ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό «Α μπα»: απλήρωτη εργασία

Στο σημερινό «Α μπα»: απλήρωτη εργασία Facebook Twitter
80


__________________
1.


Αγαπητή Λένα και αναγνώστες, με προβληματίζει το γεγονός ότι μένω πολύ μέσα στο σπίτι μόνος σε συνδυασμό με μία αίσθηση αναμονής που έχω όταν κάθομαι στο σπίτι..
κάτι που με κάνει να χαρακτηρίζω αυτό που κάνω ως "σύνδρομο της Πηνελόπης"(αλλά δεν κατάφερα να το εντοπίσω κάπου ως τέτοιο).. πάω μόνο σε δουλειές κ υποχρεώσεις και πάλι μέσα.. βγαίνω σπάνια και με ενοχές..
είναι μία μόνιμη κατάσταση, που κορυφώνεται όταν έχω γκόμενο ή σύντροφο.. σα να φυλάω το σπίτι.. σα να κλείνομαι μέσα από φόβο.. σα να τιμωρώ τον εαυτό μου για κάτι με εγκλεισμό..
σα να περιμένω κάτι να γίνει ή κάποιον μήπως έρθει, οπότε να με βρει σπίτι.. έναν πρώην μου που χωρίσαμε αλλά πολύ τον είχα αγαπήσει κ τώρα δεν μιλάμε και μου λείπει.. τον ιππότη με το άσπρο άλογο που θα με λυτρώσει από κάθε δεινό, ή τη μάνα μου που μένουμε μακριά και μου λείπει.. ή ακόμα τη γιαγιά μου που πέθανε και μέσα στην μοναξιά μου ίσως μεταφέρομαι στο παρελθόν και αισθάνομαι την παρουσία της..
μεγάλωσα βέβαια και σ ένα μικρό χωριουδάκι όπου ήταν μεγάλη αρετή ο "εγκλεισμός", αλλά και όπου το περιβάλλον του σπιτιού και η διαφυγή μέσω της τηλεόρασης ήταν μία μεγάλη προστασία από την κακία και την άκρατη παραβατικότητα των άλλων.. τώρα μένω μακριά, (μετά από κάποια χρόνια που χα μείνει Αθήνα για σπουδές και δουλειά), αλλά σε έναν τόπο που θυμίζει το χωριό του τότε.. όπου πάλι οι άνθρωποι είναι κλειστοί και οπισθοδρομικοί σε σχέση με τη δική μου ιδιοσυγκρασία.. οπότε παρέες κοντά δεν έχω που να νιώθω άνετα να εκφραστώ και να αισθάνομαι αποδεκτός.. στην Αθήνα κλεινόμουν πάλι, αλλά όχι τόσο πολύ..
..ευχαριστώ?
-victor/victoria


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Σε ευχαριστούμε που μας εμπιστεύτηκες για να πεις τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου, αλλά δεν ζητάς απάντηση σε ερώτημα, θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον, να ξεκινήσεις μια κουβέντα για αυτά που νιώθεις, και ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό σωστά ώστε να σε βοηθήσει και να μην σε κρίνει, είναι ένας επαγγελματίας. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο. Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ θα σε βοηθήσει.


__________________
2.

Αγαπητη Αμπα,
Θαυμαζω πολυ την λογικη και αντικειμενικη προσεγγιση σου, και αποφασισα να γραψω και εγω την απορια μου.
Ζω στο εξωτερικο και ειμαι 20 χρονων. Τα τελευταια 2 χρονια αρχισα και πιστευω ( γνωριζοντας και καλυτερα τον εαυτο μου) πως δεν θελω σχεσεις, οχι επειδη θελω να βρισκομαι συνεχως με διαφορετικα ατομα, απλως επειδη περναω πιο καλα μονη, σε σχεση νιωθω δεμενη, κολλημενη, ειχα 2 σχεσεις με 2 πολυ καλα παιδια ομως χωρισα και τις 2 φορες γιατι αυτη η δυσαρεσκεια μου εβγαινε αρνητικα και καπως επιθετικα προς εκεινους και θεωρουσα πως δεν το αξιζαν αυτο. Μονη περναω καλυτερα λοιπον, επισης επειδη δεν νιωθω κανενα βαρος/ δεσιμο ή και ευθυνη και κυριως νιωθω την ελευθερια ολων των επιλογων και επισης ειμαι πιο δραστηρια κοινωνικα. Η απορια εχει ως εξης: πολλοι φιλοι/ες μου επιμενουν πως ολο αυτο δειχνει πως φοβαμαι να δεθω, δεν δινω ευκαιριες στους ανθρωπους να με πλησιασουν, θελω να πιστευω πως ειμαι ανεξαρτητη και θυσιαζω την ζεστασια μιας σχεσης και ενος/μιας συντροφου ωστε να μην εχω προβληματα και να μην πληγωνομαι. Μετα απο σκεψη κατεληξα στο συμπερασμα πως υπαρχει μια δοση αληθειας σε αυτο ,κυριως ομως οι αλλοι λογοι που ανεφερα (ελευθερια κλπ) Και δικιο να εχουν οι φιλοι μου δεν ειναι νορμαλ να επιλεγει κανεις τι του ταιριαζει περισσοτερο; εγω πιστευω για μενα ειναι καλυτερα να ειμαι ετσι παρα να μπλεκω σε ιστοριες και ζωες που δεν εχω σκοπο να ειμαι.
Πιστευεις πως ειναι κανονικο να σκεφτεται καποιος ετσι; Απ'οσο ξερω - συνειδητα - περναω καλα στη ζωη μου, ειμαι χαρουμενη ως single, βρισκω γλυκα τα ζευγαρια που ειναι πολυ δεμενα αλλα δεν νιωθω οτι το χρειαζομαι αυτο. Για την ιστορια επισης αυτη τη φαση της ζωης μου και με το τωρινο σκεπτικο μου δεν θελω στο μελλον να κανω οικογενεια ουτε παιδια (μπορει να αλλαξω αποψη μεγαλωνωντας, οπως επιμενουν να υπενθυμιζουν οι μεγαλυτεροι). Δειχνει κατι υποπτο η συμπεριφορα αυτη ή απλα οι αλλοι επιμενουν να εφαρμοζουν τα κοινωνικα προτυπα σε ολους; Χαιρετισματα και stay lena!
-Queen of my castle


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Είσαι στην ηλικία που ανακαλύπτεις τον εαυτό σου, οπότε καλά κάνεις και αναρωτιέσαι για σένα, γι'αυτά που σου λένε, για όλα. Δεν θα σου δώσω εγώ την απάντηση, τις απαντήσεις θα τις δώσεις μόνη σου, όταν σου δώσει τις κατάλληλες πάσες η ίδια η ζωή. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα είναι πολύ δύσκολες.


