μας κάνει ο άλλος, και από την ίδια κρίση περνάμε κι εμείς. Εσύ μάλλον έχεις δεχτεί την στιγμιαία βαθμολόγηση από τους άλλους, αλλά δεν έχεις σκεφτεί ακόμα ότι κι εσύ μπορείς να κάνεις το ίδιο. Η περιγραφή σου δεν είναι καλή, όχι επειδή δεν θέλεις να την κάνεις, αλλά επειδή δεν μπορείς να μας πεις τι συμβαίνει. Δεν έχεις καταλάβει τι φταίει, δεν έχεις καταλάβει τι κάνεις, δεν έχεις καταλάβει αν προσεγγίζεις τους κατάλληλους ανθρώπους ή έχεις κολλήσει με συγκεκριμένους, δεν έχεις καταλάβει αν είναι η εμφάνιση σου που «φταίει», δεν είναι βέβαιο ότι αυτοί που ρώτησες σου είπαν την αλήθεια. Εγώ πάντως, διαβάζοντας αυτό που έγραψες, νιώθω ότι δεν κατάλαβα τίποτα. Θέλεις να πεις ότι ΟΛΟΙ όσοι χαιρετάς, δεν σου απαντάνε; Και ο λόγος είναι τα παραπάνω κιλά και τα αθλητικά ρούχα; Δηλαδή εξαιτίας αυτού δεν έχεις κανέναν φίλο; Σε αυτή τη θεωρία να πιστέψω; (ή έχεις φίλους, και τώρα αναφέρεσαι στους γνωστούς μόνο;) Δεν καταλαβαίνω.

__________________
5.

 

Γεια σου Α,Μπα! Λοιπον.. εχω ενα προβλημα. Οι γονεις μου εχουν χωρισει εδω και 3 χρονια,δεν εχω κανενα προβλημα με αυτο μιας και η μητερα μου δεν περναγε ποτε καλα με τον πατερα μου. Εγω ομως δεν θελω να τον βλεπω .Καθε φορα που παμε εξω λεει για γυναικες μπροστα μου μαζι με τους φιλους του , δηλαδη οχι μονο ειμαι αναγκασμενη να ακουω για την ερωτικη ζωη του πατερα μου αλλα και των φιλων του!, στην αρχη δεν μιλησα γιατι νομιζα πως θα καταλαβαινε οτι με πειραζε, ομως τιποτα! Φετος ειδικα ξερω με ποσες εχει παει και με καθε λεπτομερεια που ειλικρινα δεν θα επρεπε να ξερω! Και οταν μιλαω για λεπτομερεια το εννοω! Θυμαμαι ειδικα οταν ειχαμε βγει εξω να φαμε , και καθως ετρωγα , ακουγα και τις βλακειες του. Γενικα ο πατερας μου , οσο και να με στεναχωρει που το λεω , δεν ειναι καλος ανθρωπος, βριζει συνεχεια τους παντες και κρινει απο την εμφανιση τους (μαλιστα και σε εμενα το εχει κανει),Κανει αηδιαστικα πραγματα μπροστα μου ( ρευεται κλπ) και απλως τον εχω σιχαθει! Εντομεταξυ δεν μπορω να του μιλησω και να του πω οτι με πειραζει επειδη μαζι του δεν μπορω να εχω αποψη!! Νομιζει οτι εχει δικιο στα παντα!! Η μονη συμβουλη που εχω ακουσει απο αυτον τον ανθρωπο ειναι να προσεχω τα ρεστα μου οταν αγοραζω κατι. Στην μητερα μου το εχω πει (μιας και με εχει κανει να νιωσω πολυ αηδια)αλλα η μονη λυση ειναι να τον παρει τηλεφωνο και να βριστουν , αλλα δεν νομιζω να εχει αυτο αποτελεσμα. Εχω βαρεθει αυτην την κατασταση , και ως παιδι του δεν αξιζω να ακουω τετοια πραγματα ... κανεις δεν το αξιζει.
- Ναταλια


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Εσένα σε στενοχωρεί ο πατέρας σου, εμένα με στενοχωρείς που λες τόσο αυτονόητα ότι δεν μπορείς να του μιλήσεις. Ο λόγος που μιλάμε στους άλλους για αυτά που μας ενοχλούν δεν είναι να αλλάξουν για τα μάτια μας, αλλά να καταλάβουν τα όρια μας και να τα σεβαστούν. Με άλλους μπορούν να έχουν άλλα όρια, αλλά ο καθένας μας είναι υποχρεωμένος τουλάχιστον να προσπαθήσει να θέσει τα δικά του, και η αρχή γίνεται με τους γονείς μας, όχι με φίλους και γνωστούς. Αν δεν τα σέβονται, τότε πρέπει να προειδοποιούμε για τις συνέπειες, και μετά να είμαστε συνεπείς με τις προειδοποιήσεις μας.


Οπότε με τον πατέρα σου δεν θα συζητήσεις τι σε πειράζει για να αποκτήσει ξαφνική επίγνωση Αγίου Πνεύματος και να γίνει άλλος άνθρωπος, θα του πεις τι ανέχεσαι και τι δεν ανέχεσαι να ακούς, θα βάλεις κόκκινες γραμμές, καλή ώρα, και αν καταπατούνται, θα ανακοινώνεις τις συνέπειες. Λιγότερες συναντήσεις; Συντομότερες; Μόνο συναντήσεις χωρίς τους φίλους του; Καθόλου συναντήσεις; Εσύ ξέρεις τι προτιμάς.

__________________
6.


Αμπα γεια σου. Εχω στειλει την ιδια ερωτηση ξανα και ξανα. Θελω να μου πεις γιατι εισαι τοσο υπερ του online dating? Aka Tinder κλπ? Με επιχειρηματα. Σου εχει βγει εσενα σε καλο? Σε καποιον γνωστο σου?
- Tinderoo


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πράγματι την έχεις στείλει ξανά και ξανά και απορώ και τη σβήνω, για να μην φάω χώρο από κάποια άλλη, αλλά βλέπω δεν σταματάς. Ωραία, ας απαντήσω. Από πού κι ως πού έχεις καταλήξει ότι είμαι «τόσο υπέρ» του online dating; Πόσο «τόσο;» Δεν ξέρω πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, αλλά ας εξηγηθώ: είμαι υπέρ όλων των ειδών dating, ο καθένας ας διαλέξει αυτό που του πάει περισσότερο. Πού είναι το ιδεολογικό θέμα που πρέπει να λύσουμε, γιατί χρειαζόμαστε επιχειρήματα; Έχει σημασία τι έχει συμβεί σε μένα ή στους γνωστούς μου; Εσύ πιστεύεις ότι το online dating δεν έχει βγει ποτέ των ποτών «σε καλό» (τι θα πει αυτό;) σε κανέναν απολύτως άνθρωπο στην ιστορία των ίντερνετς;

_________________
7.


Αγαπητή Α,μπα και φίλοι σχολιαστές, sos.

Ο άντρας μου ο Μιχαλιός ήταν αποδέκτης της ανταγωνιστικής σχέσης των γονιών του με την οικογένεια του θείου του, η οποία, για τα δεδομένα της εποχής, ήταν πετυχημένη και τα μικροαστικά κατορθώματά τους τα έτριβαν επιδεικτικά στα μούτρα των πεθερικών μου, ειδικά από την ημέρα που πέρασε ο Μιχαλιός στο πολυτεχνείο και είχε το θράσος να μη σταματήσει στο λύκειο, όπως ο δικός τους κανακάρης. Ο Μιχαλιός τα είχε βρει με τον εαυτό του από πολύ νωρίς και δε θα ίδρωνε τ'αυτί του, αν ο μπαμπάς του δεν του υπενθύμιζε συνεχώς ότι υπολείπεται και δεν απαξίωνε κάθε επιτυχία του, σε όλα όσα ολομόναχος κατάφερε. Φυσικά το ότι ο Μιχαλιός δεν παντρευόταν καθώς περνούσαν τα χρόνια, ξεπέρασε σε πόνο το ότι αγόρασε ένα ταπεινό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και όχι μερσεντές, όπως ο ξάδερφος, και την οποία σε κάθε ευκαιρία πάρκαρε στο πάρκινγκ του Μιχαλιού.
Και έχει απομείνει τώρα η Τασσώ δίπλα, που είναι όπως μου την περιέγραφε ο Μιχαλιός, ότι είναι πώς θα ξυπνήσει, αν θέλει θα σου πιάσει ψιλή κουβέντα, αν όχι, κάνει τη βιαστική. Είπα ότι καλύτερα, γιατί ούτε κι εμένα με λες τη χαρά της γειτονιάς. Συμπεριφέρομαι όπως θα έκανα αν ήταν μια άγνωστη γειτόνισσα και ευτυχώς, δόθηκαν ευκαιρίες να της δείξω ότι είμαι απλά η καινούργια γειτόνισσα, χάρηκα για τη γνωριμία, θα τα λέμε. Όπως συνέβη και τα ψιλολέγαμε όποτε είχε όρεξη.

