Στο σημερινό «Α μπα»: τύψεις στο τετράγωνο

Στο σημερινό «Α μπα»: τύψεις στο τετράγωνο Facebook Twitter
65

 

Λόγω της Χριστουγεννιάτικης άδειας, το σημερινό Α,μπα μεταδίδεται σε επανάληψη.
Η πρώτη δημοσίευση των ερωταπαντήσεων αυτών έγινε σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο! (Αλλάξατε γνώμη σε κάτι από τότε;)

 

__________________
1.

Γεια σου α,μπα

Πιστεύεις οτι οι άνθρωποι μπορούν να αλαξουν, να μεταμορφωθούν? σαφώς και οι γνώσεις που θα αποκτήσεις με τα χρόνια είτε ειναι βιωματικές είτε μέσα απο βιβλία παιζουν σημαντικό ρόλο ετσι ώστε οταν βρεθείς στις ίδιες καταστάσεις με πριν ή παρόμοιες να τις διαχειριστείς με διαφορετικό τροπο γιατι έμαθες πια απο αυτο. Εγω όμως δεν μιλάω για διαχείρηση καταστάσεων αλλα για κάτι πιο ριζικό μεσα στα θεμέλια σου απο κει που πηγάζουν οι επιθυμίες σου και διαμορφώνεται η προσωπικότητα σου! Μπορει λοιπόν (κάποιος) να αλλάξει προσωπικότητα?

Γιατί επαναλαμβάνεται τόσο συχνά αυτή η ερώτηση στο α μπα; Τόσες παραλλαγές, η ίδια αγωνία. Η ερώτηση αυτή, όπως τη θέτεις, και όπως έχει τεθεί ξανά και ξανά και ξανά, δεν έχει νόημα. Δεν υπάρχει απάντηση που καλύπτει όλους τους ανθρώπους, ούτε τον αόριστο «κάποιον». Άλλοι αλλάζουν ριζικά, άλλοι αλλάζουν προς το χειρότερο, άλλοι δεν αλλάζουν καθόλου, οι περισσότεροι μένουν πάνω κάτω ίδιοι, αλλά νομίζουν ότι μαθαίνουν να κρύβουν τα κουσούρια τους καλύτερα. Λες να υπάρχει κάποιος που μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά και δεδομένα ότι «κανείς δεν μπορεί να αλλάξει προσωπικότητα;» Εδώ δεν μπορούμε ακόμα να συμφωνήσουμε τι σημαίνει η λέξη.


Μόνο που εσένα, και όλους τους άλλους που έχουν κάνει την ίδια ερώτηση, δεν τους ενδιαφέρουν «οι άνθρωποι». Ο «κάποιος» είναι κάποιος πολύ συγκεκριμένος. Ρώτα αυτό που θέλεις να ρωτήσεις, και ίσως βοηθηθείς κάπως. Ρώτα το όμως. Αν ρωτάς για άλλον, ξέχνα το. Αν αλλάξει, είναι πολύ απίθανο να αλλάξει με τον τρόπο που θα ήθελες. Αν ρωτάς για σένα, εξαρτάται από την προσπάθεια, την ικανότητα σου, τη νοημοσύνη σου, αυτό που θέλεις να αλλάξεις, τον λόγο, και την μέθοδο ή τις μεθόδους που θα ακολουθήσεις. Αν δεν μπορείς να βρεις το θάρρος να εκφράσεις την απορία σου, δεν θα πάρεις ικανοποιητική απάντηση.

__________________
2.

Αγαπητή μου Α, μπα,
έχω έναν προβληματισμό πολιτικής φύσεως. Το θέμα μου είναι με τη Χρυσή Αυγή και όλους αυτούς που την ψηφίζουν. Κατάγομαι από φτωχή περιοχή της Θεσσαλονίκης και οι ψηφοφόροι της Χ.Α. είναι διαφόρων μορφωτικών επιπέδων, Λυκείου ως Πανεπιστημίου. Δεν δείχνουν, βρε Λένα, να καταλαβαίνουν το ναζιστικό προσανατολισμό του κόμματος κι όταν πάει το θέμα εκεί, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, του τύπου: "Κι εμείς δεν θέλουμε να τους σκοτώσουμε τους λαθρομετανάστες, αλλά να τους διώξουμε" ή "Είναι οι μόνοι που νοιάζονται πραγματικά για τους Έλληνες", λες και οι Έλληνες είναι καμία υπερφυλή και πρέπει να προστατέψουμε μόνο αυτούς. Ένα πολύ φιλικό μου ζευγάρι λέει ότι γνωρίζει αξιόλογα άτομα μέσα από το χώρο (;), όχι δηλαδή τους γνωστούς, και ψηφίζει αυτούς. Η απάντησή μου σε αυτό ήταν ότι αν ψηφίσουν τα συγκεκριμένα άτομα, τα συγκεκριμένα αξιόλογα άτομα θα διαμορφώσουν μια άλλη Χρυσή Αυγή. Αλλά εκ των υστέρων αυτή η απάντηση μου φαίνεται χαζή! Ποια άλλη Χρυσή Αυγή με τα ναζιστικά σύμβολα;
Εντωμεταξύ, ο λόγος που με πειράζει τόσο πολύ αυτό, είναι γιατί εγώ μετακόμισα πρόσφατα στη Γερμανία και καταλαβαίνεις... Τι θα γινόταν αν εδώ οι Ναζί είχαν ποσοστό 8%; Έχει τύχει να μιλήσω έντονα με μια φίλη μου η οποία εδώ το πήγαινε, εκεί το έφερνε, κατέληγε σε κάθε συζήτηση, ότι για όλα φταίνε οι Αλβανοί και οι Ρώσοι (πριν μετακομίσω αυτό), ενώ οι καημένοι οι Έλληνες πλησιάζουν την αγιότητα (αυτό είναι δική μου προσθήκη)! Εμείς σαν λαός έχουμε τέτοιο ιστορικό μετανάστευσης. Υποφέραμε τόσο, όπως και όλος ο πλανήτης, από το 2ο Π.Π.. Πώς μπορούν να υποστηρίζουν τέτοια κόμματα; Στεναχωριέμαι πολύ.
Ο φίλος μου μου λέει ότι εγώ η ίδια φέρομαι ρατσιστικά απέναντί τους και πρέπει να τους δεχτώ, γιατί είναι μία άποψη. Λέει ότι το θεωρώ υπερβολικά σοβαρό θέμα. Για μένα είναι σοβαρό θέμα, γιατί όλοι αυτοί (δυστυχώς) την εποχή του διαδικτύου δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την άγνοια, πως δεν ήξεραν για τι πρόκειται.
Τελικά, συγγνώμη για το μέγεθος του κειμένου, ήθελα απλά να μιλήσω με παραδείγματα, είναι ρατσισμός η άποψή μου; Και αν ναι, εσύ πώς θα φερόσουν; Εσείς αναγνώστες, τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Άλλος ένας στη δημοφιλή κατηγορία των ψευδοαριστερολάγνων ημιμαθών και πασαλλειματειών παπαγάλων. Ο φίλος σου που λέει αυτή την ανοησία δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη. Ο ρατσισμός έχει προφανώς σχέση με την λέξη ράτσα. Οι ηλίθιοι, ή έστω οι χρυσαυγίτες και οι φίλοι τους, δεν είναι ράτσα, οπότε το να διαφωνείς μαζί τους δεν είναι ρατσισμός. Επίσης πες του ότι δεν έχεις καμία υποχρέωση να δεχτείς την άποψη κανενός. Δεν είναι όλες απόψεις ίσες, πόσο μάλλον όλες αξιοσέβαστες. Αρκετές αξίζουν μεγάλη καζούρα και κοροϊδία, και κάποιες απόψεις είναι ακραίες και επικίνδυνες. Πες του ότι θα θεωρείς σοβαρό ό,τι θέλεις και ό,τι σε αγγίζει και να μη σε πατρονάρει. Συγνώμη, αλλά όπως τα σκέφτομαι τώρα, νομίζω ότι το μεγάλο πρόβλημα το έχεις με τον φίλο σου. Τα υπόλοιπα μια χαρά τα λες.

__________________
3.

Γειά σου Α μπα! Κατευθείαν στο θέμα...Είμαι 35 χρονών, και έχω σχέση εδώ και 3 χρόνια με τον φίλο μου. Περνάμε καλά, είπαμε ´οτι θα το προχωρήσουμε. Είδα μια προσκόλληση στο κινητό του και μια παράξενη συμπεριφορά, έψαξα το κινητό του και βρήκα μηνύματα με μια άλλη. Χώρισα, με παρακαλούσε κτλ και αποφάσισα να τον συγχωρήσω. Θα μου φύγει ποτέ αυτή η πίκρα? Ξέρω ότι με αγαπάει πολύ. Επίσης, όταν γίνει μια φορά, αυτό σημαίνει ´οτι θα ξαναγίνει? ευχαριστώ πολύ Α μπα.

Όχι, αλλά δεν είναι φρόνιμο να ξεχάσεις ότι έγινε. Μην πιέζεσαι να το ξεχάσεις. Κάνε στόχο σου να το θυμάσαι χωρίς να νιώθεις την πίκρα. Αυτό είναι η συγχώρεση.


Το ότι σε αγαπάει πολύ δεν έχει σχέση με την κοσμοθεωρία του περί μονογαμίας.


ΥΓ. Οι ερωτήσεις που καταλήγουν στο «αλλά με αγαπάει πολύ» με τρελαίνουν. Χρειάζεται αυτή η διευκρίνιση; Υπήρξε ποτέ κάποιος που είπε «με κεράτωσε, κι έμεινα μαζί του επειδή δεν με αγαπούσε;»

__________________
4.


Γειά σου. Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας πως αυτή είναι η πρώτη φορά που σου γράφω, κι ειλικρινά δεν πίστευα ποτέ πως θα το κάνω. Μα με άφησες άφωνη με μια σου απάντηση σε ένα πρόβλημα μιας κοπέλας. Να το πάρω απο την αρχή όμως. Σε θεωρώ ευφυέστατη και συχνά πυκνά διαβάζω την στήλη σου. Με εξιτάρει το γεγονός ότι δεν μπορώ να σε ψυχολογήσω. Τέλος πάντων. Δεν έχω καμία απολύτως ανάγκη να δημοσιευτεί αυτό αλλά θα ήθελα να μάθω τι έχεις να πεις. Είναι λοιπόν μια κοπέλα που σε έγραψε και σε είπε πως έχει ένα θέμα διότι η κολλητή της πήγε με έναν άντρα ενώ ήξερε πως τον γουστάρει αυτή. Κι εσύ απάντησες με έναν τόσο φιλελεύθερο τρόπο, σχεδόν αμερικάνικο θα τον έλεγα. Δηλαδή το θεωρείς ωφέλιμο να κάνεις παρέα με έναν άνθρωπο που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τα συναισθήματά σου και βάζει μπροστά μόνο την ανάγκη της για σεξ και για επιβεβαίωση; Και άντε πες αυτό το καταπίνεις. Τα συναισθήματα που είχες και έχεις για αυτόν τον άντρα τον οποίον τον βλέπεις πλέον με την κολλητή σου, τι τα κάνεις; Πως τα καταπίνεις; Κακά τα ψέμματα είναι καλό στις ανθρώπινες σχέσεις να υπάρχουν όρια. Και αυτά τα όρια να τηρούνται. Βέβαια μπορούν πάντα να ξεπερνιούνται και νέα να τίθενται αλλά πάντα με την συνθήκη ότι είναι σύμφωνες και οι 2 πλευρές. Αυτό το κοιτάμε τον κώλο μας και δεν μας νοιάζει για τίποτα δεν μπορώ να το χωνέψω και πόσο μάλλον να το ενστερνιστώ με τίποτα. Και για να κλείνω σιγά σιγά διότι κοντεύω να γράψω έκθεση, όπως καταλαβαίνεις τα λέω αυτά γιατί έχει καεί και εμένα η γούνα μου, και η αντίδρασή μου μπορεί να ήταν μεν ακραία αλλά τους έκανα και τους 2 πέρα και ησύχασε το κεφάλι μου. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν τόσο πολύ καλύτερα χωρίς αυτήν την κοπελα. Το μόνο που με πόνεσε είναι ότι τελικά η απώλεια μερικών ανθρώπων δεν μου κόστισε τίποτα.- περιέργως προβληματισμένη στις 2 το βράδυ

Ακριβώς επειδή έχει καεί η γούνα σου, όταν ακούς για μια ιστορία που μοιάζει με τη δικιά σου, αντιδράς σα να μιλάνε για σένα και για την δική σου ιστορία. Η προσωπική σου εμπειρία δεν σε κάνει ειδική για όλες τις περιπτώσεις που κάποια δεν ρίχνει τον γκόμενο που θέλει επειδή αυτός προτιμάει τη φίλη της. Όχι, δεν θεωρώ ωφέλιμο να κάνεις παρέα με έναν άνθρωπο που δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τα συναισθήματα σου και βάζει μπροστά μόνο την ανάγκη της για σεξ και για επιβεβαίωση. Αν είχες αυτή την εμπειρία με μια φίλη, πολύ καλά έκανες και την έβγαλες στη ζωή σου. Την έβγαλες για τον χαρακτήρα της όμως φαντάζομαι, και όχι επειδή ένας άντρας προτίμησε αυτήν αντί για σένα. Γιατί το ξεκινάς καλά, αλλά μετά το χαλάς.


