ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό «Α μπα»: με πολύ μεγάλη προσοχή

Στο σημερινό «Α μπα»: με πολύ μεγάλη προσοχή Facebook Twitter
83

__________________
1.


Αγαπητή α μπα,
ποια είναι η γνώμη σου για τα ζώδια;

Προσπαθώ να διατυπώσω μια πιο σφαιρική άποψη περί του θέματος, και ήθελα να ρωτήσω αν έχεις διαβάσει επιστημονικό υλικό για το θέμα. - σκεπτόμενος τοξότης

Εγώ δεν έχω διαβάσει επιστημονικό υλικό για το θέμα, αλλά ούτε κανείς άλλος στην ιστορία της ανθρώπινης ύπαρξης έχει διαβάσει επιστημονικό υλικό για το θέμα, κι αυτό διότι τα ζώδια δεν υποστηρίζονται από την επιστήμη.


Αν εννοείς «ψευδεπιστημονικό», η πλάση είναι γεμάτη με ενέργειες και αντενέργειες σε φυλλάδες, ίντερνετ, και ψευδοσυγγράμματα, αλλά ούτε αυτά τα έχω διαβάσει, διότι τα γκρίζα κύτταρα του εγκεφάλου είναι πεπερασμένα και δεν ανανεώνονται, και λέω να τα φυλάξω για το μέλλον.

__________________
2.


Α,μπα μου, έχω ερωτευτεί τον τύπο που δουλεύει στο σινεμά. Τον έχω δει μόνο μια φορά, σήμερα, αλλά δεν έχω σταματήσει να τον σκέφτομαι. Ήταν όμορφος, μου άρεσε που είχε ένα βιβλίο δίπλα του, η φωνή του, η αύρα του, δεν ξέρω, κάτι εξωλεκτικό και που δεν μπορώ να προσδιορίσω.
Δεν ξέρω αν θα τον ξαναπετύχω γιατί το σινεμά είναι multiplex και έχει πολλούς υπαλλήλους. Αλλά λέω να ξαναπροσπαθήσω ίδια μέρα της βδομάδας, ίδια ώρα και επίσης να βλέπω ταινίες μόνο εκεί. Και την επόμενη φορά να είμαι και λίγο όμορφη, γιατί σήμερα είχα τα χάλια μου μετά από 9 ώρες δουλειάς.
Έχεις εσύ καμιά ιδέα, πώς να τον κάνω να με προσέξει; Είναι λες σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας του;
Σ'ευχαριστώ και σου στέλνω πολλή αγάπη!- 27χρονη

Να ένας έρωτας που θα βγει σε καλό! Και τίποτα να μη γίνει, τουλάχιστον θα δεις πάρα πολλές ταινίες.


Η σεξουαλική παρενόχληση υφίσταται μόνο από προϊστάμενο προς υφιστάμενο. Κατά κάποιο τρόπο, επειδή είσαι πελάτισσα, έχεις μια κάποια επιπλέον ισχύ και τα πράγματα βρίσκονται σε γκρίζα περιοχή, αλλά μια διακριτική προσέγγιση για μια φορά νομίζω ότι θα κατατασσόταν στην κατηγορία «καμάκι».


Θα ακούσεις πολλές γνώμες, αλλά η δική μου είναι να το πας άμεσα και χαλαρά, για να μην τον φέρεις σε δύσκολη θέση και για να μην φας τα νιάτα σου ψάχνοντας στο γκισέ. Μην ψάχνεις να βρεις πώς θα «τον κάνεις να σε προσέξει», δεν είσαι σε χορό του 18ου αιώνα για να παρακαλάς να σου δώσει σημασία ο καβαλιέρος. Την επόμενη φορά που θα τον δεις πες του «αν θέλεις καμία φορά να βγούμε, το τηλέφωνο μου είναι αυτό», και δώσε χαρτάκι με όνομα-τηλέφωνο. Αν του αρέσεις, δεν έχει καμία σημασία τι θα πεις. Το χαρτάκι αρκεί. Και αν φύγεις χωρίς να περιμένεις επί τόπου την απάντηση, δεν τον αναγκάζεις και να γίνει δυσάρεστος.


