Στο σημερινό «Α μπα»: σκέφτηκα το ένα, και μετά σκέφτηκα το επόμενο

Στο σημερινό «Α μπα»: σκέφτηκα το ένα, και μετά σκέφτηκα το επόμενο Facebook Twitter
61

 

__________________
1.


Αμπά μου κάνεις μανικιούρ? Ποιά χρώματα προτιμάς? Και ημιμόνιμο ή απλό?- τρώω-τα-νύχια-μου

Έκανα ημιμόνιμο για καιρό επειδή τα νύχια μου είναι τόσο μαλακά που το απλό εξαφανίζεται μέσα σε μισή ώρα, αλλά μετά άρχισε να ξεραίνεται υπεροβολικά το δέρμα των χεριών μου από τις ακτίνες για το στέγνωμα του ημιμόνιμου, το σταμάτησα κι αυτό. Θεωρητικά επειδή έχω ανοιχτό δέρμα με ψυχρούς τόνους προτιμώ τα ψυχρά, παλ ροζ-λιλά. Το πεντικιούρ ευτυχώς φτουράει.

__________________
2.


" Φωνές" απείρου κάλλους....

Συνήθως δεν είμαι ο άνθρωπος που θα παραπονεθεί για το παραμικρό. Ισα-ισα, είμαι πολύ διαλλακτικη, χαμηλών τονων και δεν μου αρέσει να δημιουργώ φασαριες. Ούτε όμως να μου δημιουργούν.

Αυτή τη στιγμή σου γράφω από το κρεβάτι μου, ώρα 05:35 προ μεσημβριας. Σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες θα σηκωθώ να ετοιμαστώ για δουλειά. Πριν 2 μήνες μετακόμισα σε νέο διαμέρισμα. Το κορίτσι από κάτω (φοιτήτρια θαρρώ πως είναι) έχει μια κακή συνήθεια: Είναι υπερβολικά θορυβώδης στις ιδιαίτερες στιγμές της με το φίλο της. Από τη μια δε βοηθάει η ηχομόνωση, από την άλλη είναι πραγματικά εξωφρενικοι οι ήχοι που παράγει κατα τις στιγμές του παθους, (οι οποίες έχουν και μεγάλη συχνότητα μέσα στη μέρα, έως και 3-4 φορές ). Υπάρχουν 2 τινά: Ή το γουστάρει τόσο εκείνη τη στιγμή που βρίσκεται σε δικό της σύμπαν και δε νιώθει, ή (αυτό που φοβάμαι) πρόκειται για attention whore που νομίζει ότι κάτι κάποιο κατόρθωμα με το να την ακούει όλη η γειτονιά στις ιδιαίτερες στιγμές της. Ας κάνει ότι θέλει, και μπράβο της που εχει το χρόνο και την ανεση να περνά τόσο "δημιουργικά" τις μέρες της.... Εννοώ , ότι ένα άτομο σαν εμένα στα early 30s του που δουλεύει 9 ώρες τη μέρα και παράλληλα κάνει και το μεταπτυχιακό του ain't got time for that anymore.... Η ρουτίνα σκοτώνει και εγώ και ο δικός μου δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε την ίδια όρεξή σε σχέση με τότε που ήμασταν και εμείς 20. Άλλα να σέβεται λιγο τον περίγυρο της (και τον εαυτό της πανω απ'ολα) , καθώς είναι και συνήθως ώρες κοινής ησυχίας αυτές που παραβιάζει. Δε γίνεται να ξυπνάω από βαθύ ύπνο από τις κραυγές της. Τι κάνουμε σε αυτη την περίπτωση; Είναι λεπτό θέμα και δεν ξέρω πώς να της κάνω παρατήρηση. Πως να την κάνω να ρυθμίσει τα decibel της; Να της αφήσω σημείωμα, να μιλησω κατ' ιδίαν μαζί της; Η αστυνομία φαντάζομαι δε μπορεί να κάνει και πολλά σε αυτή την περίπτωση; Omg, νομίζω παει και για 5ο γύρο απόψε. Κανένα καλο concealer για να καλύψω τους μαύρους κύκλους εχεις να προτείνεις...;- Sleepless in Seattle