Πώς καταπίνεις τα συναισθήματα που είχες για κάποιον που βλέπεις με την κολλητή σου – τι ερώτηση είναι αυτή; Με υπομονή, και με αξιοπρέπεια, ελπίζω. Δύο άνθρωποι πρέπει να παραμερίσουν τις επιθυμίες τους για να μην δυσκολευτείς να καταπιείς εσύ μια χυλόπιτα; Φυσικά και υπάρχουν όρια, αλλά μου φαίνεται ότι πιστεύεις ότι όρια είναι μόνο τα δικά σου. Έχουν και οι άλλοι όρια. Αυτά πώς τα περιλαμβάνεις στην υπόθεση;


Και για να μην παρεξηγηθώ ξανά: οι απαντήσεις δεν είναι φιρμάνια ή νομοθεσίες για όλες τις περιπτώσεις. Εκείνη η απάντηση ήταν για μια συγκεκριμένη ιστορία, με πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Ένα ερωτικό τρίγωνο μπορεί να εμπεριέχει τρομερή προδοσία, όταν υπάρχουν παράλληλες σχέσεις, ψέματα, συστηματική εξαπάτηση. Εκείνη η περίπτωση ήταν για μια που γούσταρε κάποιον που δεν την γούσταρε, και ήθελε τη φίλη της. Είναι τόσο πρωτότυπο να απαντήσεις «προσπάθησε να μην κάτσεις να σκάσεις, αν αυτός προτιμά αυτήν και αυτή αυτόν, κάποιος άλλος είναι για σένα;»


ΥΓ. Για τον «σχεδόν αμερικάνικο τρόπο» με τον οποίον απάντησα: η Αμερική είναι η χώρα που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αλλά είναι και η χώρα που πουλάει όπλα στα σούπερ μάρκετ και δεν έχει πάρει ακόμα οριστική απόφαση αν πρέπει να θεωρούνται νόμιμες οι εκτρώσεις. Οπότε δεν ξέρω τι εννοείς με τον «σχεδόν αμερικάνικο τρόπο». Μάλλον ούτε εσύ.


Πιστεύω ότι απάντησα με τον δικό μου τρόπο, σύμφωνα με όσα έχω δει, ακούσει και διαβάσει, και σύμφωνα με τις δυνατότητες μου.

__________________
5.

Κinky sex και φεμινισμός πάνε μαζί κατά την γνώμη σου ? γιατί κατά τη γνώμη πολλών φεμινιστριών ναι.. το θέμα είναι γιατί νιώθουμε πολλές φορές αυτήν την ανάγκη (βιολογικά) και γιατί συνοδεύεται από ενοχές?(αυτό έχει να κάνει σίγουρα με την ανατροφή) συγχαρητήρια για την στήλη και τις εύστοχες απαντήσεις..

 

Να ρωτούσες για το στριπτήζ, για την πορνεία, για το πορνό, να προβληματιζόμασταν για τη φεμινιστική σκοπιά. Αυτό που ρωτάς (αν κατάλαβα τι ρωτάς), είναι αν επιτρέπεται, ως φεμινίστριες, να διασκεδάζουμε με την ψυχή μας και να τα δίνουμε όλα στο σεξ. Καταλαβαίνεις ότι είναι κάπως προβληματικός ο προβληματισμός σου;


Κατά την γνώμη πολλών φεμινιστριών, αν όχι όλων, ο φεμινισμός πάει πολύ καλά με το συναινετικό σεξ μεταξύ ενηλίκων. Το είδος δεν μας ενδιαφέρει, ο καθένας όπως τη βρίσκει. Είναι αρκετά απλό. Μου φαίνεται πολύ παράξενη η ερώτηση, τόσο παράξενη, που αναρωτιέμαι τι να εννοείς με το "kinky sex". Αυτό που είναι kinky για τον έναν για τον άλλον είναι ψωμοτύρι. Να εννοείς τις φαντασιώσεις υποταγής; Και γιατί η παρένθεση (βιολογικά;) Για να μη νομίζουμε ότι θέλεις το kinky sex σε νηφάλια κατάσταση; Επειδή μπορεί να είναι kinky sex, κύριε δικαστά, αλλά δεν φταίω εγώ, η βιολογία μου το διατάζει;


Οι ενοχές είναι ζήτημα ανατροφής συν κάτι χιλιετίες καταπίεσης των γυναικών. Και τέλεια να ήταν η ανατροφή σου, τα μηνύματα για την ντροπή που πρέπει να νιώθεις ως γυναίκα αν κάνεις σεξ, πόσο μάλλον αν σου αρέσει, θα τα είχες λάβει.

__________________
6.


Πώς βρωμάνε έτσι βρε παιδί μου? Ήρθε ένας συνάδερφος από άλλο τμήμα για μία δουλειά, καθόμασταν δίπλα δίπλα και κόντεψα να κάνω εμετό. Έλεγα από μέσα μου 'υπομονή' κι έβαζα τα χέρια μου στη μύτη μου για να αντέξω. Δεν ξέρω από πότε έχει να πλύνει το στόμα του, βρωμούσε τρομερά. Έφυγε και έμεινε η βρώμα στο γραφείο. Στο γυμναστήριο τα ίδια, ανεβαίνουν στον διάδρομο, αρχίζουν να ιδρώνουν και να αναπνέουν έντονα λόγω γυμναστικής και ξεκινάει το συννεφάκι της βρώμας να έρχεται σε σένα θέλεις δεν θέλεις. Προχθές ήταν ένα νέο παιδί δίπλα που είχε φάει σκόρδο, χώρια από τη βρώμα του ιδρώτα του καθότι άπλυτος. Σηκώθηκα και έφυγα, πήγα σε άλλο μηχάνημα, όσο μπορούσα μακρυά.
Στο λεωφορείο κάνω αμάν και πως να μην κάτσει δίπλα μου άντρας, οι περισσότεροι είναι άπλυτοι. Δεν φαίνονται για άπλυτοι όταν περνάνε δίπλα σου, αλλά άμα κάθονται δίπλα σου μοιραία έρχεται η μυρωδιά της ανάσας τους..... άμα μιλήσουν δε ε εκεί είναι που αρχίζει το μαρτύριο.
Άλλος συνάδερφος στο γραφείο λούζεται με κολώνια, περνάς και μυρίζει η κολώνια. Άμα έχεις την ατυχία να σου μιλήσει παραπάνω, την πάτησες. Σου έρχεται μία ιδρωτίλα ανθρώπου που δεν πλύθηκε ποτέ του. Δεν ξέρεις από πού να ξεφύγεις. Όπου και να πας σε κυνηγάει η απαίσια μυρωδιά γιατί είναι κλειστός ο χώρος.

Τί είναι αυτό το πράγμα?

Νομίζω έχεις την κατάρα της πολύ ευαίσθητης όσφρησης. Για ψάξτο. Αν ανήκεις στην εξαίρεση των εξαιρέσεων, μπορείς να γίνεις perfumer, ή 'nez', όπως λένε οι Γάλλοι, και να βγάλεις άπειρα λεφτά. Για δες εδώ.
 

__________________
7.

Το Σάββατο που πέρασε γυρνούσαμε με έναν φίλο μου από ένα μπαράκι και πηγαίναμε στο μετρό. Σε έναν δρόμο είχε ένα κατάστημα και είδη κουζίνας και στην βιτρίνα είχε κατσαρόλες. Γυρνάει και λέει με έντονη φωνή (του στυλ πιάσε την σφουγγαρίστρα και καθάρισε) 'πάρε καμία κατσαρόλα'. Του λέω 'έχω'. Απαντάει 'κάνε ανανέωση', του λέω 'δεν θέλω'. Φεύγοντας του λέω 'πολύ μισογύνικο αυτό που είπες'. Δεν απάντησε.
Κατέληξα για άλλη μία φορά ότι οι άντρες στην Ελλάδα είναι μισογύνηδες, ό,τι και να λένε. Εδώ που τα λέμε δεν έχει σημασία τί λένε, με τα λόγια χτίζεις ανώγεια και κατώγεια. Σημασία έχει τί κάνουν δηλ πώς σε αντιμετωπίζουν με το δεδομένο ότι δεν είσαι άντρας (σαν και αυτούς).- ο παπάρας

Δεν είναι μόνο οι άντρες. Παραθέτω απόσπασμα από «γυναικείο» σάιτ:


«Τσουπ! φεύγει το ματάκι κάθε φορά που βγαίνετε. Και όχι δεν είναι αλλήθωρος. Άντρας είναι και ως γνωστόν το οφθαλμόλουτρο είναι το αγαπημένο τους άθλημα. Και καλά, να το κάνει όταν βγαίνει με τους φίλους του κι εσύ δεν είσαι εκεί... Να το κάνει και όταν είναι μαζί σου; Γιατί;»


Άντρας είναι και το κέφι του θα κάνει – αυτό το καταλάβαμε. Αλλά όταν είναι μπροστά μας; ΓΙΑΤΙ, ΒΑΓΓΕΛΙΣΤΡΑ ΜΟΥ; ΓΙΑΤΙ;


Το πρόβλημα του μισογυνισμού είναι εκτεταμένο, βαθύ, και δεν κοιτάει φύλο ή η ηλικία. Κι εκτός από αυτούς και αυτές που μας επισημαίνουν ότι πρέπει να αγοράσουμε κατσαρόλες, υπάρχουν και αυτοί και αυτές που μας υπενθυμίζουν ότι θιγόμαστε με λάθος τρόπο, ή ότι υπερβάλλουμε, ή ότι υπάρχουν και χειρότερα, ή ότι το θέμα έχει λυθεί, αφού ψηφίζουμε και οδηγούμε και κανείς δεν μας εμποδίζει να σπουδάσουμε. Ευχαριστούμε πολύ, πρέπει να ήταν δύσκολη η παραχώρηση!


Τώρα θυμήθηκα κάτι που έχει πει η Sarah Silverman, νομίζω: «αυτό, που λένε στα μικρά κορίτσια 'μπορείς να κάνεις ό,τι κάνουν και τα αγόρια'. Τους βάζουν ιδέες από εκεί που δεν είχαν». Κανείς δεν λέει στα αγόρια «μπορείς να κάνεις ό,τι κάνουν τα κορίτσια».


Και για απολαυστικό επίλογο, παραθέτω αποσπάσματα από διάφορα «γυναικεία» σάιτ


"Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι αρκετά ευαίσθητο και δημιουργούνται εύκολα λεπτές γραμμές καθώς και σημάδια κούρασης όπως μαύροι κύκλοι. Χρειάζονται λοιπόν ιδιαίτερη περιποίηση και προσοχή."


«Οι αισθητικοί οφείλουν να γνωρίζουν πως όσες γυναίκες τούς επισκέπτονται και είναι καπνίστριες δεν μπορεί να έχουν τον ίδιο τόνο δέρματος με εκείνες που δεν καπνίζουν.»


«Το μακιγιάζ του γραφείου χρειάζεται πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Όχι υπερβολές ούτε παραλήψεις.»


«Πρέπει να μαγειρέψετε, όπως κάνετε και τις υπόλοιπες μέρες και επίσης, πρέπει να μαζέψετε όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν παντού μέσα στο σπίτι."


"ΑΡΑ η Kate Middleton έκοψε τα μαλλιά της καθαρά για πρακτικούς λόγους. Και η αλήθεια είναι πως έχω παρατηρήσει πολλές νέες μαμάδες να κλείνουν ραντεβού στο κομμωτήριο για να κοντύνουν τα μαλλιά τους μετά από μια γέννα."


«Μήπως φέτος τα Χριστούγεννα η κοιλιά σας ανταγωνίζεται σε μέγεθος αυτή του Άγιου Βασίλη;»

Μήπως πρέπει να γίνετε χίλια κομμάτια, αλλά αν σας πει κανείς ότι φαινόσαστε κουρασμένη, φταίτε κι από πάνω; Εδώ θα σας βοηθήσουμε να πολλαπλασιάσετε τις τύψεις σας!

