Το μεγάλο δράμα της ανθρώπινης ύπαρξης στο σημερινό ‘Α, μπα’

Το μεγάλο δράμα της ανθρώπινης ύπαρξης στο σημερινό ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
25

________________
1.


Αγαπητή α μπα, ξέρεις κανένα τρόπο αποφυγής εκρήξεως κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συζήτησης με συνιδιοκτήτη εταιρείας (ευτυχώς μέσω email) που τα θέλει όλα υπό τους δικούς του όρους και επιμένει να επιστρέφει στα ίδια αβάσιμα επιχειρήματα χωρίς να λαμβάνει υπ'όψη τα δικά σου; Σε διαφωνία με φίλο η άγνωστο θα τον αγνοούσα και θα κοβα τη κουβέντα... τώρα που παίζεται το επαγγελματικό μου μέλλον πώς θα τα καταφέρω να μην αφήσω τον εκνευρισμό να επηρεάσει την επιχειρηματολογία μου καθώς επίσης και την υπόλοιπη, μη επαγγελματική ζωή μου;- μπόμπος


Όταν παίζονται πολλά, πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι εσύ αυτός που θα προτείνει έναν συμβιβασμό. Αφού είναι μέσω mail μπορείς να το σκεφτείς και να κάνεις πολλές πρόβες.

________________
2.


"Α μπα, σε γουστάρω γιατί δεν είσαι κάλπικη και μ αρέσει η κυνικότητα σου. Μόλις με απογοήτευσε ένας "γκόμενος" οικτρά και δεν έχω που να πω τον πόνο μου. Απεδείχθη τέτοια κότα που σκέφτομαι να ξεστολίσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο σπίτι μου και να στολίσω τα @@ του. Για τόσο διακοσμητικά μιλάμε. Η ερώτηση μου είναι απλή. Είναι τόσο κακό, ανέφικτο ή παράλογο σε μια κοινωνία που μέχρι τώρα μόνο μιζέρια και μετριότητα μας προσφέρει, τουλάχιστον στα συναισθηματικά μας να θέλουμε να είμαστε καλά και χαρούμενοι? Οχι άλλη μετριότητα, δηλαδή έλεος. Δεν αναζητώ την τελειότητα σε καμία περίπτωση, αλλά μια χρυσή μετριότητα ρε γαμώτο.

Υ.Γ. Σε γουστάρω για τη στήλη σου αλλα σ 'αγαπώ γιατί διαβάζεις."- Φράννυ


Ναι σε όλα, εκτός αν βάφτισες τη χυλόπιτα 'δειλία'.

________________
3.


"Αγαπητή Α, Μπα,

δηλαδή αυτοί που σου πρότειναν να κάνεις δημοσκόπηση για τις ερωτήσεις συναισθηματικής φύσεως έχουν όλα τα προβλήματά τους λυμένα?"- November Novelet


Δηλαδή δε βλέπεις άλλη εξήγηση;

________________
4.


γεια σου Λένα! Κάτι πολύ σημαντικό συμβαίνει και στη δική μου ζωή, όπως όλων όσων αποτείνονται σε σένα..Για να μην μακρηγορώ, είμαι 25,ο σύντροφός μου 32,είμαστε πολύ ευτυχισμένοι μαζί τον 1,5χρόνο που ζούμε στο σπίτι μου, μαζί με την οικογένεια μου, όπου συμβάλλουμε όλοι μαζί στα έξοδα, εγώ δουλεύω με απολαβές 500 ευρώ και ο σύντροφός μου γύρω στα 700(είναι ελεύθερος επαγγελματίας). Όλα καλά, και έμεινα έγκυος. Πώς θα τα βγάλουμε πέρα;! Δεν ξέρω τί να σκεφτώ, έχω πελαγώσει.. Θέλω να χαρώ για το αναπάντεχο αυτό ευτύχημα, και από την άλλη, όσο σκέφτομαι ότι οικονομικά, τώρα που' ρχεται και το "τρομερό" 2013,θα πρέπει να γίνουμε μάγοι για να τα βγάλουμε πέρα..Και δεν ήθελα ποτέ να επιβαρύνω και τους δικούς μου με το δικό μου παιδί..Νιώθω σαν ανήλικη ρε γαμώτο. Πως δεν μπορώ να χτίσω μόνη μου, με το σύντροφό μου, τη ζωή μου... Τί κάνουνε τώρα;!; Ευχαριστώ πολύ!!- μουδιασμένη


Δεν είναι και τόσο μακριά οι εποχές της Ελλάδα που τα παιδιά έμεναν μαζί με τους γονείς τους για οικονομικούς λόγους. Δεν είναι το χειρότερο που μπορείς να πάθεις. Είσαστε όλοι μαζί, έχετε δουλειά, έχετε την υγεία σας, και τώρα ένα παιδάκι, δεν είναι και λίγα τα θετικά. Αρχικά, να χαρείς, και μετά έχετε 9 μήνες για να σχεδιάσετε το μέλλον.

________________
5.

"Τί προτείνεις για μενού χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν;;
Επίσης, έχεις καμιά καλή συνταγή για γαλοπούλα(στο ρεβεγιόν);;

Φανατική αναγνώστριά σου!!
Καλά Χριστούγεννα!!"- "οικοδέσποινα" και καλά


Τα Χριστούγεννα είναι μακρινό παρελθόν οπότε επειδή η γαλοπούλα είναι ξερή και δύσκολα γίνεται νόστιμη, προτείνω κεφτεδάκια από κιμά γαλοπούλας, μόνο με φρυγανιά-αλάτι-πιπέρι, βρασμένα μέσα σε ζωμό κοτόπουλο, καρότα και κολοκυθάκια ψιλοκομμένα. Γίνονται σαν τα κεφτεδάκια του ΙΚΕΑ!

________________
6.

πόσο κακό/καλό είναι να σε λένε κυνικό; βασικά η ερώτηση(σεις) είναι "γιατί θεωρείται κακό να σε χαρακτηρίζουν κυνικό;" και "τι κοινό έχει ο κυνικός με τον ρεαλιστή;" και "πόσο εύκολο είναι να πέσεις στην παγίδα ότι κάτι κάνεις 'λάθος' τη στιγμή που δεν κάνεις κάτι 'λάθος';" ...- γαῖα


Κοιτάτε, παιδιά: μην βαυκαλίζεστε αν είναι καλό ή κακό να είσαστε κυνικοί. Βασικά, δεν είσαστε. Ειδικά αν αναρωτιόσαστε περί του θέματος, δεν είσαστε. Το να σας αποκαλούν κυνικούς επίσης δεν αποτελεί απόδειξη. Ο κυνισμός είναι μεγάλη τέχνη, είναι φιλοσοφικό κίνημα, και δεν είναι για πολλούς. Απαιτεί περιφρόνηση των κοινωνικών κανόνων και αυτό προϋποθέτει σταθερότητα, ισορροπία και μεγάλες δόσεις σοφίας. Απαιτεί αδιαφορία των κανόνων ηθικής και όλοι μας τρέμουμε σαν λαγουδάκια μην μας πουν ελαφρών ηθών ή μεθύστακες ή άθεους. Απαιτεί και καίριες, ψύχραιμες παρατηρήσεις, τη στιγμή που οι μισοί αναρωτιούνται γιατί δεν τους παίρνουν τηλέφωνο οι άλλοι μισοί, ή γιατί ο τάδε μας κοίταξε με μισό μάτι στο σούπερ μάρκετ. Ο κυνισμός δεν είναι η αδιαφορία, ούτε ο εγωισμός, ούτε η κακία. Είναι ένα μαγικό μίγμα ακραίας παρατηρητικότητας, ειρωνείας και σάτιρας, ένας κομψός μηδενισμός. Οι περισσότεροι ούτε το ένα από αυτά τα συστατικά δεν έχουμε κατακτήσει. Οπότε, μη σκάτε και τόσο.

________________
7.


"Πώς κατακτάται η αυτογνωσία και σε τί βαθμό;"- Έλλη


Με όπλο την ευφυΐα, στο βαθμό που αυτή το επιτρέπει. Χρησιμοποιώντας δεδομένα για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα. Αν μπορείς να εφαρμόσεις τις εμπειρίες σου σε συναφείς περιπτώσεις (και να αναγνωρίσεις ποιές περιπτώσεις έχουν όντως συνάφεια). Πολύ δύσκολα πράγματα, όλα.

________________
8.

Α, μπα; απάντησέ μου σε κάτι: πώς λες στον επί επταετίας σύντροφό σου, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και ο πρώτος σου, ότι παρόλο που τον αγαπάς και κατα τ' άλλα περνάς πολύ ωραία μαζί του, σου έχει τελειώσει το ερωτικό πάθος για αυτόν, χωρίς να σε βρίσει και να σε θεωρεί για πάντα τη σκύλα που του 'φαγε 7 χρόνια απ' τη ζωή του;- γουρούνι στο σακί


Δε χρειάζεται να πεις ότι «σου έχει τελειώσει το ερωτικό πάθος», δεν είσαστε πρωταγωνιστές της Λάμψης, άσε που μπορεί να ακούσεις διάφορα που δεν περιμένεις. Μπορείς να χωρίσεις χωρίς να πεις το γιατί και θα πει ό,τι είναι να πει. Δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αβγά, που λένε.

________________
9.


"Α,μπα μου..εγω τρελαινομαι για αισθηματικης φυσεως ερωτησεις...
ρε αμπα ειμαι 29 και δεν εχω σταυρωσει σωστή σχέση οποτε βρισκεται κατι..μη φανταστεις σπουδαιο παντα καπου κολλαει και γινομαι χαλια... ζηταω πολλά θελοντας μια ωραια και φυσιολογικη σχεση;; εσυ πιστευεις ότι καποια στιγμη ερχεται η ωρα να βρουμε εναν ανθρωπο να μας ταιριαζει; ή κάποιοι μπορει και να μεινουν μονοι για πάντα; εγω πιστεύω πως ότι δε θελουμε δεν εχουμε...αλλα φοβαμαι μηπως εχω πεσει εξω.ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΠΙΑ;
(ξερω ξεπερασα τα όρια της ασυναρτησίας,,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΠΙΑ!)"- ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ..!


Δε μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Δεν είναι εύκολο να βρεις σύντροφο, είναι πολύ δύσκολο, οπότε με αυτή την έννοια ζητάς πολλά. Όμως είναι επίσης δύσκολο να μείνεις μόνος σου για πάντα.

________________
10.


"Παίζουμε μονίμως ρόλους ή κάποια πράγματα τα εννοούμε;
Εκτός από τις στιγμές μεγάλου πόνου ή μεγάλης χαράς, πιάνω συνεχώς τον εαυτό μου να παριστάνει τον ευτυχισμένο, τον καλό, τον θυμωμένο, τον θλιμμένο κ.τ.λ., σαν να είμαι απ' έξω και να με κοιτάω...
Ν' ανησυχήσω;"- Άννα


Ως ένα βαθμό αυτό ισχύει για όλους μας, αλλά αν είναι έντονο μοιάζεις με τον Dexter της πρώτης σεζόν, κι αυτό είναι ανησυχητικό.

________________
11.


"Α,μπα γεια. Τι αξία έχει η αλήθεια όταν την μαθαίνεις αρκετό καιρό μετά, που όχι μόνο δε σε ενδιαφέρει να την ακούσεις αλλά σου δείχνει πως όλα όσα έχεις ζήσει με έναν φίλο/η ήταν ένα ψέμα; Και αρχίζεις και συνδέεις γεγονότα και εξηγείς καταστάσεις που πριν δε μπορούσες..'Αν δεν είχα μάθει τίποτα θα είχα γλιτώσει ακόμα μια προδοσία' αυτό σκέφτομαι συνεχώς.
Με τις δεύτερες ευκαιρίες τι παίζει πραγματικά; Δίνεις μια δεύτερη ευκαιρία στον άλλον να σου δείξει ότι μετάνιωσε ή στον εαυτό σου να μην χάσει ακόμη έναν άνθρωπο απο κοντά του;"- πληγωμένη φτερούγα


Η αλήθεια έχει αξία αν την κάνεις δίδαγμα και καταφέρεις αυτές τις γνώσεις να τις εφαρμόσεις σε άλλες, μελλοντικές καταστάσεις, φτάνοντας γρηγορότερα σε σωστά συμπεράσματα. Αν την κάνεις παράσημο του «πόσο ταλαιπωρήθηκες από την προδοσία», τότε δεν έχει καμία αξία.
Δίνεις δεύτερες ευκαιρίες, για την απίθανη περίπτωση που θα πετύχουν. Για να μην λες ότι δεν έκανες το χρέος σου.

________________
12.


"Πιστεύεις ότι πρέπει να αφήνουμε κάποιον να μαθαίνει από τα δικά του λάθη ή να προσπαθούμε συνεχώς να του δείξουμε το "σωστό", σύμφωνα πάντα με τα δικά μας παθήματα, ώστε να μη χρειαστεί να περάσει και αυτός δύσκολα;

Το πρόβλημα μου είναι πώς βλέπω πολύ αγαπημένα μου πρόσωπα να μπαίνουν σε καταστάσεις που τις έχω περάσει παλιότερα και βλέπω μπροστά στα μάτια μου το σενάριο να επαναλαμβάνεται και ίσως να παίρνει και χειρότερη τροπή. Και στεναχωριέμαι. Πολύ. Σαν να το ξαναπερνάω.

Θα μου πεις γιατί εσύ άκουγες κανέναν;"- Anais

«Το τραγικό με την εμπειρία είναι ότι την αποκτάς κατόπιν εορτής», είπε ο Νίτσε. Η εμπειρία αποκτάται με πρακτική εξάσκηση και απαιτεί χρόνο, κάποιοι, λίγοι, την αποκτούν και με την παρατήρηση. Η εμπειρία, και αυτό είναι το δράμα της ανθρώπινης ύπαρξης, δεν μεταβιβάζεται. Οι γνώσεις των άλλων δεν είναι εμπειρίες, δεν είναι καν γνώση. «Τα πράγματα που πρέπει να κάνεις, τα μαθαίνεις κάνοντάς τα», είπε ο Αριστοτέλης.
«Η εμπειρία είναι σκληρός δάσκαλος, επειδή πρώτα δίνεις το τεστ και μετά παίρνεις το μάθημα», είπε κάποιος (αμφισβητείται ποιός). Και το καλύτερο: «αν μπορούσαμε να πουλήσουμε τις εμπειρίες μας στην τιμή που μας κόστισαν, θα ήμασταν όλοι εκατομμυριούχοι», είπε η Abigail Van Buren, μια αμερικανίδα αρθρογράφος.

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