ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στο σημερινό «Α μπα»: η πιο αστεία ιστορία του 2016

Στο σημερινό «Α μπα»: η πιο αστεία ιστορία του 2016 Facebook Twitter
116

__________________
1.


Αγαπητή Α, μπα,
Δεν θέλω πολλά πολλά με τα μελλοντικά πεθερικά μου, είναι πολύ κακό πιστεύεις; Μετράμε 6 χρόνια σχέση ς με το φίλο μου και πια μένουμε μαζί στο σπίτι του, το οποίο είναι στο ίδιο κτίριο με αυτό των γονιών του. Δεν είμαστε παντρεμένοι και δεν ξέρω με σιγουριά αν θα παντρευτούμε, αλλά συζούμε και μοιραζόμαστε τις ζωές μας. Οι γονείς του είναι πολύ καλοί και ευγενικοί άνθρωποι, χαμογελαστοί και νοικοκυρεμένοι, συνταξιούχοι δάσκαλοι με τα χόμπι και τις ασχολίες τους. Πρόκειται ομως για ανθρώπους με πολύ διαφορετικό αξιακό σύστημα από μένα, οι οποίοι έχουν πολύ πιο επεμβατική παρουσία στις ζωές των παιδιών τους από ότι είχαν οι δικοί μου γονείς, κατι που εμένα μου ξενίζει. Αν βγούμε, για παράδειγμα, μία μέρα έξω από το πρωί, το απόγευμα ανησυχεί η μαμά του φίλου μου και αρχίζει τα τηλέφωνα. Που είστε, φάγατε; ' Αν την παρουμε τηλέφωνο και της ζητήσουμε να μας δανείσει το μπλέντερ να φτιάξουμε ενα κεικ, μας απαντά φέρτε μου τα υλικά να σας το φτιάξω εγώ, μην κουράζεστε. Αυτές τις μέρες είχαμε στο σπίτι φιλοξενούμενους κάτι φίλους και όσο λείπαμε στη θάλασσα μπήκε στο σπίτι με το safety κλειδί που έχουμε κρυμμένο για να μας αφήσει κατι τυροπιτάκια που μας έφτιαξε, την επόμενη μέρα μας μαγείρεψε παστίτσιο για να μη μαγειρεύουμε και οταν έφευγαν τα παιδιά τους έδωσε κάτι γλυκά του κουταλιού και τους ευχαρίστησε που ήρθαν και τους είπε οτι 'χαρήκαμε πολύ που σας φιλοξενήσαμε'. Λες και ήταν δικοί της καλεσμένοι. Τις προάλλες απλώνα κάτι delicates που ειχα πλύνει στο χέρι γιατί ακόμα δεν αγοράσαμε πλυντήριο ρούχων και μου είπε να της πηγαίνω πάνω τα ρούχα μου να τα πλένει αυτή. Καταλαβαίνω ότι όλο αυτό ακούγεται λίγο ' ω Θεέ μου, έχω έναν άνθρωπο που με φροντίζει και μου φτιάχνει γλυκάκια και λιχουδιές ολη την ώρα, πόσο ενοχλητικό', αλλά εγώ ποτέ δεν έδειξα να το θέλω και να ζητάω αυτά τα ταχταρίσματα, αν κάτι εχω δείξει είναι ότι δεν τα χρειάζομαι ολα αυτά και αν κάτι επιθυμώ είναι μια σχέση καλή, όμως και ισότιμη. Η θέση του συντρόφου μου είναι πολύ κοντά στη δική μου αλλά λίγο λιγότερο απόλυτη. Θεωρεί πως τώρα στα γεράματα δεν μπορούν να αλλάξουν και όταν, για παράδειγμα, έχει τηλεφωνήματα σαν αυτό που περιέγραψα παραπάνω, της το ξεκόβει μεν, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην απαντήσει πχ, γιατί είναι πολύ αγχώδεις τύποι και οκ, δεν του κοστίζει τόσο που και που να πηγαίνει με τα νερά τους. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις φροντίζει να τους ξεκαθαρίσει ότι είμαι μεγάλο κορίτσι και να μην ανησυχούν για μένα. Αλλά νομίζω για αυτούς ( για τη μητέρα του περισσότερο, ας είμαστε συγκεκριμένοι) είναι απλά λόγια, δε νομίζω ότι κατανοούν ότι είναι θέμα σεβασμού των ορίων που θέτουμε, αφού ' για να μας βοηθήσουν το κάνουνε'. Τί μπορώ, λες, να κάνω, πέραν του να κρατώ μια ουδέτερη στάση απέναντί τους; Λες, να ξεκινήσω να στέλνω καθημερινά τυροπιτάκια για αντεπίθεση;


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τους αλλάξεις, και η σχέση που θα έχετε καθορίζεται κυρίως από τη σχέση που έχει ο σύντροφος σου μαζί τους. Ό, τι θέλεις να αλλάξει, θα το συζητάς μαζί του. Είσαστε μαζί. Μην κάνεις κινήσεις αιφνιδιαστικές, χωρίς να είναι σύμφωνος.