65

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
#2 Να διάβαζα κάτι τέτοιο το 2010 ή το 2012 να πω άντε...Αλλά παρ΄όλο που έχουμε 2015 είμαστε ακόμα εκει κι αρνούμαστε να μάθουμε...Μετά από όλα όσα έχουν βγει στη φόρα, μετά από όλα όσα έχουμε δει μπορώ ευθαρσώς να πω οτι είτε όσοι υποστηρίζουν αυτό το "κόμμα" είναι συνειδητά φασίστες, είτε είναι εγκληματικά αφελείς, αδαείς και παίζουν με τη φωτιά καθυσυχάζοντας τη συνείδησή τους με τη φράση "κατά βάθος εγώ δεν συμφωνώ με αυτό".Ναι, δεν συμφωνείς, αλλά βοήθησες με τη στήριξή σου να συμβεί. Επομένως, δεν απαλλάσσεσαι από την ΕΥΘΥΝΗ αν κάποιοι την πληρώνουν. Αυτό κοπέλα για τους φίλους σου που ψηφίζουν "αξιόλογα"(!) άτομα της ΧΑ, δίνοντας δύναμη σε όλον αυτό τον συφερτό να δέρνει 50χρονες γυναίκες στην τηλεόραση, να μαχαιρώνει μετανάστες, να σκοτώνει όποιον είναι ιδεολογικά αντίθετος...Κοπέλα μου δεν είσαι ρατσίστρια. Για τον φίλο σου ανησυχω...Δικαίωμα πολιτικής άποψης έχουν όλοι.Όχι,όμως και εκείνοι που η ιδεολογία τους,καταπνίγει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και αποτελούν κίνδυνο να αλλάξει πρόσωπο η κοινωνία μας προς το χειρότερο.Σε αυτούς που διακηρυγμένα είναι εχθροι της δημοκρατίας ΔΕΝ δίνεις χώρο να εκφράζονται. Η οργάνωση Χ.Α. κινείται εκτός αρχών και νόμων του συντάγματος και θα έπρεπε από την πρώτη στιμή να είχε κυρηχθεί παράνομη. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για όλα αυτά θέτοντας σε κίνδυνο την ελευθερία μας και η ελαστική συνείδηση δεν συγχωρείται για ακρότητες.Ρατσίστρια είναι η φίλη σου που νομίζει ότι τα προβλήματα της χώρας είναι οι ξένοι κι όχι κατι πολύ πιο πολύπλοκο, πολύ πιο βαθύ που δεν εξηγείται με λίγα λόγια. Όσο για το αν η ΧΑ ενδιαφέρεται για τους Έλληνες, μπορείς με τη βοήθεια του Διαδικτύου να μαζέψεις στοιχεία για το τι έχει κάνει όσο καιρό είναι στη Βουλή και τι έχει ψηφίσει και υποστηρίξει ώστε να έχεις επιχειρήματα.Για σκεφτείτε λίγο πως προέκυψε ο φασισμός ιστορικά. Εκμεταλλεύτηκε την ανοχή της δημοκρατίας μέχρι να την καταργήσει.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι, πολλοί αρνούνται να δουν...Live your myth in Greece
No.7Γιατί γιατί γιατί όποτε κάνεις παράπονα και έχεις δίκιο σε αντιμετωπίζουν σαν την τρελή που απλά τρώγεται με τα ρούχα της; Πχ για τη φασαρία. Η με τον ανεκδιηγητο χαρακτηρισμό 'α...μητη'; Γιατί μια γυναίκα που διακδικεί το δίκιο της όποιο και αν είναι αυτό είναι υστέρω ή στερημένη; Πχ είχα εκνευριστεί πάρα πολύ για τα σχόλια απέναντι στη Ζ. Κωσταντοπούλου όπου το πιο light ¨ηταν το 'της λείπει ο άντρας της'. Είναι εκνευριστικό. Να φοβάσαι να μιλήσεις..
#3 όλα είναι θέμα ανθρώπου. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να συγχωρήσω κάτι τέτοιο. Δεν θα μπορούσα να συγχωρήσω, όπως το λέω. Δεν είμαι τόσο ώριμη ώστε να μπορώ να το θυμάμαι, αλλά να μην με επηρεάζει, το ομολογώ. Οπότε δεν θα προχωρούσα με αυτό το άτομο σε πιο σοβαρές δεσμεύσεις και θα χώριζα. Καταλαβαίνω ότι η καρδιά είναι δικτάτορας και δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής. Απλά στο δικό μου σύστημα θα είχε λειτουργήσει πολύ αποτρεπτικά μια τέτοια κατάσταση.Αν εσύ μπορείς να κάνεις αυτό που λεει η Λένα, προχώρα το. Αλλά πριν προχωρήσεις βεβαιώσου ότι μπορείς.
#4 θυμάμαι την ερώτηση που αναφέρεις και (αν δεν κάνω λάθος) το τρίγωνο ήταν δυο γυναίκες και ένας άντρας, συνάδελφοι, Έλληνες/Ελληνίδες στο εξωτερικό. Δεν θυμάμαι να υπήρχε κάποια μεγάλη στενή φιλία μεταξύ τους. Θυμάμαι μόνο ότι απλώς έκαναν παρέα. Η κοπέλα που είχε στείλει την ερώτηση αισθάνθηκε προδομένη από την "φίλη" της που ενέδωσε στο φλερτ του άνδρα που και οι δύο γούσταραν, επειδή η "φίλη" δεν της είχε αποκαλύψει νωρίτερα ότι τον ήθελε κι αυτή. Κάτι σαν 'εγώ τον είδα πρώτη'!! Εσύ τώρα ακούγεσαι σαν να έχεις πέσει θύμα μεγάλης προδοσίας, αν και δεν μας λες τι ακριβώς σου συνέβη. Οπότε δεν μπορούμε να κρίνουμε αν έχεις δίκιο που αισθάνεσαι εσύ έτσι. Όμως αυτά που λες είναι λάθος. Γιατί, το τι εισπράττουμε εμείς ως προδοσία, δεν είναι απόλυτη σταθερά και αξίωμα, δεν σημαίνει ότι είναι προδοσία πραγματικά. Είναι πολύ εγωιστική και εγωκεντρική η άποψη ότι όλοι οι άλλοι πρέπει να πνίξουν ότι αισθάνονται επειδή εσύ θα χαλαστείς. Η φίλη σου να μην τα φτιάξει με τον πρώην σου γιατί τον έχεις μαρκάρει και είναι μη διαθέσιμος! Ή επειδή πρώτη είπες ότι σου αρέσει ο τάδε, δεν έχει καμιά/κανείς άλλος το δικαίωμα να τον διεκδικήσει!! Τραγικό και εντελώς παιδιάστικο!Σαφώς και υπάρχουν καταστάσεις που διεξάγεται και απάτη και προδοσία, από συζύγους από φίλους κλπ. Αλλά η ερώτηση που αναφέρεις δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
#5 Θα διακινδυνεύσω μια υπόθεση (που την κάνει βασικά και η Λένα). Αν έλεγες πχ. kinky sex και θρησκεία, θα υπέθετα ότι εννοείς... οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ευχαρίστηση στον άνθρωπο. Για να φοβάσαι όμως ότι πάει κόντρα στον φεμινισμό, μάλλον μιλάς όντως για υποταγή, και συγκεκριμένα για παιχνίδια ρόλων, bongage κλπ. όπου τον ρόλο του "υποτακικού" αναλαμβάνει η γυναίκα.Ομολογώ πώς κατανοώ τους ενδοιασμούς σου. Είναι λεπτό θέμα και αγγίζει ευαίσθητες "ζώνες".Θα σου πω κάτι που έχω παρατηρήσει εδώ και πολλά χρόνια: Σε ταινίες, σειρές κλπ που έχουν γυριστεί τις τελευταίες δεκαετίες, όταν θέλουν να απεικονίσουν ανθρώπους να κάνουν "προχώ" σεξουαλικά παιχνίδια, με δερμάτινα, μαστίγια κλπ., πάντα δείχνουν τη γυναίκα ως dominatrix και τον άντρα σε ρόλο υποτακτικού με κολάρο.Κι όμως, οι έρευνες δείχνουν ότι η φαντασίωση της σεξουαλικής υποταγής είναι αρκετά πιο συνήθης στις γυναίκες από την φαντασίωση της κυριαρχίας. Είναι όμως αμήχανο να το παραδεχτεί κάποια ανοιχτά (κι όχι απλώς σε ανώνυμες έρευνες) γιατί υπάρχει η φοβία ότι θα δώσει λάθος εντύπωση: Μήπως αυτό σημαίνει και ότι αποδέχεται τους παραδοσιακούς ρόλους της πατριαρχίας, ότι εν τέλει θα αντιμετωπίσει τον άντρα σαν αφέντη στην κουζίνα, το σαλόνι, τον δρόμο.Αυτοί οι φόβοι δεν είναι παράλογοι. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε χιλιετίες καταπίεσης του γυναικείου φύλου. Δεν είναι περίεργο να διστάσει κανείς να απεικονίσει οικειοθελή γυναικεία σεξουαλική υποταγή, τη στιγμή που η μη συναινετική σεξουαλική βία εις βάρος των γυναικών εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα παγκοσμίως.Εντωμεταξύ, παρά την φαινομενική ισότητα που έχουμε κατακτήσει, συναντάμε ακόμη σημάδια μισογυνισμό σε τόσα μικρά και μεγάλα γύρω μας: Πολλά τα παραδείγματα στην ερώτηση και την απάντηση στο #7. Είναι λογικό να αμφισβητείς τον εαυτό σου: Μήπως αυτό που θέλω μαρτυρά εσωτερικευμένο μισογυνισμό, μήπως αποδέχομαι το ρόλο της "υπό";Κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να ντρέπεσαι για ό,τι κάνεις για την ειλικρινή σου ευχαρίστηση, εφόσον πράγματι δεν πιέζεσαι από κανέναν και δεν πιέζεις, με τη σειρά σου, κανέναν.Με δύο σημαντικές υποσημειώσεις: Να είσαι πάντα σίγουρη ότι όντως απολαμβάνεις κάτι, χωρίς να έχεις απλώς υποχωρήσει στις επιθυμίες κάποιου άλλου, και να είναι ξεκάθαρο ότι οι ρόλοι στην κρεβατοκάμαρα μένουν όντως στην κρεβατοκάμαρα, και δεν μαρτυρούν οτιδήποτε για τη δυναμική του ζευγαριού μέσα στη σχέση. Αν τα δύο αυτά συγχέονται, υπάρχει πρόβλημα.
Φυσικά για υποταγή μιλούσε το σχόλιο της κοπέλας του #5 και δη γυναικείας. Και η Iris το αιτιολόγησε απολύτως ορθά και λελογισμένα. Το ζήτημα είναι ότι και το BDSM -όπως όλα- είναι κακοχωνεμένο (με τις αηδίες του chick lit) και δεν αναγνωρίζεται από πολύ κόσμο ότι είναι απλά μια επιλογή 2 ενήλικων συναινούντων ισορροπημένων ψυχικά ανθρώπων. Το βλέπουν πάντοτε κακοποιητικά. Ίσως γιατί συχνά γίνεται αφορμή για κακοποιητικές σχέσεις οι οποίες όμως πάσχουν έτσι κι αλλιώς. Δεν περίμεναν το BDSM για να γίνουν έτσι...Αν μια γυναίκα το επιζητεί η ίδια ο διαχωρισμός υπόλοιπης ζωής και scene/κρεβατοκάματας (μπάνιου-βεράντας-ξενοδοχείου-βάλε ότι θες) είναι αυτονόητος και ο σεβασμός εκατέρωθεν βασικός. Οπότε φυσικά και είναι απολύτως σε σύμπλευση με τον φεμινισμό.
Από ότι έχω διαβάσει, μόνο το χαλαρό BDSM μένει στην κρεβατοκάμαρα. Συνήθως παίρνεις έναν ρόλο που τον ακολουθεις παντού. Αν είσαι υποτακτικός ας πούμε, ζητάς την αδεια του αφέντη για οτιδήποτε κανεις ακόμα κ εκτός κρεβατιού. Ισως σε κατι τετοιο να αναφερεται ο προβληματισμος της ερωτησης
Όχι μην τρελλαίνεστε παιδιά. Δεν ισχύει αυτό. Αλλος υποτακτικός/η και άλλος "σκλάβος" (για τους σκοπούς της συζήτησης σε εισαγωγικά μιας και εννοούμε με την θέλησή τους). Το ποσοστό των δεύτερων σε σχέση με τους πρώτους είναι πολύ πολύ μικρότερο. Όλοι οι υποτακτικοί/υποτακτικές ΔΕΝ είναι σκλάβοι/ες αλλά όλοι οι σκλάβοι/ες είναι υποτακτικοί/ες. Επλίζω το έκανα ξεκάθαρο. Αν η κοπέλα της ερώτησης έχει τέτοιο προβληματισμό δεν έχει καταλάβει βασικά κι ουσιώδη πράγματα για τον εαυτό της! Δεν έχει σχέση ο φεμινισμός που τον εμπλέκει. Αν πραγματικά θέλει να αποφασίζει κάποιος άλλος γι'αυτήν (σκλάβα)τότε αυτό είναι μια επιλογή της (=η επιλογή να μην έχει επιλογή) και θα έπρεπε άρα να είναι ευχαριστημένη με αυτήν και σίγουρη και να μην προβληματίζεται. Νομίζω λοιπόν με βάση αυτό ότι η κοπέλα απλά διάβασε την γνωστή τριλογία (ή κάτι άλλο πήρε το μάτι της) και ψάχνεται ακόμα σε θολά νερά. Ενδεχομένως -το πιθανότερο- απλά της αρέσει το υποτακτικό σεξ. Οπως σε πολύ κόσμο άλλωστε...