Είναι αλήθεια πάντως ότι οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να πείσουν τους νεότερους για το τι είναι σωστό, προκειμένου να σιγουρευτούν ότι οι ίδιοι δεν έκαναν λάθος. Να τους ακούς όλους, αλλά να μην πιστεύεις κανέναν, παρά μόνο μετά από πολύ προσεκτική ανάλυση.

__________________
3.


Αγαπητη αμπα,
Ερωτευτηκα εναν τυπο και ειχαμε κατι σαν σχεση για 4 χρονια. Ναι για μενα η ιστορια ειναι μαγικη κ ξεχωριστη αλλα για ολους τους αλλους ειναι κλισε οποτε θα ειμαι συντομη. Εφυγε για εξωτερικο, αυτος σταματησε να εχει σχεση μαζι μου χωρις να με ενημερωσει ενω εγω τον περιμενα, δεν γυρισε ποτε. Οκεη, με απερριψε, το δεχομαι. Εχω προσπαθησει να τον ξεπερασω με ο,τι τροπο υπαρχει. Δεν μπορω. Καθε μερα σκεφτομαι οτι αυτος εχει προχωρησει, οτι για αυτον δεν υπαρχει το ολο κατι μεταξυ μας, το οποιο εμενα ακομα με οριζει. Βασικα απλα τα τελευταια 5 χρονια τον σκεφτομαι συνεχεια κ οταν κοιμαμαι τον βλεπω στον υπνο μου. Δεν θυμαμαι καν πως αντιλαμβανομουν την πραγματικοτητα πριν τον γνωρισω και μου καρφωθει στο μυαλο. Ναι αντιλαμβανομαι οτι ειμαι εμμονικη. Θα μπορουσα να γραψω βιβλιο 2000 σελιδων για αυτον! Α και φυσικα δεν βγαινω με αλλους γιατι αυτος δεν συγκρινεται με κανεναν! Θελω απλα να μου πεις οτι θα τον ξεπερασω! Αν και καταβαθως θελω απλα να γυρισει σε μενα.. Δεν ξερω ποιο απο τα 2 σεναρια ειναι πιο ακατορθωτο.
Τελικα δεν ημουν πολυ συντομη! Και σορυ που δεν εβαλα τονους αλλα ειμαι απο κινητο.
Ευχαριστω για το χρονο σου
Desperate-but-hopeful


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θα είμαι κι εγώ σύντομη. Η εμμονή σου καλύπτει από πίσω άλλα θέματα, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα ξέρεις, αλλά δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις. Το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν, ή με ερωτικές σχέσεις· είναι πιο δύσκολα και πιο βαθιά και πιο τρομαχτικά. Έχεις φτιάξει ένα παραπέτασμα για να τα κρύβεις, και το παραπέτασμα αυτό είναι μια σχέση που βρίσκεται στην φαντασία σου, ένας άνθρωπος που δεν υπάρχει παρά μόνο στο μυαλό σου.


Οι εμμονές είναι πάρα πολύ επικίνδυνες. Με αυτή που έχεις εσύ έχασες πέντε χρόνια από την ανάπτυξη σου, πέντε χρόνια εμπειριών που είναι απαραίτητες για να είσαι προετοιμασμένη για τα επόμενα που θα έρθουν, που θα είναι πολύ πιο δύσκολα από μια ερωτική απόρριψη. Αλλά πέρα από τον χρόνο που χάνεις, απομακρύνεσαι και από την πραγματικότητα. Με άλλα λόγια , δεν μπορείς να κερδίσεις αυτόν τον χρόνο πίσω, αλλά μετρά διπλά αρνητικά, γιατί ταυτόχρονα χάνεις την εξελικτική σου πορεία.


Ελπίζω να μην πιστεύεις ότι ό,τι γίνεται, ξεγίνεται. Κάθε απόφαση που παίρνουμε μας οδηγεί σε άλλο μονοπάτι. Αν δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις μόνη σου, αναζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού.


__________________
4.


Περνάω μια αναγνωστική φάση στα 35, που θέλω να διαβάσω τη "sos" λογοτεχνία. Έτσι βρέθηκα να ξεκινάω το the catcher of the rye την επόμενη μέρα που τέλειωσα το to kill a mocking bird.
Ε δεν ήμουν έτοιμη.
Ωραίος τύπος ο "πωςτονλένε" αλλά εγώ σκέφτομαι ακόμα τη scout. Αν θα τα πήγαινε εκείνη καλύτερα στο λύκειο από αυτόν. Τι να γίνε όταν μεγάλωσε. Και τον αττικους. Πώς θα αντιμετώπιζε την αποβολή των παιδιών του από το λύκειο. Τι σοφό θα τους συμβούλευε. Τι θα τους έλεγε για τον τραμπ.
Μου χει ξανασυμβεί να δυσκολεύομαι να αποχωριστώ τους χαρακτήρες ενός βιβλίου αλλά τώρα μου φαίνεται ότι και ο "πώςτονλένε" θα με ρίξει και θα μου πάρει χρόνο να σταματήσω να τον σκέφτομαι.
Που θα πάει αυτή η ιστορία?
Σκέφτομαι μήπως να κάνω κενά για να έχω αποχαιρετήσει με την ησυχία μου τον προηγούμενο τόπο και τύπο. Η να διαβαζω ενδιαμεσα μη λογοτεχνικά βιβλία. Ή να επεξεργάζομαι τη σειρά των ιστοριων που διαβαζω, ώστε να γίνεται καλύτερη η σύνθεση τους.
Τι λες? Εσύ τι κάνεις?
- ωδήστηνπάτιτηςελευθερίας"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Διαβάζω ενδιάμεσα μη λογοτεχνικά κείμενα (όχι τόσο βιβλία), διαβάζω περιοδικά, και ξεκινάω το επόμενο βιβλίο όταν είμαι έτοιμη. Όμως ελάχιστα βιβλία πλέον μου αφήνουν τέτοιο σημάδι ώστε να δυσκολευτώ να προχωρήσω παρακάτω, υποθέτω ότι είναι ηλικιακό το θέμα.


