Στο σημερινό ‘Α, μπα’: αμαρτωλή για πάντα

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: αμαρτωλή για πάντα Facebook Twitter
49


________________
1.


Αγαπητή α, μπα

Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα μπορούσες να μου δώσεις μία διαφορετική οπτική του θέματος που με απασχολεί αλλά έχω ανάγκη να μοιραστώ αυτή την σκέψη σε εσάς που τα έχετε λίγο εκατό εδώ μέσα παρά να το ποστάρω στις εξομολογήσεις.
Με τους φίλους μου τα έχω συζητήσει αλλά και πάλι.. Αν δεν βρώ αυτό που θέλω από μόνη δεν θα βοηθηθώ. Αλλά κυρίως έχω ανάγκη μια οπτική αγνώστων για βοήθεια πχ να μου τεθούν ερωτήσεις που δεν έχω σκεφτεί.
Μεγάλωσα σε μία χώρα με πληθυσμό των 500,000 εξίσου όμως και σε μία πρωτεύουσα των 12+ μίλλιονς μή ευρωπαικής χώρας. σπούδαζω Ελλάδα και μέχρι να δημοσιευθεί θα έχω παρουσιάσει.
Εδώ και ένα χρόνο με απασχολεί πολύ η ψυχολογία μου και αγχώνομαι απτις σκέψεις που αναλύω συνεχώς το μέλλον. Θέλω πολύ να πάω σε μία άλλη χώρα για καλύτερες συνθήκες.
Δεν θέλω να πάω στους 500,000 για άλφα λόγους. Στην πρωτεύουσα θα ήθελα να δοκιμάσω, γνωρίζω πώς είναι οι συνθήκες ζωής εκεί και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έιναι οι πιο ευδιάθετες και φυσιολογικές συγκριτικά με άλλες ευρωπαικές χώρες.
Όλες οι πόλεις είναι δύσκολες, όλες είναι πιεστικές στην ψυχολογία, στις μετακινήσεις, στην νοοτροπία κλπ. Δεν διαφωνώ.
Απλά τονίζω ότι είμαι σε δίλημμα διότι στους 12+ έχω σπίτι μίας και κατάγομαι από εκεί.
Παρόλα αυτά όμως δεν πάυω να επιθυμώ να ζήσω σε άλλη χώρα πχ Σκανδιναβία, Γερμανία, Τσεχία, Ολλανδία και Αγγλία.
Ναί κλασσική ερώτηση πώς διαλέγω? Με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν γνωρίζω καμία άλλη γλώσσα πέρα απ'τα Αγγλικά και το να κάτσω στα αυγά μου να μάθω πχ Γερμανικά χωρίς δουελιά χωρίς τπτ με κατατρώει διότι χάνεται ο χρόνος. Δεν γνωρίζω κάποιον σε καμία αντίστηχη χώρα και αυτό δεν με
απασχολεί ιδιαίτερα προς το παρών.
Νομίζω με λίγα λόγια κατάλαβες τί φώτα ζητάω. Ούτε ταίρι υπάρχει ούτε τιποτα. Δεν καταλαβαίνω τί να ζυγίσω.-

Έχεις βάλει το «τι επιθυμώ» μαζί με το «τι θα μπορούσα να προσπαθήσω» και με το «τι είναι το πιο εύκολο να κάνω», λες και είναι όλα εξίσου στο χέρι σου να συμβούν.


Πολλά πράγματα επιθυμούμε όλοι. Αν τα θεωρούσαμε πιθανότητες σε σημείο που θα μας καθυστερούσαν από το να δράσουμε, θα ήμασταν όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας με μαλλιά μέχρι τις πατούσες. Τι θα πει «επιθυμώ να μείνω στην Ολλανδία;» Ολλανδικά ξέρεις; Όχι. Μπορείς να τα μάθεις πριν πας; Λες πως όχι. Ξέρεις κανέναν εκεί για να σε βοηθήσει; Όχι. Άρα πώς μιλάς για αυτή την εκδοχή λες και είναι μια πιθανότητα σαν όλες τις άλλες;


Θα πας στη χώρα στην οποία θα καταφέρεις να βρεις δουλειά. Αν πιστεύεις ότι σε όλες τις χώρες μπορείς να βρεις δουλειά, πήγαινε στην πιο πλούσια.


________________
2.


Μηπως θα μπορούσες να μου εξηγησεις γιατί η Μadonna είναι gay icon?- Λεχώνα

 

Αδύνατον δίχως να τερματίσουμε όλα τα κλισέ που υπάρχουν.


________________
3.


Μικρή έμενα κοντά στο αεροδρόμιο, έβλεπα τα αεροπλάνα να σηκώνονται και με έπιανε μια στενοχώρια, επειδή αισθανόμουν εγκλωβισμένη. Πρόσφατα η μαμά μου μου υπενθύμισε ότι της είχα πει 'Θα πεθάνω και δε θα έχω μπει σε αεροπλάνο!'. Είχα μεγάλη λαχτάρα να ταξιδέψω. Με το αεροπλάνο σηκώνεσαι από τη Γη, φάνταζε τόσο μαγικό στα μάτια μου.
Πέρασαν τα χρόνια, μπήκα σε πολλά αεροπλάνα και μου άρεσε πολύ. Πιο πολύ μου άρεσε το ότι σε πάει μακρία, πολύ μακριά, σε πάει όπου θέλεις! Ωστόσο, πριν από έξι μήνες ήμουν αρκετά στρεσαρισμένη πριν από μία πτήση και όταν μπήκα στο αεροπλάνο αισθάνθηκα φόβο. Κάθε μικρή ανατάραξη μου προκαλούσε ταχυκαρδία. Ίδρωναν τα χέρια μου και αισθανόμουν δυσφορία.
Από εκείνη τη μέρα, οι πτήσεις έχουν γίνει μια πολύ άσχημη εμπειρία. Παλιά η προσγείωση και η απογείωση μου άρεσαν πολύ. Η αδρεναλίνη μάλλον... Τώρα όμως με δυσκολεύουν. 'Οταν καταναλώνω αλκοόλ στη διάρκεια της πτήσης, δεν έχω πρόβλημα. Το ίδιο και αν πάρω ένα χαπάκι βαλεριάνας πριν την απογείωση. Αλλά είναι αυτό λύση;
Μένω στο εξωτερικό και επιστρέφω στην Ελλάδα συχνά. Επίσης, μου αρέσουν πολύ να επισκέπτομαι νέους τόπους. Δεν αποφεύγω τα ταξίδια με αεροπλάνο, ξέρω ότι είναι ασφαλές μέσο, ωστόσο εκείνη η ώρα της πτήσης ειναι... άστα.- ΜαΤιΘαΓινειΜεΤηνΠεριπτωσηΜου

Δεν είναι «η αδρεναλίνη», παθαίνεις κρίσεις πανικού. Πήγαινε σε έναν ψυχολόγο, θα το ξεπεράσεις.

________________
4.


γειά, πιστεύεις οτι στη δεκαετία των πρώτων -αντα πρέπει να βάζεις την έλξη για τον άλλο σε δεύτερη μοίρα στην διαδικασία επιλογής συντρόφου? δηλαδή ότι πρέπει να κοιτάς πρώτα να έχεις κοινούς στόχους (πχ δημιουργία οικογένειας), κοινά ενδιαφέροντα κλπ.? Και τι κάνεις αν κάποιος έχει όλα τα παραπάνω αλλά εσύ δεν νιώθεις έλξη? Το προσπαθείς μήπως σου βγει το ερωτικό στην πορεία ή όχι?Δοκιμάζεις και βλέπεις? Εγώ πάντως δεν μπορώ να προχωρήσω ερωτικά με κάποιον για τον οποίο δεν νιώθω έλξη..σου φαίνεται περίεργο? πιστεύεις ότι σχέσεις που ξεκινάνε χλιαρά χωρίς έλξη-έτσι, για να ξορκίσεις τη μοναξιά- έχουν ελπίδα?
να'σαι καλά, τι θα κάναμε χωρίς εσένα?- fatal attraction

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται μετά τα –άντα να νιώθεις έλξη για κάποιον με τον οποίο δεν έχεις κοινά ενδιαφέροντα.

________________
5.


υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη?και αν .ναί...ο καθένας την ορίζει οπώς τον βολεύει?τίθενται ζητήματα αυτομομφης?ευχαριστώ εκ των πρoτέρων!- Γιώργης

Δεν υπάρχει λέξη που ο καθένας την ορίζει όπως θέλει, υπάρχει κατάχρηση της λέξης ή έλλειψη γνώσεων για τη σημασία της. Ανιδιοτελής σημαίνει «χωρίς να επιδιώκεται το προσωπικό συμφέρον» και κατά τη γνώμη μου, φυσικά και δεν υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη γιατί –μεταξύ άλλων- είναι μεταφορικά και κυριολεκτικά αδύνατον να διαχωρίσουμε τον εαυτό μας από τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας. Ακόμη και όταν κάνεις το καλό και το ρίχνεις στο γιαλό, το κάνεις επειδή η προσωπική σου ιδεολογία υπαγορεύει αυτή την κίνηση ώστε να διατηρήσεις τον αυτοσεβασμό σου, οπότε τελικά την κάνεις για το προσωπικό σου συμφέρον. Ο αυτοπροσδιορισμός είναι κάτι κατ' εξοχήν ιδιοτελές.


Νομίζω ότι οι μεγαλύτερες απογοητεύεις μεταξύ των ανθρώπων προκύπτουν από τις υπερβολικές προσδοκίες. Όταν δεν προσδοκείς σε τέτοια αγάπη, γίνεσαι πιο επιεικής με τους άλλους, και η συγχώρεση είναι η κολλητική ουσία μεταξύ των ανθρώπων.


Η αυτομομφή δεν κατάλαβα πώς κολλάει.

________________
6.


Με χώρισε, έδωσα τον σκύλο μου(στον άλλον) και μετακομίζω στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, τελειώνοντας την φοιτητική ζωή και αβέβαιη για το αύριο..Πόσο δύσκολη αυτή η μεταβατική περίοδος..Πόσα να αντέξω πια μαζεμένα;- Χαμένη

Άστα να πάνε, εγώ προχθές έμαθα ότι τα σουβλάκια παχαίνουν.

________________
7.


Γιατί ο Ιησούς χρειάστηκε να συγχωρέσει τη Μαγδαληνή? Και που είναι η μεγαλοψυχία σ' αυτή την πράξη- μια πράξη που νομιμοποιεί την κατωτερότητα της γυναίκας, ενοχοποιώντας πλήρως την σεξουαλικότητά της? Οι άντρες που πήγαιναν μαζί της γιατί δεν χρειάστηκε να συγχωρεθούν? #Μαςυποχρέωσεςκιεσύ - γεννημένη αμαρτωλή.- γεννημένη αμαρτωλή.

Η απορία είναι «γιατί χρειάζεται ακόμη να επιχειρηματολογούμε γύρω από αλληγορικά παραμύθια εκφοβισμού ενός πρωτόγονου λαού που έζησε στην έρημο πριν από 2000 χρόνια».

49

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια