ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν τόσο απολύτως απαραίτητο να δώσετε τα ρέστα σας σ' αυτήν την υπόθεση;

Facebook Twitter
55

Λένε συχνά για την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ως δικηγόρος έχει αναλάβει αλλοπρόσαλλες διαφορετικές μεταξύ τους υποθέσεις. Και είναι δικαίωμά της. Αυτή είναι η δουλειά της. 

Όλα τα "υπερασπίζεται δολοφόνους και τρομοκράτες και βιαστές" τα ακούω βερεσέ γιατί καλά έκανε, εφόσον είναι σωστή επαγγελματίας. Και τις τελευταίες ημέρες, που αποκαλύφθηκαν όλα αυτά με τις δίκες και τις αναβολές για τους βιασμούς, αρχικά δεν νοιάστηκα καθόλου. Εξάλλου, πριν να γίνει βουλευτής, θα δεχόμουν ακόμα και Χρυσαυγίτες να υπερασπιστεί στα δικαστήρια, χωρίς να με ενοχλήσει η αντίφαση. Αρκεί να τους υπερασπιζόταν τίμια, χωρίς δικηγορίστικα παιχνίδια. 

Διαβάζω όμως εδώ

Τέσσερις τουρίστριες που σύρονται εδώ και επτά χρόνια στα ελληνικά δικαστήρια επειδή έπεσαν θύματα βιασμού το καλοκαίρι του 2005 στην Ελλάδα. Και για τις τέσσερις περιπτώσεις στη θέση του κατηγορουμένου βρίσκεται ο ίδιος άνδρας. Η επτάχρονη οδύσσεια τους στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των συνήθων αναβολών - αποχών των δικηγόρων ή των δικαστών, ή και λόγω εκογών. Η καθυστέρηση οφείλεται ως επί το πλείστον στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης - και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μάλιστα, η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύεται σε διπλανή στήλη. «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται», αναφέρει η κ. Βωβού.

Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς της Ντάνα, της Νάταλι, της άλλης Αυστραλέζας και της Βορειοευρωπαίας έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου. Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από τη συνήγορο υποβλήθηκαν επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων. Επίσης έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος.

------------

Ο άνθρωπος που κατηγορείται για τους βιασμούς, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι -χάρη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου- ακόμα ελεύθερος.

Κι ενώ απ' τη μία θέλω να της πω μπράβο που το κατάφερε αυτό αλλά και να αναγνωρίσω ότι είναι ικανότατη επαγγελματίας, (το έχω κάνει, για πράγματα που πραγματικά άξιζαν όμως) απ' την άλλη νιώθω αμηχανία - και έχω μερικές απορίες. 

Χάθηκαν οι άλλες υποθέσεις; Από τη στιγμή που τα τεχνάσματα της Κωνσταντοπούλου για να τρενάρει τις δίκες δεν βασίζονται σε κάτι ουσιαστικό (στην ελπίδα να προκύψουν στοιχεία που αθωώνουν τον πελάτη της), γιατί επιμένει τόσο;

Αν ήταν μία άγνωστη δικηγόρος χωρίς καθόλου πελατεία και μια μέρα ερχόταν ο μοναδικός πελάτης (ο εν λόγω κατηγορούμενος) θα το καταλάβαινα, όχι μόνο αν αναλάμβανε την υπόθεσή του, αλλά κι αν την τραβούσε απ' τα μαλλιά για να διαρκέσει οκτώ χρόνια: θα ήταν ο μοναδικός τρόπος να βιοποριστεί η ίδια.

Θα ήταν ανήθικο; Ναι, αλλά αυτή είναι η δουλειά των δικηγόρων μερικές φορές. 

Δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι απ' το 2005 μέχρι σήμερα η Ζ.Κ. δεν βρήκε άλλους τρόπους για να βγάζει λεφτά (το τελευταίο δεκάμηνο είναι και βουλευτής!) κι έχει γαντζωθεί πάνω σ' αυτήν την υπόθεση, προσπαθώντας να νικήσει τέσσερις γυναίκες που φέρονται να βιάστηκαν, να τις νικήσει με -εξοργιστικά, δικολαβίστικα- νύχια και δόντια. 