Δεν μπορώ να καταλάβω, και δεν διαφαίνεται από τον τρόπο που τα γράφεις, αν πρόκειται για βοήθεια ή για «βοήθεια». Είναι πράγματι ανησυχία για την καλή σας υγεία και ευημερία, ή είναι συγκαλυμμένη προσπάθεια παρέμβασης; Η υπόλοιπη στρατηγική εξαρτάται απολύτως από αυτή την απάντηση.


Σκέψου το καλά και μας λες. Γενικά μιλώντας, κάπου πρέπει να βάλεις ένα φρένο, και δεν ξέρω πού θα είναι, αλλά πρέπει να είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο για να είναι σαφές. Εγώ θα το έβαζα στην εισβολή όταν λείπετε, χωρίς την σύμφωνη γνώμη σας. Εσείς ξέρετε πού είναι τα δικά σας όρια.


__________________
2.

αγαπητή α μπα...!
αρχικά ... μιλάω με μια κοπέλα από την οποία είχα φάει Χ όμως τώρα έχει διαφορετική στάση και μου είπε ναι στο να βγούμε ... να της μιλήσω από κοντά η πάλι από σόσιαλ μίντια ;;; φοβάμαι όμως ότι από κοντά αν μου πει όχι δεν θα ξέρω τι να κάνω και θα γίνω ρεζίλι.. βέβαια θα είναι καλύτερα.. δεν ξέρω τι να κάνω..
ΥΓ:ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΟΣΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ... ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ;;;

- προβληματισμένος


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Για να έχεις ζήσει στο πετσί σου την διαφορά συμπεριφοράς των γυναικών σχετικά με τις αύξηση των απαιτήσεων τους, θα ήσουν στο παιχνίδι των σχέσεων από τη δεκαετία του πενήντα, άρα τώρα θα είσαι περίπου ογδόντα τριών χρονών.


Μπάρμπα Αντώνη, στα ογδόντα τρία σου θα έπρεπε επιτέλους να ξέρεις πώς να ρίξεις μια κοπέλα. Μήπως σε έχει μπερδέψει λίγο και η άνοια; Σου είπε ΝΑΙ, ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ. Βάλε το ψαθάκι σου και πήγαινε.


(Προβληματισμένε, εννοείς ότι είναι περισσότερο απαιτητικές από όσο θα έπρεπε; Μέχρι πόσες απαιτήσεις θα έπρεπε να έχουν; Θα ήθελες να μας το αναλύσεις λιγάκι αυτό, για να δούμε κάτι;)


__________________
3.


α μπουλα μου ,εχω ενα θεμα για το οποιο συντομα θα παω σε ψυχολογο μεχρι τοτε θα ηθελα τα φωτα σου.Ειμαι μοναχοπαιδι και ειμαι αρκετα κακομαθημένη.
Επισης λογω ανατροφης εχω μια επαρση πολυ παραπανω απο οσο πρεπει ,τοσο που εχω υποψιαστει οτι πασχω απο συνδρομο ναρκισσιστικης προσωπικοτητας .Θέλω απεγνωσμένα να αποβάλω αυτά τα παραμορφωτικά γυαλιά της επαρσης τα οποία με εμποδιζουν να ειμαι λειτουργικη στις κοινωνικες συνανστροφές και μου εχουν δημιουργήσει ουκ ολιγες φορες προβληματα στις κοινωνικές μου σχέσεις...Πιστευεις οτι εκτός απο τον ψυχολογο που ειναι το επομενο μου βημα,η ιδια η ζωη δεν προσγειωνει καμια φορα τα ατομα σαν εμενα?
Εννοώ οτι οι ιδιες οι κατραπακιές της ζωης και οτι συμβαίνει σε διαπροσωπικο επίπεδο δεν σε διαμορφώνουν εν τελει και λιαινει κατα καποιο τροπο τις αγκυλώσεις ?
- μαρια

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Ίσως να λειτουργήσει στην δική σου περίπτωση, αλλά μόνο επειδή έχεις το μυαλό να αναλύσεις αυτό που κάνεις. Δε νομίζω ότι έχεις αυτό που φοβάσαι (δε νομίζω ότι υπάρχει ο όρος όπως τον έγραψες) και αν υποψιάζομαι σωστά για το τι εννοείς, θα ήταν τρομερά δύσκολο να το δεις. Μολαταύτα, μην ελπίζεις στον από Μηχανής Θεό. Η ζωή έχει τον τρόπο της, αλλά άλλους τους λειαίνει, άλλους τους κάνει ακόμη χειρότερους. Εξαρτάται από τα αόρατα ψυχικά τους εφόδια το αποτέλεσμα. Δεν υπονοώ κάτι για σένα – απλώς, είναι μεγάλο το ρίσκο για να το αφήσεις στην τύχη.


Ψυχολόγος είναι η λύση. Θα γίνεις άλλος άνθρωπος.


__________________
4.

Αγαπητή α,μπα,
Είμαι 20 χρονών κι εδώ και 2 σχεδόν χρόνια είμαι σε μια καλή και πολύ αγαπημένη σχέση με ένα παιδί. Το καλοκαίρι όμως πήγα να δω μια καλή μου φίλη στο νησί που σπουδάζει και εκεί γνώρισα τον Μ. Ο Μ. λοιπόν μου άρεσε από την πρώτη στιγμή και γενικά φλερτάραμε κυρίως πιο πολύ στην πλάκα. Μόλις εκείνος όμως μου έδειξε ότι ενδιαφέρεται κανονικά ζητώντας μου να βγούμε εγώ το σταμάτησα κατευθείαν και μάλιστα λίγο απότομα και ατσούμπαλα. Τώρα που γύρισα όμως, πέρα από το γεγονός οτι τον σκέφτομαι αρκετά συχνά γιατί μου άρεσε αρκετά πολύ, έχω αρχίσει να ανησυχώ για τη σχέση μου, μήπως δηλαδή δεν είναι φυσιολογικό όλο αυτό (που μου αρέσει κάποιος άλλος τόσο πολυ, επίσης γενικα είναι κι η πρώτη μου σχέση). Μετά όμως νιώθω λες κι είμαι ο χειρότερος άνθρωπος στη γη πρώτον γιατί νιώθω λες και πρόδωσα το αγόρι μου και δεύτερον γιατί νομίζω πως παραπλάνησα τον Μ. και τον έκανα να νομίζει τίποτα άλλο. Το ερώτημα μου είναι: θα σταματήσω να τα σκέφτομαι όλα αυτά κάποια στιγμή ή όντως έκανα κάτι για το οποίο θα πρεπε να νιώθω ένοχη κ τύψεις; Ξέρω οτι φαίνεται λίγο ανώριμη η σκέψη μου απλά όλο αυτό είναι πρωτογνωρό για μένα. Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Καλή σου μέρα!

- misha


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Μίσα, (έτσι δεν έλεγαν το μασκότ των Ολυμπιακών της Μόσχας; Το γκούγλαρα, η απάντηση είναι ναι) αν η ερώτηση σου είναι αν αυτό που έγινε είναι «φυσιολογικό», η απάντηση είναι ότι πρόκειται για ένα από τα πιο φυσιολογικά πράγματα της ανθρώπινης ζωής. Δεν γεννιέσαι μονογαμική. Θα γίνεις μονογαμική, αποκτώντας δεξιότητες με τα χρόνια, και εφόσον το αποφασίσεις. Δεν είσαι ούτε ανήθικη, ούτε βρώμικη, ούτε κακιά που ένιωσες έλξη για ένα άλλο αγόρι από το δικό σου. Θα συμβεί πολλέεεες ακόμη φορές. Το τι είσαι εξαρτάται από το τι θα κάνεις κάθε φορά που θα σου συμβαίνει.


Όπως θα κατάλαβες, το φλερτ δεν είναι ανώδυνο. Χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για ικανότητα ελιγμών για να το κρατάς ακριβώς εκεί που θέλεις, και πάλι δεν υπάρχει εγγύηση για να μην κάνεις τεράστια πατάτα. Γνώρισε τον εαυτό σου, κρίνε, προχώρα με προσοχή και λελογισμένο ρίσκο. Σε περίπτωση αμφιβολιών, ή κάθεσαι στα αβγά σου, ή χωρίζεις.