ΥΓ. Πολύ σημαντικό: αν δεν σου τηλεφωνήσει, μην το πάρεις προσωπικά. Μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε.

__________________
3. 


Αγαπητή α ,μπα γεια σου!
Η ερώτηση μου δεν είναι επείγουσα ή σημαντικη αλλά θα την πω γιατι τη σκεφτομαι από χτες !
Πήγα χτες που λες στο γυναικολόγο μου να κάνω τεστ παπ.Όλα ωραία και καλά με εξετάζει ,μου λύνει οποια απορία έχω,όπως πάντα, γενικώς όλα καλά.Να σημειωσω εδω ότι ο γιατρός μου έχει και πολύ χιούμορ και μιλάει με ένα δικό του στυλ που εμενα μου αρέσει και κατά συνέπεια τον συμπαθω πολύ ,από οσο μπορώ να κρινω τελοσπαντων.Στο δια ταύτα ,πάω να πληρωσω και με στέλνει στη γραμματέα όπως και τις άλλες φορές.Η οποία ποτέ δεν κόβει απόδειξη,κατ'εντολήν του γιατρού φυσικά .Και αυτό με νευριαζει !!Έχω παρατηρήσει γενικώς ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αν συμπαθω το πρόσωπο που κάνει τη λαμογια δε μου βγαίνει να ζητησω..Εσύ τι θα έκανες ;Θα ζητουσες ;Κι από την άλλη σκέφτομαι πως χρήματα μου παίρνει μόνο στο παπ και όσες φορές χρειάστηκε να περασω από το ιατρείο δε μου χει ξαναζητησει τιποτα..
Υ.Γ. σε διαβάζω χρόνια και απολαμβανω παρα πολύ τη στήλη,τις ερωτήσεις ,τις απαντήσεις ,τα σχόλια, τις εικόνες, όλα!
Δυστυχως εχω πρηξει και τις φίλες μου να σε διαβάζουν και τώρα δε μπορώ να στειλω αν θέλω καμία ερώτηση πιο προσωπικη γιατί θα με καταλαβουν !

Ένας από τους παράγοντες που κάνει την ομαλοποίηση του συστήματος πολύ δύσκολη, και για την ώρα, αδύνατη, είναι ότι για διάφορους ιστορικούς λόγους που έχουν ενσωματωθεί πια στις ανθρώπινες σχέσεις στην Ελλάδα, μπλέκεται συνέχεια το προσωπικό με το δημόσιο. Επειδή τον συμπαθείς, δεν θέλεις να κάνεις φασαρία για την απόδειξη, κι αυτός, επειδή σε συμπαθεί – ή επειδή θέλει να τον συμπαθείς για να μην κάνεις φασαρία για την απόδειξη – σε αφήνει να μην πληρώνεις, κι έτσι σε κάνει και συνένοχη.


Αυτό. Μόνο την παρατήρηση έχω να κάνω. Ένα μέρος της λύσης είναι να γίνουν όλα αυτά αυτόματα, ονλάιν και κωδικοποιημένα, χωρίς να υπάρχει τρόπος να παρέμβει κάποιος από τους συναλλασσόμενους, και χωρίς να υπάρχει τρόπος να ξέρει κάποιος από την εφορία ποιοι είναι οι συναλλασσόμενοι κάθε φορά. Ένα άλλο μέρος είναι να μην είναι τόσο βαριά η φορολογία εξαρχής... αλλά ας μιλήσουμε καλύτερα για την Γιουροβίζιον.