Για την δική σου περίπτωση όμως υπάρχει γιατρειά, γιατί υπάρχει η συνέχεια, λέγεται Go Set A Watchman και περιγράφει την Scout ως ενήλικα. Έπεσες σε μεγάλη περίπτωση! (και μου κάνει και εντύπωση που δεν το είχες ακούσει!)

__________________
5.


Ειμαι ενα κοριτσι 25 χρονων, εχω σπουδασει, εχω κανει μεταπτυχιακο και τωρα κανω πρακτικη.Μενω μονη μου στην Αθηνα, εχω κανεις καλες παρεες εδω, εχω αγορι και γενικα ειμαι καλα(οχι ερωτευμενη αλλα ηρεμη).εδω και ενα χρονο παω σε ψυχολογο για να μπορεσω να βρω τον εαυτο μου και με βοηθαει απιστευτα (παρεπιπτοντως οσοι το σκεφτεστε και δε το κανετε,τολμηστε το ακομα κι αν δεν εχετε καποιο τεραστιο πmροβλημα).Ερχομαι απο μια ευπορη οικογενεια και ειχα την τυχη να γυρισω τον κοσμο απο μικρη, καλα ξενοδοχεια κλπ. Εχω ερθει λοιπον σε μια φαση που καποιες φορες σκεφτομαι οτι δεν εχω κατι να περιμενω απο την ζωη, δεν εχω ορεξη να κανω ταξιδια ουτε να παω σε συναυλιες ουτε να κανω πραγματα.Σαν να εχω ερθει σε εναν κορεσμο.Σκεφτομαι τι νοημα εχει η ζωη, γιατι απλα να μην πεθανω τωρα... το μονο που θα ηθελα και δεν εχω κανει, ειναι παιδια , κατι το οποιο θελω πολυ αργοτερα. Το συζητησα με την ψυχολογο μου, μηπως εχω καταθλιψη η κατι τετοιο και μου ειπε οχι σε καμια περιπτωση και οτι απλα βρισκομαι σε ενα μεταβατικο σταδιο που πρεπει να δω τι θα κανω με τη ζωη μου. Ηθελα να ρωτησω λοιπον, εχεις νοιωσει ποτε κατι τετοιο , εσυ ή οι αναγνωστες;
-Girl you ll be a woman soon"


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Νομίζω ότι εφόσον έχεις ψυχολόγο, η συζήτηση εδώ περισσεύει γιατί ο επαγγελματίας είναι υπερατού και τρώμε και την θέση κάποιου άλλου, αλλά δημοσιεύω το κείμενο γιατί θέλω να συμπληρώσω κάτι. Στα 25 δεν θα σε χαρακτήριζα «κορίτσι». Δεν θα είσαι γυναίκα «σύντομα», είσαι εδώ και κάποια χρόνια. Μήπως νομίζεις ότι είσαι ακόμα μικρή και έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου για να αποφασίσεις ποια είσαι; Μήπως είναι καλή ιδέα να συζητήσεις κάπως κι αυτό με τον ψυχολόγο σου;


__________________
6.

Αγαπητή Λένα γεια σου!
Χθες μιλούσα με μια φίλη μου εκπαιδευτικό-χημικό για την κλιματική αλλαγή και μου είπε ότι πιστεύει στην θεωρία συνωμοσίας για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και αυτό διδάσκει στα παιδιά. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι οι μαθητές διδάσκονται τέτοιες θεωρίες και της το είπα. Μετά άρχισε να μιλάει ασταμάτητα για τα video που κυκλοφορούν και αποδεικνύουν τα λεγόμενά της και μου είπε να έχω άποψη αφού διαβάσω και ενημερωθώ για την άλλη άποψη. Δεν είναι ότι διαφωνώ με την παρότρυνση να ενημερώνομαι και για τις θεωρίες συνωμοσίας, αλλά κάποιες φορές βαριέμαι να διαβάζω για όποιον μύθο κυκλοφορεί. Πως θα μπορούσα να υποστηρίζω καλύτερα την άποψη μου ότι δεν πιστεύω σε συνωμοσίες;
- Γεωργία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αυτό και να το λύσουμε, και να μην το λύσουμε, δεν πειράζει. Δεν χρειάζεται να υποστηρίζεις την άποψή σου με τέτοιους ανθρώπους, όσο ακούν αντιρρήσεις, τόσο στυλώνουν τα πόδια και επιμένουν περισσότερο. Κάθε άρνηση είναι μια ακόμη σπίθα, μια ακόμα ευκαιρία να περιχαρακωθούν κι άλλο. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, σημασία έχει να μην βρίσκονται σε θέσης επιρροής, σε θέσεις εξουσίας. Οπότε αυτό που πειράζει είναι ότι κάποια πληρώνεται από το δημόσιο για να διδάσκει επικίνδυνες αρλούμπες σε μαθητές που δεν έχουν δυνατότητα να την αποφύγουν. Δεν το έχουν πει τα παιδιά στους γονείς τους; Οι γονείς δεν έχουν κάνει κάτι για το θέμα;