Μέχρι προχθές θα έλεγα με το χέρι στην καρδιά ότι δεν είμαι ανταγωνιστική, γιατί ποτέ, ούτε στο δημοτικό, ήθελα να ξεχωρίζω ή να επιδεικνύω τα τρισυπέροχα πράγματα που μου έπαιρνε η αδερφή μου. Στην έκτη όμως είχα μια συμμαθήτρια, που και αυτή ήταν χαϊδεμένο στερνοπούλι και της έπαιρναν ωραία ρούχα και πράγματα και με στραβοκοιτούσε και με έλεγε ζηλιάρα και από τότε σιχάθηκα τη ζήλεια και την αδικία. Χώρια που μεγάλωσα σ'ένα περιβάλλον που αφιέρωσε πολύ λίγο χρόνο στις μικροπρέπειες που με μεγάλο ζήλο προκαλούσε αντίστοιχος θείος, γιατί μας πρόλαβαν σοβαρότερες προκλήσεις. Ούτε όμως πίστευα ποτέ ότι εμείς είμαστε καλύτεροι-δε με ένοιαζε τι κάνουν οι άλλοι, τους δικούς μου ήθελα να κάνω καλά.

Τώρα όμως παιδιά, που έκλεισε ο κύκλος της φρίκης, τώρα που μπήκε η άνοιξη στη ζωή μου, έχω όλο το χρόνο ν'απολαύσω την ηδονή του «θα σου δείξω εγώ ρε ξινομούρα». Φτιάξαμε λοιπόν τη ρημαγμένη αυλίτσα μας, φύτεψα πριν το Πάσχα λουλούδια και στόλισα ταρατσούλες, βεραντούλες και δε χορταίνω τη μαγεία της καλοκαιρίας στην Αθήνα, που ανθίζουν τα πάντα από νωρίς. Και η ξαδέλφη περιποιείται την αυλίτσα, είχε πάντα κάτι φυτά αλλά όχι φουλ φανατικά, τόσο όσο. Και γυρνάμε Α,μπα μου από τις διακοπές του πάσχα και τι βλέπω? Έχει βάλει γλάστρες με λουλούδια! Σοκ? Φυσικά πήρα πάραυτα τηλ την αδερφή και με καθησύχασε ότι θα της μαραθούν της αχώνευτης, που χθες το πρωί βγήκε για να φύγει κι ενώ συνήθως λέμε μια καλημέρα, χθες περπατούσε με γυρισμένο το κεφάλι και κόντεψε να τρακάρει με την πόρτα. Κανονικά έπρεπε να σταυροκοπηθώ λέγοντας αρκετά δυνατά ήμαρτον ή θεός φυλάξοι, αλλά δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, είμαι ανώτερος. Γι'αυτό σήμερα στέλνω αυτό το γράμμα σ'εσάς, με την ελπίδα να έχετε κι εσείς μια κρυμμένη ανωτερότητα και να με βοηθήσετε με τις ιδέες σας να της δείξω εγώ της ξινομούρας και να κάνω το σπιτάκι μας παραδεισένιο, ώστε να λυσσάξει και να βάλει κι αυτή κι άλλα λουλούδια και στο τέλος να νικήσει η ομορφιά. Γενικά δλδ, ό,τι προαιρείσθε, καλοδεχούμενο.
Από πλευράς μου δεσμεύομαι, αν μου μιλήσει, να της πω τι ωραία λουλουδάκια έβαλες Τασσώ μου και να πάθει αυτανάφλεξη.
- πόντια - the original resting bitch face


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μου άρεσε αυτό που έγραψες, αλλά δεν καταλαβαίνω τι λες.

 