__________________
5.


Αγαπημένη Α,μπα ;
Ποιά είναι η άποψη σου για τις σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας; Πιστεύεις οτι μπορούν δύο άνθρωποι από "διαφορετικές γενιές" να συμβιώσουν;; Να σημειώσω πως με το "μεγάλη διαφορά ηλικίας" εννοώ γύρω στα 20 χρόνια

- Soph


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Να «συμβιώσουν»; Τι εννοείς με αυτό; Να ζήσουν μαζί, για πάντα;


Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία τι ακριβώς εννοείς (από περιέργεια ρωτάω), η απάντηση είναι «μπορούν», γιατί δύο άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν μεταξύ τους οποιαδήποτε σχέση αποφασίσουν. Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που εμποδίζει κάτι τέτοιο, άρα θεωρητικά μπορούν. Εσύ δεν ρωτάς για τη θεωρία, ρωτάς για τη δική σου ζωή. Τι σημασία έχει η άποψη μου, ή η άποψη του καθένα;


Αν ζητάς επιβεβαίωση, είναι επειδή έχεις τις δικές σου, προσωπικές αμφιβολίες. Αυτές πρέπει να ακούσεις και να αναλύσεις. Μην προκαλείς θόρυβο για να μην ακούς το εαυτό σου.

__________________
6.


που μπορω να κανω μαθηματα ξυλουργικης-επιπλοποιιας?

- Λαμπρος

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Πιο πολύ απ' όλα λατρεύω που ο Λάμπρος δεν λέει καν που μένει. Εκτός αν το «πού» είναι υπαρξιακό.


