Ο Γιώργος Πάντζας στον άγριο κόσμο των social media

Ο Γιώργος Πάντζας στον άγριο κόσμο των social media Facebook Twitter
4

 

Ο Γιώργος Πάντζας στον άγριο κόσμο των social media Facebook Twitter
(Μόνο εμένα το βλέμμα μου πάει κατευθείαν στη μούντζα;)

Κι ενώ ο τόπος βράζει κι οι ψηφοφόροι του ζητούν συνεχώς απαντήσεις, ο Γιώργος Πάντζας δεν γράφει σχεδόν τίποτα για όσα γίνονται γύρω μας, υιοθετώντας την τακτική "αν δεν τα σχολιάσεις, δεν υπάρχουν". 

Ήταν απ' τους πιο μαχητικούς πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ (και τους πιο λαϊκιστές, θα συμπληρώσω), αλλά παρότι κάνει τα εντελώς αντίθετα για τα οποία ψηφίστηκε και περνάει όλες τις κόκκινες γραμμές, συνεχίζει ατάραχος να είναι βουλευτής. Απλά, έχει κόψει τις πολιτικές αναρτήσεις. 

Ο Γιώργος Πάντζας στον άγριο κόσμο των social media Facebook Twitter
Ο Πάντζας ανέβασε στο Facebook αυτήν την γεμάτη στόμφο φωτογραφία τον περασμένο Απρίλιο. Το μοναδικό σχόλιο κάτω απ' αυτήν; «Είσαι για πολλές κλωτσιές»

Αν ψάξεις στις πιο παλιές αναρτήσεις του στο Facebook, θα βρεις κάποια σποραδικά δελτία τύπου, όμως εδώ και υπερβολικά πολύ καιρό τα έχει σταματήσει κι αυτά. Με τι ασχολείται; Με το να στέλνει χρόνια πολλά για ονομαστικές γιορτές, όπως κάθε "καλός" πολιτικός που κάνει πως θυμάται τους ψηφοφόρους του προσφέροντάς τους μια υπόνοια αμεσότητας. 

Kορυφαία Σχόλια: 

1. «Με τα μέτρα που φέρνετε κάτσε να βγάλουν το καλοκαίρι και βλέπουμε.»

2. «Ούτε τις παλιές σου ταινίες δεν θέλω να βλέπω πια. Ντροπή καμία»

Kαμιά φορά, ο κύριος Πάντζας μπορεί να βάλει, ψυχρά και χωρίς σχολιασμό κάποιο πολιτικό δελτίο τύπου. Όχι για θέματα αιχμής βέβαια (για το ασφαλιστικό ή το φορολογικό ή για ό,τι άλλο συζητιέται και επηρεάζει ουσιαστικά τις ζωές των ψηφοφόρων του) αλλά για ήσσονος σημασίας ζητήματα που μας κάνουν να ξεχνιόμαστε απ' την πραγματικότητα, όπως το ποδόσφαιρο. 

Επίσης συχνά κάνει πιο προσωπικά status update για την ΑΕΚ...

  

Τα like είναι πια συνήθως λίγα, σε σχέση με τον αριθμό φίλων και ακολούθων του, και τα σχόλια, ακόμη και στις ανώδυνες αναρτήσεις δηκτικά:

«ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΕΕΕΕΕΕΕ;» γράφει κάποιος κάτω απ' το status για την ΑΕΚ. 

Και κάποιος άλλος συμπληρώνει: «Ρε Παντζα για πεσε λιγο στα 4 και κανε μπεεεε να δω κατι που θελω»

Πριν από κανα μήνα, κι αν αναρωτιόμασταν «Τι κάνει επιτέλους αυτός ο άνθρωπος ως βουλευτής πέρα απ' το να παίρνει 7 χιλιάρικα και να ψηφίζει Ναι σε Όλα», μάθαμε επιτέλους κάτι για τη δράση του.  