_________________
7.


Είμαι 43,παντρεμένος με παιδιά. Έχω επιχείρηση που καταφέρνω να συντηρώ και να εξελίσσω, παρ'όλα τα τραγικά οικονομικά-πολιτικά της εποχής. Δε με βοήθησε ποτέ κανείς, γονείς δεν υπάρχουν και μπορώ να πω πως μου έχουν συμβεί ατυχίες και κακουχίες περισσότερες από όσες αναλογούν σε έναν άνθρωπο. Ξεσκίστηκα όμως για να φτάσω εδώ. Αυτό συνεχίζω και κάνω και κρατιέμαι στην αγορά, ενώ βλέπεις να κλείνουν ο ένας πίσω απ' τον άλλον.
Τώρα τελευταία εισχωρώ σε νέους κύκλους ανθρώπων με επιχειρήσεις πολύ μεγαλύτερες, με ποικιλία δραστηριοποίησης και με πλάνα που αφορούν εξωτερικό. Αισθάνομαι σαν τη μύγα μες στο γάλα αλλά είναι η ευκαιρία μου για να αποδώσουν κόποι πολλών ετών. Όπως καταλαβαίνεις προσπαθώ να χτίσω σχέσεις συνεργασίες συμπάθειες και ν' αρπάξω όποια ευκαιρία προκύψει. Εδώ λοιπόν έχω ένα πρόβλημα και ξέρω πόσο αντιπαθητικός θα φανώ λέγοντας το. Ντρέπομαι πολύ να φέρνω τη γυναίκα μου σ' αυτές τις συναντήσεις. Γκρεμίζομαι όποτε προτείνουν να βρισκόμαστε όλοι μαζί με τις συζύγους. Κι ο λόγος είναι που δεν εργάζεται. Είναι η κλασική μαμά που μεγαλώνει τα παιδιά μας. Δεν είχα ποτέ παράπονο από κείνη. Τα μεγαλώνει με αγάπη και αξίες. Μας φροντίζει όλους. Έχει ένα σώμα που ζηλεύουν άλλες που δεν έχουν κάνει παιδιά. Αισθάνομαι απαίσια και τρομερά ένοχος που τη βλέπω ξαφνικά έτσι. Όταν όμως καθόμαστε μια μεγάλη παρέα ανδρών συνομήλικων κι όλες οι γυναίκες είναι απασχολούμενες και δραστήριες κι οι περισσότερες μάλιστα εργάζονται στο μαγαζί του άντρα τους, βοηθάνε κι όλας δηλ! Ε εκεί νιώθω πολύ μειονεκτικά σαν άντρας. Θα αναρωτιούνται τι κοινό έχουμε κι αν όντως είμαι άξιος να ρισκάρω και να πετύχω στο εμπόριο.
Νομίζω πως σε έκανα να καταλάβεις πως αισθάνομαι και φυσικά αγαπώ πολύ τη γυναίκα μου, που αν δεν είχε εκείνη τα παιδιά υπό ευθύνη της δε θα μπορούσα να λείπω και να ανοίγομαι όσο θέλω.
Αν μπορείς να με βοηθήσεις με τη σοφία σου να ξέρεις πως θα σε εκτιμώ περισσότερο ακόμα.
-Χ.Ψ.

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Αγαπητέ φίλε,

 

Η γυναίκα σου εργάζεται.


Εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια, κάνει μια πολύ δύσκολη δουλειά, και την κάνει χωρίς πληρωμή, για να μπορείς εσύ να είσαι ελεύθερος να κάνεις μια άλλη δουλειά, που λες ότι αν δεν ήταν αυτή δεν θα μπορούσες να κάνεις. Το λες. Συνειδητοποιείς όμως τι λες; Ότι χωρίς τη δουλειά της, δεν θα υπήρχε η δουλειά σου;


Μακάρι να μην πάθει τίποτα και να είναι πάντα γερή και να μην χρειαστεί ποτέ να ξεκινήσεις από το μηδέν να καταλάβεις πώς συνδέονται όλα τα γρανάζια του σπιτιού ώστε να είναι ρυθμισμένο όπως είναι τώρα.


Οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεσαι τώρα, θα αντιμετωπίσουν τη γυναίκα σου όπως την αντιμετωπίζεις εσύ. Αν την υποτιμάς επειδή «δεν δουλεύει», τότε θα την υποτιμήσουν και αυτή, και εσένα μαζί. Αν είσαι υπερήφανος που έχεις μια γυναίκα ικανή, όμορφη, που κρατάει τέλεια το σπίτι και τα παιδιά, ώστε να έχεις εσύ το κεφάλι σου ήσυχο όταν είσαι εκτός, τότε θα που όλοι τι τυχερός είσαι και τι ωραίο ζευγάρι που κάνετε.


Διάλεξε.