__________________
4.


Α, μπα καλημέρα,
Είμαι 21 και στο τελευταίο έτος στην ψυχολογία. Συγκατοικώ εδώ και πάνω από ένα χρόνο με το φίλο μου και όλα στο συναισθηματικό κομμάτι είναι καλά και θα τολμήσω να πω ισορροπημένα. Τον τελευταίο καιρό τραβάω ζόρια με άγχος. Αρχικά για να τελειώσω τη σχολή στην ώρα της και να "ξαλαφρώσω" λίγο τους γονείς μου από το φοιτητικό μου επίδωμα αλλά και να καταφέρω να ανεξαρτητοποιηθώ πραγματικά. Οι γονείς μου ήταν ανέκαθεν υποστηρικτικοί και ούτε άμεσα ούτε έμμεσα τέθηκε ποτέ θέμα χρημάτων, ίσως το αντίθετο. Αλλά αφενός ξέροντας πως κουράζονται πολύ και έχουν έξοδα και για τα μικρότερα αδέλφια μου, αισθάνομαι κάπως ένοχη. Αφετέρου έχω την ανάγκη να είμαι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον εαυτό μου και τις επιλογές μου. Εδώ και κάποιο καιρό έχω ξεκινήσει να έχω αϋπνίες. Πέφτω στο κρεβάτι και το μυαλό μου γυρνάει σε χρωστούμενα μαθήματα, λογαριασμούς που δεν έχω ακόμα πληρώσει, τι πρέπει να κάνω μόλις τελειώσω τη σχολή κλπ. Δεν καταφέρνω να ηρεμήσω όσο και αν προσπαθώ να ξεκολλήσω από αυτά τη σκέψη μου. Όταν δε, σκέφτομαι πως το άγχος μου είναι για σχεδόν αστεία θέματα και αναλογίζομαι τα σοβαρά προβλήματα του κόσμου, αγχώνομαι (μη χειρότερα) για το που πάει αυτός ο κόσμος. Τέλος, το άγχος εκδηλώνεται σωματικά με έντονους πόνους στον αυχένα και το στομάχι. Θα μου πεις είσαι χαζή, θες να γίνεις ψυχολόγος, γιατί δεν πας και σε έναν. Δίκιο έχεις. Πριν όμως επενδύσω οικονομικά σε αυτό, θα θελα καμία συμβουλή χαλάρωσης αφού λίγο πόλυ τέτοια περιστασιακά ξεσπάσματα, έχουμε όλοι. Χαιρετώ και ευχαριστώ- Τζένυ

Επειδή είσαι στο τελευταίο έτος στην ψυχολογία, θα έλεγα ότι ίσως θα έπρεπε να έχεις εσύ κάποια συμβουλή χαλάρωσης για τον εαυτό σου, ή έστω, αν δεν έχεις, ότι θα έχεις βιβλία, ή αν δεν έχεις, ότι θα ξέρεις πού μπορείς να ψάξεις για να βρεις συμβουλές χαλάρωσης.


Αν του χρόνου, που ελπίζεις να αποκτήσεις πελάτες για να ανακουφίσεις τους γονείς σου, έρθει κάποιος στο γραφείο σου και σου πει ότι έχει αϋπνίες, τι θα του πεις; Να στείλει ερώτηση στην Α μπα; (Βασικά, πες το κι αυτό. Όλοι οι νέοι αναγνώστες είναι ευπρόσδεκτοι).

__________________

5.


Γεια σου Αμπα.
Σου είχα ξαναστείλει, χάθηκε; Ποιος ξέρει...
Λοιπόν εγώ είναι εδώ και 1,5 χρόνο με τον Δ. και πραγματικα και συνειδητά είμαι πολύ καλά μαζί του. Η αληθεια ειναι οτι ηταν πολυ δυσκολη σχεση με δικο του φταιξιμο. Εδω και 6 μηνες ομως ειμαστε υπεροχα..Αλλά... (παύση) εδώ και κάνα δίμηνο υπάρχει κάποιος άλλος στο μυαλό μου, μόνο εκεί. Μιλάμε αραιά κ που, γνωστός γνωστου, τον έχω δει κάνα 3-4 φορές. Τον σκέφτομαι. Ποτέ όταν περνούσα τα δύσκολα με τη συμπεριφορά του Δ. δεν σκεφτηκα να χωρισω. Αλλά τώρα έχω πολλές απορίες.. Αν χωρισω και χάσω κάτι παρά πολύ καλό για έναν ενθουσιασμό; Αν απ την άλλη δεν χωρισω, δεν είναι μαλάκια να είμαι με τον Δ. ενώ σκέφτομαι άλλον; Το ότι σκέφτομαι άλλον σημαίνει ότι βαριεμαι; Ότι μου λείπει κάτι απ τη σχέση μου; Δεν το βλέπω ρε Αμπα, δεν νομιζω ότι κάτι μου λείπει. Ο καιρός περνάει κι το μυαλό μου δεν λέει να ξεμπερδευτει.- Μπερδεμένη


Μπορεί να μην λείπει κάτι, αλλά μπορεί να περισσεύει κάτι που δεν αναγνωρίζεις. Αν είσαστε «υπέροχα» τους τελευταίους έξι μήνες, αυτό σημαίνει ότι για έναν χρόνο δεν ήσασταν καθόλου υπέροχα, κι εσύ πιστεύεις ότι γι' αυτό φταίει εκείνος. Αν κάτω από το «υπέροχα» έχεις μέσα σου κάποιο απωθημένο για τη συγνώμη που δεν ζήτησε, ή για τα παράπονα που δεν έκανες, έχεις σπρώξει διάφορα κάτω από το χαλί, και με τα όνειρα για τον επόμενο ανακουφίζεσαι.


Αν σκέφτεσαι έναν άγνωστο, αγαπητή μπερδεμένη, δεν είναι δυνατόν να είναι όλα «υπέροχα». Ακόμη και η λέξη η ίδια είναι ύποπτη. Δεν σκέφτεσαι κάποιον που γνώρισες καλά μετά από δέκα χρόνια γάμου. Αυτά, λέμε, συμβαίνουν. Σκέφτεσαι έναν φίλο φίλου που έχεις δει τρεις φορές, δηλαδή όχι έναν άνθρωπο, αλλά ένα είδωλο, μια προβολή αυτών που θέλεις να δεις. Μην κάνεις εικόνισμα μια σχέση ενάμιση χρόνου που το 75% της ήταν χάλια.

__________________
6.


Αγαπημενη μου Α,μπα,εσυ που ξερεις πολλα και ο νου σου κατεβαζει,θα ηθελα την γνωμη σου και την συμβουλη σου.Βεβαια μεχρι να απαντησεις ισως το θεμα εχει ληξει,αλλα ποιος ξερει;

Λοιπον τα δεδομενα ισχυουν σε παροντα χρονο παντα,προ 20 μερων ειχα παει με τις φιλες μου στη Θεσσαλονικη για λιγες μερες για βολτα.Εκει λοιπον γνωρισαμε κατι παιδια και η μια μου φιλη εκανε κατι με τον εναν,το οποιο ομως δεν προχωρησε σε αλλο επιπεδο γιατι ενταξει απο την πρωτη μερα δεν ξερεις,τις 2 μερες που μας ελειπαν να μεινουμε τις περασε κατα 80% μαζι του,θεμα δεν ειχα,ειχα την αλλη φιλη μου και στο κατω κατω να περασει καλα η φιλη μου,αυτο ειχε σημασια.

Μετα που γυρισαμε συνεχισαν να μιλανε,τωρα εχουν περασει σχεδον 20 μερες απο τοτε και Α,μπα ειναι οοοολη μερα στο κινητο και στελνουν μνμ μεσω viber,κανουν video-κληση οποτε ευκαιρουν,σιγουρα 2 φορες τη μερα.Το ζητημα λοιπον ειναι οτι αυτος ειναι 34ετων παντρεμενος στο διαζυγιο,στα διαδικαστικα με παιδακι 2 ετων και με μια "πρωην" ψιλο σαικο,που δημιουργει προβληματα(πρωην του δεν ειναι ασε να λεει η φιλη μου,γυναικα του ειναι τουλαχιστον ακομη,διαζυγιο δεν εχει παρει ακομα και κραταει την κατασταση σε ηρεμους τονους για να μην τα κανει χειροτερα στην σχεση με τη μητερα του παιδιου του και το παιδι του οπως λεει,εδω να σου σημειωσω οτι μενει με τους δικους του(εδω και 8 μηνες) και τους γνωρισε και στη Θεσσαλονικη η φιλη μου γιατι ειχαν παει για δουλειες και μεσω της video-κλησης εχει δει το σπιτι,το δωματιο του,τα πραγματα του,τις εχουν ψιλομιλησει οι δικοι του γονεις και μια θεια και κατι ξαδερφια που ηδη τους ηξερε απο πανω,οποτε σε αυτο δεν νμζ να λεει ψεμματα) επισης στην φιλη μου της λεει πολυ ευκολα πραγματα,εκφραζεται πολυ ευκολα,σε θελω,μου λειπεις,μωρο μου,αγαπη μου,σχεδια για το ποτε θα ερθει,ποτε θα παει αυτη, και χιλια δυο αλλα που δεν ξερω αλλα φανταζομαι,η φιλη μου λεει πως ειναι ερωτευμενη μαζι του και της εχω πει εισαι ερωτευμενη με λογια,οχι με πραξεις,δεν αλλαζει κατι οτι σου λεει 10 φορες τη μερα σε θελω και μου λειπεις,δεν μπορει να ειναι εδω και για εμενα λεει πολυ ευκολα πραγματα και φοβαμαι οτι οσο ευκολα του βγαινουν αλλο τοσο ευκολα τα τελειωνει.Εχει την ασφαλεια της αποστασης και οτι επισης η "πρωην" του δεν μπορει να ξερει τα τι και τα πως ουτε να δει τη φιλη μου σε περιπτωση που τον παρακολουθει.Επισης η φιλη μου εχει μιλησει στο παιδακι του στην video-κληση.Εμενα αυτος με εκανε στο fb add,την αλλη μας φιλη ομως οχι,διοτι η αλλη μου φιλη ζει μακρια μας,ενω εγω μενω στην ιδια πολη με την αλλη και της ειπα εμενα με εκανε γιατι και με συμπαθει οπως εδειξε αλλα σου λεει να ξερω γενικα τι γινεται γιατι η αλλη οντας μακρια μας αντικειμενικα δεν βαζουμε φωτο μαζι και τα συναφη και ετσι δεν την εχει στο fb,μη με πεις παρολογη γιατι εγω της το ειπα αυτο και μετα απο καποιες μερες απ΄εξω απ' εξω της το ειπε για μενα οτι ξερεις ειστε στην ιδια πολη και παρεα και βγαινετε και πατε και αχ τι ωραια αυτα που βαζει η φιλη σου και να την ακους και μια χαρα περνατε,επομενως αδικο η σκεψη μου δεν ειχε!

Η φιλη μου φυση μετρημενος και κλειστος ανθρωπος στις ερωτικες της εκφρασεις του μιλαει οπως δεν εχει μιλησει ποτε σε κανενα οπως λεει περα αυτου ομως ειναι συνεχεια σκεπτικη και εχει νευρα,εαν δεν πιανει καλα το wi-fi γινεται τουρκος,νευριαζει,ολα της φταινε,ειμαστε εξω του δινει αλλα και της δινει αναφορα που ειναι οπως λεει,στελνουν συνεχεια και οταν της λεμε κοφτο,ειμαστε εξω,ελεος αλλα λογια να αγαπιομαστε ειναι.Μιλανε με video-κληση καμμιαν ωρα και ειμαστε εμεις στο σαλονι μαζεμενοι παρεα ή εξω και αυτη παει στη στο δωματιο ή καπου παραπερα...και το αποκορυφωμα,εχουν σχεση λεει,κανονικα το ειπαν,να ειναι μαζι.Της λεω για εμενα βιαστηκες,δεν τον ξερεις,εισαι 24 χρονων και κανεις λες και εισαι 15 και αυτος τι κουλα ειναι αυτα?μαζι του ησουν 2 μερες και μιλας 15 και πας και κανεις "σχεση"?ναι μιλα του,οχι τοσο,οχι ολη την ημερα,προφυλαξε τον ευατο σου λιγο,και αυτο που λεει ειναι οτι θελει να το ζησει!Ισως να πρεπει να σταθουμε σε αυτο και να μην πουμε τιποτα αλλο...αλλα δεν παει ετσι....υπαρχουν σοβαρα ζητημα,που βλεπω να γινονται χειροτερα!Της τα εχω πει αυτα,αλλα δεν θελω να σκεφτεται οτι εγω ειμαι η κακια και δεν θελω τη χαρα της και ειπα πως δεν θα ξαναπω τιποτα,και η αλλη μας φιλη τα ιδια με εμενα λεει και πιστευει και να σου πω επισης οτι για αυτον ξερουμε εμεις οι 2(τα παντα) και αλλη μια κοπελα(ξερει οτι μιλαει με ενα παιδι που ειναι τοσο ετων και ειναι απο εκει,τπτ αλλο),σε κανεναν αλλον δεν εχει πει κατι,και απλα η παρεα μας εχει καταλαβει κατι αλλα ξερεις και την πειραζουν αλλα δεν ξερουν κατι,καποια στιγμη ομως ολη μερα στο κινητο θα την παρουν χαμπαρι οτι τι γινεται;Εργαζεται στην οικογενειακη επιχειρηση τους και ηδη λεει οτι την ψιλορωτανε τι παιζει.Οσο τον γνωρισα και κατι ξαδερφια του(αγορια-κοριτσια),μια χαρα παιδια ηταν ολοι τους και χαβαλε και πλακα και ομιλητικοι και πολυ ενταξει ηταν και αυτος καλος μου φανηκε,αλλα καποια πραγματα μου ξενιζουν και μου ξινιζουν...α,τελος να σου πω οτι αντικειμενικα κοντα δεν ζουμε,και δεν τιθεται ζητημα εαν προχωρησει καπως ολο αυτο,να συναντιουνται ευκολα μια στο τοσο,ζητημα δουλειων, πολυ μεγαλη αποσταση και μιας και η φιλη μου το κρυβει που θα πει οτι παει(λογια δικα της)...εσυ τι λες;

Εγώ λέω ότι οι φίλοι αφήνουν τους φίλους να κάνουν τα λάθη τους, και αν αποδειχτεί ότι είχαν δίκιο, συμπαραστέκονται.

__________________
7.


γεια σου αμπιτσα .
Τον τελευταιο καιρο με προβληματιζει αρκετα η σχεση που εχω με τη θεια μου , αδερφη της μαμας μου, που επισης ειναι και νονα μου. Γενικα απο παντα ειχαμε μια ομορφη σχεση, σκ μαζι, βολτες, ψωνια , μυστικα και ταξιδακια. Ειναι ανυπαντρη και αυτο ουσιαστικα ειναι και ο λογος που ειναι πολυ δεμενη με εμενα και τη μαμα μου. Ωστοσο τον τελευταιο καιρο διαπιστωνω μια προσκολησση σε μενα, θελει να ξερει αν θα βγω που θα παω κλπ. γενικα βλεπει πως ανεξαρτοποιουμαι (και λογο δουλειας που προσφατα βρηκα) και νιωθω πως ειναι στιγμες που ζηλευει. Ενα αλλο κομματι σημαντικο της σχεσης μας ειναι καποιες αποψεις της που δε μπορω ουτε να ακουω.. για παραδειγμα για τους ομοφυλοφιλους, ναι ειναι ομοφοβικη και ανενδοτη. Καταλαβαινω πως οσο ημουν πιο μικρη η σχεση μας περιοριζοταν στα παραπανω, αλλα τωρα που εχω δικη μου καθημερινοτητα, ενδιαφεροντα υποχρεωσεις γνωμη και αποψη (που μπορω να υποστηρηξω), νιωθω πως δεν μπορω και δεν ταιριαζω τοσο μαζι της. Αντιθετα η ιδια επιδιωκει ολο και πιο πολυ την επαφη μαζι μου. Την αγαπαω πολυ αλλα θα ηθελα να διαχωριστει λιγο η ζωη μου απ τη δικη της. αν καταλαβαινεις τι εννοω.. τι προτεινεις? φιλια πολλα πολλα- Μουσακάς ετων 24

