Με αφορμή μία (νόμιμη;) αγγελία στο kariera.gr

Με αφορμή μία (νόμιμη;) αγγελία στο kariera.gr Facebook Twitter
24

Τις προάλλες η Μ.Ρ. μου έστειλε το εξής:

  

Άρη,
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά, με Υγεία, Τύχη και κατακτήσεις!

Έπεσα χτες πάνω σε μία αγγελία στο kariera.gr, για Αθήνα

Με αφορμή μία (νόμιμη;) αγγελία στο kariera.gr Facebook Twitter
Με αφορμή μία (νόμιμη;) αγγελία στο kariera.gr Facebook Twitter

Aναρωτιόμουν αν η εργασία αυτή που περιγράφει είναι """νόμιμη""" (τα εισαγωγικά παραπέμπουν στο πόση συζήτηση μπορεί να σηκώνει κι ο όρος από μόνος του).

Φαντάζομαι ότι για να έχει αναρτηθεί από και στο kariera.gr λογικά το έχουν ψάξει και είναι καλυμμένοι οι υπεύθυνοι... Aλλά ακόμα και αν προσπεράσουμε το αυστηρά νομικό του θέματος, και χωρίς να θέλω να φανώ party pooper (και μόνο που ασχολούμαι...), πόσο νορμάλ είναι να βγαίνει έτσι, φάτσα φόρα κάποιος και να λέει ότι η υπηρεσία που παρέχει είναι η συγγραφή εργασιών φοιτητών -προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών- επί πληρωμή;;

Κι εγώ ΑΕΙ στην Ελλάδα έβγαλα και το μεταπτυχιακό μου εδώ το έκανα και προφανώς έχω σαφή εικόνα του ξεχαρβαλώματος των ελληνικών πανεπιστημίων και πολλών άλλων ειδικότερων καταστάσεων σε όλο το εκπαιδευτικό φάσμα, κάποια εκ των οποίων κατά καιρούς κιόλας βλέπουν το φως της δημοσιότητας (καθηγητές που τα παίρνουν -ή εκβιάζονται- απ' τις φοιτητικές παρατάξεις για να "γλιστράνε" θέματα ή να "περνάνε" συγκεκριμένους φοιτητές, άλλοι που "τα παίρνουν" φάτσα φόρα για να "περνάνε" φοιτητές, υποψήφιους διδακτορικούς που γράφουν εργασίες άλλων επί πληρωμή και τελειωμό δεν έχει...).

Δε λέω ότι πέφτω απ' τα σύννεφα ούτε ότι δεν το έχω δει να συμβαίνει -και θα συνεχίζει να συμβαίνει-, ούτε, ακόμα ακόμα, και ότι οι καθηγητές οι ίδιοι και οι διοικήσεις των πανεπιστημίων δε γνωρίζουν ότι συμβαίνει.

Αλλά το περνάμε τόσο αβαβά (ΟΚ, τα κλασικά..."Έέέέέλα μωρέέέε..., όλοι το κάνουν! / 'Έέέέέλα, μωρέ, ποιος δίνει σημασία..." / 'Έέέέέλααα, μωρέ, ποιος θα το καταλάβει;...") που πλέον θα μπαίνει ένας καθηγητής στην αίθουσα και θα λέει "Όποιος έχει τα λεφτά, ας τη δώσει να του την κάνουν έξω. Όποιος δεν έχει... το πούλο!";;

Φιλικά,

Μ.Ρ.  

----------------

Σχόλια;

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