80

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Βρε 7, νόμισα ότι θα πεις ότι έχει έντονη τοπική προφορά, ή ότι οι τρόποι της είναι άγαρμποι, κι εσύ λες ότι απλά είναι νοικοκυρά. Μπορείς να της προτείνεις να έρθει να δουλεψει μαζί σου (για να κρατάει το σπίτι και τα παιδιά, ε, θα μπορεί να κρατάει και κάτι στο μαγαζί σου) και να πληρώσετε μια οικιακή βοηθο να σας μαγειρεύει κάθε μέρα κι άλλη μια να σας καθαρίζει και μην ξεχάσεις και την νταντά για τα παιδιά. Σου περισσεύουν 1.500 το μήνα για να νιώσεις πιο "επαγγελματίας"; Η γυναίκα σου θα χαρεί σίγουρα πάντως αν την πάρεις στο μαγαζί, από τον μισθό που θα της δίνεις θα κάνει και το κομπόδεμά της για προσωπικά εξοδα, όλα καλά. Ένα χιλιάρικο ακόμη βάλε λοιπόν, να μην την ρίξουμε τη γυναικα. Πώς πέρασες το μέτρο αξιοσύνης σου στο αν δουλεύει η γυναίκα σου;
Αναρωτιέμαι, τί κινητά έχετε βρε παιδιά που έχουν ελληνικό πληκτρολόγιο αλλά δεν έχουν τόνους; Το δικο μου μια χαρά τόνους έχει κ δεν είναι κ κανένα ειδικό μοντέλο, αυτό που έχουν όλοι.
#3 Και φυσικά θ αρχίσεις να βγαίνεις με άλλους,διότι όχι απλά συγκρίνονται αλλά είναι και απείρως καλύτεροι. Η εμμονή σου φοβάμαι ότι δεν έχει να κάνει μ αυτόν.Οπωσδήποτε θα τον ξεχάσεις,όπως όλοι οι άνθρωποι σ αυτόν τον πλανήτη έχουν λησμονήσει θυελλώδεις έρωτες(έτσι θα τον χαρακτήριζες ή όχι;).Το θέμα δεν είναι αυτό.Είναι ότι βλέπεις το παράλογο του πράγματος,έχεις ρίξει μισό τόνο οπλισμένο σκυρόδεμα σ αυτό,έχεις εγκατασταθεί εκεί πάνω και δεν λες να το κουνήσεις.Την μέρα που θα συνειδητοποιήσεις πόσο χρόνο δαπάνησες στο απόλυτο τίποτα, θα νιώσεις ίλιγγο.Ή ξυπνάς μόνη σου απ αυτό(δύσκολο,γιατί την βρίσκεις)ή πας σε ειδικό να σου ερμηνεύσει γιατί επενδύεις τόσα πολλά σε απέλπιδες και εν τέλει ανύπαρκτες ιστορίες.
#7το deal έχει ως εξής:κάθεστε κάτω και συζητάτε"Γυναικούλα μου καλή, θα ήθελες να ασχοληθείς λίγο με την επιχείρηση; Κάτι εύκολο για αρχή" " Ναι θέλω, αλλά δεν προλαβαίνω. Μπορείς να με βοηθήσεις λίγο με τα παιδιά;""Ναι το θέλω πολύ"win-win situationαν όπου ναι ίσων όχι , ε τότε έχουμε μια άτυπη συμφωνίαεσύ έξω , αυτή μέσα και όλα πάνε ας πούμε ρολόι. Ελπίζω μόνο, μ αυτούς τους ρυθμούς, να βρίσκεις χρόνο για την οικογένειά σου. Όπως και να χει, η παραπάνω κουβέντα έχει πολλά οφέλη.
#7 εγω παλι ντρεπομαι με αυτο που διαβασα. Αντι να συνειδητοποιησεις ποσο τυχερος εισαι που η γυναικα σου σας φροντιζει και μεγαλωνει σωστα τα παιδια σας εσυ ντρεπεσαι να την φερεις στο τραπεζι με τους φιλους σου.προσεξε μη μαθει τιποτα αυτη και ντραπει να ξανακοιμηθει μαζι σου στο κρεβατι.
#1 Αναπαράγεις το παρελθόν.Το καταλαβαίνεις αυτό.(Ο μπαμπάς απουσιάζει από το οικογενειακό πορτραίτο,γιαγιά,μαμά κ.τ.λ.). Ο εκούσιος εγκλεισμός στο σπίτι, εφόσον είναι εκούσιος και σε επιβαρύνει ψυχολογικά, αίρεται ανά πάσα στιγμή. Η αυτοαποκλεισμός και η απομόνωση δεν είναι αρετή. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έπρεπε ν αποφεύγεις τους όποιους κακοήθεις άλλους παρακολουθώντας τηλεόραση. Απλά βγες έξω. Πήγαινε ένα περίπατο, πήγαινε στην διπλανή πόλη, σινεμά, βιβλιοθήκη,μπορείς να τα κάνεις αυτά;Αν έχεις, προφανώς έχεις, υπολογιστή εκεί,αναζήτησε πανεπιστημιακά προγράμματα επιμόρφωσης, εκμάθηση γλωσσών ή άλλων δραστηριοτήτων μέσω ίντερνετ(και καλλιτεχνικών) που σ ενδιαφέρουν.Το διάστημα που βρίσκεσαι εκεί, υποχρεωτικά απ ό,τι καταλαβαίνω,μπορεί να είναι και διάστημα κάθαρσης. Επίσης,ξεκίνησε κάποια σωματική δραστηριότητα,τρέξιμο, περπάτημα,ορειβασία δεν έχω ιδέα τι μπορείς να κάνεις εκεί.Και εν τέλει, βρες κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.Το ν ανατρέχεις στο παρελθόν,είναι δείγμα ότι το παρόν δεν βαίνει καλώς για λόγους και αντικειμενικούς; και υποκειμενικούς.Κάτι διακινήθηκε μέσα σου,με αφορμή εξωτερικό παράγοντα. Ευκαιρία να το επεξεργαστείς μαζί με κάποιον που θα σε βοηθήσει.
#5 ο ανθρωπος ειναι για 5 χρονια σε ξενη χωρα, ποσο πιο ευκολο να το κανει κανεις για σενα να τον ξεπερασεις ; εχει δικιο η αμπα.. απο αλλου πηγαζει η εμμονη σου...και γενικα δεν παιζεις στα Ανεμοδαρμενα Υψη , δεν εισαι ηρωιδα βιβλιου, τιποτα απο ολα αυτα δεν ειναι ρομαντικο ...ειναι πολυ απλα μια καμενη ιστορια που απλα σε κραταει πισω