Πού τελειώνει η επαγγελματική ευσυνειδησία και πού αρχίζει η λύσσα για νίκη; Και με ποιο κόστος για τα θύματα;

[Επιδιώκεται η καθυστέρηση της δίκης μέχρι να φτάσει να παραγραφεί!]

Έχει κάνει τ' άντερά της σε ενστάσεις, αναβολές, καθυστερήσεις σε μια υπόθεση που θα μπορούσε να είχε λήξει πριν από επτά χρόνια. Μπορεί ο πελάτης της να είναι αθώος - γιατί όμως δεν αφήνει τα δικαστήρια να το κρίνουν αυτό;

Η Νάταλι Κάρνιφ, ένα απ' τα θύματα βιασμού, απευθύνεται επί προσωπικού στην Ελληνίδα πολιτικό, και γράφει στην επιστολή της που δημοσιεύει η εφημερίδα «Παραπολιτικά»:

«Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να πω στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι αυτό: Φανταστείτε να βρίσκεστε σε μια χώρα όπου δεν γνωρίζετε κανέναν και δεν μιλάτε τη γλώσσα.

Φανταστείτε να ξυπνάτε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο απότην πρώτη μέρα που επισκεφτήκατε την ξένη αυτή χώρα, καθώς συνειδητοποιείται πως είστε αναίσθητη γιατί ένας άγνωστος σας νάρκωσε με υπνωτικά και δια της βίας διείσδυσε μέσα σας.

Φανταστείτε πόσο τρομοκρατημένη και πόσο μόνη θα αισθανόσασταν και πόσο πολύ θα προσευχόσασταν να εμφανιστεί κάποιος να σας βοηθήσει.

Κυρία Κωνσταντοπούλου, είστε μια γυναίκα με δύναμη και μια σημαντική πολιτική φωνή στη χώρα σας.Θα μπορούσατε να έχετε κάνει για να μας βοηθήσετε, όλες τις γυναίκες που πέσαμε θύματα βιασμού. Αντ' αυτού, κάνατε το αντίθετο. Ποτέ δεν θα το καταλάβω αυτό!

Σας προκαλώ να υπερασπιστείτε δημοσίως τις ενέργειές σας. Έχετε το θάρρος;».

--------

Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να απολογηθεί η Κωνσταντοπούλου. Τη δουλειά της έκανε. 

Όμως η πλεονεξία είναι κακό πράγμα. Το να θες πάντα να νικάς, το να θες να λες πάντα την τελευταία κουβέντα, το να μη δέχεσαι να χάνεις με τίποτα, το να γαντζώνεσαι σε υποθέσεις λες και δεν θα βρεις άλλες και θα πεθάνεις της πείνας -ή λες και δεν είσαι πλέον βουλευτής κόμματος με συγκεκριμένες, σωστές αξίες-, όλα αυτά με ξενίζουν.

Όχι η αρχική απόφασή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να αναλάβει μια υπόθεση, αλλά η τελική της απόφαση, χρησιμοποιώντας τα χειρότερα παραθυράκια του νόμου, να μην την αφήσει με τίποτα. 

