21 meme για τη χτεσινή συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα

21 meme για τη χτεσινή συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα Facebook Twitter
11
21 meme για τη χτεσινή συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC

Κανείς δεν παραιτήθηκε φυσικά, και αποδείχτηκε πως οι ορθολογιστές δεν πολυκατεβαίνουν στο δρόμο. 

Η μάλλον δειλή και τελείως θολή εικόνα των «Παραιτηθείτε» όπως την είδαμε τουλάχιστον από μακριά, δεν εντυπωσίασε. Ακροβατώντας μεταξύ του κομματικού καπελώματος και της προσπάθειας για ακομμάτιστη δράση, οι συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν μεν κόσμο, αλλά όχι τόσο όσο θα περίμενε κανείς. 

Το 80% του κόσμου μισεί την κυβέρνηση, παρόλα αυτά ελάχιστοι απ' αυτούς έκαναν τον κόπο να το δείξουν με τη φυσική τους παρουσία (πάντως οι διοργανωτές μάζεψαν πολύ περισσότερους και με πολύ μεγαλύτερη ευκολία απ' ό,τι η Κυβέρνηση στη φιέστα της για τον Ένα Χρόνο Αριστερά). Μήπως τελικά θα ήταν καλύτερη μια κομματικοποιημένη συγκέντρωση; Πχ. αν μιλούσε ο Κυριάκος στο Σύνταγμα και αν κινητοποιούνταν οι κομματικοί μηχανισμοί ο κόσμος θα ήταν υπερπολλαπλάσιος. 

Οι «Παραιτηθείτε» χλευάστηκαν για την αστική τους κουλτούρα, επειδή «είναι πλούσιοι» κι επειδή δεν ξέρουν να διαδηλώνουν. (Κι επειδή στις τάξεις τους φωτογραφήθηκαν και διάφοροι περίεργοι.)

Ναι, όμως οι φτωχοί και λαϊκοί, αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο απ' όλους και ξέρουν όντως να διαδηλώνουν, πού στην ευχή είναι; Και με ποιο θράσος κατηγορούν τους υπόλοιπους;

 

Οι Αγανακτισμένοι, 5 χρόνια πριν, γέμιζαν το Σύνταγμα και λόγω οργανωμένης πολιτικής στήριξης αλλά και γιατί οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα μπορούσαν να καταφέρουν κάτι. Είδαν ότι δεν. Ακόμα και τώρα που κυβερνούν οι Κατρούγκαλοι, οι Τσακαλώτοι της κάτω πλατείας κι οι ψεκασμένοι που μούτζωναν της πάνω πλατείας, τα πράγματα έχουν χειροτερέψει από τότε!

 

Κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα πια, κανείς δεν ελπίζει σε τίποτα, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διαμαρτυρηθεί εκτός ίντερνετ, στην πραγματική ζωή. Το αποτέλεσμα; Οι ελάχιστες προσπάθειες για μαζικές διαμαρτυρίες αντιμετωπίζονται σχεδόν ως «αντισυνταγματικές και εχθρικές προς την χώρα» απ' την κυβέρνηση, και ως εξωτικά, πια, φρούτα απ' τον λαό.

Και χλευάζονται ως τέτοια... 

 

15 μεγάλες κακίες απ' το Twitter...

 

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. .

. . 

. .

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