73

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Παιδιά εγώ είμαι η πόντια της #7 και σας ευχαριστώ τόσο πολύ για τα καλά σας λόγια!Τελούσα όντως υπό απάλευτη ψυχολογία, μιας και μόλις είχα επιστρέψει από το πατρικό μου (κάποτε θα μάθετε τι συμβαίνει κι εκεί) στην πιο-50s-πεθαίνεις γειτονιά της Αθήνας, όπου δε συμβαίνει ποτέ τίποτα και η ξινή ξαδέρφη είναι η μόνη ελπίδα μου. Ομολογώ ότι δε σκέφτηκα καθόλου μονόκερους και αγάλματα και ειλικρινά απορώ μ'εμένα! Τέλεια ιδέα, γιατί έχουμε παρτέρια και οι δυο εκατέρωθεν χαμηλού φράχτη, οπότε θα τα απολαμβάνει κι εκείνη! Θα βάλω και βατραχάκια στο συντιβάνι. Πορώθηκα τώρα.Νομίζω ότι όντως, ένας αυλικός γάμος θα βουλώσει πολλά στόματα. Για πάντα κιόλας. Νομίζω δε θα ξαναβγει κανείς από το σπίτι για καιρό, θα νιώθουν πολύ απλές οδοντόκρεμες.Το πορνογκράφιτι το φοβάμαι γμτ, δε θα δείξει, είναι μικρή η επιφάνεια. Η κουζίνα μας όμως βλέπει την κρεβατοκάμαρα της (και η δική μας τη δική της είσοδο, μούρλια) και προχθές π.χ. που έφτιαχνα μαρμελάδα βερύκοκο είχα ανοιχτό παράθυρο, απορροφητήρα, και σκεφτόμουν να βάλω και τον ανεμιστήρα να φυσάει προς τα έξω και να σπάσει τη μύτη της ψηλομύτας. Όταν τσιγαρίζω κρεμμύδι όμως, τη λυπάμαι για να είμαι ειλικρινής.Ισχύει ό,τι έγραψα και πραγματικά σκέφτηκα αντανακλαστικά ότι έβαλε επίτηδες έξτρα λέλουδα, γιατί όσα έχω ακούσει για εκείνη, το υποστηρίζουν. Έχει όμως ρε παιδί μου αυτό το ενοχλητικό, που για κλάσματα δευτερολέπτου, ασυναίσθητα, είσαι σε μια ετοιμότητα, αν θα χαιρετηθείς. Και πραγματικά, η εγγύτητα που έχουν τα σπίτια δε βοηθάει. Μόνο αν είσαι στραβόξυλο και γυρίζεις χαλαρά και επιδεικτικά το κεφάλι. Μακάρι βέβαια όλα τα στραβόξυλα να έβαζαν λουλούδια.Νομίζω θα την αγκαλιάζω και θα τη φιλάω όποτε τη βρίσκω μπόσικη.
#6#Τον άντρα μου τον γνώρισα στο φεισμπουκ το 2007. Τα φτιάξαμε το ίδιο βράδυ, δε χωρίσαμε ποτέ κ είμαστε παντρεμένοι εδώ κ 6 χρόνια με ένα παιδί 3!Να πω την αλήθεια τη μέρα που τον Συνάντησα για πρώτη φορά είχα πει σε 2-3 άτομα που είμαι κ με ποιον για να με τσεκάρουν ότι όλα είναι οκ.
#4: Πρεπει να καταλαβεις οτι δεν φταις εσυ σε κατι, αυτοι ειναι σνομπ. Οποιον δεν σε χαιρεταει δεν το χαιρετας και συ. Δεν εχεις καποιο μειονεκτημα εναντι αυτον, απλα αυτοι εχουν θεμα.Φαινεσαι ,απο αυτα που γραφεις, καλοκαρδη κοπελα. Μην τους αφηνεις να σε κανουν να εχεις αμφιβολιες για το ποια εισαι.
#7. "Τι μου κανεις Μιχαλιό μουυυυ, Αχ ναι, Αχ! " τρεις φορες δυνατά κάθε βράδυ μετα τις ειδήσεις . Βάρα και λιγο τον τοίχο, μετακίνησε το κρεβάτι και θα της το κλείσεις το στόμα ανέξοδα. Και όποτε σε ρωτάει τι μαγειρεψες, να λες οτι ο καλός σου θα σου φτιάξει μια γκουρμεδιά έκπληξη . Το βλέπω το εγκεφαλικό να ρχεται.
