Στην τελευταία του εκπομπή γι' αυτή τη σεζόν, ο Λάκης Λαζόπουλος έκανε για πρώτη φορά τόσο σκληρή (για τα δικά του μέτρα και σταθμά) κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Ενώ εδώ και χρόνια προπαγανδίζει το συγκεκριμένο κόμμα, ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης συνειδητοποίησε (με λίιιιγη καθυστέρηση) ότι δεν πάνε και όλα τέλεια. Τι άλλαξε απ' την προηγούμενή του εκπομπή, δεν ξέρω. Έγινε το τελευταίο 15θήμερο ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακός ή μήπως την περασμένη μόλις εβδομάδα άρχισε να ψηφίζει τα σκληρά νομοσχέδια. Και πώς κατάλαβε άραγε ο Λαζόπουλος ότι δεν έρχεται η ανάπτυξη τελικά, ενώ πριν δυο βδομάδες πίστευε ότι έρχεται;

 

Δείτε ένα μικρό, αιχμηρό κομμάτι της εκπομπής:

 

 

Υπάρχουν πολλές θεωρίες, και μία απ' αυτές είναι πως πλέον θα στηρίξει την Πλεύση ή το ΛΑΕ - εξάλλου στην κυβέρνηση την βγήκε από αριστερά και αντιευρωπαϊκά. Μια άλλη λέει πως μετά την λάιβ παρέμβαση του Κοντομηνά στην Τσιμτσιλή (παρέμβαση που μόνο φιλοΣυριζαϊκή δε τη λες), αναγκαστικά άλλαξε κι αυτός πλεύση. 

 

Εγώ εικάζω πως, λαμβάνοντας υπόψη του τη λαϊκή οργή εναντίον της κυβέρνησης, αποφάσισε να κάνει μια μικρή στροφή για να μην απαξιωθεί μαζί της και αυτός. 

 

«Ήρθατε εσείς ως ΣΥΡΙΖΑ να προστατεύσετε τα σπίτια και τις ζωές των ανθρώπων... τους πήρατε τα σπίτια; Μία λέξη θα πω. Τελειώσατε!», είπε ενώ προηγουμένως είχε πει: «μας κοροϊδεύουν σαν μικρά παιδιά και το χειρότερο είναι η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκύψει το κεφάλι και συνεχίζουν όλοι μαζί την ίδια καθοδική πορεία!».

 

Για την ανάπτυξη είπε: «Περιμένουμε την ανάπτυξη, με τέτοια υπερφορολόγηση ποια ανάπτυξη κυρία μου; 700 εταιρείες ελληνικές ανοίγουν κάθε μέρα στην Κύπρο. Φέρατε την ανάπτυξη στην Κύπρο. Φέρατε την ανάπτυξη στην Βουλγαρία. Φέρατε την ανάπτυξη στις γειτονικές χώρες. Έτσι και κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρο θα πάρει 70%, τους έχει φέρει πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Μήπως μπορείτε να φέρετε και την ανάπτυξη στον τόπο αυτό μετά την περιοδεία και το ντου που κάνετε σε Κύπρο και Βουλγαρία; Θα μου βάζετε 350 φόρους και θα μου λέτε μην κουνηθείς, κάτσε εδώ γιατί είσαι πατριώτης. Πατριώτης που δεν μπορεί να ζήσει στην πατρίδα του και το σπίτι του το έχουν οι τράπεζες, είναι ξένος δεν είναι πατριώτης».

 

Καθώς τον παρακολουθούσαν, πολλοί τηλεθεατές έμειναν έκπληκτοι.

 

Να μερικά απ' τα τουίτς που διάβασα...

 

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .