Στο σημερινό «Α μπα»: τι είναι η ζωή;

Στο σημερινό «Α μπα»: τι είναι η ζωή; Facebook Twitter
55

 

__________________
1.


Ο καθηγητής που μου έκανε ιδιαίτερα Φυσική στην τρίτη λυκείου, πριν 7 χρόνια δηλαδή, ήταν φανταστικός. Ό,τι είχε πάρει το πτυχίο του που ήταν κρεμασμένο πίσω από το γραφείο του και έγραφε "Άριστα". Ήταν τόσο καλός δάσκαλος που εγώ και το άλλο παιδί που κάναμε μαζί μάθημα γράψαμε πάνω από 19. Ο δάσκαλος έκανε αλλά δύο χρόνια ιδιαίτερα και μετά μπήκε σ' ένα μεταπτυχιακό (στο τμήμα Φυσικής) το οποίο τελείωσε επίσης με Άριστα. Πέρυσι πήρε την απόφαση να ξαναδώσει Πανελλαδικές για να μπει Φαρμακευτική, λόγω ύπαρξης οικογενειακού φαρμακείου σε συνδυασμό με την επισφάλεια της καθηγητικής ζωής. Διαβάζει λοιπόν όλη τη χρονιά τα 3 από τα 4 μαθήματα που είναι να δώσει και γράφει εξαιρετικά (19 με 20 σε όλα). Δεν ανοίγει βιβλίο όμως στη Φυσική και γράφει ένα ταπεινό 16,4. Αντιλαμβάνομαι ότι έχουν άλλες απαιτήσεις οι Πανελλαδικές, πέρα από τα ακαδημαϊκώς διδασκόμενα, αλλά και πάλι, μου φαίνεται αδιανόητο πώς αυτός ο άνθρωπος, με αυτό το συνδυασμό περιστάσεων και προσωπικών ικανοτήτων δεν ανταποκρίθηκε όπως θα περίμενε. -Γνήσια απορία

Μα δεν λέει αυτή η ιστορία τα πάντα για τις Πανελλήνιες;


Δεν ξέρω πώς είναι τώρα τα πράγματα, αλλά στα δικά μας χρόνια, αν δεν είχες μάθει όλη τη θεωρία απ'έξω παπαγαλία, το καλύτερο που μπορούσες να γράψεις ήταν 10. Και ο Κέπλερ να έγραφε πανελλήνιες, 10 θα έπαιρνε.


__________________
2.


Αμπα...πιστευεις σε αυτο που λενε οτι το συμπαν σου επιστρεφει οτι κακο εχεις κανει? Οτι ροδα ειναι και γυριζει? Οτι ολα σου γυρνανε μπουμερανγκ? Δηλαδη αν εχεις κανει κατι κακο σε καποιον...οτι η ενεργεια αυτη θα επιστρεψει σε εσενα με τον ιδιο τροπο, ισως σε μετεπειτα χρονικη περιοδο? Τι πιστευεις?- Μπουμερανγκ

Πιστεύω ότι αυτή η απελπισμένη ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει ότι η ανθρώπινη ύπαρξη του έχει περισσότερη σημασία από την ύπαρξη μιας πέτρας (ή ενός ποταμού, ή μιας λιβελούλας), τον κάνει πλαστελίνη στα χέρια πιο πονηρών ανθρώπων.


Η ενέργεια που ελπίζεις να υπάρχει (και να σε προσέχει, και να σε φροντίζει), αν υπάρχει, παίζει τόσο ρόλο στη ζωή σου, όσο ρόλο παίζεις εσύ στη ζωή ενός μυρμηγκιού που μεταφέρει αυτή τη στιγμή ένα ψιχουλάκι σκόνης στη φωλίτσα του.


__________________
3.


Λοιπόν... Ήμουν για χρόνια "ερωτευμένη" μαζι του. Έναν άνθρωπο παντρεμένο με οικογένεια, και χωρίς καμια αναγκη να ασχοληθεί με κανένα τροπο μαζι μου. Δηλαδή έναν άνθρωπο υγιή, ετσι όπως εγω το αντιλαμβάνομαι σημερα. Δεν τον ενόχλησα ποτε ιδιαίτερα αλλα του ειχα δώσει να καταλάβει τι σκεφτόμουν γι αυτόν. Φυσικά δεν ανταποκρίθηκε ποτε. Έπειτα απο 2 χρόνια, και με αφορμή αυτο το γεγονός αλλά και άλλα παρόμοια, έκανα την επιλογή να δω επιτέλους την αλήθεια μου και να αντιμετωπίσω αυτά που μου έλειπαν, και τον εαυτό μου. Και μετα απο πολυ καιρό πια, ένιωσα την ανάγκη να του μιλήσω. Του έστειλα ενα mail. Καθόλου απολογητικό για ό,τι ειχε συμβεί... Λίγες γραμμές στις οποίες εξέφραζα την αλήθεια. Η οποια ειναι οτι συνειδητοποίησα οτι η αποδοχή που ζητούσα και ο πόνος που ένιωθα δεν αφορούσαν αυτόν. Δεν περιμένα απάντηση ούτε ηταν αυτο που με ενδιαφερε. Αλλά σημερα σκεφτόμουν, οτι εκτος απο το γεγονός οτι τίποτα δεν ειναι τυχαίο, τίποτα δεν μένει και ανεξήγητο επίσης. Άρα ποιος ειναι ο σκοπός αυτής της σιωπής; Ανακάλυψα εντελώς τυχαία οτι με αναζήτησε. Αλλα ενώ μπορεί να επικοινωνήσει δεν το κάνει. Ξέρει επίσης και που μένω. Ειναι η πρώτη φορά που του απευθύνομαι χωρίς να ζητάω τίποτα, απλά να εκφραστώ. Και ειναι η αλήθεια. Την οποια σίγουρα τη νιώθει. Οποτε γιατι;- Forever Child