#7. Η ιστορία σου μου θύμισε το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά "Τα τρία μικρά λυκάκια", στο οποίο ανατρέπονται οι ρόλοι από το γνωστό παραμύθι με τα τρία γουρουνάκια. Έτσι εδώ ο κακός είναι ο Ρούνι-Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι και οι καλοί τα τρία λυκάκια. Τα λυκάκια χτίζουνε το σπιτάκι τους μια με τσιμέντο, που πήρανε από τον κ τ ί σ τ η κ ά σ τ ο ρ α, μια με ατσάλι, αλλά το κακό γουρούνι τα καταστρέφει. Καταφέρνουν όμως να κάμψουν την κακία του Ρούνι-Ρούνι με όπλο τα λουλούδια γιατί έχτισαν ένα σπίτι λουλουδάτο που οι μυρωδιές του το έκαναν ανάλαφρο και παιγνιδιάρικο και ξέχασε ότι είναι κακό. Προβλέπω λοιπόν ότι είσαι σε καλό δρόμο και όπως λέει και το παραμύθι για τον Ρούνι-Ρούνι, θα δεις την ξινομούρα με μια μαργαρίτα στο αυτί να χορεύει ταραντέλα!
Μου άρεσε πολύ η ιστορία της 7! Πραγματικά πολύ ωραία γραφή, το ευχαριστήθηκα. Πόντια εγώ λέω να πάρεις και δυο τρεις γάτες να τριγυρίζουνε στο σπίτι και στην αυλή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομορφιά από τις γάτες που λιάζονται σε μια αυλή γεμάτη λουλούδια!
Αγαπητό #3 συμπάσχουσα εδώ.Δεν μπορώ να κάνω διάγνωση φυσικά απο τα γραφόμενά σου,και ούτε θα το επιχειρήσω , θέλω όμως να σου πως πως οχι,δεν εισαι υπερβολική ? και κατά πάσα πιθανότητα ούτε εμμονική.Επειδή έχω περάσει τα ίδια πράγματα (συνδυασμος ουρολοιμώξεων και γυναικολογικών προβλημάτων συνεχώς για μήνες) έχω να σου πω οτι και μενα μου άφησε τα ίδια κουσουρια.Τον πρώτο καιρό ειδικα νόμιζα οτι παθαίνω συνέχεια,κι ίσως δεν είχα πάντα άδικο,δηλαδη ακομα κι αν δεν εκδηλωνόταν μπορεί να μου εχει μείνει μια ευαισθησία.Επίσης το είχα συνέχεια στο μυαλό μου.Επισης οταν ένιωθα οτι παθαινω με επιανε πανικός κι έβαζα τα κλαματα.Ναι σε κάποιον μπορεί να φαινομαστε υπερβολικές αλλα το τι πόνο ,αγχος για την υγεια μου, άπειρες εξετάσεις,λεφτα χαμενο χρονο εχασα με αυτή την ιστορία η ψυχούλα μου το ξέρει.Ουτε στον εχθρο μου πραγματικά.Και για το τέλος , δύο συμβουλες που εμένα με βοήθησαν.Αν νιώθεις οτι παθαίνεις κατι μη τρεξεις με το πρώτο στο γιατρό,εφοσον μας λες οτι βλέπεις οτι ειναι κ λίγο ιδεα σου και τελικα δεν εχεις κατι.Κάνε οτι ειναι να κάνεις,νερα, υγιεινή κλπ αλλά περίμενε καμία μέρα.Ειναι η ψυχική ταλαιπωρία που σε εχει κουράσει.Συμβουλή δυο : ΚΕΦΙΡ.Για τη διατήρηση της φυσικης χλωρίδας του οργανισμού σου.Το φυσικό όμως ,με σπόρους που το φτιάχνεις μονη σου οχι το αγοραστό.Αυτά.Ελπιζω να το διαβάσεις και να νιώσεις λιγη συμπαράσταση!
#6 Έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι μάς προσέχουν περισσότερο και, γενικότερα, αυτά που λέμε, όταν γινόμαστε αυτοαναφορικοί ή βιωματικοί και μοιραζόμαστε ισότιμα μαζί τους απ' το να διατυπώνουμε γενικά απόψεις και γνώμες και να μιλάμε θεωρητικά, ίσως από μια βαθύτερη συναισθηματική ανάγκη και φόβο να μην κριθούμε ή εκτεθούμε με κάποιο τρόπο. Η προσωπική εμπειρία, όταν κατατίθεται, μπορεί να γίνει αρωγός. Τα προβλήματα και οι ανάγκες είναι λίγο-πολύ κοινά για όλους μας.