Πρώτον, δεν χρειάζεται να δικαιολογείσαι και να εξηγείς γιατί δεν κάνεις ό,τι κάνει η από πάνω σου. Δεν έχει σημασία, είναι άσχετο, δεν πρόκειται για διαγωνισμό, και η από πάνω δεν κάνει κάτι δύσκολο ή αξιοθαύμαστο για να νιώθεις ότι χρειάζεται να εξηγηθείς. Δεύτερον, δεν χρειάζεται να κάνουμε κακόβουλες υποθέσεις χωρίς στοιχεία. Ας υποθέσουμε το πιο πιθανό πρώτα, ότι δεν καταλαβαίνει πόσο θόρυβο κάνει. Ηχογράφησε την, ανέβασε το κλιπ στο youtube (χωρίς να την εκθέτεις, εννοείται), και άφησε της σημείωμα κάτω από την πόρτα με το λινκ.

__________________
3.


Πολυαγαπημένη μου! Σε διαβάζω από τότε που γράφεις για την lifo καθημερινά και θέλω να σε ευχαριστήσω για όλα αυτά που μας έχεις μεταλαμπαδεύσει. Είμαι άνεργη εδώ και τρία χρόνια και κάτι. Είχα σχέση μέσα σε αυτά τα χρόνια που φέτος εξελίχθηκε σε γάμο, με τον άντρα μου μέναμε από πριν μαζί και προηγούνταν άλλα τρία χρόνια σχέσης. Η ερώτηση τώρα: τι απαντάς και πως αντιδράς σε βλέμματα και ερωτήσεις και προτάσεις του τύπου "πόσα βγάζει ο άντρας σου? μια χαρά είστε τουλάχιστον τα βγάζετε πέρα (εννοώντας εσύ έπιασες την καλή)", " ο άντρας σου κάνει αυτή την δουλειά την βόλεψες", ή " η γυναίκα αντέχει πιο πολύ ο άντρας όταν χάνει την δουλειά του είναι πιο δύσκολο", ή " γιατί δεν κάνεις αυτό? γιατί δεν κάνεις το άλλο?" και λίστα δεν έχει τελειωμό.. Ο άντρας μου έχει έναν κανονικό μισθό και είμαστε τσίμα τσίμα...Δεν ξέρω τι νομίζουν, αλλά το τι έχω περάσει αυτά τα τρία τελευταία χρόνια όσον αφορά την ψυχολογική μου κατάσταση εγώ το ξέρω και πάλι δεν το έχω βάλλει κάτω..! θα μου πεις τι σε νοιάζει? Μην σε απασχολεί, έλα όμως που νοιώθω πως πρέπει να υπερασπιστώ την θέση μου ως άνθρωπος και κυρίως την θέση μου ως γυναίκα που την αντιμετωπίζουν σαν κάτι υπο. (Υ.Σ.: αυτά τα βλέμματα και αυτές οι λέξεις είναι φαρμάκι που δεν καταπίνεται εύκολα)- Άνεργη

Οι «άλλοι», όταν λέμε για τους άλλους που κάνουν αναίσθητα σχόλια από δήθεν ενδιαφέρον, είναι οι «άλλοι» που πρέπει να σε ενδιαφέρουν λιγότερο από όλους, γιατί κι εσύ, πρέπει να το καταλάβεις, δεν τους ενδιαφέρεις καθόλου. Λένε τις χοντράδες και τις ξεχνάνε το επόμενο δευτερόλεπτο, γιατί παίρνουν το γρήγορο χάι από την ταραγμένη σου αντίδραση. Καθόλου δεν τους νοιάζει αν δουλεύεις ή όχι, τι κάνετε με τον άντρα σου, αν τα βγάζετε πέρα τσίμα τσίμα, και πόσο σε έχει ταλαιπωρήσει η ανεργία. Αυτό που τους νοιάζει είναι πόσο σε νοιάζει εσένα, και πόσο πολύ φαίνεται, γιατί με αυτές τις μαχαιριές αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους, επειδή εσύ αισθάνεσαι χειρότερα.


Η ανεργία είναι η πιο συνηθισμένη κατάσταση, και η χαμηλή αμοιβή ακόμη πιο συνηθισμένη. Το περιγράφεις λες και όλοι τα έχουν καταφέρει εκτός από σένα. Είναι κατανοητή η στενοχώρια γιατί δεν υποφέρεται αυτό το θέμα, αλλά δεν είσαι εσύ υπεύθυνη για την κατάσταση της Ελλάδας αυτή τη στιγμή. Γιατί σηκώνεις όλο αυτό το βάρος λες και είναι μόνο δική σου ευθύνη; Κράτα την πίκρα και τις αμφιβολίες και τις στενοχώριες σου για τον εαυτό σου, για τον άντρα σου και για τους πολύ κοντινούς σου. Βρες τη δύναμη, την μέθοδο, τον τρόπο να μην φαίνεται πόσο σε πειράζουν τα σχόλια, ανάλογα με το στυλ σου. Με χιούμορ; Με αυστηρότητα; Με αντεπίθεση; Με τρελίτσα; Δεν έχουν δικαίωμα, δεν έχουν δίκιο, και δεν είναι δικιά τους δουλειά. Αν καταλάβεις ότι δεν είναι προσωπικές οι επιθέσεις αλλά άσκηση εξουσίας, θα σου περάσει η στενοχώρια και δεν θα το βλέπεις ως φαρμάκι, αλλά σαν ενοχλητική μύγα που θέλει ένα γερό φαπ με την εφημερίδα. Γι' αυτό μην τους δίνεις δίκιο αντιδρώντας πληγωμένα. Συνιστώ να επιστρατεύσεις και τον άντρα σου και να σχεδιάσετε απαντήσεις από κοινού. Ένα ενωμένο ζευγάρι είναι πάρα πολύ ισχυρή ομάδα απέναντι στους καλοθελητές της σαπίλας.

__________________
4.


Α,μπα μου αγαπημένη,
Είχες αναφέρει παλιότερα πως μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να ερωτεύεται τα κατάλληλα άτομα. Πως το κάνεις αυτό;- αποφασιστική

Γνωρίζοντας τον εαυτό σου.


Όταν είμαστε μικροί και άγουροι ερωτευόμαστε αυτούς που νομίζουμε ότι πρέπει να ερωτευτούμε, είτε επειδή αντιδρούμε σε ταινίες και βιβλία και διάφορες κοινωνικά κλισέ που έτυχε να μας επηρεάσουν, είτε επειδή αντιδρούμε στις απαιτήσεις της οικογένειας μας και θέλουμε να τα έχουμε καλά μαζί της, είτε επειδή αντιδρούμε στην οικογένεια μας από την ανάποδη και νομίζουμε ότι θέλουμε αυτό που δεν θέλουν. Στην χειρότερη, όταν έχουμε και θέματα αυτοπεποίθησης, ερωτευόμαστε ανθρώπους που δεν μπορούμε να έχουμε, μόνο και μόνο με αυτό το κριτήριο, γιατί νομίζουμε ότι αν τους καταφέρουμε θα αποδειχτεί ότι είμαστε καλύτεροι από όσο νομίζουμε.


