Αγαπητή LiFO, απορώ μαζί σου...

Αγαπητή LiFO, απορώ μαζί σου... Facebook Twitter
76

 #quote#

Αγαπητή LiFO,

Θα ήθελα να σας εκφράσω την έκπληξη και λύπη μου για την παρουσίαση του θέματος της σύλληψης των τεσσάρων για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάζω πραγματικά με έκπληξη σειρά άρθρων εδώ και μέρες, που αναφέρονται στη βία που ασκήθηκε από την αστυνομία στους τρομοκράτες, τι μουσική ακούνε, αν οι δάσκαλοί τους τα θεωρούσαν καλά παιδιά, αν η μάνα τους είναι υπερήφανη, αν η αναρχία έχει σχέση με την τρομοκρατία, αν όντως βρήκαν όπλα στις γιάφκες, αν όπλισε τα χέρια τους η άτιμη η κοινωνία, αν φταίνε αυτοί ή το μνημόνιο και η λιτότητα, κτλ.

Αναρωτιέμαι πραγματικά ποιος είναι ο σκοπός αυτού του είδους της παρουσίασης. Σας το λέω με κάθε καλή πρόθεση και όχι με επικριτική διάθεση. Άλλωστε η παρουσία σας στο χώρο είναι τέτοια που η κριτική μάλλον περισσεύει. Σας διαβάζω χρόνια και έχω την αίσθηση ότι είστε φιλελεύθεροι άνθρωποι, για αυτό και παίρνω το θάρρος να σας στείλω την άποψή μου επί του θέματος.

Η LIFO δίνει με τη στάση της στο ζήτημα την αίσθηση μονομερούς και απόλυτης συμπαράστασης στην τρομοκρατία. Δεν έχει γραφτεί ούτε ένα άρθρο που να λέει ότι το κράτος οφείλει να προστατεύει τους πολίτες από την τρομοκρατία, ότι η τρομοκρατία δεν προσφέρει τίποτα σε μια δημοκρατία ή ότι τα συμφέροντα ακόμα και της μειοψηφίας προασπίζονται μέσα από τη δημοκρατία και όχι μέσα από την ένοπλη δράση.


Σε μηνύματα που έχω λάβει μέσω twitter ή από φίλους που συζητώ, μου έχουν μιλήσει με απορία για τη στάση της LIFO. Αριστερών μάλιστα φίλων - το αναφέρω γιατί στην Ελλάδα κοντεύουμε να μπερδέψουμε την αριστερά με την τρομοκρατία ή την αναρχία.

Δεν θα ήθελα να σας ζαλίσω αναλύοντας την άποψή μου, απλώς ήθελα να σας επισημάνω την προσωπική μου θέση και τα μηνύματα που ακούω από φίλους.

Με κάθε εκτίμηση,
Χ. Θ.

76

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