7Πολύ χαίρομαι που επιτέλους άρχισες να απολαμβάνεις τις μικροχαρές / μικροπρέπειες της ζωής και όχι μόνο ευτύχησες με τον Μιχαλιό και τον απεκατέστησες κοινωνικά, αλλά βρίσκεις και χρόνο να μας τα αφηγηθείς!Έχω μια (πολύ αμερικάνικη)ιδέα. Να κάνετε την τελετή του γάμου σας στον κοινόχρηστο χώρο όσο μικρός και αν τυχόν είναι! Στη μέση το ζευγάρι και παντού γύρω στριμωγμένοι/ες στην αυλή ή στα παράθυρα των όμορων σπιτιών οι άνθρωποι τους!Η ανάμνηση δεν θα ξεθωριάσει ποτέ! Για άλλους/ες ευχάριστη / για άλλες/ους ...
#Ένας φίλος συνάδελφος είχε πει την εξής κουβέντα: 'Άλλοι χρειάζονται περισσότερες εμπειρίες και άλλοι λιγότερες'. Αυτός είχε το πρόβλημα από την ανάποδη, σαν άντρας γύρω στα σαράντα δεν είχε πολλές γυναίκες στη ζωή του. Μόνο δύο μακροχρόνιες σχέσεις και με τη δεύτερη ήταν παντρεμένος με παιδιά. Και το είχε φιλοσοφίσει κατά αυτόν τον τρόπο γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι άντρες δέχονται πίεση από το ανάποδη. Όσες περισσότερες γυναίκες "καταναλώσει" τόσο πιο "άντρας".
Πολύ καίρια παρατήρηση.Eν τω μεταξύ ο ίδιος ο όρος "εμπειρίες" είναι προβληματικός επειδή συνηθέστερα υποννοεί μεγάλο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων και μόνον. Ενώ μπορεί κάλλιστα ένα άτομο που έχει 1-2-3 μακροχρόνιες σχέσεις μόνο να έχει πολύ περισσότερες εμπειρίες (διαφορετικές στάσεις/σεξουαλικοί μέθοδοι & οπές/ερωτικές τεχνικές για αρχαρίους και προχωρημένους/διαφορετική ατμόσφαιρα και διάθεση/ποικίλα μέρη συνευρέσεων κλπ) λόγω ακριβώς της αριθμητικής πληθώρας ερωτικών συνευρέσεων με το ίδιο άτομο από κάποιον που έχει 150 one night stands! Γιατί εκτός των διαφορετικών μορίων/αιδοίων τι προλαβαίνεις να ανακαλύψεις μέσα σε ένα βιαστικό one night stand σχετικά με το σεξ γενικότερα;Οπότε μια επανεξέταση των γλωσσικών όρων που όλοι μας χρησιμοποιούμε είναι επίσης μέσα στα προαπαιτούμενα.
Μα πόσο αλήθεια!Ο αριθμός δείχνει μόνο με πόσα άτομα υπήρχε η αμοιβαία επιθυμία για σεξ και κατέληξε σε σεξ.Το πώς ήταν,τι πρόσθεσε ως γνώση,ως κάτι καινούριο,ως εξέλιξη δεν μπορεί να μετρηθεί έτσι.
Frannyαν δεν το δώσει ρουθουνάτο δεν ξέρει τι πάει να πέι φίκι φίκι!!{αστειεύομαι βέβαια αλλά πάντως υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές -βάλτε την φαντασία να δουλέψει]
#1.Δεν είσαι και υποχρεωμένη να λες τα προσωπικά σου.Ωστόσο για κάποιο λόγο έχεις την ανάγκη να πεις με πόσους πήγες.Γιατί;Να σου πει κάποιος,ότι δεν υπάρχει θέμα;Να πει κάποιος wow;Να φρικάρουν όσοι το βρίσκουν κάπως και να ικανοποιηθείς βλέποντας πόσο "πίσω" είναι;Δεν αφορά κανέναν,όταν αποφασίσεις εσύ,ότι δεν αφορά κανέναν.
Όλα όσα περιγράφεις είναι πιθανά. Επίσης, πιθανό είναι να έχει απλώς την φυσιολογική ανάγκη να μοιραστεί τις εμπειρίες της με κάποια φίλη και να μην έχει βρει ακόμη την κατάλληλη - προφανώς αφού καλείται να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους συμπεριφορές.
@yoita007,έχεις δίκιο.Πολλές φορές λόγω απόστασης πια από τα πολύ νεανικά χρόνια ξεχνάω πώς περιμέναμε να μαζευτούμε η κοριτσοπαρέα και να πούμε για τα πάντα.Με αγωνία,με ενθουσιασμό,με τα "έλα,ρε μαλάκα,πες τι έγινε",τα γέλια κτλ.Όπως ξεχνάω,ότι δεν είναι δεδομένη για όλους μια τέτοια επαφή με φίλους.@Neverlander,στα 19-20 παίζει να μην είχα 42 αγόρια ούτε στον κατάλογο του κινητού μου.