Στο όνομα της Μεγαλοδύναμης Θεάς, αν κατάλαβα σωστά (εύχομαι να μην κατάλαβα σωστά), ρωτάς γιατί κάποιος που γούσταρες από μακριά και χωρίς απολύτως καμία ανταπόκριση, δεν απάντησε σε ένα μέιλ που του έστειλες, με επιχείρημα «μα αφού του είπα την αλήθεια»;


Είναι η πρώτη φορά που δεν ζητάς τίποτα, απλά να εκφραστείς, αλλά έχεις στείλει γράμμα σε στήλη για να ρωτήσεις γιατί δεν απαντάει στο γράμμα σου. Σίγουρα ήθελες μόνο να εκφραστείς;


Τα περισσότερα τυχαία είναι, και τα περισσότερα ανεξήγητα μένουν. Μολαταύτα, στη δική σου περίπτωση, δεν είναι τυχαίο που διάλεξες να έχεις κόλλημα με κάποιον που δεν γνωρίζεις και ξέρεις ότι δεν είναι διαθέσιμος, και δεν είναι ανεξήγητο ότι δεν σου απάντησε σε ένα μέιλ που αποφάσισες να στείλεις στα καλά καθούμενα, χωρίς προφανή λόγο (χωρίς λόγο γι'αυτόν. Έχει κι αυτός συναισθήματα, και ζωή.) Εισέβαλες στην καθημερινότητα κάποιου που δεν σου έχει δώσει δικαίωμα, και τώρα αναρωτιέσαι πού είναι τα ρέστα.


Είναι πολύ σημαντικό για σένα και για τη ζωή σου να μάθεις, όχι γιατί δεν απάντησε – και ας ελπίσουμε ότι έχω καταλάβει λάθος και τελικά δεν ρωτάς αυτό – αλλά γιατί νιώθεις τέτοια ανάγκη για αποδοχή, και γιατί πονάς.

__________________
4.

Αμπα γεια σου!!
Πιστεύω ότι πέρασες υπέροχες διακοπές, (που πηγές?) Καταχράστηκα μία
Ερώτησης!
Λοιπόν πάμε να ανάπτυξω τον συνειρμό μου,που σχετίζεται με την στήλη σου(ψέματα λέω, με εσένα σχετίζεται)!!!(Συγνώμη για τα λάθη που μπορεί να προκειψουν, έχω πιεί τρεία κοκτέιλ, επίσεις έχω δυσλεξία και γράφω από κινητο!!!?
Εγώ σε διαβάζω εδώ και κάτι μήνες, σε λάτρεψα ,ταυτηστηκα , συγλωνιστηκα με κάποιες απορίες , διαφώνησα με κάποιες άλλες , τσαντηστηκα κλπ, αλλά ή αλήθεια είναι πως μου έγινες συνήθεια και έγινες ένα θαυμαστό υγείης πρότυπο για μένα!
Σε θαυμαζω αλήθεια!!
Πάμε παρακάτω...
Διαβάζοντας λοιπόν παλαιότερες ερωτήσεις έπεσα σε μία που απευθύνονταν σε σένα! Ή κοπέλα είχε δεδομένο ότι είχες πάει σε ψυχολόγο και απαντήσεις πως , όχι δεν έχεις Πάει
Σκέψη δικιά μου: Ή αλήθεια είναι πως έπεσα από τον ουρανό στιγμιαία, ήμουν και εγώ σίγουρη πως έχεις πάει ψυχολο( να διευκρίνισω πως είμαι της άποψης πως δεν χρειάζεται να έχει ένα τεράστιο τραύμα για να πας να κάνεις ψυχοθεραπεία,θεωρω πως όλοι το χρειαζόμαστε)εμένα ή αφορμή μου ήταν χαζη!!
Εξομολόγηση τώρα:Στην αρχή επειδή βρε αδερφέ! μου έτσι λειτουργεί ο άνθρωπος κάπως ενιωσα έναν φόβο, καθώς σκέφτηκα : "πως δείνει τέτοιες συμβουλές αφού δεν έχει περάσει μία τόσο δύσκολη διαδικασία όπως είναι ή ψυχοθεραπεία (αλήθεια είναι δύσκολη και ας είναι ή αφορμή γέλια γιατί βρίσκεις τα αίτιά)" .
Μετά το επεξεργάστηκαν και λέω: μωρέ μπράβο τρελή τυπισα απίστευτη ψυχολογική συνείδηση, κριτική σκέψη , και πολύ υγείης και λειτουργική!!!
Δε ξαναεβαλα ψυλα ( γιατί εκεί για μένα κάτι καλυπτεις και σε ευχαριστώ γιαυτό) πάμε επιτέλους στην ερώτηση:
Δεν έχεις πάει σε ψυχολόγο γιατί δεν είχες κάτι που να σε κάνει να δυσλειτουργείς ή απλά καταφέρεις μόνη σου να αναθεωρήσεις- αναπροσδιορισεις?!