55

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

18 σχόλια
Κατά τήν προσωπική μου άποψη τά (ΡΕΣΤΑ) τής η Κυρία Κωνσταντοπούλου τά έδωσε στήν δίκη Γρηγορόπουλου...Τώρα στήν ουσία τών γεγονότων...Μήπως κάποιος έχει αναρωτηθεί πώς καί όλως τυχαίος η (ΕΓΚΡΙΤΗ) όπως κάποιοι λένε εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ καί η μαχόμενη γιά τά δικαιώματα τών γυναικών κυρία βωβού θυμήθηκαν (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΟΣ) τήν συγκεκριμένη πολύ κρίσιμη χρονική συγκυρία πού αρχίζουν καί φαίνονται οί βρωμιές μέσω των εργασιών της προκαταρκτικής επιτροπής γιά τήν λίστα ΛΑΓΚΑΡΝΤ??Τέλος επειδή μού αρέσει να φιλτράρω τήν κάθε πληροφορία πού μού πασάρει η κάθε εφημερίδα.....Λέω να κατατάξω τήν συγκεκριμένη είδηση (τήν συγκεκριμένη χρονικη συγκυρία) ώς μία απίστευτη καί λυσσαλέα επίθεση κατά της Κυρίας Κωνσταντοπούλου πού όπως καταλαβαίνω ενοχλεί πολυ...μέ τήν επιμονή της και τήν δουλεια της στήν συγκεκριμένη επιτροπή...[Απάντηση: Τη δουλειά της στη συγκεκριμένη επιτροπή, προσωπικά εγώ, όχι απλά την έχω παραδεχτεί, αλλά την έχω εκθειάσει. Το αν παίζονται μικροκομματικά παιχνίδια είναι κακό, αλλά μην το κάνετε κι εσείς -απ' την ανάποδη. Ας μείνουμε στην ουσία της συγκεκριμένης υπόθεσης.]
Την Κωνσταντοπούλου δεν την πάω μία. Παρ'όλ'αυτά , πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο συνήγορος δεν είναι το αποφασίζον δικαιοδοτικό όργανο της πολιτείας, παρά μόνον βοηθός στην απονομή της δικαιοσύνης . Εάν το φερόμενα θύματα βιασμού ή οποιοσδήποτε τρίτος θέλουν κάποιον να κατηγορήσουν για την πολύ μεγάλη - πλην καθόλου ασυνήθιστη εν Ελλάδι - καθυστέρηση στην εκδίκαση της υποθέσεώς τους , ας ρίξουν το ανάθεμα στις συνθέσεις των δικαστηρίων που έκαναν δεκτά τα διάφορα αιτήματα που προέβαλε η Κωνσταντοπούλου ( αναβολών , εξαιρέσεως κ.ο.κ. ).Επίσης , ας γίνει πάλι κατανοητό , ότι ο συνήγορος υπηρετεί τα συμφέροντα του πελάτη του . End of story. Από τη στιγμή που ο συνήγορος τιμά την αλήθεια του πελάτη του , με οποιονδήποτε έστω και -ας το πούμε- δικολαβίστικο τρόπο , και δεν παραβιάζει ασφαλώς την νομοθεσία , θέμα επαγγελματικής δεοντολογίας δεν τίθεται. Σε κάθε περίπτωση , είναι αστείο να θέτει κανείς θέμα , για το λόγο και μόνον ότι ο συνήγορος προτείνει πληθώρα ενστάσεων και αιτημάτων . Εξάλλου , μην ξεγελιέστε από το δήθεν διαδικαστικό χαρακτήρα των ενστάσεων και αιτημάτων , μιας και η διαδικασία δεν είναι κάτι παράταιρο και περιττό αλλά υπηρετεί ακριβώς την ουσία . Και ναι , επαγγελματική ευσυνειδησία είναι ακριβώς η λύσσα για νίκη του πελάτη σου. [Απ: Αν μετά από όλα αυτά που είπατε, θεωρείτε ότι η Ζ.Κ. ως συνήγορος είναι όντως τίποτε άλλο "παρά μόνον βοηθός στην απονομή της δικαιοσύνης" και άρα δεν υπάρχει θέμα δεοντολογίας, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Δεν είδα στο συγκεκριμένο να βοηθά την απονομή της δικαιοσύνης, ούτε για πλάκα.]
Απαράδεκτο άρθρο -> "Θα ήταν ανήθικο; Ναι, αλλά αυτή είναι η δουλειά των δικηγόρων μερικές φορές. " Να σας θυμίσω το "νόμιμο και ηθικό" ? Μέχρι πότε παίζουμε το παιχνίδι τους? Ο κάθε άνθρωπος και πόσο μάλλον ο οποιοσδήποτε επαγγελματίας έχει την δυνατότητα και το καθήκον της επιλογής. Η συγκεκριμένη πολιτικός (Αξια Αξια καλύτερη και απο το χειρότερο παλιό΄ επαγγελματία βουλευτή) ειχε καθήκον να οδηγήσει την υπόθεση σε ΕΚΔΙΚΑΣΗ (αφού αποφάσισε να επίλέξει την υπεράσπιση ενός "φερόμενου" εγκληματία του χειρίστου είδους". ΖΩΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ. Αι στο διάολο εκνευρίστηκα
ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ σαν από θαύμα βρέθηκε υπόθεση της δικηγόρου Ζ. Κωνσταντοπούλου , και μάλιστα υπόθεση βιασμού , η οποία καθυστερεί να εκδικαστεί για δικονομικούς λόγους που προβάλλονται απο τη δικηγόρο.....ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ο δικηγόρος δεν φτιάχνει νόμους αλλά τους ακολουθεί ....τώρα αν τους ακολουθεί καλώς , μα γι' αυτό λέγεται δικηγόρος.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ , κόπτονται για την "απονομή δικαιοσύνης" ή για να βρούν κάποιο τρόπο να κάνουν τη δικηγόρο και βουλευτίνα να σιωπήσει και να μη ρωτά πολλά πολλά για τη φοροδιαφυγή των "μεγάλων" ... ή για να μας πουν οτι κσι αυτή "ίδια είναι" , ίδια σαν και εμάς βουτηγμένη στην ίδια λάσπη, "και αυτή μαζί μας τα τρώει". ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ( ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ .... ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ "ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ" , ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΛΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ;[Aπ: Συμφωνώ απόλυτα ότι παίζουν μικροκομματικά παιχνίδια. (Αν και η αλήθεια είναι πως τις προηγούμενες μέρες ήταν να ξαναεκδικαστεί η υπόθεση, οπότε το τάιμινγκ δεν είναι και τόσο άκυρο.) Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι ο επαγγελματισμός της κυρίας Κωνσταντοπούλου ξεπερνάει τα όρια της ηθικής. Το ότι υπάρχουν πάντα και άλλα σημαντικότερα προβλήματα ας μην είναι δικαιολογία για να μην αναδεικνύεται ποτέ κανένα θέμα.]
"Το ότι υπάρχουν πάντα και άλλα σημαντικότερα προβλήματα ας μην είναι δικαιολογία για να μην αναδεικνύεται ποτέ κανένα θέμα " ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ "ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ" ΤΗΣ Ζ.Κ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ! ΟΧΙ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΛΙΓΟ ΝΑ "ΨΑΡΩΣΟΥΝ"![Ναι, ο συντάκτης του άρθρου είμαι. Τα έχουμε πει πολλές φορές και τα καλά της Ζ.Κ και του Βαξεβάνη, αλλά και τα στραβά των άλλων. Γιατί τα κεφαλαία;]
ποια φοροδιαφυγή των μεγάλων ρε μεγάλε...απο την ελληνική Wikipedia:http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82.... Η επιλογή του ως προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τον βρήκε στην Άμφισσα όπου συμμετείχε, μαζί με την κόρη του Ζωή, στη δίκη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ως δικηγόρος της οικογένειάς του. Ο Κωνσταντόπουλος έχει πολύ καλές και φιλικές σχέσεις τόσο με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όσο και με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τον Αριστείδη Αλαφούζο. Αυτές οι σχέσεις του έχουν γίνει κατά καιρούς αντικείμενο κριτικής και σάτιρας.
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ συμφωνώ και επαυξάνω ... ΟΜΩΣ δεν είναι δίκαιο να κρίνεται κάποιος με βάση το προπατορικό αμάρτημα. ΑΣ ΚΡΙΘΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ ... όμως σε τίμια βάση και όχι όψιμα. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ και μετα το ξανασυζητάμε ... ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΜΩΣ τα μέχρι στιγμής δείγματα της πολιτικής της πορείας είναι θετικά.-