Τώρα θυμήθηκα μια ξαδέρφη μου που είχε έρθει να μου μιλήσει μες στο άγχος: Ρε συ, η φίλη μου η τάδε έχει πάει με 42 στα 19, εμείς τι κάνουμε; Έχουμε μείνει πολύ πίσω και είμαστε ήδη 20!Προβληματιστήκαμε για λίγο και μετά το αφήσαμε στο live and let live (γεια σου ρε ξαδέρφη!)
@acantholimonΌπως είπες καλή παρέα, αξία ανεκτίμητη και καθόλου δεδομένη. Άλλωστε και για αυτό διαβάζω τη στήλη εδώ και πέντε χρόνια καθημερινώς και ανελλιπώς. Καλές οι απαντήσεις της Α,μπα αλλά και οι σχολιάστριες/ες έχουν άλλη χάρη!
#5γιατί δεν δοκιμάζεις να φέρνεις κι εσύ μαζί σου στις συναντήσεις σας, δικούς σου φίλους / φίλες και να λέτε κι εσείς τα δικά σας! Όπως και να έχει, πρέπει να του μιλησεις και να του εξηγήσεις οτι αυτό που κάνει δεν σου αρέσει, να βάλεις τα όριά σου, όπως πολυ σωστά έγραψε κι η Α-Μπα!
#6 Τι εννοείς αν έχει βγει σε καλό; Αν μπορείς να γνωρίσεις έναν αξιόλογο άνθρωπο ή αν έχει καταλήξει σε γάμο; Εγώ λοιπον έχω δυο γνωστά ζευγάρια που έχουν παντρευτεί πλέον και γνωρίστηκαν μέσω τίντερ. Κι έχω φίλη που το χρησιμοποίησε, απογοητεύτηκε και το άφησε. Γνωρίζεις ανθρώπους που θα γνώριζες στο δρόμο, στη δουλειά ή μέσω φίλων. Δεν βρίσκεις εξωγήινους εκει!Νομίζω έχει ειπωθεί κι άλλες φορές οτι τα dating site είναι μέσω γνωριμίας, όπως ένα μπαρ πχ. Δεν ξέρεις αν θα γνωρίσεις κάποιον αξιόλογο ή έναν κάφρο. Υπάρχουν απ όλα και δεν καταλαβαίνω προς τι το ταμπού και η ανάγκη να ρωτάς γιατί κάποιος είναι υπέρ τους.Τέλος επειδή διαβάζω καθημερινά την στήλη δε θυμάμαι να υπερασπίστηκε σθεναρά τα datings sites η Αμπα, απλά είναι υπέρ της χρήσης τους. (correct me if I'm wrong)
Να ρωτήσω κάτι, με καλή πρόθεση πάντα; Μου κάνει εντύπωση που τόσο πολύ εξισώνετε μια γνωριμία μέσω Tinder/facebook/dod games κτλ., που το μόνο που βλέπεις από τον άλλο είναι κάποιες φωτογραφίες του, με μια γνωριμία που γίνεται σε ένα μπαρ/στον δρόμο/στην εφορία κτλ., όπου η αλληλεπίδραση μεταξύ σας είναι σαφώς μεγαλύτερη. Θέλω να πω, μια ώρα συζήτηση σε κάποιο μπαρ με κάποιον που μόλις πρωτογνωριστήκατε και μια ώρα συζήτηση μέσω chat σε κάποιο social media με κάποιον που επίσης μόλις πρωτογνωριστήκατε σας παρέχουν τις ίδιες δυνατότητες ώστε να σχηματίσετε μια πιο ορθή πρώτη εντύπωση ο ένας για τον άλλον; Αυτά που μπορείς να διακρίνεις από τη γλώσσα του σώματος, τους μορφασμούς και τη χροιά της φωνής του άλλου μπορούν να σε γλιτώσουν έγκαιρα από περαιτέρω σπατάλη χρόνου με το συγκεκριμένο άτομο, αλλά και φρούδων ελπίδων.
Γιατί συγκρίνεις τόσο ευθυγραμμικά? Μετά από 1 ώρα τσατ στο τίντερ θα ακολουθήσει και συνάντηση προφανώς. Άπαξ και γνωριστείς από κοντά παύει να ενδιαφέρει πλέον ο τρόπος αρχικής γνωριμίας.
Επειδή φαίνεται ότι έχεις ήδη αρνητική αποψη για το online dating και χωρίς να το έχεις δοκιμάσει, δε θα προσπαθήσω να σου αλλάξω γνώμη. Θα σου πω μόνο πως μπορεί να μιλάς με κάποιον για μήνες μέχρι να βγεις. Τις περισσότερες φορές έχεις μάθει τη ζωή του άλλου με λεπτομέρειες πριν συναντηθείς μαζί του και μπορεί να έχετε μιλήσει και στο τηλέφωνο ή στο skype. Οπότε γιατί όχι; Ας μην προκαταβαλλόμαστε καλύτερα λέω εγώ....
