Στο σημερινό «Α μπα»: just do it

Στο σημερινό «Α μπα»: just do it Facebook Twitter
58

 

__________________
1.


Καλησπέρα!
Βασίζομαι στις πολύτιμες γνώσεις των φίλων αυτής της στήλης, αλλά και στη δική σου δαιμόνια δεξιότητα να τα ψαχουλεύεις όλα!
Ποια είναι η πιο ξεκούραστη/ευχάριστη γραμματοσειρά για ένα βιβλίο; Επίσης, σε τι μέγεθος επιλέγεται η γραμματοσειρά; (και στα δύο ερωτήματα αναφέρομαι στο κλασσικό "μεσαίο" μέγεθος βιβλίου).
Θέλουμε να κάνουμε ένα ερασιτεχνικό χειροποίητο βιβλίο στο σχολείο μας και θα ήθελα αυτές τις δύο πληροφορίες!
Ευχαριστώ πολύ- βιβλιόφιλη

 

«Δαιμόνια δεξιότητα να τα ψαχουλεύω όλα».


Δαιμόνια!


Ο ένας είπε ότι δεν μπορούσε να βρει ασκήσεις γυμναστικής που του αρέσουν, άλλος είπε ότι δεν βρήκε πληροφορίες για αρχάριους στην κλασική μουσική, και τώρα μια βιβλιόφιλη αναρωτιέται ποια είναι η κατάλληλη γραμματοσειρά για ένα βιβλίο.


Παιδιά, δεν καταλαβαίνω τι κάνετε λάθος. Το ένα που μπορώ να φανταστώ είναι ότι ψάχνετε απαντήσεις μόνο στα ελληνικά. Αν είναι αυτό το θέμα, ξεχάστε το. Δεν υπάρχουν απαντήσεις για τα πάντα σε μια γλώσσα που μιλάνε δέκα εκατομμύρια άνθρωποι σε μια γη με δισεκατομμύρια ανθρώπους (μολαταύτα, για το συγκεκριμένο ερώτημα βρήκα κάποιες απαντήσεις και στα ελληνικά, αλλά δεν σου βάζω τα λινκς μήπως και σε ιντριγκάρω να ψάξεις μόνη σου). Αν δεν ξέρετε κινέζικα, πρέπει να ψάχνετε στα αγγλικά. Το άλλο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι βαριέσαι να ψάξεις, και προτιμάς να περιμένεις τέσσερις μήνες για να ψάξω εγώ στο google. Ή συμβαίνει κάτι άλλο, που δεν φαντάζομαι;

-

__________________
2.


Ειμαι 19 χρονων, ζω σε επαρχια ολη μου τη ζωη και εχω προβλημα προσανατολισμου. Κυριολεκτικα. Σε λιγο καιρο θα μενω μονιμα ΑΘηνα κια δεν εχω ιδεα πως θα την παλεψω με ολες αυτες τις λεωφορους και τα ψηλα κτιρια. Τα αυτοκινητα και ολες αυτες τιςμακρινες αποστασεις. Με παινει πανικος να πρεπει να βρω ενα μερος και να μην ξερω που και πως να παω. Δεν μπορω να ειμαι ολη την ημερα με ενα ταξι, δεν εχω τοσα πολλα χρηματα. Εσυ πως χειριζεσαι την ζωη στην πολη;;- Potterhead

Προτείνω να έχεις μαζί σου ένα smartphone με εγκατεστημένους χάρτες, δρομολόγια, και το google maps που σου προτείνει διαδρομές με λεωφορεία και μετρό όταν βάλεις αρχική και τελική διεύθυνση. Χρειάζεσαι data, φρόντισε να έχεις με κάποιο τρόπο. Αλλιώς αγόρασε χάρτες της πόλης και δρομολόγια τρένων και λεωφορείων και έχε τα πάντα μαζί σου. Επίσης βάλε μέσα και το taxibeat για τις περιπτώσεις που θα είσαι κάπου μακριά και θα είναι νύχτα. Πριν πας οπουδήποτε, δες την διαδρομή στο google maps, σχεδίασε πώς θα πας, χρησιμοποίησε το google street view για να ξέρεις πώς είναι το μέρος που θα φτάσεις. Γενικώς. Google it.