Προτείνω να είσαι ιδιαίτερα τρυφερή και προσεκτική και να πάρεις όλες τις προφυλάξεις για να μην την προσβάλλεις. Έχεις κάθε δίκιο και κάθε δικαίωμα που θέλεις να αναπτυχθείς μακριά της, τώρα που μεγάλωσες και κατάλαβες ότι δεν μπορείτε να είσαστε κοντά με τον τρόπου που ήσασταν ως τώρα. Δεν θα έχεις όμως κανένα δίκιο αν το κάνεις με έναν τρόπο απότομο ή άκαρδο. Εσύ την ξέρεις, θα βρεις το πώς. Και όταν γίνει αυτό (θα πάρει καιρό – μην βιάζεσαι. Ο καιρός θα βοηθήσει περισσότερο από όλα, να έχεις υπομονή), τότε θα είσαστε σε θέση να σχηματίσετε εκ νέου μια νέα ισορροπία.

__________________
7.1

Αγαπημένη Αμπα,

Είμαι η σημερινή (10.5.16) ερώτηση νούμερο 4 (αυτή με τον Κινέζο και την ακριβή τσάντα) και είμαι τρολ!
Ούτε μεταπτυχιακό στη Σουηδία κάνω, ούτε Κινέζος υπάρχει, ούτε τσάντα. Απλά πού και πού μου αρέσει να γράφω αληθοφανείς ερωτήσεις και να βλέπω τις αντιδράσεις σου και των σχολιαστών. Και όπως βλέπω το Κινέζος τους εξόργισε!
Παιδιά, μην τα παίρνετε όλα στα σοβαρά.

Για άλλη μια φορά η "ανθρωπιστική" μάζα στοχοποιεί τη χρήση μιας λέξης, το "Κινέζος" δεν είναι τίποτα άλλο από μια λέξη. Την αρνητική χροιά εσύ και εσείς την δίνετε. Εγώ όταν βαριόμουν και έγραφα την ερώτηση ούτε που το πρόσεξα. Λογικά αυτό δεν θα δημοσιευτεί γιατί δεν είναι ερώτηση, απλά να, αυτό ήθελα να πω, μην τα παίρνετε όλα στα σοβαρά!

Και ως τρολ, τις δικές σου προκαταλήψεις εκφράζεις. Έγραψες το «Κινέζος» τέσσερις ή παραπάνω φορές για να περιγράψεις έναν άνθρωπο. Αν δεν κατάλαβες γιατί ήταν λάθος όταν το έγραφες, και αν δεν καταλαβαίνεις ούτε τώρα γιατί εξοργίστηκε ο κόσμος, δεν υπάρχει εξήγηση που θα σε κάνει να το καταλάβεις.


Το ότι γράφεις ψεύτικες ερωτήσεις για να δεις τις αντιδράσεις των σχολιαστών επειδή «βαριόσουν», αυτό μήπως πρέπει να το πάρεις στα σοβαρά; Προσπάθησες να γελάσεις με τους άλλους κρυμμένη πίσω από εκατό στρώσεις, αλλά η πλάκα γύρισε εναντίον σου, και τώρα προσπαθείς να μειώσεις τις εντυπώσεις γιατί δεν σου άρεσε καθόλου αυτό που έγινε. Θα μπορούσα κι εγώ να σου προτείνω να μην τα παίρνεις όλα στα σοβαρά, αλλά να ξέρεις ότι η ανωνυμία δεν σε κάνει άτρωτη. Καλώς θίχτηκες. Για σένα τα γράψαμε, όχι για το τρολ που υποδύθηκες.

83

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