Αρνί, από που συμπέρανες οτι εξισώνω τους τρόπους γνωριμίας; Κανένας τρόπος γνωριμίας δεν είναι ίδιος με τον άλλον. Αλλο να γνωρίσεις κάποιον στο δρόμο, άλλο σε παρέα κι άλλο στο μπαρ που μπορεί να έχεις πιει κι ένα ποτό παραπάνω. Δεν είναι το ίδιο αλλά είναι εξίσου αποδεκτό. Το ίδιο μπορεί να χάσεις το χρόνο σου με κάποιον που γνώρισες στην εφορία και μιλήσατε 5 λεπτά και το ίδιο με κάποιον που γνώρισες στο τίντερ. Οι φρούδες ελπίδες δε δημιουργούνται μόνο αν δε δεις τη γλώσσα του σώματος κάποιου από την αρχή. Μιλώντας σε ένα τσατ μπορείς να γνωρίσεις και να καταλάβεις πως είναι κάποιος, κι θες να ακούσεις τη χροιά της φωνής του παρτον τηλέφωνο.Δικαίωμά σου να μην σου αρέσει αλλά μην κρίνεις κάτι που δεν γνωρίζεις βασιζόμενη σε στερεότυπα
Τι είπατε, τσατάροντας με τον άλλον καταφέρνεις να μάθεις τη ζωή του με λεπτομέρειες; Σοβαρά τώρα ρε παιδιά; Το ενδεχόμενο να μη γράφει καν αυτός που νομίζετε ή να γράφει παρέα με τον κολλητό του και να σπάνε πλακίτσα σάς φαίνεται αδιανόητο ή σπάνιο φαινόμενο;(στις Εξομολογήσεις σχολιάστρια μάς αποκάλυψε ότι συνομιλούσε με κάποιον, είχε ήδη προκύψει μεταξύ τους δέσιμο - οι φρούδες ελπίδες που λέγαμε παραπάνω - μέχρι που ανακάλυψε ότι ο τύπος ήταν τελικά γυναίκα).Mitsi, το έχω ΟΝΤΩΣ δοκιμάσει κάποιες - λίγες - φορές με τις ιντερνετικές γνωριμίες, να σας πω για τις δυο πιο παράξενες περιπτώσεις που μου έτυχαν;Την μια φορά ο τύπος στη συνάντηση μου είπε ευθέως "σε νόμιζα για ψηλότερη", παρόλο που είχε δει στο fb μου γύρω στις 30 φωτογραφίες μου, όπου δε με περνάς και για δίμετρη. Οπότε δε μου έκανε καμιά εντύπωση όταν μετά από εκείνη την πρώτη συνάντηση εξαφανίστηκε - και με μπλόκαρε και στο fb μην τυχόν και τον ξαναενοχλήσω. Οκ, δικαίωμά του να μην του αρέσουν οι κοντές κοπέλες, καθένας έχει τα γούστα και προφανώς κι εγώ έχω τα δικά μου, αλλά αν με είχε πρωτοδεί κάπου έξω, σε μπαρ/στον δρόμο/οπουδήποτε, δε θα με είχε πλησιάσει καν αφού διαθέτω ένα τόσο αρνητικό για αυτόν στοιχείο στην εμφάνισή μου, ενώ μέσα από την ιντερνετικό του φλερτ μού δημιούργησε την ...ψευδαίσθηση ότι πράγματι του αρέσω και γι' αυτό με προσέγγισε.Το δεύτερο πιο τρελό περιστατικό ήταν ότι στη συνάντηση εμφανίστηκε ένας διαφορετικός άντρας από αυτόν που απεικονιζόταν στο προφίλ του στο Tinder. Στις γνωριμίες στον έξω κόσμο, ε, δε νομίζω πως θα μπορούσε ποτέ κανείς να σου συστηθεί με άλλη φάτσα και στο ραντεβού να σου έρθει με διαφορετική - δεν προλαβαίνει και την πλαστική άλλωστε!Εν πάση περιπτώσει, αντιλαμβάνομαι πως οι κάθε είδους και βαθμού μουρλοί που θα συναντήσεις στο ίντερνετ μπορείς να τους πετύχεις κι έξω, ΟΜΩΣ επιτρέψτε μου να θεωρώ πως στον έξω κόσμο οι συγκεκριμένοι δεν έχουν τόση άνεση κινήσεων όση τους προσφέρει η απρόσωπη κάλυψη του ίντερνετ.Σόρρυ για τη φλυαρία μου, καλό σας απόγευμα.