Βγες με ένα κορίτσι που δε βλέπει τηλεόραση!

Βγες με ένα κορίτσι που δε βλέπει τηλεόραση! Facebook Twitter
2


Απεχθάνεται τα «διαφημιστικά διαλείμματα», δεν περιμένει τις ειδήσεις των 8 για να μάθει τα νέα της επικαιρότητας, απεχθάνεται πιο πολύ τον αριθμό 8, διατρέχει απέραντο θυμό μέσα της για το κόψιμο του «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» και κάνει ζάπινγκ στην τηλεόραση πριν καν πεις Star. Πριν αναρωτηθείς τι κάνεις εσύ μαζί της αναρωτήσου πρώτα γιατί βγήκες μαζί της.


Ένα κορίτσι που δε βλέπει τηλεόραση είναι ανυπόμονο. Θέλει μονίμως και ανελλιπώς να μάθει τι γίνεται στη συνέχεια της ιστορίας κάτι που το κάνει ταυτόχρονα και άπληστο. Τόσο άπληστο που στα πρώτα δύο λεπτά των διαφημίσεων θα σηκωθεί από τον καναπέ και θα χωθεί στο λάπτοπ της για να μάθει για τη συνέχεια στο web tv.


Αναρωτιέται γιατί υπάρχει τηλεόραση, αφού υπάρχει πια το web tv.

-Γιατί υπάρχει τηλεόραση, αφού υπάρχει πια το web tv;

-Για να βλέπεις ξανά και ξανά τα πολυπόθητα επεισόδια στο «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» θα της απαντήσεις όλο καμάρι όντας σίγουρος πως έχεις το δεύτερο ραντεβού στο τσεπάκι σου.


Δε θέλει να βλέπει τις αγαπημένες της ταινίες να χάνονται μέσα στον βούρκο των «διαφημιστικών διαλειμμάτων», τόσο που στο τέλος οι ταινίες να φαντάζουν με ηθελημένη πλύση εγκεφάλου.


Δε γκρινιάζει για τον αποκωδικοποιητή της τηλεόρασης που χαλάει. Δε γκρινιάζει γενικότερα, αφού ξέρει πώς να πάρει αυτό που θέλει. Και δεν είναι σίγουρα κάποιο προϊόν τηλεμάρκετινγκ.


Βγες με ένα κορίτσι που δε βλέπει τηλεόραση, γιατί μόλις της προτείνεις να δείτε μία ταινία στο σπίτι σου θα είναι η μοναδική που δε θα σε παρεξηγήσει και θα σου πει το ναι. Βγες με ένα κορίτσι που δε βλέπει τηλεόραση, γιατί διαβάζει περισσότερα βιβλία, μία δραστηριότητα που καλλιεργεί τη φαντασία σε αντίθεση με την τηλεόραση που την περιορίζει. Και γιατί κανένα βιβλίο δεν αναφέρει ζευγάρια που βλέπουν ταινίες μαζί στο σπίτι. Μήπως σε συμφέρει;


Μιλώντας για βιβλία... το αγαπημένο της απόσπασμα από βιβλίο είναι αυτό:

«Για μία εβδομάδα τώρα μου είναι αδύνατον να σταματήσω να παρακολουθώ τηλεόραση. Σαν τρελός γυρνάω από κανάλι σε κανάλι. Δεν μπορώ να χορτάσω τον απίστευτο ηλεκτρονικό κόσμο του μέλλοντος, καθώς του ρίχνω κλεφτές ματιές μέσα από το μικρό μαύρο παράθυρο. Τα αρρωστημένα κίτρινα και τα απαίσια, παλλόμενα κόκκινα είναι σαν εφιάλτης που ποτέ δεν τελειώνει, που πάντα αλλάζει και πάντα μένει ο ίδιος. Μπορώ πια να πω, στην πραγματικότητα, πως είδα τι γίνεται στην Κόλαση και ότι εκεί είναι ακόμη πιο απασχολημένοι απ' όσο θα φανταζόταν κανείς». Γκορ Βιντάλ, Σε Ζωντανή Μετάδοση από τον Γολγοθά.

Θα εκτιμήσεις μαζί της τον καλό κινηματογράφο. Θα παρακολουθήσετε όλες τις ταινίες του Tarantino και του Nolan. Και κάπου μεταξύ μισής ταινίας και δέκατης έκτης μπουκιάς pop corn θα μαλώσεις μαζί της, επειδή ζήλεψες όταν σου είπε πως θεωρεί τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο πολύ γοητευτικό.