Αγαπητέ Αδιάβαστε Αυτόχειρα σε πια πολιτική της πορεία αναφέρεσε???Αλλα μιας και ανέφερες το προπατορικό αμάρτημα μήπως μπορείς να μου εξιγήσεις γιατι όλοι αναφέρονται στον ΓΑΠ ως Γιωργάκη...λόγο του νεαρού της ηληκίας του φανταζομαι .....ε?Και κάτι το οποίο απέφυγες τεχνιέντος...η ΖΚ θέλει ως γνήσια κομουνίστρια να φορολογήσει τους φίλους του μπαμπά της (ο οποίος δεν ηταν γνήσιος κομουνιστης παρότι διετέλεσε αρχηγός στο "ιδιο" κομμα), Αρτσιμπουρτζικαιλουλάς
"Αγαπητέ Αδιάβαστε Αυτόχειρα σε πια πολιτική της πορεία αναφέρεσε??? " ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ μικρή για την ώρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ η οποια, περιέργως σε πονάει τόσο ώστε να πας να της "φορτώσεις" τις αμαρτίες του πατέρα της , του ΓΑΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ .... ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΩ ΜΕΤΑ)... !
Η μικρή της πολιτική πορεία είναι ότι χαρη στον μπαμπάτης και με τις πλατες του πήρε μέρος στην πιο πολυκροτη δίκη και ξαφνικά έγινε το νουμερο 2 στον Συριζα. Όταν με τις πλάτες άλλου κάνεις καριέρα τότε φορτώνεσαι και την ιστορία του άλλου. Αλλα πάλι δεν απαντησες....η ΖΚ θέλει ως γνήσια κομουνίστρια να φορολογήσει τους φίλους του μπαμπά της (ο οποίος δεν ηταν γνήσιος κομουνιστης παρότι διετέλεσε αρχηγός στο "ιδιο" κομμα)
"Ο άνθρωπος που κατηγορείται για τους βιασμούς, αν καταλαβαίνω σωστά, είναι -χάρη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου- ακόμα ελεύθερος"Δεν θέλω να υπερασπιστώ την Κωνσταντοπούλου,αλλά πως καταλήξαμε ότι ο πελάτης της είναι ένοχος ήδη,άρα δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί ελεύθερος;Κατά τ άλλα,όλα αυτά τα δικονομικά κόλπα που χρησιμοποιούν οι δικηγόροι είναι κατάπτυστα και μακάρι να γινόταν να απαγορευτούν κάπως.Είναι από τους βασικούς λόγους που χρονίζουν οι υποθέσεις όλων μας στα δικαστήρια.[Απ: Στην πρώτη δίκη καταδικάστηκε τελικά, οπότε υποθέτω ότι τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι μάλλον έκανε τους βιασμούς για τους οποίους κατηγορήθηκε από άσχετες μεταξύ τους γυναίκες. Σε κάθε περίπτωση, εννοώ ελεύθερος, χωρίς να έχει δικαστεί - καταδικαστεί ή αθωωθεί οριστικά. ]
Τη συμπεριφορά της μπορείς άνετα να τη χαρακτητίσεις συμπεριφορά αρσενικού (την έχω μακρύτερη... ποιά;) ή μπορεί επίσης να ζηλεύει τις γυναίκες θύματα ή να γουστάρει τρελά τον κατηγορούμενο ή να παίζουν όλα μαζί... τι να πεις; Να ρωτήσω όμως κάτι, οι δικαστές; Δεν υπάρχει ένας δικαστής, μία δικαστίνα να σηκώσει ανάστημα έτσι για να τιμήσει μάνα, σύζυγο, κόρη και να πει όχι θα κάνω την δίκη κανονικά; ...και επειδή πολλά λέτε για το πόσο καλά έκανε τη δουλειά της (να υποψιαστώ ότι το λέτε ειρωνικά;), και οι Ναοί μια χαρά έκαναν την δουλειά τους ως κατακτητές στην ατίθαση Ελλάδα. Όταν κάνεις καλά τη δουλειά σου ως τεχνίτης αλλά είσαι ανήθικος είσαι προβληματικό μοντέλο.
Συμφωνώ και επαυξάνω ότι πρέπει να γίνει δίκη, αλλά έχω χάσει τόσο πολύ την πίστη μου στο σύστημα (γενικότερα πολιτικό, κρατικό, δικαστικό, επιβολής της τάξης) που διατηρώ τις αμφιβολίες για το αν θα αποδοθεί δικαιοσύνη ακόμα και με μια δίκη. Υπάρχουν πάντα τόσα παραθυράκια, συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι κλπ. Βέβαια, δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος. Και καταλήγεις να σκέφτεσαι να μη σου τύχει, γιατί αν σου τύχει κλάφτα Χαράλαμπε...
Δυστυχώς αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα των δικαστηρίων στην Ελλάδα.Όλοι οι δικηγόροι έτσι λειτουργούν..η μία αναβολή μετά την άλλη!Η Κωνσταντοπούλου δεν κάνει τπτ διαφορετικό από ότι θα έκανε ένας άλλος συνάδελφός της και τπτ διαφορετικό από ότι κάνει και στην πολιτική της σταδιοδρομία..Με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιεί τον νόμο προς όφελος του πελάτης της και φτάνει στην κατάχρηση του, έτσι κάνει και στις διάφορες διαδικασίες της βουλής!
Και οι ναζί,στην δίκη τής Νυρεμβέργης,είχαν συνηγόρους υπερασπίσεως.Όλοι δικαιούνται.Οι πάντες,αλλίμονο...Όμως,στην Νυρεμβέργη ΕΓΙΝΕ η δίκη,δεν ανεβλήθη εξ αιτίας δικηγορικών κόλπων.Και οι περισσότεροι είχαν την απόφαση που τούς άξιζε.Ξαναλέω:ΕΓΙΝΕ η δίκη.Καταλάβατε κα Κωνσταντοπούλου;(αλλά,μάλλον,πού να καταλάβει...έχει τον νου της να μάς "σώσει"...)
Δεν έχω καμία πρόθεση να υπερασπιστώ την κα Κωνσταντοπούλου, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να φωτιστούν όλες οι πτυχές του ευαίσθητου αυτού ζητήματος: Η κα Κωνσταντοπούλου είναι δικηγόρος, έχει αναλάβει μία ποινική υπόθεση και είναι υποχρεωμένη στα πλαίσια της ηθικής του επαγγέλματός της να υπερασπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του πελάτη της.Αν δεν αναλάμβανε την υπόθεση αυτή, θα την αναλάμβανε κάποιος συνάδελφός της, θα άλλαζε λοιπόν κάτι επί της ουσίας;Όχι.Νομίμως λοιπόν η ίδια εκμεταλλεύεται όλες τις δυνατότητες που της παρέχονται από τον διάτρητο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (ο οποίος παρεμπιπτόντως "μπάζει" από παντού με τα πλείστα όσα "παραθυράκια" του). Το Θέμα δεν είναι αν πράττει καλώς ή όχι η κα Κωνσταντοπούλου, η οποία προφανώς εξαντλεί όλα τα δικονομικά περιθώρια που της παρέχει ο νόμος και τίποτα παραπάνω, αλλά η γενικότερη δυσλειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με τις τεράστιες καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων που φτάνουν πολλές φορές στα όρια της αρνησιδικίας. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν ένα μέρος μόνο ενός τεράστιου χρονίζοντος προβλήματος, που δείχνει σαν να μη βρίσκει ποτέ λύση λόγω νομοθετικής ατολμίας και, κατά βάσιν, πολιτικής αδιαφορίας. [Απάντηση: Σανάνθη, συμφωνώ. Όμως αν δεν είχε αναλάβει η Κωνσταντοπούλου τη δίκη είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είχε ήδη γίνει. Υπάρχουν αναβολές, υπάρχουν καθυστερήσεις και συχνά κάποιοι δικηγόροι μπορεί να εκμεταλλευτούς κάποια παραθυράκια, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ζ.Κ. έκανε πράγματα που, όχι, δεν τα κάνουν όλοι οι δικηγόροι. Δεν το τραβάνε τόσο το σκοινί: έξι αναβολές, έξι διακοπές γιατί είχε άλλη (σημαντικότερη;!) δίκη, δύο διακοπές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης, μία επειδή ασθένησε, ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων. Επίσης έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος.Φυσικά και φταίει ο νόμος, όμως αγγίζουμε τα όρια της υπερβολής. Στέλνουμε ανθρώπους στη Βουλή για να βελτιώσουν τους νόμους, όχι για να χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν τα παραθυράκια των νόμων για δικά τους συμφέροντα!]
