Πριν λίγα χρόνια, μετά την ηρωοποίηση από κάποιους του Κασιδιάρη για το χαστούκι του σε γυναίκα, το κατάστημα παιδικών παιχνιδιών είχε βγάλει μια διαφήμιση που έλεγε «ε ρε Jumbo που σας χρειάζεται» και ακουγόταν ένα χαστούκι. Η διαφήμιση κόπηκε τελικά απ' την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας.

 

Τώρα βγήκε η διαφήμιση με την Άντζελα, που στο τέλος αφήνει τον καθένα να μαντέψει τη συνέχεια και το αν αφήνεται υπονοούμενο και για ξύλο. Συζητήθηκε πάντως πολύ και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας ζητά την απόσυρση της διαφήμισης.

 

Ίσως να έπαιξε (εκτός των άλλων) ρόλο αυτό στις απαντήσεις των αναγνωστών μας. Προσωπικά περίμενα ότι επειδή είναι λαϊκή διαφήμιση, θα ήταν και δημοφιλής. 

 

Τα αποτελέσματα πάντως ήταν τα εξής:

 

Τα αποτελέσματα του γκάλοπ μας για τη διαφήμιση της Άντζελας (δεν είναι αυτά που φανταζόμασταν)

 

 

[+] 3 απ' τα σχόλια:

 

ανώριμος23: Εγώ βρίσκω πολύ χειρότερο από το βίντεο της Αντζελας, την αστυνομία του Politically correct, που έχει κατακλύσει το fb και το twitter και δικάζει καθημερινώς. Ό,τι σχόλιο και να κανεις (με οποιοδήποτε περιεχόμενο), θα βρουν εναν τροπο να σε κατηγορήσουν για κάτι και θα σου κολλησουν μια ταμπέλα πχ σεξιστης, ρατσιστής, φασίστας, ακροδεξιός κλπ κλπ. Όλοι οι παραπάνω όροι βέβαια, έχουν αποκτήσει εκ νέου σημασία, η οποία τις περισσότερες φορές είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του πολιτικά ορθού στρατού, για να καλύπτει όλους όσους εκφράζουν μια αντίθετη άποψη από το κοινώς αποδεκτό. Μάλλον τέτοιοι ανθρωποι επιδιώκουν να μην γίνονται ουτε αστεια, ουτε σχόλια, ούτε χαβαλές, γιατι κατα 99% θιγουν κάποια κοινωνική ομάδα. Οπότε η λύση ειναι μία, όλοι πρέπει να γραφουμε σχόλια και να μιλάμε με μια ασάφεια χρησιμοποιώντας γενικούς όρους και χωρίς συναισθηματα, για να μη θίξουμε κάποιον.

Εν ολίγοις η λαίλαπα της εποχής δεν ειναι η Άντζελα, η τάση του πολιτικά ορθού σχολιάσμου που έχει κατακλύσει όλα τα μέσα ενημέρωσης κ έχει αδρανοποιήσει το μυαλό και τη φαντασία των περισσότερων.

 

Donny Kerabatsos: Ναι η αστυνομία του πολιτικά ορθού είναι το πρόβλημα που δεν σε αφήνει να εκφραστείς, κι ας κακοποιούνται οι γυναίκες από αυτούς που χτυπάνε σαν άντρες. Πάνω από όλα προέχει το να μην σε κατηγορήσει κάνεις για σεξιστή. Εγώ πάντως μια χαρά σε βλέπω να εκφράζεται. Αλλά όταν εκφράζεις δημόσιο λόγο να περιμένεις και κριτική για αυτά που λες. 

Η ζωή πρέπει να είναι ωραία παντως αν η λαίλαπα των καιρών μας είναι η πολιτική ορθότητα.

  

de sou lew
Αυτό που γκρινιάζουν κάποιοι για υπερβολική πολιτική ορθότητα, ενώ το πρόβλημα παντού γύρω μας είναι η ολοκληρωτική έλλειψη πολιτικής ορθότητας, με ξεπερνάει. Μπορείς να κάνεις ωραιότατο χιούμορ, και αστεία, και χαβαλέ, χωρίς να θίγεις κανέναν, αλλά απαιτεί λίγο παραπάνω κόπο. Πρέπει να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις, και αν συνειδητοποιείς ότι αυτό που λες είναι προσβλητικό για κάποιον, τότε δεν είναι και πολύ αστείο.

Το "Χτύπα σαν άντρας" δεν το βρίσκω καν αστείο σαν ατάκα. Άντε, η παράφραση του άσματος, να δεχτώ ότι μπορεί να είναι διασκεδαστική. Η ατάκα χτύπα σαν άντρας ειλικρινά τι το αστείο έχει;

ΥΓ. Θεωρώ πως το μεγαλύτερο κακό δεν το κάνει στις γυναίκες, αλλά στους άντρες, στα αγόρια που μεγαλώνουν με την κουλτούρα του "χτύπα ρε, τι είσαι, κανένας ντιντής, κανένα κοριτσάκι"; Δε θέλω να σκέφτομαι τι ψυχολογικά μπορεί να δημιουργούν τέτοιου είδους επιρροές.