Μαγειρεύτηκαν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ;

Μαγειρεύτηκαν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ; Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Μαγειρεύτηκαν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ; Facebook Twitter
 

 

Όλα ξεκίνησαν απ' το παρακάτω τουίτ. 

 

Ο δημοσιογράφος Θοδωρής Γεωργακόπουλος, γνωστός για την αγάπη του για τα στρογγυλά νουμεράκια, έλαβε αυτό το δωράκι από χρήστη του τουίτερ. 

 

 

Το μελέτησε, και έγραψε στο Facebook του:

 

Για δείτε τι στρογγυλά που βγαίνουν τα ποσοστά των εκλογών της ΝΔ. Λες και κάποιος πήρε τον αριθμό των ψηφοφόρων, σκέφτηκε αποτελέσματα μέχρι πρώτο δεκαδικό, και μετά έκανε μια διαίρεση.

 

 

«Το Excel κάνει στρογγυλοποιήσεις. Αν κάνεις τις πράξεις κανονικά θα δεις» έγραψε κάποιος στον Θοδωρή, κι αυτός απάντησε:

 

 

«Τις έκανα [κι εγώ], οι αποκλίσεις είναι στο 7ο δεκαδικό» έγραψε κάποιος άλλος. «Δίκιο έχει ο Γεωργακόπουλος!»

 

Και κάποιος τρίτος:

 

 

«Πώς μεταδόθηκαν τα αποτελέσματα;» αναρωτήθηκε ο Alexandros Dimakis. «Μόνο αν κάποιο εκλογικό έστειλε πχ ψήφισαν 42908 και 31.2% ψήφισε Χ κτλ θα μπορούσαν να βγουν 999 στα δεκαδικά (σε όλους τους υποψηφίους). Φαίνεται τρομερά απίθανο να είναι αληθινοί αυτοί οι αριθμοί ψήφων.»

 

Συμφώνησε ο Nick Kontodimos: «Το να συμβεί κάτι τέτοιο φυσιολογικά είναι σα να πας στο σούπερ μάρκετ να ζητήσεις μισό κιλό φέτα, μισό κιλό γκούντα, ένα τέταρτο κασέρι και η ζυγαριά να γράψει 500 γραμμάρια φέτα, 500 γραμμάρια γκούντα και 250 γραμμάρια κασέρι. Τέτοιο πράγμα *ταυτόχρονα* δεν πρόκειται να συμβεί. Το φυσιολογικό θα ήταν ένα 554 γραμμάρια φέτα, 487 γραμμάρια γκούντα, 293 γραμμάρια κασέρι. Κάτι που δεν είναι στρογγυλοποιημένο παντού ταυτόχρονα.»

 

 

Τι μπορεί να έγινε;

Είναι σαφώς περίεργο (μαζί με το γεγονός πως παρότι στις περιφέρειες υπήρχαν λευκά αλλά στα αποτελέσματα δεν αναφέρεται ούτε ένα λευκό ή άκυρο) και μοιάζει πως τα αποτελέσματα είναι πιθανό να μαγειρεύτηκαν ή να στρογγυλοποιήθηκαν και μάλιστα άκομψα. 

Είναι φυσικά θεωρία συνωμοσίας αλλά αν η ΝΔ δεν θέλει να βγαίνουν θεωρίες συνωμοσίες για τα αποτελέσματά της, ας τα ανακοινώνει δημόσια, σταδιακά απ' το ίδιο βράδυ, ας φροντίζει να δίνει το τελικό αποτέλεσμα μέχρι το πρωί της επομένης (το πολύ) και να μην κάνει τρεις μέρες «να στείλει με φαξ τα νούμερα».  Η πολυήμερη καθυστέρηση, οι δικαιολογίες περί φαξ και τα αποτελέσματα που μοιάζουν με μαθηματικό θαύμα είναι λογικό πως δείχνουν πως κάτι στραβό υπήρξε -και πάλι- στη διοργάνωση. 

«Οργανωτική αδυναμία; Αναντιστοιχία ηλεκτρονικών και έντυπων αποτελεσμάτων; Ή μήπως ένας πόλεμος εντυπώσεων επί των ποσοστών και της διαφοράς μεταξύ των υποψηφίων; Πιθανότατα όλα μαζί» διαβάζω στην Καθημερινή. Τι άλλο όμως μπορεί να συνέβη; 

Λέει ο Giacomo Mpourdas: «Από τα νούμερα είναι προφανές ότι οι αριθμοί των ψήφων προέκυψαν από τα ποσοστά. Δηλαδή πρώτα βγάλανε τα ποσοστά των υποψηφίων, και μετά με βάση τα ποσοστά υπολόγισαν πόσες ψήφους πρέπει να έχει λάβει ο καθένας. Από τα νούμερα που έδωσε ο Thodoris Georgakopoulos (δεν μπορώ να τα διασταυρώσω) είναι 99,99% βέβαιο ότι έγινε αυτό. Τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι: Πώς προέκυψαν τα ποσοστά; Υποθέτω ότι πρόκειται περί αθώου λάθους, αλλά σίγουρα θα πρέπει να εξηγηθεί.»

Σωστά όμως εντόπισε ο Kostas Grammenidis το γεγονός ότι κανένας απ' τους υποψηφίους δεν αμφισβητεί τα ποσοστά. Ενώ στην αρχή πχ. ο Τζιτζικώστας επέμενε ότι ήταν δεύτερος, τώρα μέχρι κι αυτός τα δέχτηκε όλα. Άρα δεν θίγεται κανείς απ' τα αποτελέσματα όπως μας παρουσιάστηκαν:

«Έχω την αισθηση οτι επειδη κανενας υποψηφιος δεν αμφισβητεί τα ποσοστα, μαλλον καποιοι αποφασισαν να μην χαλασουν την ευφορια της πεποίθησης οτι οι ψηφοι ηταν πανω απο 400.000. Με την καθυστερηση που εγινε μεχρι να βγει το αποτελεσμα, ειχε εδραιωθει στον κοσμο απο ολα τα μεσα, φιλικα και εχθρικα, οτι οι ψηφοφοροι ηταν ΠΑΝΩ απο 400.000. Τωρα αν στην τελικη καταμετρηση 2 μερες μετα βγηκαν πχ 385,000, μαλλον εγινε μια συμφωνια κυριων μεταξυ ολων των μελων της ΚΕΦΕ, και διατηρώντας τα ποσοστα επαιξαν με τους αριθμους, για να φανει το μαγικο 404,000...»

 

Θα μάθουμε άραγε ποτέ; Ποιος ξέρει. 

 

ΥΓ. Με την ευκαιρία να πω μπράβο στον Κυριάκο για τη στάση του χτες στο Σύμφωνο Συμβίωσης: Παρότι μπορεί να του κοστίσει ψήφους (οι οπαδοί της ΝΔ είναι συντηρητικοί κατά κανόνα), ήταν εκεί, στο πρώτο έδρανο μπροστά για να πει το Ναι του. Σεβαστή επίσης η -λάθος κατά την άποψή μου- πράξη των Νεοδημοκρατών βουλευτών που πήγαν στη Βουλή και είπαν όχι. 

 

Δυστυχώς όμως η τωρινή ΝΔ είναι γεμάτη και με πρωτοκλασάτες κότες, που δεν είχαν το θάρρος της (έστω και ομοφοβικής) γνώμης τους.

 

Κάποιοι μας κυβέρνησαν, κάποιοι θέλουν να μας κυβερνήσουν: Καραμανλής, Σαμαράς, Μεϊμαράκης, Άδωνις - ξεφτίλες ολκής. 

 

 

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