Ακόμα πιο σπάνια ανεβάζει προπαγανδιστικά infographics, γραφιστικές απεικονίσεις των σημείων που η κυβέρνηση θέλει να περάσει ως αλήθειες. Είναι φτιαγμένα από γραφίστες του ΣΥΡΙΖΑ (ανάλογα φτιάχνουν και τα άλλα κόμματα φυσικά) και με απλοϊκό τρόπο, σαν να απευθύνονται σε χαζούς, δίνουν τη γραμμή του κόμματος. 

Προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο, με μάλλον αμφίβολα αποτελέσματα, αλλά κυρίως χρησιμεύουν για το οπλοστάσιο των βουλευτών και των στελεχών που δεν χρειάζεται να παράγουν οι ίδιοι πολιτικό λόγο. Αρκεί να βάλουν τις εικόνες, να παπαγαλίσουν τα τσιτάτα και να βγουν απ' τη δύσκολη θέση. 

Σε ένα απ' αυτά, διαφημίζεται συμφωνία για την αξιολόγηση (που έκτοτε μάθαμε ότι δεν έχει κλείσει) και συμφωνία (;) για το χρέος. 

Κάτω απ' την εικόνα, ανάμεσα στα διάφορα υβριστικά σχόλια, υπάρχει και ένα που λέει απλώς: «ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ»

Οπότε συνεχίζουμε με την Αεκάρα. 

Κι αν δεν υπάρχουν ονομαστικές εορτές για να ευχηθεί, υπάρχουν ακόμα πιο μαζικές:

Θυμήθηκε ακόμα και τους Τρύφωνες, και ένας το πήρε προσωπικά! 

  

Ξέρετε ποιοι είστε

 

Κι εσείς ξέρετε ποιοι είστε, μη τα λέμε τώρα

 

Κι εσείς

 

Διαβάζοντας τις αναρτήσεις που έκανε εδώ και τουλάχιστον ένα εξάμηνο, δεν έχουμε ΙΔΕΑ τι κάνει ο κύριος Πάντζας ως βουλευτής που ψηφίστηκε, εκλέχθηκε και πληρώνεται απ' τους πολίτες.

Δεν προκύπτει, απ' το Facebook του, καμία δράση του για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών.

 

Δεν είναι απαραίτητο βέβαια. Δεν κρίνεται ο πολιτικός απ' τα status update του, όταν όμως χρησιμοποιεί τα social media ως βουλευτής και όχι ως απλός πολίτης, καλό θα ήταν να τα αξιοποιεί στο έπακρο, έστω και δημοσιοσχετίστικα.

Ίσως είναι βέβαια και η ηλικία και οι παλιές αντιλήψεις, πως δημόσιες σχέσεις είναι το να κάνεις χαρούμενους τους ψηφοφόρους επειδή θυμήθηκες τη γιορτή τους.

 

Λογικά όμως έχει τόσους συνεργάτες. Εδώ και πολλούς μήνες, ούτε ο ίδιος αλλά ούτε αυτοί δεν χρησιμοποιούν τα social media του για να κάνουν τους ψηφοφόρους του να πουν «ναι! κάνει έργο ο άνθρωπος, καλά κάναμε και τον ψηφίσαμε!». 

Αντιθέτως, ο πολιτικός λόγος που παράγει είναι ανύπαρκτος.

 

Βλέπουμε συνεχώς πολιτικάντικες ευχές,

κι άλλες ευχές,

λίγο ότι ως Κοσμήτορας της Βουλής πήγε σε κάτι εγκαίνια Μουσείου στο Μεσολόγγι,

λίγη ΑΕΚ,

μερικά προπαγανδιστικά infographics φτιαγμένα απ' το κόμμα,

λίγη ΑΕΚ ακόμη. 

Και καμία απάντηση στα σχόλια . 

Με δυο λόγια: 'Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε'. 

Κλείνουμε μ' αυτό που κάνει καλύτερα αυτός ο άνθρωπος που απ' το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα ενσωματώθηκε (και κατσικώθηκε) στον Σύριζα και βρέθηκε ξαφνικά κυβερνητικός βουλευτής...

Ευχών overdose!

Ο Γιώργος Πάντζας στον άγριο κόσμο των social media Facebook Twitter
 

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