Καλέ ποιά υπερευαίσθητη μύτη; Υπάρχει πολύς κόσμος που ούτε πλένεται ούτε τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Για ρωτήστε κανενα οδοντίατρο να σας πει τρελές ιστορίες για νέους ασθενείς που πλένουν τα δόντια τους μία φορά το μηνα (true story). Δεν είναι τυχαίο ποιοί μυρίζουν, ακόμα και αν είσαι άτυχος και έχεις ορμονικό πρόβλημα, αν πλένεσαι επαρκώς δεν μυρίζεις. Αυτό είναι πολύ εμφανές στα γραφεία, όπου μυρίζουν έντονα:- Αυτοί που δεν αερίζουν ποτέ το γραφείο τους - Αυτοί που φοράνε πολλές μέρες τα ίδια ρούχα- Αυτοί με τα πανβρώμικα δόντια που επιπλέον πίνουν καφέ και καπνίζουν όλη μέρα. Και ακούς και δηλώσεις από πάνω, από αυτους που έχουν απαίσια μυρωδιά σώματος ''α εμένα δεν μου αρέσουν τα αρώματα, προτιμώ τη φυσική μυρωδιά". Κακώς! Κάκιστα! Πλύσου κ αρωματίσου! ΤΩΡΑ! Και κάθε μέρα
Το πιο ωραίο σχετικό το είχα ακούσει προ ετών από την ορθοδοντικό μου. Πληροφορεί νεαρό με σιδεράκια ότι το εσωτερικό των δοντιών του έχει μαζέψει πολλή πλάκα. "Κάθε πότε τα πλένεις;" τον ρωτάει. "Μα από μέσα δεν έχει σιδεράκια!" της απαντά. "Δηλαδή όταν δεν φορούσες καθόλου σιδεράκια, απλώς δεν τα έπλενες;"
Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων ΔΕΝ πλένεται. Ειδικά όταν έχει ζέστη το πρόβλημα είναι ανυπόφορο, αρκεί μια βόλτα με τα μέσα μεταφοράς για να το διαπιστώσει κάποιος...Ή να πάει στο γυμναστήριο. Προσωπικά κάνω ντους και πρίν και μετά το γυμναστήριο για να νιώθω καλύτερα.Θυμάμαι ενα περιστατικό το καλοκαίρι όπου πήρα το λεωφορείο, με το που μπήκα με έπιασε κρύος ιδρώτας. Κλειστά τα παράθυρα για να είναι δροσερά απο το air condintion αλλά ΟΛΟ το λεωφορείο βρώμαγε ελεεινή ποδαρίλα. Για να μύριζε έτσι πρέπει να κυκλοφορούσε αυτός ο άνθρωπος με βρώμικη ιδρωμένη κάλτσα τουλάχιστον ενα μήνα. Άνοιξα το παράθυρο για να μη κάνω εμετό και κατέβηκα άρον άρον στην επόμενη στάση για να γλιτώσω. Απορώ οι άλλοι πώς κάθονταν ατάραχοι μέσα σε αυτή την μπόχα με κλειστά παράθυρα μόνο και μόνο για να μη χάσουν την δροσιά. Στο άλλο που λές ότι οι άτυχοι με τα ορμονικά αν πλένονται επαρκώς δεν μυρίζουν δεν είμαι τόσο σίγουρη. Είχα μια γνωστή όταν σπούδαζα που μύριζε διαρκώς έντονη ιδρωτίλα, και όταν λέω μύριζε εννοώ άφηνε διάδρομο.Θηλυκός Pepe le pew. Εγώ πάντα υπέθετα ότι δεν πλενόταν. Σε μια εκδρομή με την σχολή, τσακώθηκε με τις φίλες τις και επειδή δεν είχε που να κοιμηθεί ήρθε στο δικό μου δωμάτιο. Δεν πολυχαρήκαμε λόγω του συγκεκριμένου θέματος για να είμαι ειλικρινής αλλά και τι να κάναμε. Το βράδυ (και ενώ ήδη μύριζε το δωμάτιο άσχημα και είχαμε ανοίξει τα παράθυρα μπας και γλιτώσουμε την λιποθυμία) είπαμε να πάμε για ένα ποτό και θα κάναμε μια μια μπάνιο. Έκανε και η συγκεκριμένη, έβαλε αποσμητικά,αρώματα και κρέμες αλλά η χαρά μας κράτησε λίγο. Μετά απο κανένα δίωρο πάλι μύριζε πολύ άσχημα. Τότε κατάλαβα ότι η κοπέλα έκανε όντως μπάνιο και η μυρωδιά δεν προερχόταν απο την έλλειψη καθαριότητας. Δεν της είπα ποτέ τίποτα εννοείται.Φυσικά αυτό πιστεύω οτι ισχύει για ένα μικρό ποσοστό και οι περισσότεροι που μυρίζουν είναι απλά τσακωμένοι με το νερό.
Κι όμως, έχω γνωρίσει άνθρωπο που μύριζε άσχημα παρ'όλο που πλενόταν. Ήταν ένας συμφοιτητής μου. Είχαμε πάει εκδρομή στο εξωτερικό με τη σχολή. Για 15 μέρες μέναμε στο ίδιο δωμάτιο, μπανιαριζόταν κάθε μέρα όπως κι εμείς, τρώγαμε τα ίδια πράγματα, κι όμως είχε πάντα μια άσχημη μυρωδιά, όχι απ'το στόμα, το δέρμα του μύριζε. Μας είχε κάνει φοβερή εντύπωση.
Ισχύει ότι κάποιοι έχουν άσχημη μυρωδιά δέρματος. Εκεί είναι δύσκολα τα πράγματα. Να έχετε υπόψιν πάντως ότι πολλοί κάνουν ντουζ ΧΩΡΙΣ σαπούνι. Ή πλένουν ρούχα χωρίς απορρυπαντικό. Είχα τέτοιο συμφοιτητή που δεν καταλαβαινα γιατί βρωμουσε. Μετά μου είπε ότι σαπούνι στον εαυτό του βάζει κάθε 7-10 ημέρες κ στα ρούχα απορρυπαντικό κάθε 2-3 πλυσιματα
Αχ η τελευταία φωτό μίλησε στην καρδιά μου! Λατρεύω την Αλίκη και όλες τις Χώρες των θαυμάτων σε όλες τις πιθανές εκδοχές! :)Αν πεις σε ένα αγόρι στην Ελλάδα: "μπορείς να κάνεις ότι κάνουν και τα κορίτσια", υπάρχει σοβαρότατη πιθανότητα να φας μπουνιά από τον μπαμπά του ή τη μαμά του, που αποκάλεσες τον πολύτιμο γιο αδελφή!!! Τέλειο?