#6 Η καθηγήτρια της κόρης μου (και των δύο παιδιών μου) που τους διδάσκει ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ τους έβαλε να κάνουν εργασία για το HAARP που "ελεγχει το μυαλό μας" και το έχουν εγκαταστήσει στη "Βορειο Πόλο" οι "Αμερικάνοι" και με αυτό "εφτιαξαν το τσουναμι στη Φουκουσίμα". Τα παιδιά το άκουσαν, το είπαν στους γονείς τους και ένας γονιός (εγώ) πήγε στο Γυμνασιάρχη και του είπε πως αυτή η καθηγητρια μη χ.... διδάσκει θεωρίες συνωμοσίας και βλακείες στα παιδάκια και καλά θα ήταν να της κάνει μια σύσταση να μην λέει στην τάξη αυτά που διαβάζει στο πρωτο θέμα. Ο γυμνασιάρχης έκανε ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Η καθηγηρια φέτος ξαναέβαλε εργασία για το haarp στην δευτερη κόρη μου. Εγώ ξαναμίλησα στο γυμνασιάρχη που θα κάνει πάλι ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ και η ζωή συνεχίζεται. Αυτά εν ελλαδι 2017 Α-μπα. Αν το συνδυάσεις με το πόσοι γονείς πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας δεν μου κάνει καμμία εντύπωση ούτε η "καθηγητρια" ούτε αυτα που διδάσκει.#4 (Χολντεν Κόλφηλντ) Ο Φυλακας στη Σίκαλη δεν είναι βιβλίο που το διαβάζεις στα 35 αλλά στα 16. Και εγώ τότε περίπου τον διάβασα (35) και σε κάθε σελίδα ήθελα να φωνάξω "μεγαλωσε ρε βλαμμένο" στον πρωταγωνιστή.
Τώρα λείπει κι ένας δάσκαλος που να λέει στα παιδιά ότι οι ηγέτες του κόσμου είναι μεταμφιεσμένοι Δρακονιανοί, να ολοκληρωθεί το παζλ. Απελπίζομαι. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνεις μια πιο επίσημη καταγγελία; Είναι τραγικό να σου ζητούν να αφήνεις παιδιά έκθετα σε τέτοιες στρεβλές ιδέες!
Υπάρχει, θα τραβήξει ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη χρονιά μέχρι να διεκπεραιωθεί από κάποια επιτροπή που θα φωνάξει την "καθηγητρια" η οποία θα πει πως δεν ήταν έτσι αλλά...και τέλος. Ή θα τελειώσει η χρονιά μέχρι να εξεταστεί το θέμα και θα το έχουν ξεχάσει όλοι ως το Σεπτέμβρη, ή ακόμα καλύτερα η καθηγήτρια θα μετατεθεί (διακριτικά) σε άλλο σχολείο για να βασανίζει άλλα παιδάκια.
Είδα τις αρνητικές στο σχόλιο της Scifimom, αλλά σκέφτηκα ότι θα είναι από φαν του Φύλακα στη σίκαλη, πάσο. Βρε παιδιά, πιστεύεται ότι "οι Αμερικάνοι έφτιαξαν το τσουνάμι", ή διαφωνείτε με την επίσημη καταγγελία εις βάρος ενός ανθρώπου που βάζει σκουπίδια σε παιδικά μυαλά - και όχι έστω ως κουβεντολόι στο διάλειμμα, αλλά ως αντικείμενο προς εξέταση και βαθμολόγηση;
Φυσικα και μπορεί ένας γονιός να κάνει επίσημη καταγγελία. Είμαι εκπαιδευτικός και έχω να πω πως μερικοί βαρεμένοι γονείς κάνουν καταγγελίες χωρίς λόγο και αιτία σε εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς και με λύπη μου βλέπω σε σοβαρά περιστατικά να μην κάνει κανείς τίποτα. Οπότε, όταν έχουμε πρόβλημα με κάποιον εκπαιδευτικό αρχικά το συζητάμε μαζί του. Αν το θέμα δε λυθεί το συζητάμε με τη διευθυνση του σχολείου και αν δεν αποδώσει ούτε και αυτό απευθυνόμαστε στο σύλλογο γονέων και στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Διέυθυνση. Είναι απαράδεκτο ένας εκπαιδευτικός να διδάσκει θεωρίες συνομωσίας και δε θα επρεπε να το αφήνουμε έτσι!
Ο λόγος της μονιμότητας των υπαλλήλων είναι ακριβώς αυτός. Να τους προστατέψει από τις πολιτικές διώξεις και τους παλαβούς αγαπητή mitsi. Να όμως που δυστυχώς προστατεύει και παλαβούς δημόσιους λειτουργούς. Τι γίνεται λοιπόν σ'αυτήν περίπτωση; και τι έγινε όσες φορές διαμαρτυρηθήκατε; τι έκανε η πρωτοβάθμια ή η δευτεροβάθμια;
Όπως βλέπεις mitsi απευθυνθηκα στον Γυμνασιάρχη που δεν έκανε τίποτα, είμαι και εγώ μέλος στο ΔΣ του συλλόγου γονέων και το συζήτησα και η απάντηση ήταν έλα μωρε δεν πειράζει, ρωτησα στη δευτεροβάθμια και η απάντηση ήταν πως θα πάρει τόσο καιρό που θα τελειώσει η χρονιά. Έχω ανάλογη εμπειρία από την πρωτοβάθμια για δασκάλα η οποία απουσιαζε συστηματικά μία μέρα την εβδομάδα αδικαιολόγητα και έγινε όχι μία αλλά τρεις καταγγελίες και το μονο που καταφέραμε ήταν να ζητήσει μετάθεση (την οποία και πήρε). Ανάλογη εμπειρία με καθηγητρια καλλιτεχνικών για την οποία ο διευθυντής μου είπε "εμπιστευτικά" "μην δίνετε σημασία μονο μια χρονιά θα την έχουμε" και άλλα.
@Scifimom ο διευθυντής δεν έχει δικαιοδοσία να επέμβει στο τι διδάσκει ο εκπαιδευτικός στην τάξη, ακόμα κι αν αυτός-η δεν διδάσκει απολύτως τίποτα. Έχει μόνο ευθύνη για την τήρηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και την ανάθεση εξωδιδακτικών καθηκόντων όπως η τήρηση αρχείων, υπηρεσίες διαλείμματος κλπ. Αυτό είναι σωστό, γιατί φαντάσου πχ ο διευθυντής να είναι θρησκόληπτος και να παρεμβαίνει στο τι μαθαίνουν τα παιδιά στο μάθημα της βιολογίας. Αυτός που ελέγχει τον εκπαιδευτικό για την διδασκαλία είναι ο σύμβουλος της αντίστοιχης ειδικότητας, σ' αυτόν πρέπει να απευθυνθείς, είτε ατομικά είτε μέσω του συλλόγου γονέων, αφού έρθετε επαφή με την διεύθυνση εκπαίδευσης. (Όχι ότι θα συμβεί τίποτα στην εκπαιδευτικό πέρα από κάποια σύσταση - όταν ακούγεται η λέξη "αξιολόγηση" στα σχολεία γίνεται ο κακός χαμός)