Συμφωνώ. Το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό. Η κα. Κωνσταντοπούλου είναι ικανότατη δικηγόρος, και θαυμάζω τη σχολαστικότητά της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, αλλά στις υποθέσεις που αναλαμβάνει δεν θα πρέπει να εξαντλεί απλώς όλα τα περιθώρια του νόμου, αλλά να λαμβάνει υπόψη της και το ηθικό περιεχόμενο της υπόθεσης που υπερασπίζεται. Στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι απαράδεκτη.
μακραν η πιο αντιπαθητικη βουλευτης του Συριζα κυριως λογω της αγενειας που επιδεικνυει συνεχως.οσο για την υποθεση,αληθεια Αρη; αν ειναι καλη επαγγελματιας, αυτο να το αποδειξει μεσα στο δικαστηριο και οχι με κακιστα δικηγοριστικα τερτιπια.
Δεν ειναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει το ρεπορταζ απο τα ΝΕΑ. Η καθε κυρία Κωνσταντοπούλου μπορεί και δικαιούται να κανει όσες ενστάσεις θέλει και να ζητά όσες αναβολές γουστάρει. Το Δικαστήριο όμως είναι αυτό που αποφασίζει εάν ευσταθούν και συνεπώς εάν θα τις κάνει δεκτές. Στην περιπτώσεις που περιγράφονται,οι Δικαστές πήραν τις αποφάσεις των αναβολών. Εξαλλου και ο Δικηγόρος να μην προβάλει ενστάσεις ή αιτήματα αναβολών, οι δίκες αναβάλονται για 5 και 7 και παραπάνω χρόνια, γιατί απλούστατα, οι Δικαστές δεν προλαβαίνουν! Πέραστε μια βόλτα από τα ποινικά δικαστήρια και θα διαπιστώσετε ότι καθημερινα είναι προγραμματισμένο να δικαστούν 20-25 υποθέσεις απο κάθε σύνθεση και τελικά δικάζονται το πολύ 8-10 από αυτές. Έτσι λοιπόν, πολλές είναι οι φορές που οι Δικαστές δέχονται αιτήματα αναβολών γιατί γνωρίζουν οτι οι συγκεκριμένες υποθέσεις είναι πίσω στο "έκθεμα" και ούτως ή αλλιώς δεν θα εκδικαστούν τη συγκεκριμένη ημέρα. Και ας λάβουμε υπόψη μας ότι όλες, μα όλες οι υποθέσεις είναι για μερικά χρονάκια πολύ πίσω στη σειρά εκδίκασης, μέχρι να εκδικαστούν άλλες που προηγούνται! Για όλα αυτά δεν φταίνει οι Δικηγόροι ή οι Δικαστές αλλά το Ελληνικό Κράτος που δεκαετίες τωρα φρόντισε να προσλάβει εκατομμύρια ασχέτων, πλήν δικαστών! Γιατί ασφαλώς Δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργήσει όταν προσλαμβάνεις 100 άτομα το χρόνο για όλη την Ελλάδα!!!Και για να κλείσω, φοβάμαι ότι το δημοσίευμα που αναπαράγετε, απλά επιχειρεί να διασύρει και να εξευτελίσει μια νομικό που ειδικά αυτή την περίοδο στην προανακριτική επιτροπή της λίστας Λαγκάρντ κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Και αυτό ενοχλεί. Πολλούς! Και τον κ. Μαρκογιαννάκη που ...μυρμιγκιάζει το κεφάλι του όταν μιλάει η Κωνσταντοπούλου και το συγκρότημα Λαμπράκη και πολλούς- πολλούς άλλους. Ας είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί γιατί τα γραπτα παραμένουν.
Σε ποιο εγχειρίδιο επαγγελματικής δεοντολογίας αναφέρεται ότι το να μην επιτρέπεις να γίνει μια δίκη είναι υπεράσπιση του πελάτη σου; Αντιθέτως μάλιστα θα έλεγα ότι είναι σαφέστατη καταστρατήγηση και περιφρόνηση των νόμων είναι επίσης πρακτική που θα την περίμενες από άλλα πρόσωπα και όχι από την εν λόγω κυρία, κυρίως λόγω ιδεολογίας αλλά και φύλου το οποίο όπως και να το κάνουμε παίζει το ρόλο του στη συγκεκριμένη υπόθεση.Η ουσία πάντως βρίσκεται στην παρακάτω φράση και εκεί νομίζω οτι τα είπες όλα "...Το να θες πάντα να νικάς, το να θες να λες πάντα την τελευταία κουβέντα, το να μη δέχεσαι να χάνεις με τίποτα, το να γαντζώνεσαι σε υποθέσεις λες και δεν θα βρεις άλλες και θα πεθάνεις της πείνας -ή λες και δεν είσαι πλέον βουλευτής κόμματος με συγκεκριμένες, σωστές αξίες-, όλα αυτά με ξενίζουν."τέτοια άτομα και οι πρακτικές τους δεν πρέπει απλώς να μας ξενίζουν, πρέπει να μας κάνουν να ανησυχούμε...