Φιλάκια πολλά!
Υ1: εκτώς από δυσλεξία είναι και τεμπελιά καθώς μετά από 15 χρόνια Ελλάδα δεν έμαθα καλά ορθογραφία γιατί δε έδωσα ποτέ προσοχή!!!?

Συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται να έχεις μεγάλο τραύμα για να πας σε ψυχολόγο, όπως δεν χρειάζεται να έχεις πάει σε ψυχολόγο για να έχεις μια κοσμοθεωρία για τη ζωή και για την ανθρώπινη συμπεριφορά.


Πιστεύω ότι όλοι θα μπορούσαν να ωφεληθούν από έναν ψυχολόγο, αλλά αυτοί που πρέπει να πάνε, είναι αυτοί που ξέρουν ότι κάνουν κάτι που τους δημιουργεί πολλά προβλήματα με τον εαυτό τους και τους άλλους, και δεν ξέρουν καθόλου γιατί το κάνουν, και δεν ξέρουν καθόλου πώς θα μπορούσαν να το προσεγγίσουν, όπως η κοπέλα της παρακάτω ερώτησης.

__________________
5.


Γεια σου αμπα ! Την τελευταία φορά που τα είπαμε μου ερριξες δούλεμα για την λέξη "τρυπακι" ! Αλλά καλά να πάθω αφού κάνω όλο ορθογραφικά ! Τρώω και από τους φίλους μου καζουρα τρελή ! Τεσπα εγω για άλλο σε θέλω ! Τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να καλυψω την περιέργεια μου τόσο για τον ίδιο μου τον εαυτό όσο και για τον κόσμο γύρω μου διαβάζοντας βιβλία ή τέλος πάντων ότι περνάει μπροστά μου και είναι σχετικό με τους προβληματισμούς μου κάθε φορα. Ένα από τα θέματα που με απασχολούν τώρα τελευταία ειναι ο έρωτας ,τον οποίο δεν τον έχω νιώσει ακόμα . Μόνο πλατωνικούς έρωτες είχα ,με ανθρώπους που θαύμαζα πολύ . Κανένας από αυτούς δεν είχε κάποια κατάληξη μιας και ποτέ δεν είχε αρχή. Το πατερν είναι πάντα το ίδιο ,με εμένα να κολλάω για καιρό κάπου στο ενδιάμεσο να το ξεχνω ,αλλά να επανέρχεται σε περιόδους ξηρασίας ! Έχω προσπαθήσει να μην δίνω σημασία σε ανθρώπους που δεν είναι παρόντες στη ζωή μου όπως θα ήθελα αλλά δεν τα έχω καταφέρει . Γ αυτό και εγώ θέλω να καταλάβω γιατί το κάνω αυτό ? Είναι μηχανισμός επιβίωσης για να μην νιώθω μόνη ? Έχω καταληξει ότι όλο αυτό το love story που παίζει σα κασέτα στο μυαλό μου είναι σαν να μου αποσπά την προσοχή από την πραγματική ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις ! Έχω υπάρξει παρθενοπιπιτσα αρκετά χρόνια και θέλω αυτό να αλλάξει ! Θα ήθελα λοιπόν να με κατευθυνεις λίγο στην αντίστοιχη βιβλιογραφία μιας και μόνο ρομάντζα μου προτείνουν και εγώ θέλω κάτι που να εξηγεί τα πράγματα με λίγο περισσότερη λογική ! Θα μου πεις αυτά τα πράγματα δεν έχουν λογική ! Εγω θέλω να μάθω γιατί νιώθω έτσι και πώς θα καταλάβω τον έρωτα και δεν θα τον παραβλεψω επειδή είναι ο πλατωνικός που μου αποσπά την προσοχή ! Είμαι 24-under construction .- Ειρήνη

Ειρήνη, αν διάβασες την προηγούμενη απάντηση, ξέρεις τι θα σου πω.


Όποιος θέλει να καταλάβει γιατί κάνει κάτι, πάει σε ψυχολόγο.