Γενικώς ξεκινούμε ερωτευόμενοι αντιδραστικά, και όχι ενεργητικά, και αν και ξέρουμε ότι κάνουμε λάθος επιλογές, το αποδίδουμε στον τυφλό έρωτα και στο ανεξήγητο της έλξης. Ούτε ανεξήγητος είναι ο έρωτας, ούτε τόσο τεράστιο μυστήριο η έλξη. Οι άλλοι, αυτοί που μας ξέρουν καλά, τις περισσότερες φορές καταλαβαίνουν γιατί μας τραβάνε αυτοί που μας τραβάνε. Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που καταλαβαίνουμε, γιατί είναι δύσκολο – ακριβέστερα, αρκετά δυσάρεστο – να παραδεχτούμε «μου αρέσουν πολύ οι ωραίοι γιατί πιστεύω ότι είμαι χάλια». Ή «μου αρέσουν αυτοί που φαίνεται να είναι κοινωνικά ανώτεροι γιατί έχω κόμπλεξ με την καταγωγή μου».


Αν αποκτήσουμε το μυαλό κάποια στιγμή της ζωής μας και πούμε «μα για στάσου, γιατί κάνω τόσες λάθος επιλογές», και μετά, αν κάνουμε την τεράστια προσπάθεια να καταλάβουμε τι θέλουμε, τι μας κάνει καλό, και συγχωρήσουμε τον εαυτό μας γι'αυτό, αυξάνονται οι ελπίδες να μην λειτουργούμε σπασμωδικά. Ας πούμε, ίσως κάποτε παραδεχτούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ τι κι αν έχει σπουδάσει ο άλλος. Ή να παραδεχτούμε ότι δεν μας νοιάζουν τελικά τα λούσα, και τα σουβλάκια και οι ταβέρνες είναι μια χαρά διασκέδαση. 'Η ότι δεν είμαστε τελικά τόσο εναλλακτικοί όσο πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε, και μας αρέσουν τα εντελώς συνηθισμένα. Ή να καταλάβουμε κάποτε ότι δεν είμαστε τέλειοι, αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι για να αρέσουμε. Τότε, αν κάποιος μας δείξει ενδιαφέρον, ίσως να μην θεωρήσουμε ότι για να μας προσεγγίζει σημαίνει ότι δεν αξίζει, αλλά να σκεφτούμε ότι αυτό είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσει ένας πειραματισμός.

__________________
5.

 


Καλησπέρα αγαπητή Λένα και σχολιαστές.
Είμαι 26 και πριν δύο χρόνια συνειδητοποίησα την ομοφυλοφυλία μου. Παρότι ως φοιτητής είχα σχέσεις με γυναίκες, σιγά σιγά άρχισα να καταλαβαίνω τις προτιμήσεις μου και το τι με κάλυπτε πραγματικά. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο πρώην μου, τον οποίο ερωτεύθηκα πολύ. Έχω χωρίσει εδώ και έξι μήνες. Απο τότε το άγχος για το πως θα είναι η ζωή μου ως ομοφυλόφιλος στην Ελλάδα(ευτυχώς Αθήνα) έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βάθμο. Δυστυχώς αν και έχω πολύ καλούς φίλους που με στηρίζουν όσο μπορούν, κανένας τους δεν είναι gay. Προσπάθησα να γνωρίσω gay άτομα μέσω γνωστών εφαρμογών, όμως σχεδόν όλοι αναζητούν άμεσο σεξ, πράγμα κατανοητό και σεβαστό, απλώς θα προτιμούσα να γνωρίσω και να μιλήσω με κόσμο πρώτα. Ίσως δε θα έπρεπε να το σκέφτομαι τόσο, για αυτό αποφάσισα να ξεκινήσω ψυχανάλυση, ώστε να μπορέσω να διαχειριστώ αυτό το άγχος. Ρωτάω εσένα και τους σχολιαστές, αν γνωρίζετε στην Αθήνα ομάδες ευαισθητοποιημένες σε LGBT θέματα ή groups που να βοηθάνε gay άτομα.
Υ.Γ: Εννοείται ότι έχω κάνει μια πρόχειρη αναζήτηση αλλά λίγα αποτελέσματα. Μια προσωπική άποψη ή κάτι που μου έχει ξεφύγει θα με βοηθούσε, ευχαριστώ!
Υ.Γ2: Δεν αναφέρω κάτι παραπάνω για την προηγούμενη σχέση μου, γιατί θεωρώ πως δεν έχει κανένα νόημα να την αναλύσω περαιτέρω. Σημασία έχει τι κάνω απο εδώ και πέρα-nervous boy