Λέξεις όπως Netflix, IMDb, PopCorn και spoilers τις παίζει στα δάχτυλα, ενώ συντομογραφίες όπως GοT, AHS, TWD που στα δικά σου μάτια φαντάζουν σα μυστικοί κωδικοί που πρέπει οπωσδήποτε να σπάσεις πριν τη σπάσεις για εκείνην είναι απλώς οι αγαπημένες της σειρές.
Μιλώντας για σειρές... θα εκπλαγείς μόλις διαπιστώσεις πως ξέρει απ' έξω όλες τις σειρές που υπάρχουν, που θα κυκλοφορήσουν μελλοντικά, καθώς και τις ημερομηνίες προβολής τους. Θα πιστέψεις για κλάσματα δευτερολέπτου πως αυτή η κοπέλα δεν είχε ζωή πριν από εσένα, θα στο επιβεβαιώσει μιλώντας σου για τη δύναμη του διαδικτύου και στα επόμενα λεπτά θα περάσουν από το μυαλό σου χίλια δυο πράγματα για να της δείξεις πρώτος. Ενώ ταυτόχρονα θα σκέφτεσαι πόσο σέξι είναι η εξυπνάδα. Και το διαδίκτυο.


Δε θα μαλώσει ποτέ με τη μαμά σου (τουλάχιστον μπροστά σου, βλ. σατανικό γέλιο) για το σεμεδάκι που μόλις κέντησε για το καινούριο σας σπίτι και επιθυμεί να δει φορεμένο στο τραπεζάκι της τηλεόρασης. Ακόμη κι αν δεν ταιριάζει με τη διακόσμηση που βρήκε στο Pinterest.
Θα εκτιμήσεις μαζί της τον καλό κινηματογράφο. Θα παρακολουθήσετε όλες τις ταινίες του Tarantino και του Nolan. Και κάπου μεταξύ μισής ταινίας και δέκατης έκτης μπουκιάς pop corn θα μαλώσεις μαζί της, επειδή ζήλεψες όταν σου είπε πως θεωρεί τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο πολύ γοητευτικό.


Παρόλα αυτά θα παραεκτιμήσεις τον καλό κινηματογράφο. Θα πας μαζί της πολύ σινεμά. Θα εκπληρώσει όλα όσα ήθελες και κάποτε σχεδίαζες παρέα με τους φίλους σου πριν το πρώτο ραντεβού στο σινεμά μαζί της. Μόνο που δε θα το κάνεις μια και δυο, αλλά συνέχεια. Θα είσαι εκείνος που θα της κρατά το χέρι στα θρίλερ, που θα της χαϊδεύει τα μαλλιά στις κομεντί, που θα την ταΐζει ποπ κορν όταν εκείνη ντρέπεται να φάει και που θα σκέφτεται να τη φιλήσει κάθε φορά που σαν άλλη ξερόλας θα ετοιμάζεται να ξεστομίσει άλλη μία εξυπνάδα για τον σκηνοθέτη.


Όταν μείνετε μαζί, όμως, δε θα μαλώσεις ποτέ μαζί της για τον αγώνα ποδοσφαίρου που θα θες διακαώς να παρακολουθήσεις με τους φίλους σου, γιατί εκείνη θα θέλει να παρακολουθήσει το τελευταίο επεισόδιο στο CSI Miami. Αντιθέτως θα έχει ήδη δει μονορούφι όλη τη σειρά στο Netflix. Το πολύ πολύ να μαλώσεις μαζί της για τον λεκέ από κέτσαπ που έριξες στον καναπέ. Μάλλον την πάτησες.


Κι όταν συνειδητοποιήσεις πως σαν πολλές ήταν οι φορές που μαλώσατε θυμήσου μόνο τις τόσες φορές που υποχώρησε και είδε μαζί σου όλες τις επιθεωρήσεις του Σεφερλή στην τηλεόραση και τις άλλες τόσες που έπιασες τον εαυτό σου να παραγγέλνει γύρο με κέτσαπ και μουστάρδα. Ναι, αυτές τις σάλτσες που δεν έτρωγες ποτέ πριν από εκείνη και που γι' αυτόν το λόγο ποτέ δε χρειάστηκε να ρίξεις στον καναπέ. Σίγουρα την πάτησες μαζί της.


*Οποιαδήποτε ονόματα και καταστάσεις που παραπέμπουν στην πραγματικότητα να ληφθούν σοβαρά υπόψη ως «διαφημιστικά διαλείμματα» ή αποκυήματα της φαντασίας της συντάκτριας, γιατί ένα κορίτσι που βλέπει τηλεόραση έχει μεγάλη φαντασία. Μεγαλύτερη και από την τηλεόραση που σκοπεύεις να αγοράσεις για το σαλόνι σας.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