__________________
6.


Dear Α, μπουλα,

σου γραφω για να μου τα χώσεις και να μου πεις τι με συμβουλεύεις να κάνω. Ακου πώς εχουν τα πράγματα. Είμαι ηλιθια και θύμα. Ήμουν σε μια σχέση που έτρεχα και ο άλλος δεν κουνούσε. 7 χρόνια μαζί σχεδόν. Χωρίσαμε γιατί δεν μπορούσα να μείνω στην επαρχία, αλλά τελικά το πρβλημα είναι ότι δεν καταλάβαινε τις ανάγκες μου και δεν έκαβε καθόλου βήματα προς το μέρος μου. Έπρεπε να γίνω χαμαιλέοντας για να είμαστε μαζί. Το έκανα για κάποιο καιρό, αλλά τελικά καταλαβα ότι θα χάσω τον εαυτό μου. Είμαι ηλίθια επειδή είμαι ακόμα κολλημένη μαζί του. Στον 1.5 χρονο που έχουμε χωρίσει, επικοινωνούσαμε, βρεθήκαμε και δυο φορές απο κοντά, αφού πηγα να δω τι γίνεται. Αν και μου ειπε σε αυτό το διάστημα να ξαναείμαστε μαζι, επι της ουσίας δε συζητήσαμε και δεν ηταν διατεθειμένος να αλλαξει το παραμικρο. Και μετά το κατεβατό, λιγο κατεβατό ακομα, και μετά ερωτηση. Μετά από 5 μερες που ειχαμε βρεθεί και με ρώτησε αν θα μπορω να ξανακατέβω, τα έφτιαξε με με μια κοπέλα, αντικειμενικά ασχημούλα, αυτός αντικειμενικά κούκλος, αλλά πολύφερνη νύφη- έχει ξενοδοχεία... Έχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν τον θεωρώ προικοθήρα, δεν τη θέλει όπως ειπε σε μια φίλη, περιμένει, λέει, να έρθει ο έρωτας, αλλά του είναι βολική νύφη, όπως και όλο το σετ που κουβαλάει. Η ερώτηση τώρα. Με τσούζει, θυμώνω που προτιμά τη βολή από την αγάπη, που δεν προσπάθησε... Δεν έχω πλεον επαφή μαζι του, εδώ και ένα μηνα, αλλά εχω εξοπλίσει ένα ολόκληρο σπίτι όσο ήμασταν μαζί. Πέρυσι του ειπα να μου τα στειλει (μενω σε αλλη πολη) ή να τα πακετάρει κπ για μενα, αλλά αρνηθηκε. Μου ειπε να μου στειλει τα χρηματα ή να παω εγω. Το έρωτημα (at last): πώς θα μου περασει και θα λήξει μεσα μου όλο αυτό; Αφού δεν θελω να μεινω μαζι του και θυμώνω, πώς θα ξεκολλησω; Να πάω να τα παρω για να μην έχω καμια εκκρεμοτητα και τυπικά ή αυτό δε θα λήξει το πρόβλημα μεσα μου; Από την αλλη μήπως τα αφηνω για να εχω αφορμή να τρώγομαι; Να τα πάρω ή στα τσακίδια όλα; Όπως κατάλαβες, δε νομιζω να τα τα χρησιμοποιησω όλα αυτα, αλλά αν μαθω οτι συζει θα με πιασουν τα διαολια μου φοβαμαι.- CrExit

Αφού δεν νομίζεις ότι θα χρησιμοποιήσεις όλα αυτά, νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα να ζητήσεις τα χρήματα. Έτσι δεν χρειάζεται να πας, και δεν θα αφήσεις καμία εκκρεμότητα (που είναι πολύ κακή ιδέα).


Αναρωτιέμαι τι θα έπρεπε να κάνει για να τον θεωρήσεις προικοθήρα. Να χτυπήσει "GOLDIGGA" στο μέτωπο; Φυσικά και είναι, εφόσον κάθεται με μια γυναίκα που δεν του αρέσει (δεν έχει σημασία η εμφάνιση της, σημασία έχει ότι δεν αρέσει σε αυτόν) επειδή είναι βολική νύφη. Πιστεύεις ότι αλλάζει κάτι επειδή «περιμένει» τον έρωτα; Οι άνθρωποι κάνουν φριχτές πράξεις με τις πιο αθώες δικαιολογίες. Ο υπέρτατος κακός που λειτουργεί εν γνώσει του εις βάρος των άλλων είναι μια καρικατούρα στα βιβλία του 18ου αιώνα.


Όμως, είναι μεγάλη παγίδα για σένα να πιστεύεις ότι διάλεξε την βολή από την αγάπη. Διάλεξε την βολή από την αγάπη που προσέφερες, αλλά είχε δείξει πολύ πιο πριν, με εκατό τρόπους, ότι δεν ήθελε. Το τι διάλεξε τελικά δεν σε αφορά, δυστυχώς. Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι δεν ήθελε την αγάπη ΣΟΥ – και ξαναλέω, όχι την «αγάπη» γενικά. Δεν προσπάθησε, γιατί δεν ήθελε. Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά να πέφτουμε κάθε φορά από τα σύννεφα, και να κολλάμε, και να επιμένουμε, και να αναρωτιόμαστε, και να γκρεμίζεται το σύμπαν μας, επειδή κάποιος δεν θέλει αυτό που του προσφέρουμε. Δεν χρειάζεται τρομερή φιλοσοφία. Δεν είναι τόσο πολύτιμη η αγάπη μας. Δεν θέλει, διότι δεν θέλει. Όπως εσύ δεν θέλεις τις μπάμιες.


Κι έτσι περνάμε στην επόμενη ερώτηση. Θα κοιτάξεις να το ξεπεράσεις επειδή έχεις μια ζωή, και τελειώνει γρήγορα:

