ΓΚΑΛΟΠ: Έπρεπε να πάρει το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Μπομπ Ντίλαν;

ΓΚΑΛΟΠ: Έπρεπε να πάρει το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Μπομπ Ντίλαν; Facebook Twitter
18

Καθώς οι θετικές και οι αρνητικές αντιδράσεις για το φετινό Βραβείο έχουν κατακλύσει τα social media, διαβάζω μερικά απ' τα σχόλια κάτω απ' την είδηση που δημοσιεύσαμε νωρίτερα. 

    

«Η επιλογή Ντύλαν είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ όταν είναι ακόμα ζωντανός ο Λέοναρντ Κοέν» έγραψε ο/η Domn.Dim. «Αφού επέλεξαν στιχουργό, δώστε το τουλάχιστον σε έναν που έχει σοβαρή ποίηση και έχει γράψει και 1-2 βιβλία (και αν θυμάμαι καλά, και ο Κοεν και η Μπαεζ έχουν γράψει τραγούδια για το Ντύλαν, όχι το ανάποδο όμως). Αίσχος. Πραγματικά η επιτροπή πια δεν ξέρει τι κάνει, αρχίζω να το πιστεύω. Πρώτα προσπερνάει πολύ σημαντικούς επιστήμονες στην ιατρική και τώρα αυτό... Τα Νόμπελ πια δε σημαίνουν τίποτε, είναι σαν το εξώφυλλο της Βογκ. Μπάτε σκύλοι.»

Από την άλλη ο/η gargarokrotida σχολίασε: «Πολύ παρήγορο ότι στο σημερινό κόσμο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να δώσουν το βραβείο Νόμπελ στον μέγιστο καλλιτέχνη ποιητή των καιρών μας. Ο Μπομπ Ντύλαν αναδιαμόρφωσε και επέδρασε στην μουσική σκηνή ίσως όσο κανένας άλλος τα τελευταία πενήντα χρόνια. Πραγματικά μεγάλη στιγμή που η επιτροπή δεν επέλεξε κάποιον αποστειρωμένο λογοτέχνη αλλά έναν καλλιτέχνη που επηρέασε την σημερινή μορφή της έντεχνης μουσικής. Έμεινα έκπληκτος!»

Εσείς τι πιστεύετε;

Ψηφίστε, και, αν θέλετε, γράψτε την άποψή σας στα σχόλια.

18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