__________________
3.


Το ειχα ξανα ρωτησει αλλα με περασες για τρολλ μαλλον. Μηπως υπαρχουν ανθρωποι που θα μπορουσαν να δημιουργησουν ξανα την κομμωση των αρχαιων ελληνιδων οπως ακριβως ηταν;; πχ καρυατιδες, αφροδιτες και οτι αγαλμα υπαρχει που μας δειχνει πως κυμαινονταν τα μαλλια τους; Για ενδυμασια γνωριζουμε αρκετα και υπαρχει ομαδα ατομων που μπορουν να τα αναδημιουργησουν. Ε τα μαλλια ομως; διοτι στο φεστιβαλ του Ολυμπου δεν ειναι καν στο κοντινο η κομμωση των κοριτσιων. Οποιος γνωριζει κατι φυσικα να μας προτεινει..- αρχαια ελληνιδα

Δεν σε πέρασα για τρολ. Εκείνη την ημέρα βαριόμουν να ψάξω στο google για λογαριασμό σου και σε προσπέρασα. Σήμερα όμως είσαι τυχερή γιατί η ερώτηση σου έπεσε μαζί με την κατάλληλη σοδειά. Για δες, δεν χρειάζεται να βρεις κάποιον που ξέρει. Μπορείς να βρεις την απάντηση μόνη σου.


 

__________________
4.

μια φιλη απο την παρεα-μη φανταστεις δυο μηνων παρεα- μου ανακοινωσε οτι της αρεσει ενας τυπος αλλα δεν θελει σχεση μαζι του.την ενθαρρυνα εννοειται.ωσπου,τον ειδα.ηταν ενας τυπος που μου χε γυαλισει χρονια πριν αλλα δεν μας ειχε δοθει η ευκαιρια.ειχα καταλαβει οτι υπηρχε ενα ενδιαφερον αλλα δεν προχωρησε.εμενα με απασχολουσε πολυ κ οτι τον περναω πεντε χρονια.βλεποντας τον σημερα μετα απο τοσα χρονια,ειναι ενας κουκλος,πιο λαχταριστος απο ποτε και αφηνει συνεχεια υπονοουμενα η μου λεει ποσο ομορφη ειμαι ενω εχει σεξουαλικες σχεσεις με την φιλη μου.στην παρεα αντιλαμβανομαστε οτι στη φιλη μας αρχιζει να αρεσει κ εκτος σεξουαλικων πλαισιων αλλα αληθεια δεν ξερω αν μπορω να αντισταθω εαν επιδιωξει κτ αυτος.να πω πως δεν μ ενδιαφερει κτ παραπανω με εκεινον.θεωρεις οτι πρεπει να το πω στη φιλη μου η να κινηθω υπογεια και αν ποτε μαθευτει τπτ να αρνηθω τα παντα?- φιδι

__________________
5.


βρισκομαι αραια κ που μ ενα παιδι οποτε εχω κπ δουλεια στην πολη μου μενει.τον ενημερωνω μερες πριν,μπορει κ εβδομαδα.αυτος ειναι χαλαρος κ ανετος,μου απανταει αναλογα με το προγραμμα του.κπ φορες ωστοσο μου λεει θα σου πω πιο μετα κ δεν μου λεει ποτε.αυτο με εκανε εξαλλη κ του το πα.εκεινος απαντησε χιουμοριστικα κ αφησε να εννοηθει οτι ειμαι υπερβολικη.δεν θεωρεις οτι ειναι αγενες αυτο που κανει δεδομενου οτι εγω για να τον δω πρεπει να εχω συνεννοηθει με φιλους μου για διανυκτερευση κ λοιπα διαδικαστικα κ οτι τελος παντων πρεπει να χω ενα προγραμμα; το προφανες ειναι οτι δεν γουσταρει τοσο,ωστε να χασει το ποτο του με τους φιλους του. αρα εγω,αφου δειχνει να μην καταλαβαινει αυτο που του ζηταω,μια λυση βλεπω μονο,να μην του ξαναστειλω.βλεπεις αλλη; ελπιζω ναι γτ τον θελω- killkiss

Δεν δείχνει να μην καταλαβαίνει αυτό που ζητάς. Δείχνει να μην τον ενδιαφέρει να κάνει αυτό που ζητάς. Αυτό που δείχνει επίσης, είναι ότι σε βλέπει αν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Μπορείς να πεις ότι αυτό που κάνει είναι αγένεια, αλλά δε νομίζω ότι είναι η πιο κατάλληλη λέξη, και δεν έχει καν σημασία να βρούμε ποια είναι η καταλληλότερη. Η λύση που προτείνω εγώ είναι να κάνεις το πρόγραμμά σου χωρίς να τον ειδοποιείς από πριν, τουλάχιστον τρεις φορές στη σειρά. Κάνε υπομονή, δεν είναι μεγάλη θυσία. Κάνε το ως χάρη στον εαυτό σου. Όσο τον διευκολύνεις η δυναμική δεν θα αλλάξει (και όταν και αν αλλάξει, μπορεί να μη σε ενδιαφέρει αυτός πια. Αυτό δυστυχώς είναι άλλη ιστορία.)


