Σεισμός

Η πρώτη παρωδία της Περιγραφικής Βαθμολόγησης μαθητών και καθηγητών

Η πρώτη παρωδία της Περιγραφικής Βαθμολόγησης μαθητών και καθηγητών Facebook Twitter
Φωτ.: Alexandros Michailidis / SOOC
15

Κατάργηση βαθμών στα Γυμνάσια - Έρχεται η τετράμηνη περιγραφική αξιολόγηση: Ο Φίλης προαναγγέλει αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και τον τρόπο διδασκαλίας στο γυμνάσιο, λέει η είδηση. 

Τετράμηνα περιγραφικής αξιολόγησης, και όχι τρίμηνα βαθμών στα Γυμνάσια, προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αυγή". Ξέρω ότι για τους περισσότερους είναι κατάντια και κακό, εγώ όμως θυμάμαι τον εαυτό μου μαθητή και είμαι σίγουρος ότι θα λάτρευα αυτήν την απόφαση τότε. (Ήμουν καλός μαθητής, χωρίς να διαβάζω καν, αλλά οι βαθμοί κι οι εξετάσεις με άγχωναν χωρίς λόγο.) Και μεγάλος που είμαι, δε μου φαίνεται καθόλου άσχημη ιδέα, εάν μιλάμε μόνο για τις 3 τάξεις του γυμνασίου. 

Όταν όμως ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας είναι απλώς απόφοιτος Λυκείου κι οι Πρωθυπουργικοί Σύμβουλοι θεωρούν ότι η «καριέρα είναι χολέρα» ή ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», δεν μπορώ να πω ότι πιστεύω πως η Παιδεία θα γίνει εντυπωσιακά καλύτερη με οποιαδήποτε πράξη αυτής της κυβέρνησης. 

Ο Απόστολος Δοξιάδης έβαλε χτες μια παρωδία των νέων μαθητικών ελέγχων:

«Χαιρετίζουμε το νέο μέτρο της κατάργησης των βαθμών στο γυμνάσιο, και της αντικατάστασής τους από την 'περιγραφική βαθμολόγηση'. Προσφέρουμε ένα παράδειγμα, από σχολείο όπου δοκιμάστηκε ήδη πιλοτικά, με μεγάλη επιτυχία.»

+ Φίλες και φίλοι, με χαρά σας ανακοινώνουμε οτι ύστερα από τη μεγάλη ανταπόκριση του φιλομαθούς κοινού στη δημοσιοποίηση δείγματος "Περιγραφικής Βαθμολόγισης", που παρουσίασε κατ' αποκλειστικότητα η σελίδα μας, εξασφαλίσαμε για σας, από το ίδιο πρωτοποριακό σχολείο, δείγμα πιλοτικής "Αυτοαξιολόγησης Εκπαιδευτικών", όπως προβλέπεται να καθιερωθεί πλέον σύμφωνα με το πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία. (Μόνο καθώς είναι Απόρρητο να μείνει παρακαλώ εντελώς μεταξύ μας.)

15

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