__________________
7.


Αγαπητη Αμπα μου. Ειναι ενα ράκος. Ο πρωην μου που ειμαι δεμενη συναισθηματικα ακομα και μετα απο 4 χρονια χωρισμου, ειναι με αλλη το τελευταιο εξαμηνο.Και φαινεται να ειναι και πολυ καλα μαζι της! Εγω την περασμενη χρονια ειχα προσπαθησει να τον προσεγγισω, ειχαμε βγει, μαλιστα μου χε πει οτι ακομα με σκεφτεται και αυτος κλπ αλλα λογω αποστασης δεν τολμησα να κανω κινηση...ουτε κι αυτος ομως. Παντα επιδιωκα εγω να βρεθουμε, μου απαντουσε μερικες φορες στα μηνυματα μου μετα απο μερες αλλα παντα με συναντουσε,..και καταλαβαινα οτι με ηθελε αλλα δε γινοταν τιποτα..Και καποια στιγμη του εστειλα να βρεθουμε και μου απαντα οτι ειναι καλα και καλυτερα και για τους δυο μας να μην ξαναβρεθουμε γιατι δεν με βλεπει φιλικα. Κι οτι θελει να ειμαι καλα και ειμαι σημαντικος ανθρωπος γι αυτον κι ολα αυτα τα ξερασματα... Κοινως, ηταν με αλλη πλεον και περναει τελεια οποτε να μην τον ενοχω...Εκτοτε ειμαι χαλια, νιωθω οτι εχασα ευκαιριες που μου εδωσε αλλα τατυτοχρονα νιωθω και εκνευρισμο γιατι αισθανομαι σα να ηθελε επιβεβαιωση μεχρι να βρει καποια αλλη και να μου το τριψει στη μουρη. Και ποναω αμπα μου...μπορεις σε παρακαλω να με συμβουλεψεις πως μπορω να το ξεπερεσω ολο αυτο? Να του στειλω ενα τελευταιο μηνυμα (μιας και δεν απαντησα ποτε σε αυτο που μου εστειλε), ρωτωντας τον γιατι εβγαινε μαζι μου εφοσον με ειχε ξεπερασει, εφοσον δεν με ηθελε? Μηπως ηθελε εκδικηση επειδη τον ειχα αφησει εγω μονο του παλια? Νιωθω τυψεις, νευρα, θυμο, απεριοριστη στεναχωρια...γιατι απλα πλεον νιωθω οτι δεν θα τον εχω ξανα ποτε, ουτε καν θα τον ξαναδω..και ποναω..πως να το χειριστω? please help me-Ενα ράκος

Αγαπητή φίλη,


Τι νομίζεις ότι είναι η ζωή;


Πιστεύεις ότι είναι οι πόθοι, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες, τα αν και τα γιατί, τα πείσματα, οι φαντασιώσεις και τα κολλήματα, οι ερμηνείες και εξηγήσεις και οι υποθέσεις;


Η ζωή είναι όλα όσα συμβαίνουν, ενώ κρατάς το μυαλό σου κολλημένο σε ένα παιδικό πείσμα, νομίζοντας ότι αν επιμείνεις και επιμείνεις και επιμείνεις και επιμείνεις, τελικά θα γίνει το δικό σου.


Η ζωή σου, για τέσσερα χρόνια, ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, και μάλιστα τέσσερα χρόνια που είχες την τύχη να είσαι υγιής, να είσαι νέα, να είσαι ελκυστική και να έχεις ακόμα κάποια περιθώρια να μάθεις, να γίνεις λίγο καλύτερη, είναι πια πίσω σου. Αυτό ήταν η ζωή σου για τέσσερα χρόνια. Χρόνος που επέλεξες να χαλάσεις σε έναν πρώην.


Η ζωή σου δεν είναι αυτά που θα ήλπιζες να γίνουν. Είναι αυτά που συμβαίνουν. Για αυτά που συμβαίνουν, είσαι συνυπεύθυνη, για αυτά που ελπίζεις να συμβούν, είσαι απολύτως υπεύθυνη. Η ζωή σου είναι αυτή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, είναι αυτό που διαβάζεις τώρα, η οθόνη, το παράθυρο δίπλα σου, αυτό που θα κάνεις όταν σηκωθείς από την καρέκλα. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι άλλο, δεν γίνεται να περιμένεις να συμβεί κάτι άλλο, μην πιέζεις, παρακαλάς, επιμένεις να γίνει κάτι άλλο, μην καθυστερείς να ζήσεις επειδή θέλεις να περάσει το δικό σου, νομίζοντας ότι το σύμπαν θα σε περιμένει.


Αυτό είναι. Αυτό που συμβαίνει τώρα, αυτό είναι όλο. Πιάστο από τα μαλλιά και ξεζούμισε το.

55

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#2 Κείνοι που πραξαν το κακό ,τους πήρε μαύρο σύννεφο;Όχι βέβαια. Δεν επικρατεί ανταποδοτική λογική στο σύμπαν.Είναι απολύτως σαφές αυτό από την μελέτη της ιστορίας και όχι μόνο.Ας προσεδαφιστούμε λίγο.
#6.Πέφτεις από τα σύννεφα;7 χρόνια μαζί σου και δεν έκανε σε τίποτα πίσω.Και χαμαιλέοντας έγινες,όπως λες,και στην επαρχία έζησες,ενώ δεν ήθελες.Αυτά δεν ήταν βόλεμα για εκείνον;Τώρα τον βολεύει ο γάμος με μια πλούσια νύφη.Δεν άλλαξε ο άνθρωπος.Παρτάκιας ήταν,παρτάκιας είναι.Ούτε καν στη διαδικασία να σου στείλει τα πράγματα δεν μπαίνει.Πού να πακετάρει τώρα,να ψάχνει να αγοράζει και καινούρια...Πάρε τα χρήματα και κάνε κάτι όμορφο για σένα.
Δεν ξέρετε τί σας γίνεται. Το έγραψε το παιδί να "ξαναδώσει πανελλαδικές". Επίσης, έγραψε στα άλλα μαθήματα που διάβασε πήρε 9-10 και μόνο στη φυσική πήρε 16,5. Τι δεν καταλαβαίνετε; Όσο για τις κατατακτήριες δίνεις σε όποια σχολή θες αν έχεις ήδη πτυχίο, και στο επιτρέπουν με ό,τι ειδικότητας πτυχίο κι αν έχεις. Το θέμα είναι να περάσεις τα μαθήματα. Που βέβαια είναι πιο εξειδικευμένα στο αντικείμενο.
#2.Ποιο σύμπαν;Οι γύρω μας είναι αυτοί,που αντιδρούν στη συμπεριφορά μας.Ωστόσο,αυτή η σκέψη μας αποτρέπει από το να είμαστε τελείως γαϊδούρια,γιατί κάποια στιγμή θα φάμε χοντρό πακέτο.Αντίστοιχα,νιώθουμε λιγότερο μαλάκες για τυχόν καλές πράξεις,που μπορεί να πάνε στο βρόντο.Δεν μπορεί,κάποτε θα ανταμειφθούμε.Με άλλα λόγια,είμαστε καλοί από το φόβο της κόλασης και για να γράφει το εισιτήριο παράδεισος.Σ'αυτό στηρίζονται πολλές θρησκείες (ίσως και όλες).Το ζητούμενο,για μένα τουλάχιστον,είναι να κάνουμε το καλό χωρίς το φόβο της τιμωρίας και την προσδοκία της ανταμοιβής.Οι θρησκείες πάντως μας επιτρέπουν να είμαστε συμφεροντολόγοι.
#6 Είχα ζήσει μια παρόμοια κατάσταση. Είχα πάρει ανά σωρό πράγματα για το σπίτι. Δεν πήγαινα να τα πάρω ποτέ..γιατί..?? Ούτε που ξέρω το γιατί. 4 χρόνια μετά ακόμα κλαίω τα λεφτουδακια μου για όλα εκείνα τα έπιπλα! Να πας και να πάρεις ότι είναι δικό σου.να μην αφήσεις τπτ! Και όλα τα άλλα σιγά σιγά θα φτιάξουν! Σιγά το κελεπουρι!
Γιατί υπάρχουν και καλύτερα...Ό,τι είναι βολικό είναι και πεζό. Πώς θα βόλευε άλλωστε κάτι ανηφορικό κι επίπονο; Κι επίσης, οι αιώνες δοκιμασμένων συνταγών σε καθιστούν αυτό ακριβώς... καθηλωμένο waiting for the happy coincidence.PLUS Φτάνει η ώρα που δεν ξέρεις τι ακριβώς σου φταίει. Τα χρέη ή η βολή;
Να σημειωθεί ότι είναι φοβερή ιδέα το να συνδέονται οι ιστορίες, όπως στο σημερινό Α,μπα (εάν και δύσκολο, φαντάζομαι). Είναι πιο τρισδιάστατο το τελικό αποτέλεσμα (!)#1 Μου έχει συμβεί περίπου το ίδιο. Είμαι εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας. Όταν αποφοίτησα, έδωσα IELTS απροετοίμαστη για σπουδές στο εξωτερικό. Ναι μεν τα πήγα καλά, αλλά όχι άριστα, όπως θα περίμενε κανείς. Ο λόγος είναι ότι κάθε γραπτή/προφορική δοκιμασία, ανάλογα με τον φορέα, απαιτεί διαφορετικές γνώσεις,δεξιότητες και στρατηγικές. Το λάθος ήταν δικό μου, γιατί όπως φαίνεται έπαθα αυτό που έπαθε και το πρόσωπο που αναφέρεται στην ερώτηση 1, δηλαδή με πρόδωσε η υπερβολική σιγουριά! Για το λόγο αυτό, αντί να γίνεται εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας με στόχο τη γνώση, γίνεται προετοιμασία για πιστοποιήσεις διαφόρων φορέων. Έτσι, στόχος των πανελληνίων δεν είναι απαραίτητα η γνώση, αλλά η στρατηγική προετοιμασία για τις εξετάσεις...
#1 Φυσιολογικό το 16 που έγραψε, λογικά σημαίνει ότι έκανε όλες τις ασκήσεις αλλά όχι τη θεωρία. Δεν γράφεις και 10 αν δεν παπαγαλήσεις, η θεωρία πιάνει 5 μονάδες στις πανελλήνιες (και αν πέσει θεωρία σαν ορισμός, πράγμα σπάνιο).#2 Κάθε φορά που ακούω κάτι τέτοιο αμέσως σκέφτομαι ότι ο άνθρωπος είναι ηλίθιος ή τουλάχιστον αφελής. Like WTF man?#7 Έλα πες το Λένα, έχεις δει Wire :D https://www.youtube.com/watch?v=4QEHlxICU3I
#2 Νομίζω πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια. Κάποιες φορές συμβαίνει για τυχαίους λόγους και κάποιες όχι. Τίποτα από τα δύο δεν συνιστά επιβεβαίωση αυτής της πεποίθησης. Η αδικία είναι μέρος της ζωής, είναι μια γνώση που στην αρχή φαίνεται τρομακτική, αλλά μόνο αν συμφιλιωθείς μαζί της μπορείς να ζήσεις με κάποια ηρεμία.
#3 Αγαπητή φίλη, αντί να αναρωτιέσαι προς τι η σιωπή ενός παντρεμένου που δεν ανταποκρίθηκε ποτέ, αναρωτήσου καλύτερα μήπως έψαξε τα στοιχεία σου για να είναι καλυμμένος επειδή τρέμει τους μπελάδες που μπορεί να του προκαλέσει μια επίμονη θαυμάστρια, stalker τις λέμε στο χωριό μου.#6 Goldigga, κλαίω όμως#7 Η ζωή είναι όλα όσα συμβαίνουν. Standing ovation.
#2Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι ενέργεια που φεύγει και γυρίζει και κάνει και δυο σβούρες πάνω από το κεφάλι σου πριν έρθει να σε ξαναβρει. Απλά για τους ανθρώπους ισχύει το 'αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις'. Όποτε όταν κάνει κάποιος κάτι κακό (με την οποιαδήποτε έννοια, στην οποιαδήποτε περίσταση, και όσων αφορά σε οποιαδήποτε σχέση) δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει. Όταν όμως αργότερα του τύχει κάτι παρόμοιο, σκέφτεται το πως αντέδρασε η άλλη πλευρά ή συνειδητοποιεί τι συναισθήματα προκαλεί αυτό που παθαίνει και που κάποτε έκανε, και λέει ‚αυτό δεν έκανα κι εγώ τότε? καλά να πάθω τώρα, έκανα κακό και γύρισε η ρόδα τώρα και τα τραβάω κι εγώ!‘
Με κάτι τέτοιες ερωτήσεις τη θαυμάζω την α,μπα.Εγώ, ας πούμε, στις ερωτήσεις 3, 6, και 7 δεν κατάλαβα χριστό αλλά εκείνη απάντησε.(Αυτό βέβαια μπορεί να έχει να κάνει με τη δική μου νοημοσύνη και μόνο...)Αν κάνεις καλές πράξεις γιατί νιώθεις ότι θα ανταμειφθείς στο μέλλον δεν είσαι καλός άνθρωπος (ή τέλος πάντων δεν σου αξίζουν τα εύσημα). Από την άλλη υπάρχει η ικανοποίηση που νιώθουμε όταν βοηθάμε κάποιον ή κάνουμε κάτι καλό οπότε ίσως η "αυτοεπιβράβευση" να συμβάλει στην ψυχολογία και κατά συνέπεια στη ζωή μας. Αν πάλι περιμένεις να την πάθουν από το σύμπαν αυτοί που σε αδίκησαν θα περιμένεις πολύ και καλύτερα να βρεις έναν τρόπο να δεχτείς ότι η ζωή είναι απλά "άδικη".
# 6Μια παρατήρηση έχω να προσθέσω. Δεν είναι ότι δεν ήθελε την αγάπη που του πρόσφερε η φίλη μας. Την ήθελε όσο ήταν άνευ όρων ή καλύτερα με τον μοναδικό όρο να είναι μαζί της. Όταν η κοπέλα άρχισε να ζητάει "ανταλλάγματα", δηλαδή συνειδητοποίησε ότι μόνο αυτή δίνει και ζήτησε τα αυτονόητα, ο τύπος ζορίστηκε. Στην ουσία, έκανε το ίδιο που κάνει και με την νυν, πολλά υποσχόμενη νύφη. Βολευόταν. Εσύ ήσουν χαμαιλέοντας, αυτή έχει λεφτά. Βολικά και τα δύο, δε λέω.Καλύτερα, κοίταξε τους προσωπικούς σου λόγους που επέμενες να βολεύεις κάποιον τόσα χρόνια κατ' αυτό τον τρόπο.
#7"Παντα επιδιωκα εγω να βρεθουμε, μου απαντουσε μερικες φορες στα μηνυματα μου μετα απο μερες αλλα παντα με συναντουσε,..και καταλαβαινα οτι με ηθελε αλλα δε γινοταν τιποτα............. Κοινως, ηταν με αλλη πλεον και περναει τελεια οποτε να μην τον ενοχω...Εκτοτε ειμαι χαλια, νιωθω οτι εχασα ευκαιριες που μου εδωσε αλλα τατυτοχρονα νιωθω και εκνευρισμο γιατι αισθανομαι σα να ηθελε επιβεβαιωση μεχρι να βρει καποια αλλη και να μου το τριψει στη μουρη. ...."αμαν βρε "ρακος", τι δεν καταλαβαινεις?δεν καταλαβαινεις αυτα που δεν θελεις να καταλαβεις.τιποτε δεν ηθελε να σου τριψει στην μουρη, ουτε να σε στεναχωρησει ηθελε.οτι εμαθες και ειπε, τα εμαθες και τα ειπε, επειδη επεμενες τοσο πολυ.σε συναντουσε επειδη επεμενες εσυ και δεν ειχε κατι καλυτερο να κανει. ουτε ηθελε να ειναι μαζι σου και κρατιοταν, ουτε κατι μεταφυσικο συνεβη.σε ηθελε αρκετα για τις συναντησεις εκεινες, μετα απο μερες σιωπης στα μηνυματα σου και οσο δεν ειχε καποια σχεση. δεν σε ηθελε αρκετα για να επιδιωξει να ειστε μαζι.τα καλα νεα ειναι οτι δεν εχασες καμια ευκαιρια.αν ηθελε κι εκεινος οσο εσυ, θα εισασταν μαζι.τοσο απλο.