__________________
6.


Α μπα νομιζω οτι πάσχω από κάποιο είδος αγχώδους διαταραχης. Μένω Αθήνα κ λεφτά δε παίζουν. Ξερεις εσύ ή οι σχολιαστές καποιο ιατρείο που να είναι δωρεάν ή έστω να δέχεται ενα συμβολικό ποσό για να ξεκινησω απο καπου. Εχουν αρχίσει να εμφανίζονται διαφορα ψυχοσωματικά οπως ζαλαδες, πόνοι στο κεφαλι και δεν ξερω απο που να ξεκινησω. Ευχαριστω πολυ για την απάντηση σου.


__________________
7.


Αγαπητή Α Μπα
Είμαι 37 ετών, χωρισμένη και είμαι καθηγήτρια σε λύκειο. Λόγω της οικονομικής κατάστασης, αναγκάζομαι και κάνω και ιδιαίτερα μαθήματα, οπότε τα απογεύματα και τα Σαβ/κα τρέχω από σπίτι σε σπίτι. Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιακή γυναίκα και "χυμώδης" και αυτό πολλές φορές κάνει τους μαθητές μου να προσπαθούν να με προσεγγίσουν με "διαφορετικό τρόπο". Μέχρι ένα σημείο το καταλαβαίνω και κατανοώ πως είναι μέρος της σεξουαλικότητας της εφηβείας οπότε δεν έδινα σημασία. Όμως μετά από κάποια στιγμή άρχισα να απολαμβάνω τα χαζό-φλερτ και να τα επιδιώκω κιόλας λιγάκι. Ώσπου με έναν μαθητή ήρθαμε πιο κοντά κάποια στιγμή και παραλίγο να γίνει και το "μοιραίο". Δεν κάναμε σεξ όμως κάναμε όλα τα άλλα πριν το σεξ! Πριν αρχίσετε να με "κράζετε", να πω ότι καταλαβαίνω πόσο κακό είναι και πόσο τραβηγμένο και λάθος κλπ κλπ κλπ αλλά συνέβη. Ίσως επειδή ήμουν μόνη, ίσως απλά ένιωθα σεξουαλική με τον νεαρό, ίσως αποζητούσα την εμπειρία με κάποιον τόσο μικρό, δεν ξέρω το λόγο! Αλλά συνέβη! Μετά την αρχική τρομάρα για το "μη το μάθει κανείς" ή "Θεέ μου τι έκανα τώρα" ήρθε ο καιρός της αναζήτησης του "γιατί το έκανα" και "είναι κακό τελικά αν το θέλουν και οι δύο"? Δε μπορώ να πάω σε ψυχολόγο γιατί είναι πιο μικρή η κοινωνία εδώ και φοβάμαι μη μαθευτεί το οτιδήποτε και φυσικά δε μπορώ να το συζητήσω με καμία φίλη μου!- kserw_ti_vlakeia_ekana

Έψαξα στο google να δω αν υπάρχει καμία 37χρονη καθηγήτρια που κατηγορείται για βιασμό μαθητή της αλλά βρήκα μόνο μια στο Τέξας, οπότε υποθέτω ότι για την ώρα την έχεις γλιτώσει. Όχι, δε νομίζω ότι καταλαβαίνεις πόσο λάθος και πόσο τραβηγμένο είναι, γιατί η εξήγηση σου είναι «αλλά συνέβη». Αλλά συνέβη!


Για να σε βγάλω λίγο από την πλάνη σου για να μην θέσεις τον εαυτό σου υπό έλεγχο, δεν είναι απλώς κακό, και δεν το θέλουν και οι δύο. Εσύ το ήθελες, και εκμεταλλεύτηκες την ανισότητα εξουσίας που έχεις απέναντι σε κάποιον που περνάς δεκαετίες. Γιατί; Δεν ξέρω, καλώς σκέφτηκες ότι χρειάζεσαι ψυχολόγο – ακριβώς αυτό πρέπει να κάνεις, για να δεις για ποιο λόγο νιώθεις την ανάγκη να χρησιμοποιήσεις εξουσία για να επιβληθείς σεξουαλικά σε κάποιον άλλον, και πώς γίνεται να σε ελκύει κάποιο έφηβο αγόρι – που ελπίζω να είναι πάνω από 15, γιατί αν είναι κάτω από 15, θα εξηγηθείς στο δικαστήριο. Έτσι κι αλλιώς δεν ξέρω πώς ελπίζεις ότι ένα αγόρι δεν θα πει σε όλο τον κόσμο τι έχει γίνει, και πώς δεν θα καταστραφείς επαγγελματικά μια για πάντα στη πόλη που ζεις, ίσως και παραπέρα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ


Ύστερα από το σημερινό μπαράζ, ρώτησα κι εγώ με τη σειρά μου το google "why people don't just fucking google it first", και φυσικά, το google είχε την απάντηση.


"People who ask easily-Googled questions are looking for interaction, not answers."

 

58

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