Έγινα μάρτυρας ενός απαίσιου συμβάντος καθώς περίμενα το λεωφορείο****

Έγινα μάρτυρας ενός απαίσιου συμβάντος καθώς περίμενα το λεωφορείο**** Facebook Twitter
23

Μια κοπελα νορμαλ όπως οι περισσότερες των 20χρονων (και δεν εννοώ σκελετωμενη) εκατσε δίπλα σε μια παρέα "τρέντυ" επίσης 20αρηδων (ψευτομυς, μουσια, γυαλιά ηλίου υπο σκιάν και βροχή, κουμπωμενο πουκάμισο μέχρι το λαιμό, τα γνωστά πρότυπα κλπ κλπ.). Δεν ήθελα να πιστέψω αυτό το οποίο άκουσα και αργότερα έγινα δέκτης.

Όταν όλη η Ελλάδα, ή τουλάχιστον τα 3\4, φωνάζουν για αποδοχή της διαφορετικότητας και υποκρίνονται μια ευαισθησία για το σχολικό εκφοβισμό και λοιπά, δίπλα μου ακριβως μια κοπελα αποκαλείται φάλαινα γιατί θέλει να βάλει τζιν και δεν είναι νούμερο super duper skinny! Η απάντηση βέβαια της κοπέλας ήταν βουβή, με ενα πικραμένο γέλιο και τα μεγάλα μαύρα της γυαλιά να καλύπτουν τα μάτια της. Και καθότι η ψυχραιμία μου ξεχείλισε όταν συνέχισαν τα ίδια κοροϊδευτικά γέλια και τους χαρακτηρισμούς αυτούς, η αντίδραση μου ηταν η ίδια με τη συμπεριφορά τους. Γέλιο στο γέλιο και βλέμμα στο βλέμμα. Το αποτέλεσμα βέβαια γνωστό πριν καν τους ακούσω να το λένε. "Κανει συμπαράσταση η μια χοντρή στην άλλη".

Αγόρια ξυπνάτε δεν είναι τα μπράτσα που σας κανουν άντρες ουτε τα μούσια και οι σούπερ στημένες φωτογραφίες του fb. Είναι η ικανότητα σας να είστε αν μη τι άλλο ευγενικοί με όλες τις γυναίκες, ανεξαιρέτως βάρους, ηλικίας, θρησκείας.

Έχω βρεθεί στην ίδια θεση δυο-τρεις φορές. Δεν πρόκειται για εκφοβισμό μονάχα για ενα άσχημο συναίσθημα που ακόμα και οι πολύ αδύνατοι έχουν νιώσει στο πετσί τους. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί είναι που φτιάχνουν όλα αυτά τα "φαινόμενα". Εκφοβισμοί, σχολικοί και μη, ρατσισμός, στερεότυπα, προκαταλήψεις. Αυτές οι ταμπέλες σε όλους μας τρώνε εσωτερικά. Ο,τι βλακεία βλέπουμε μην και δεν την αντιγράψουμε θα παθουμε τίποτα.Και τους βάζω ολους μέσα, μικρούς και μεγάλους. Κυρίως όμως τους νέους. Ναι,εμάς. Όλα αυτά τα βουτυρόπαιδα που ο εγκέφαλος έχει ξεφουσκώσει πάνω στα μπράτσα και τους κοιλιακούς. Όλους τους κλωνοποιημένους ανεγκέφαλους ογκόλιθους του καθρέφτη και της φωτογραφικής μηχανής που ανάπηροι, παχύσαρκοι, μη κινητά μοντέλα, ανορεξικοί, άβαφτοι,διαφορετικά ντυμένοι, μεγάλοι σε ηλικία είναι το μίασμα της εποχής. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό! Ειλικρινά, στο λόγο μου, όσο πάμε χειροτερεύουμε. Σαν κοινωνία κυρίως και σαν άνθρωποι. Πείτε μου όμως, συνηθισμένο και πολυγραμμένο θέμα, βεβαίως δεν είναι τυχαίο!

Στη στήλη του yousendit τα κυριότερα θέματα είναι για φιλία που δεν είναι αληθινή, κοινωνικά φαινόμενα που είναι στην επικαιρότητα, σχέσεις που έληξαν άδοξα χάρη σε εναν εγωισμό, φλερτ που είναι ισοδύναμο του σεξ και βέβαια μοναχικότητα. Η διαφορά με τη μοναξιά είναι οτι την επιλέγουμε, δεν είναι έτσι τυχαίο που είμαστε μόνοι. Αγόρια ξυπνάτε δεν είναι τα μπράτσα που σας κανουν άντρες ουτε τα μούσια και οι σούπερ στημένες φωτογραφίες του fb. Είναι η ικανότητα σας να είστε αν μη τι άλλο ευγενικοί με όλες τις γυναίκες, ανεξαιρέτως βάρους, ηλικίας, θρησκείας. Και κορίτσια, η θηλυκότητα σας δεν μετριέται με το υψος της φούστας σας και το τετραπατο τακούνι. Όπως ντύνεσαι έτσι θα σου φέρονται, αυτό ξέρω. Και η κοπέλα που είδα σε εκείνη τη στάση του λεωφορείου μονο προκλητική δεν ήταν!

Ξυπνάτε, συμμορφωθείτε και γίνετε άνθρωποι. Τακτ λέγεται, ηθική, αυτοσεβασμός και αξιοπρέπεια. Δεν ήταν όλα σάπια παλιά. Υπηρχαν όλα, και το bullying και ο ρατσισμός και όλα. Υπήρχε όμως και αυτό το φιλότιμο που το εξαφανίσαμε. Υπήρχε και ενα όριο-φραγμός στην προσωπικότητα του καθενός. Χάθηκε και η λεγόμενη τιμή πια. Είναι κρίμα που είναι όλα -ή κατα 99% - θέμα σεξ και εικονικής καλοπέρασης. Χάνουμε τον πολιτισμο μας, εισάγουμε άλλον. Ακόμα κι εκεί, εισαγωγή! Ελλάς, το χάος σου φαίνεται πια ξεκάθαρα.

Καλημέρα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος θα αλλάξει ποτε;

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