Μήπως είναι κολλημένη στην τυπολατρεία?Η συμπεριφορά που περιγράφεται στο άρθρο δεν διαφέρει καθόλου από την συμπεριφορά μέσα στη Βουλή.
Χμμμ, τυπολατρεια ειναι, να μη δεχεσαι οτι σε κοροϊδευουν μεσα στα μουτρα; Ετσι δε λεγεται αυτο που κανουν σ αυτην και σε ολους μας, αυτοι που ηταν υπευθυνοι για τη σωστη διαχειριση της λιστας Λαγκαρντ;
Το οτι συμφωνω με τους χειρισμους της για τη λιστα Λαγκαρντ, δεν σημαινει οτι συμφωνω και με τους χειρισμους της στην υποθεση του βιασμου. Ετερον εκατερον.
Το θέτεις πολύ σωστά. Σαν δικηγόρος είναι δικαίωμά της (αν όχι υποχρέωσή της) να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πελάτη της με κάθε τρόπο, ακόμα και με νομικά τερτίπια. Αλλά όταν προσπαθείς να κρατήσεις δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, αυτό του επαγγελματία δικηγόρου μαζί με αυτό του άτεγκτου αριστερού βουλευτή, κάποιο θα σου πέσει. Έχω την εντύπωση ότι της έπεσε το δεύτερο...
Δυστυχώς, ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι απαραίτητα ηθικό. Εκείνη προσπαθεί να πετύχει παραγραφή, και το υπέροχο δικαστικό σύστημα της παρέχει την δυνατότητα. Κρίμα για τα θύματα που ίσως δεν δικαιωθούν ποτέ, και για τα πιθανά θύματα του ίδιου δράστη που παραμένει ελεύθερος.
Χμμμ. Τη δουλειά της έκανε. Η δουλειά μας, του καθενός μας, δεν έχει ηθική; Η δουλειά της είναι να υπερασπίζεται τους κατηγορούμενους όχι να φροντίζει να μην περνάνε καν από δίκη. Όταν αυτό το πρόσωπο μάλιστα ζητά και παίρνει την ψήφο του ελληνικού λαού για να τον εκπροσωπήσει σε ζητήματα για τα οποία θα κληθεί να δείξει ηθικό ανάστημα, αναρωτιέται κανείς πού θα το βρει. Οι ένοχοι για βιασμό θα έπρεπε να τιμωρούνται παραδειγματικά και αντ'αυτού τιμωρούνται τα θύματα και αυτό είναι το μήνυμα που περνάει και στην κοινωνία: βιάστε ελεύθερα (ακόμη και μικρά παιδιά): οι συνέπειες (αν σας πιάσουν) δεν είναι και τόσο τρομερές.
"Οι ένοχοι για βιασμό θα έπρεπε να τιμωρούνται παραδειγματικά" Ε φανταζομαι αφου βγαλατε την αποφαση το δικαστικο συστημα περιτευει. Θυμηθειτε το ομως αυτο οταν θα ερθει η σειρα σας να απολογηθειτε στον νομο της βιας των Νεο-Ναζι! (κατα το γνωστο του Μπρεχτ:"Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.Δεν ήμουν Εβραίος......Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…"Το ζητουμενο ειναι η σωστη λειτουργια των θεσμων (που η Κωνσταντοπουλου οντως τους εκμεταλλεύεται κατα το δοκουν) οχι να βγαζουμε φιρμανια -μετα απο ενδελεχη ερευνα (που σημαινει γκουγκλαρισμα για 5 λεπτακια στο ιντερνετ)-για το ποιος ειναι και ποιος δεν ειναι ενοχος!!
Γράφεις ότι η Κωνσταντοπούλου "ζητά και παίρνει την ψήφο του ελληνικού λαού για να τον εκπροσωπήσει σε ζητήματα για τα οποία θα κληθεί να δείξει ηθικό ανάστημα". Νομίζω ότι τα ποσοστά της ΧΑ διαψέυδουν τις ελπίδες που έχεις για το ηθικό ανάστημα του Ελληνικού λαού
Από τόσα και τόσα μηνύματα εδώ καταλαβαίνει κανείς πόσο πολύ έχει δηλητηριάσει ο φασισμός την σκέψη μας και ότι επίσης κανείς δεν έχει δει το ακρωτήρι του φόβου?