__________________
7.


Α μπα μου,
θελω την καθαρη σου ματια σε κατι που εζησα φετος στις διακοπες μου. Πηγα στο νησι που εχει εξοχικο ο φιλος μου και εμεινα μια εβδομαδα μαζι του και με τους γονεις του. Μια μερα, γυρνωντας απο βολτα στην χωρα, ειχα εντονο πονοκεφαλο. Το ανεφερα λεγοντας οτι θελω να ξαπλωσω αλλα η μητερα του μου ειπε οτι ειναι ηλιαση και δεν πρεπει, αλλα να παω μαζι τους (μαμα, μπαμπας, γιος) σε μια θεια τους που εμενε εκει κοντα για να μου παρει τον ηλιο. Ναι ετσι ακριβως. Εγω προσπαθησα να εξηγησω ευγενικα οτι δεν μπορει να ειναι ηλιαση γιατι ναι μεν πηγα στην χωρα αλλα δεν περπατησα στον ηλιο, κι οτι ακομη κι αν ειναι ηλιαση κανεις δεν μπορει να με κανει καλα με ματζουνια αλλα εκεινη επεμενε. Μαζι της και ο αντρας της. Να πω εδω οτι ειμαι τρελα ερωτευμενη με τον γιο της, οποτε δεν ηθελα να δειξω αμεσως ποσο κυνικη μπορω να γινω οποτε υπεκυψα και πηγαμε ολη η κουστωδια μαζι. Στον δρομο εγω εβριζα απο μεσα μου τον εαυτο μου που πηγε στο ξερονησι χωρις ενα παυσιπονο, και που για μια καψουρα εμπλεξα με την κυρα μας την μαμμη απο την γνωστη ελληνικη ταινια. Καθοτι ο φιλος μου ομως φερνει πιο πολυ σε μπραντ πιτ απο οτι σε Παπαμιχαηλ, απλα χαμογελουσα κουνωντας το κεφαλι και βριζοντας απο μεσα μου οταν ΚΑΙ εκεινος μου ελεγε παμε, δεν θα χασουμε τιποτα και μετα παμε παλι στην χωρα να βρουμε φαρμακειο. Και πηγαμε. Η θεια ηταν μια ευχαριστη γιαγιουλα με μεγαλο σοι ολο παρον, εκπληκτικη δροσερη αυλη με θεα θαλασσα, χαρουμενη που μας ειδε. Σε χρονο μηδεν εφερε κερασματα και μου εξασφαλισε την καλυτερη θεση, οποτε λεω οκ αραζουμε λιγο εδω, μετα περνουμε το αυτοκινητο και φευγουμε διοτι ολο αυτο το σοι σιγουρα θα μπορει να γυρισει τα πεθερικα πισω μονο του. Στο ενδιαμεσο η πεθερα ειχε ηδη εξηγησει το σκοπο της επισκεψεως και η γιαγιουλα εβαλε αμεσως μια καρεκλα στο κεντρο της αυλης μεσα στον ηλιο και μου πε να κατσω. Οι αλλοι μαζευτηκαν γυρω και κοιτουσαν με ακρα σιωπη. Ενιωθα σαν μαιμου σε τσιρκο, αρχισα να βριζω τον εαυτο μου και την αβουλια μου και σκεφτομουν οτι το πτυχιο μου πισω στην Αθηνα σιγουρα θα παθαινε αυτοαναφλεξη αν ηξερε τι εκανε η βλαμμενη ιδιοκτητρια του. Η γιαγιουλα εφερε μια πετσετα, μου ζητησε να χαμηλωσω το κεφαλι και την εβαλε στους ωμους μου. σαν να θελε να μου περασει βαφη φαντασου. Εγω εβλεπα μονο πατωμα. Φερνει λοιπον ενα ποτηρι ξεχειλο στο νερο, το ακουμπαει στην κορυφη του κεφαλιου μου οπως βαζουν τα κρασοποτηρα οι βαρυμαγκες οταν χορευουν ζεμπεκικα, και αρχιζει να το σουρνει περα δωθε μουρμουριζοντας ακαταληπτα. Κατα διαστηματα το νερο χυνοταν πανω μου και με εβρεχε (να βρασω την πετσετα) αλλα εκεινη αναπληρωνε το περιεχομενο και συνεχιζε. Αναλογιζομενη το γελοιο θεαμα που θα παρουσιαζα εβραζα απο τον θυμο μου και ειχα αποφασισει να κανω τον βιο αβιωτο στον φιλο μου για την υπολοιπη μερα. Και τοτε ακουω το νερο να κοχλαζει στο κεφαλι μου. Ναι να κοχλαζει. Ακουγοταν ολοκαθαρα. Μενω συξηλη. Ακουω την πεθερα μου να λεει ειδατε που σας τα λεγα; και την γιαγιακα να της κανει σουτ αγρια και εκεινη να λουφαζει. Το νερο κοχλαζε ακομη, η γιαγιακα συνεχιζε. Ωσπου σταματησε το νερο, σταματησε και η γιαγιακα, μου χαμογελασε και μου ειπε να σηκωθω ολα καλα. Παω αμεσως στον φιλο μου ο οποιος ηταν το ιδιο σοκαρισμενος με μενα και τον ρωταω τι ειδε. Μου ειπε οτι το νερο εβραζε στο κεφαλι μου. Και σε ρωταω τωρα εγω. Πως να το εξηγησω αυτο που ειναι το καλυτερο τρυκ που εχω βιωσει ποτε; Πως το εκανε; Ενταξει με το σοκ λογικο να μου περασει ο πονοκεφαλος και ολα. Αλλα το νερο πως εβρασε στο κεφαλι μου πανω; Τι να απαντησω στον φιλο μου που απο τοτε εγινε ενθερμος οπαδος της γιαγιουλας και με πρηζει να παω να μου μαθει την τεχνη της γιατι περναει μονο σε κοριτσια και εκεινος δεν εχει αδερφη; Οταν του λεω να συνερθει γιατι δεν ζουμε στον μεσαιωνα, μου λεει να του εξηγησω πως εγινε αυτο που εγινε για να πιστεψει εμενα και οχι τους δικους του. Για χαρη της επιστημης και της δικαιωσης της νυφης εναντι της μελλουσας πεθερας σας εκλιπαρω. Πειτε μου πως να το εξηγησω! Ευχαριστω αμπα και αμπουλινια μου. Σας διαβαζω ολους καθημερινα. Φιλια!


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α ΜΠΑ

Σε ευχαριστούμε ολόθερμα για την τρομερά διασκεδαστική ιστορία. Έχω πολλές απορίες. Αν έβραζε, δεν σε έκαιγε όπως έπεφτε πάνω σου; Γιατί λες ότι σε έκανε μούσκεμα. Επίσης το «κόχλαζε» δεν μπορεί να ήταν και γκαζόζα; Πρόλαβες να γλείψεις καμία σταγόνα;


Δεν γράφω άλλα, γιατί νομίζω ότι η ιστορία αυτή θα κανιβαλιστεί αρμοδίως και καταλλήλως στα σχόλια. Προβλέπω ότι θα γελάσουμε πάρα πολύ.


Δικό σας!


ΥΓ. Δεν ξέρω πώς το έκανε, και δε νομίζω ότι θα έπρεπε να ασχολείσαι κυρίως με αυτό, αλλά μήπως να εξετάσεις πώς αισθάνεσαι που ο μέλλων σύζυγος έγινε Πιστός της γιαγιούλας και μάλιστα θέλει να «μάθεις την τέχνη».

 

116

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