Ε,ναι.Δε χρειάζεται ο άλλος να σου μιλήσει άσχημα,για να καταλάβεις.Ήταν μαζί κάποτε,είχε αισθήματα για εκείνη,ίσως ακόμα την εκτιμά σαν άνθρωπο.Δεν ήθελε να την πληγώσει παραπάνω.Το ενδιαφέρον του όμως στην ουσία εκβιάστηκε και παρερμηνεύτηκε.
αχ, αυτό το πιάστο απ' τα μαλλιά και ξεζουμισέ το. η μάνα μου το λέει, είσαι νέα, πρέπει να πιάνεις την πέτρα και να τη στίβεις. Απο τις πιο πολύτιμες συμβουλές και εγώ πάλι δεν πήγα σχολή.
#6"Έχω πέσει από τα σύννεφα. Δεν τον θεωρώ προικοθήρα, δεν τη θέλει όπως ειπε σε μια φίλη, περιμένει, λέει, να έρθει ο έρωτας, αλλά του είναι βολική νύφη, όπως και όλο το σετ που κουβαλάει. Η ερώτηση τώρα. Με τσούζει, θυμώνω που προτιμά τη βολή από την αγάπη, που δεν προσπάθησε..."ποια αγαπη?το ειπε στην φιλη σου, γιατι το προσπερνας? ο ερωτας δεν ηρθε ακομη....btw η αγαπη/ερωτας, δεν θελει προσπαθεια.δεν φταιει το οτι δεν προσπαθησε αρκετα να σε αγαπησει. φταιει το οτι δεν του βγηκε.
Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες. Για ποια παπαγαλία μιλάς; Δε μιλάμε ούτε για Ιστορία Κατεύθυνσης ούτε για το 1997 και απ'ό,τι καταλαβαίνω εσύ είσαι μάλλον της θεωρητικής. Έχεις άποψη για Φυσική; Η Αμπά μιλάει κι αυτή για παπαγαλία, όμως έχεις υπόψη σου ότι μιλάει για Φυσική, Δέσμης, Α' και για τα δύο πρώτα θέματα, τα οποία ήταν πράγματι και θεωρίας και ανάπτυξης; Ισχύει αυτό για τη Φυσική (ή για τα Μαθηματικά) τώρα; Το πρώτο θέμα είναι πολλαπλής επιλογής και το δεύτερο ασκήσεις. Που, επειδή τα θέματα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας και το πρώτο θεωρείται εύκολο, ακόμα και για αυτά τα πολλαπλής επιλογής το να πει κάποιος ότι απαιτούν παπαγαλία είναι κάτι μακριά από την πραγματικότητα, θεωρώ.Η παπαγαλία είναι μία εύκολη καραμέλα, αλλά τουλάχιστον να ξέρουμε για τι μιλάμε. Η Αμπά, ας πούμε, ξέρει ότι μιλάει για το 1997 (ίσως και λίγο πιο πριν). (Ελπίζω να μη φάνηκε προσωπικό το σχόλιο.)
Συμφωνώ, η παπαγαλία στη Φυσική δε βοηθά και ειδικά για τα τελευταία 2 θέματα που είναι προβλήματα. Ούτε και τα αμιγώς θεωρητικά θέματα απαντώνται μόνο από παπαγαλία καθώς οι ερωτήσεις αφορούν και συμπεράσματα που προκύπτουν από τη θεωρία, για τα οποία χρειάζεται καλή προετοιμασία και κριτική σκέψη. Από μεριάς μου, ως καθηγήτρια, μπορώ να υποθέσω ότι μετά το μεταπτυχιακό ο συνάδελφος θεώρησε ότι τα θυμάται και πιθανότατα έριξε βάρος στην προετοιμασία των άλλων 3 μαθημάτων. Ταυτόχρονα λάθη στο 1ο θέμα της θεωρίας κοστίζουν 1 βαθμό το καθένα, και μιλάμε για απαντήσεις πολλαπλής επιλογής οπότε ή είναι η σωστή ή είναι λανθασμένη η επιλογή. Στο 2ο θέμα υπάρχουν απαντήσεις πολλαπλής επιλογής με αιτιολόγηση και πιθανό αριθμητικό λάθος στην αιτιολόγηση, αποφέρει λάθος επιλογή και κοστολογείται από 1,5 ως 2 βαθμούς ανά ερώτημα. Συνοψίζοντας, συμφωνώ ότι κανείς δεν ξέρει όλη τη Φυσική, ακόμα και εμείς με πτυχίο Φυσικής και πάνω στην ώρα της εξέτασης δύνανται να υπάρξουν λάθη από όλους!
#7 Μα ποιες ευκαιρίες σου έδωσε;; Αφού σου έλεγε πως δεν θέλει να είστε μαζί. Έπεσες θύμα του κλασσικού κόλπου που σου πετάει ψίχουλα ενδιαφέροντος και αόριστες υποσχέσεις για να σε κρατάει κολλημένη, γιατί διασκεδάζει έτσι το εγώ του μέχρι να βρει κάτι να τον ενδιαφέρει. Μην επιτρέπεις να σε χρησιμοποιούν έτσι. Η εικόνα είναι εκεί αν καταφέρεις να την δεις θα ξεκολλήσεις αμέσως!