Νομίζω ότι τα πας υποδειγματικά καλά στο ταξίδι της ζωής σου. Για τις προτάσεις ελπίζω να μας βοηθήσουν οι αναγνώστες στα σχόλια. Δεν είμαι ειδική σε αυτό το θέμα, αλλά θα σου πρότεινα για αρχή να πάρεις τους φίλους σου και να πάτε μαζί σε γκέι μπαρ. 

__________________
6.


Γνώρισα τον φιλο μου πριν περιπου 2 χρόνια, ειναι ιταλος και πριν 10 μηνες μετακόμισα κι εγω στην Ιταλία ωστε να δουλεψουμε μαζι στην επιχείρηση του. Αυτος δεν εχει παρεες εδώ κι εγω δεν εχω γνωρισει κανεναν ανθρωπο που να μπορω να πω δυο κουβέντες (τοσο κακοι άνθρωποι μαζεμενοι σε ενα μέρος ούτε στο Γκουαντάναμο)και σιγα σιγα αρχιζω να χανω τον εαυτο μου κλεινομαι και χανω το ενδιαφέρον εστω και για μικρα πραγματα που μου αρεσαν να κανω π.χ. μια βολτα μαζι του.. Ενω ειμαι ερωτευμένη μαζι του και τρελαίνομαι οταν τον βλέπω σαν τη πρωτη φορά που τον είδα μερικές φορές νιωθω οτι θα τρελαθω εδω και θελω να φυγω τρέχοντας!! Πότε φεύγεις α μπα μου?- ξερω κι εγω..

Γιατί δεν ψάχνεις αλλού για δουλειά;

__________________
7.

Αγαπητή Αμπά,
θα ήθελα για αρχή να απαντήσω στο τρολ από τις ερωτήσεις στις 2/2 πως ο γυμνισμός μόνο μπανιστίρι δεν είναι. Κάνω γυμνισμό εδώ και 10 χρόνια και το πρώτο πράγμα που κατάλαβα είναι πως δεν έχει να κάνει με το σεξ, το οφθαλμόλουτρο :P ή την ανέυρεση ερωτικού συντρόφου. Βέβαια, δεν έχω πάει ποτέ σε gay παραλία γυμνιστών, ίσως εκεί ισχύουν διαφορετικά πράγματα.. Να κάνω και μια ερώτηση: Για καλύτερο αποτέλεσμα στη γυμναστική (είμαι σε φυσιολογικά κιλά, αλλά λόγω κακής διατροφής και αποχής απο την άθληση, έχω χοντρά μπούτια, μικρούς γλουτούς, λίγο λίπος στην κοιλιά και βάλε και το μικρό στήθος μαζί..άστα να πάνε!) να κάνω γιόγκα μαζί με αεροβική ή γιόγκα μαζί με βάρη?- γυμνίστρια wannabefit

Πρώτα δηλώνεις πόσο δεν έχει σχέση ο γυμνισμός με το οφθαλμόλουτρο και το σεξ, και αμέσως μετά κάνεις ανάλυση του σώματος σου με αρνητική χροιά ζητώντας συμβουλές πώς να το κάνεις καλύτερο. Καλύτερη πάσα για μια δύσκολη και ειλικρινή κουβέντα για την εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και την σεξουαλικότητα σου (και για τι πραγματικά πιστεύεις για τον γυμνισμό) δεν θα μπορούσες να δώσεις, Είναι διασκεδαστικό το πόσο αποκαλυπτικοί είναι οι συνειρμοί μας.


61

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