Μπα...εγώ ΚΑΘΕ φορά που ο (σχετικά μικρός) γιός μου λέει για κάτι "αυτό είναι για τα κορίτσια" όπως παιχνίδια ή βιβλία ή ταινίες (επηρρεασμένος προφανώς από τον τρόπο που παρουσιάζεται το προϊόν με κοριτσάκια να βγάζουν κραυγούλες ικανοποίησης α λα Μάγκυ Χαραλαμπίδου) του επισημαίνω μεγαλοφώνως ότι "είναι απολύτως επιτρεπτό και στα αγόρια αν το θέλεις". Επιπλέον του επισημαίνω ΚΑΘΕ φορά που ζητάει να του κάνω κάποια εξυπηρέτηση στο σπίτι ότι "πήγαινε να το πάρεις πουλάκι μου μόνος σου -μεγάλο παιδί είσαι- για να μην με βρίζει η νύφη μου αύριο μεθαύριο!". Το έχει καταλάβει νομίζω. Επίσης νήπιο του φορούσα όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Και τον περνούσαν και για κοριτσάκι γιατί είναι ένα κουκλάκι. Μεγάλωσε και δείχνει απολύτως ισορροπημένος και ετεροφυλόφιλος (όχι ότι θα πέθαινα δηλαδή αν δεν ήταν το δεύτερο -το λέω για να προλάβω όλους αυτούς που "φοβούνται" ότι "εμείς τα κάνουμε κάπως τα παιδιά"). Δεν κατανοώ γιατί να τον κάνω μισογύνη!Δεν πιστεύω ότι είμαι η μόνη.
#3Μου φαίνεται ότι έχεις εγκλωβιστεί στην υπόσχεση ότι θα το 'προχωρήσετε'. Δεν γράφεις απολύτως τίποτα για τα δικά σου αισθήματα, παρά μόνο ότι περνάτε καλά και ότι αυτός σε αγαπάει. Εσύ; Δεν είναι το θέμα αν θα το ξανακάνει. Το θέμα είναι ότι το έκανε. Δεν σεβάστηκε εσένα και τη σχέση σας. Το ότι σε κυνήγησε μετά δεν λέει απολύτως τίποτα. Ούτε ότι σε αγαπάει. Χαίρω πολύ. Μπορείς να ζήσεις με έναν άνθρωπο που σε πλήγωσε, που δεν υπολόγισε τα αισθήματα σου και την αξιοπρέπεια σου; Αυτό είναι το ερώτημα.
#2 Επειδή μόλις χθες είχα σχετική συζήτηση, κάτι στο οποία καταλήγω είναι ότι οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν εμφορούνται πάντα από τις ίδιες ρατσιστικές εμμονές με τους ίδιους τους βουλευτές/μέλη/οργανωμένους του κόμματος, με την έννοια ότι οι ίδιοι κατά κανόνα δεν θα έβγαιναν πχ. να κυνηγήσουν μετανάστες στην Ομόνοια, και πιθανώς να μην ζητοκραύγαζαν αν το έκανε κάποιος άλλος.Αλλά ξέρεις τι; Δεν τους νοιάζει. Το θεωρούν δευτερεύον. Βλέπουν την ψήφο τους ως αντισυστημική, ως ψήφο διαμαρτυρίας, ως ψήφο απελπισίας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.Ίσως νομίζεις ότι με αυτό τους δικαιολογώ. Καθόλου. Αντιθέτως είναι φοβερά θλιβερή αυτή η στάση: Οι "αντισυστημικοί" που ψηφίζω σκοτώνουν ανθρώπους, ξυλοφορτώνουν, κηρύττουν το μίσος, αλλά "τι να κάνουμε", "σάμπως οι άλλοι είναι καλύτεροι", "δεν το επικροτώ αλλά δεν θα τους εμποδίσω κιόλας", "ναι αλλά βοηθάνε τις γιαγιάδες στα ΑΤΜ", "ναι αλλά εγώ περιμένω να δείρουνε κανέναν από τους άλλους κλεφταράδες στη Βουλή".ΟΚ, είναι χειρότερο να είσαι ο ίδιος δολοφόνος, αλλά πόσο καλύτερο είναι να σου λένε ότι αυτός που στηρίζεις είναι δολοφόνος και να απαντάς "ε και;" Πόσο απέχει τέτοια αναισθησία, εγωκεντρισμός, εθελοτυφλία από τον παθιασμένο ρατσισμό;Όσο για το φίλο σου, πολύ καλά του τα χώνει η Λένα, έχουμε χάσει τι μπάλα με το τι σημαίνει "σεβασμός των απόψεων του άλλου" μερικοί...
#7Λένα απολαυστικά αυτά που έγραψες!Να προσθέσω και το all time classic όταν ένας άντρας έχει κάνει τη σύζυγο τάρανδο (κι έχουν και παιδιά), αυτή παίρνει ένα ωραιότατο διαζύγιο και λένε (σχεδόν) όλοι οι άντρες και οι περισσότερες γυναίκες: 1. Αυτή διέλυσε το σπίτι τους, 2. Αμ δεν ήταν αρκετά καλή για να κρατήσει τον άντρα της.Είμαι σε εκστρατεία τα τελευταία χρόνια και προσπαθώ να τους το βάλω στο κεφάλι: 1. Αυτός που κάνει την απιστία διαλύει το σπίτι του γιατί αυτός δεν υπολογίζει γυναίκα και παιδιά2. Είναι καθαρά δική του απόφαση να απιστήσει, δεν φταίει σε τίποτα η γυναίκα του, δεν είναι ανήλικος να παρασύρεται.Στην πρώτη περίπτωση το πιάνουνε μετά τη 10η φορά, αλλά στη δεύτερη απλά δεν το δέχονται. Τόσο βαθιά ριζωμένο είναι το στερεότυπο της γυναίκας που ''κρατάει'' το σπίτι, ενώ ο άντρας κάνει ό,τι του κατέβει, πάντα επειδή αυτή τον ''ανάγκασε'' με τον τρόπο της.
Εννοείται. Όπως το αν έχεις κάνει σεξ εσύ ή εγώ με πολλούς άντρες είμαστε π@@@νες! Ενώ o οποιοσδήποτε άντρας αλλάζει τις συντρόφους σαν τα πουκάμισα, είναι φοβερός playboy, ζηλευτός και αξιοθαύμαστος!! Βέβαια! Όμως ευτυχώς πιστεύω ότι όλο και περισσότεροι άντρες και γυναίκες αρνούνται αυτό το τραγικό στερεότυπο. Ελπίζω πολύ στη νέα γενιά.
Μακάρι Συννεφιά, αν και έχω το φόβο ότι ειδικά αυτό το στερεότυπο είναι από τα τελευταία που θα πέσουν.Πρόσφατα, σε τοίχο FB friend μου (υποτίθεται αριστερού, προοδευτικού, προχώ κλπ) πέτυχα αυτό:http://d2ws0xxnnorfdo.cloudfront.net/meme/144128'A key that can open many locks is called a master key, but a lock that can be opened by many keys is a shitty lock.'Σε τέτοιου τύπου "επιχειρήματα" προσωπικά δεν βρίσκω τι να απαντήσω. Η ηλιθιότητα με νικάει. Είναι σαν να εξηγείς μαθηματικά σε βάτραχο.