#7 Αρραγής.Έτσι θα χαρακτήριζες εσύ τον εαυτό σου ενδεχομένως.Επιβίωσες μόνος(αυτό γράφεις).Ο τρόπος που επέλεξες να επιβιώσεις εμπεριείχε, μεταξύ άλλων,μια σύντροφο πιστή η οποία σου ενίσχυσε το αίσθημα της ασφάλειας που χρειαζόσουν, προκειμένου να επιχειρείς στο εμπορικό σύμπαν.Τα πράγματα στον δικό σου μικρόκοσμο είναι στη θέση τους,σοφά τοποθετημένα. Εγώ απλά θα σου επισημάνω ότι το χαρακτηριστικό που σε προβληματίζει στις επαγγελματικές εμφανίσεις μαζί με την γυναίκα σου,η ενασχόλησή της με εσένα κατ αρχήν,τα παιδιά και το σπίτι,η αφοσίωσή της,η αγάπη της,ήταν το πρώτο κριτήριο με το οποίο την επέλεξες.Σε στήριξε και δημιούργησες.Είχες ανάγκη από μια γυναίκα με αυτόν τον χαρακτήρα για να προκόψεις.Προφανώς,εξακολουθείτε να έχετε ικανοποιητική ερωτική ζωή και παραμένει ελκυστική για σένα.Δεν θα ήσουν ο ίδιος άνθρωπος χωρίς αυτήν. Σκέψου το,παραδέξου το στον εαυτό σου κατ αρχήν και αναλογίσου ότι το γεγονός ότι εξακολουθείς να επιβιώνεις επαγγελματικά, οφείλεται και σ αυτήν.Να είσαι ευγνώμων και περήφανος γι αυτήν.Και το κυριότερο,να μην την θεωρείς δεδομένη.
#3 Το πρόβλημά σου είναι οτι έχεις ακόμα ελπίδες οτι θα γυρίσει κι έτσι δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις. Ομως έχουν περάσει τόσσα χρόνια, έχεις καταλάβει οτι πλέον είναι μόνο μια εμμονή. Για να τον ξεπεράσεις ή θα πρέπει να βρεις κάποιον που θα κεντρίσει την προσοχή σου και θα αρχίσεις να φλερταρεις και να κάνεις σχέση πάλι ή να πας σε έναν ψυχολόγο. Εχεις χάσει ήδη 5 χρόνια απ τη ζωή σου με αυτή την εμμονή, μην χάσεις άλλα τόσα.
#6 Όλο και πιο ελπιδοφόρα μηνύματα για μερίδα των ελλήνων εκπαιδευτικών. Οι άλλοι ήταν φυσικοί και χημικοί και καταφέρονταν εναντίον των εμβολίων, τούτη διδάσκει στα παιδιά ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να ανησυχούμε για το ποσοστό ρύπων στην ατμόσφαιρα, θυμάμαι και διάφορες περιπτώσεις ομοφοβικών από παλαιότερα γράμματα - δημιουργιστές άραγε έχουμε; Πιθανότατα, τουλάχιστον μεταξύ των θεολόγων...
Η θεολόγος στο σχολείο μας: α)Δεν καταγόμαστε από τους πιθήκους, (άρα δεν ισχύει η θεωρία της εξέλιξης των ειδών)είμαστε φτιαγμένοι από "κάτι άλλο",β)Να μην κάνουν γιόγκα γιατί τα πνεύματα άλλων θεών/δαιμόνων θα μπουν μέσα τους, γ) σε γυμνάσιο πέρυσι έδειχνε βίντεο εξορκισμώνκτλ κτλΆλλη θεολόγος συμβούλευε τα κορίτσια, ¨¨ακόμα και αν σας χτυπάει ο άντρας πρέπει να μείνετε μαζί του,τί, θα χωρίσετε και θα γίνετε πόρνες;¨
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά η θεωρία της εξέλιξης λέει πως έχουμε όλα τα είδη κοινούς προγόνους κι εξελιχθήκαμε διαφορετικά μέσω της φυσικής επιλογής όχι ότι προερχόμαστε από τους πηθίκους. Τώρα για τη θεολόγο αυτή τι να πω. Μια χαρά τα λέει η γυναίκα σύμφωνα με τα όσα τους μαθαίνουν στο κατηχητικό και σύμφωνα με όσα ίσχυαν πριν από αιώνες όταν κατασκευάστηκαν οι θρησκείες. Επίσης αυτό με τη γιόγκα αν θυμάμαι καλά το ανέφερε και ανώτερος της εκκλησίας πριν κάποια χρόνια έτσι δεν είναι; καλέ μια χαρά το ξέρει το μάθημά της η γυναίκα.
@luckystrikeΟ Δαρβίνος, πράγματι, δεν υποστήριξε ότι οι άνθρωποι προέρχονταν από τις τότε modern day μαϊμούδες (monkeys), αλλά ότι άνθρωποι και μαϊμούδες έχουν *κοινό πρόγονο* και αντί μίας σχέσεως γονέα-παιδιού (ή προγόνου-επιγόνου), θα λέγαμε πως εκπληρώνουμε περισσότερο μία σχέση …εξαδέλφων :-)https://kevishere.files.wordpress.com/2011/07/primate_family_tree.png Τώρα, πλέον, γνωρίζουμε ότι οι εγγύτεροι συγγενείς του ανθρώπου είναι οι πίθηκοι (apes). Σύμφωνα με το παραπάνω (απλουστευμένο) «δέντρο» οι άνθρωποι έχουν την μεγαλύτερη σχέση με τους χιμπατζήδες και μπονόμπο, μετά ακολουθούν οι γορίλες, κατόπιν οι ουρακοτάγκοι(*) και ακόμη πιο μετά οι (lesser apes) γίββωνες. Η σχέση που ακολουθεί είναι αυτήν των ανθρωποειδών (hominidae) -δλδ των προηγούμενων great apes και ανθρώπων - με τις μαϊμούδες του "παλαιού κόσμου" (μπαμπουϊνους, μακάκους κ.λπ.), η σχέση με τις μαϊμούδες του "νέου κόσμου" (καπουτσίνους, μαϊμούδες αράχνη) είναι πιο μακρινή και τέλος ακόμη πιο απομακρυσμένη η συσχέτιση με τους προπιθήκους, όπως είναι π.χ οι λεμούριοι. ...Που σημαίνει -πάρα πολύ απλά- ότι π.χ οι άνθρωποι και οι χιμπατζήδες είναι εγγύτερα, εξελικτικά και σαν dna, απ' ότι π.χ οι χιμπατζήδες και οι μαϊμούδες καπουτσίνοι.https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/53/b1/c3/53b1c305b44be24a10774f841462d2ff.jpgΤέλος σύμφωνα με το παραπάνω, ακόμη πιο απλουστευμένο «δένδρο» ο τελευταίος κοινός πρόγονος μεταξύ ημών και των χιμπατζήδων+μπονομπο υπολογίζεται πως έζησε πριν 8-6 εκατ. χρόνια πριν, ενώ ο τελευταίος κοινός πρόγονος μεταξύ πιθήκων και μαϊμούδων υπολογίζεται πως έζησε 25 εκατ. χρόνια πριν …και αν πάμε πιο πίσω θα υπάρχει και ο κοινός πρόγονος των όλων των πρωτευόντων (primates).(*) μία λέξη με ετυμολογικό ενδιαφέρον επίσης!http://www.etymonline.com/index.php?term=orangutan
Πρίν μερικές μερες διαβαζα το ποστ μιας κοπελας που έλεγε ποσο την συγκινησε ο Σπυρος Γιαννιωτης που στη συνεντεξη του ανέφερε συνεχως οσους τον βοηθουν και τον στηρίζουν(η γυναικα του ,ο προπονητης του κοκ) και λιγοτερο μιλουσε για τον εαυτο του.Και απο κάτω διαφοροι που γραφανε :''Πραγματικα αξιοθαυμαστοι ειναι οσοι σταθηκανε και τα καταφερανε ολα μονοι τους''.Ναι πολυ καλο αυτο παιδια αλλα βασικα δεν γινεται!!Ολους κάποιος τους βοηθησε,τους στηριξε τους εμψυχωσε.Τους επλυνε τα βρακια η τους εδωσε λεφτα,τους κρατουσε το βιβλιο για να πουν το μαθημα τους,τους ειπε ''θα τα καταφερεις ,δεν σε φοβαμαι''.Ολα αυτα δεν ειναι καθόλου δεδομενα,αλλα σπανια και σημαντικα.Δεν βγαίνουν τα κουκιά αλλιως!Η αγανακτηση σου ΚατεΤΕρι ειναι πολυ δικαια για τον τύπο που η σταση του επιβεβαιωνει οτι μερικοι τυποι αμα δν βγαλουν το μαρουλοφυλλο απο το πορτοφολι να πληρωσουν για κατι,νομιζουν οτι δεν εχει αξια.
#7 Λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης σου και για τον τρόπο που σκέφτεσαι για τη γυναίκα σου. Κατά βάθος εσύ ντρέπεσαι για εκείνη και θεωρείς οτι επαγγελματικά είσαι "ανώτερός της". Κάνεις όμως ένα πολύ μεγάλο λάθος. Η γυναίκα σου εργάζεται και μάλιστα όλη μέρα, χωρίς τη βοήθειά της δε θα μπορούσες να πετύχεις αυτό που πέτυχες. Αν εκεινη δούλευε δε θα είχες τόσο χρόνο να αφιερώσεις στη δουλειά σου. Αντί να είσαι περήφανος που έχεις μια γυναίκα που σε στήριξε, που πιθανώς άφησε τη δική της καριέρα για να πετύχεις εσύ, που μεγάλωσε τα παιδιά σας και συνεχίζει να φροντίζει τον εαυτό της νοιώθεις οτι θα επηρεάσει αρνητικά την καριέρα σου. Καλά κάνεις κι αισθάνεσαι ένοχος. Νιώσε περήφανος γι εκείνη, στην ουσία μαζί δουλεύατε απλά εκείνη στο σπίτι κιεσύ στην επιχείρηση. Αν νιώσεις περήφανος για τη γυναίκα σου δε θα βλάψει την καριέρα σου ή τις συνανναστροφές σου με τους άλλους, ίσα ίσα δείχνει το πως σαν ζευγάρι έχετε καταφέρει να έχετε μια επιχείρηση που ευημερεί και μια όμορφη οικογενειακή ζωή.
#7 Mε απογοήτευσε πολύ ο άντρας της ερώτησης. Το γεγονός οτι μειώνει τόσο πολύ τον ρόλο μιας γυναίκας/μητέρας που αναλαμβάνει το σπίτι.... Θεωρεί οτι ένας άνθρωπος που καθημερινά ασχολείται με την καθάριότητα του σπιτιού, το έτοιμο φαί, τα σιδερωμένα του ρούχα, τα διαβασμένα, ταϊσμένα, καθαρά και σωστά μεγαλωμένα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει αφήσει τον εαυτό της, θεωρεί λοιπόν αυτό τον άνθρωπο ντροπή. Και θεωρεί τις άλλες γυναίκες δηλαδή καλύτερες της δικής του ? Ξέρει εαν μεγαλώνουν σωστά τα παιδιά τους ? Ξέρει εαν κάνουν όλες τις δουλείες στα σπίτια τους όπως η δική του ή φέρνουν "ανθρωπο" για να τις κάνει? Ξέρει εαν έχουν απο πίσω μαμά/πεθερά να προσέχει τα παιδιά?Ακόμα και αν γίνεται αυτό ή δεν γίνεται, πως μειώνει την αξία της? Η αξία της ως εργασία είναι μόνο αν είναι σε ένα γραφείο ? Η νομίζει οτι είναι καλύτερος της επειδή αυτή ανέλαβε το - συνεχες - ''Επαγγελμα'' ενός σπιτίου. Αυτό το ''επάγγελμα'' που θα την κάνει την νύχτα να μείνει ξύπνια για το άρρωστο παιδί σας ενώ εσύ θα κάνεις το beauty sleep σου για να είσαι φρεσκαδούρα στην δουλειά σου. Αυτό το ''επάγγελμα'' που δεν είναι για 8-10ή 12 ώρες γραφείου, αλλα για 24/7. Χωρίς ΣΚ , χωρίς ρεπό, για χρόνια τώρα. Δεν σου αξίζει Χ.Ψ. Ευχομαι να μην χρειαστεί να ζήσεις την ζωή μακριά της, γιατί τότε θα καταλάβεις, πόσο θα έπρεπε να ντρέπεσαι... για λογαριασμό σου...
Φαντάζομαι όταν ρωτάς αν ξέρει αν οι εν λόγω γυναίκες έχουν άνθρωπο για τις δουλειές ή βοήθεια από τη μαμά τους να εννοείς το αυτονόητο (ότι δηλαδή αν έχουν οικογένεια και καριέρα προφανώς έχουν βοήθεια γιατί είναι πρακτικά αδύνατον να τα κάνουν όλα στο φουλ, ενώ ίσως αυτός φαντάζεται ότι είναι μαγικές και απλώς τα προλαβαίνουν όλα ενώ η δική του κ*βαράει) - και να μην εννοείς ότι αν έχουν βοήθεια στο νοικοκυριό, ώστε να δουλεύουν, είναι λιγότερο καλές μητέρες.