Στο σημερινό «Α μπα»: βοήθεια, Χριστιανοί

Στο σημερινό «Α μπα»: βοήθεια, Χριστιανοί Facebook Twitter
78


__________________
1.

Καλημέρα Λένα,
Σε διαβάζω ανελλιπώς και απολαμβάνω τις απαντήσεις και το χιούμορ σου.
Η ερώτηση μου είναι πολύ πρακτικής φύσεως, πόσο comme il faut είναι να χρησιμοποιούμε την τουαλέτα του γραφείου για αφόδευση ;Μη γελάσετε ,μιλάω σοβαρά. Δουλεύω σε μια εταιρεία στα γραφεία της οποίας εργάζονται γύρω στα 60 άτομα, σε δυο ορόφους, κάθε ένας εκ των οποίων έχεις δυο αντρικές και δυο γυναικείες τουαλέτες. Περνάω στο γραφείο πάνω από 9 ώρες καθημερινά και κάποιες φορές χρειάζεται να κάνω χρήση της τουαλέτας πέρα από την συνήθη ούρηση, αλλά έχω το άγχος των οσμών και του ποιος θα μπει στην τουαλέτα την ίδια ώρα. Επίσης συχνό αστείο κουτσομπολιό που ακούγεται στο γραφείο είναι το εξής :"καλε, πήγα στην τουαλέτα και κάποιος ***** ,έλεος πια!!!"
Πραγματικά υπάρχουν φορές που μπορεί να περιμένω να επιστρέψω στο σπίτι, ακόμα και 4 ώρες για να αποφύγω την αμήχανη φάση της συνάντησης στην τουαλέτα με κάποια συνάδελφο η οποία είτε θα με κοιτάει σαν εξωγήινο ή με αηδία και θα τρέξει να το σχολιάσει στους άλλους.
Δώσε καμμία ιδέα.
Τα φιλιά μου-Εργαζόμενο κοριτσι

Λοιπόν, ποιος θα το έλεγε, αλλά η φράση "going number 2 at work" στο google έβγαλε 1.390.000.000 αποτελέσματα. Μιλάμε για πολύ μεγάλο αριθμό. Για πάρα πολύ μεγάλο αριθμό. Διάβασα αρκετές προσεγγίσεις, μερικές πολύ ενδιαφέρουσες, αλλά για να σας γλιτώσω από τον κόπο να διαβάσετε πολλά κείμενα, το δια ταύτα είναι ως εξής: δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημα. Μόνο ημίμετρα. Οι πιο χρήσιμες συμβουλές που διάβασα, και αναφέρονται σε πολλές πηγές, είναι: Α) χρήση μικρής ποσότητας χαρτιού υγείας στο νερό πριν την έναρξη, για μετρίαση της έντασης πρόσκρουσης και β) καζανάκι αμέσως μετά από κάθε ομοβροντία, για ελαχιστοποίηση της επαφής των προϊόντων με τον αέρα και άρα ελαχιστοποίηση της μεταφοράς οσμής μέσω αυτού.

Παραθέτω δύο αναλυτικές προσεγγίσεις για όσους έχουν κέφι για περισσότερη έρευνα, αυτή και αυτή.


Το θέμα αυτό έχει χαρίσει έμπνευση και στις παραστατικές τέχνες. Παραθέτω δύο βίντεο που παρουσιάζουν το θέμα από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες:



__________________
2.

Γεια σου Άμπα!
Γενικά έχω θέματα με τις ανθρώπινες σχέσεις, εννοώντας οτι έχω 2-3 άτομα με τα οποία μπορώ να είμαι τελείως ανοιχτή και να νιώθω ότι ταιριάζουμε και η συζήτηση δε θα γίνει βαρετή. Με τις υπόλοιπες παρέες οι συζητήσεις είναι επιφανειακές, τα τηλεφωνήματα είναι μόνο για να κανονίζουμε και ξέρω ότι έτσι θα είναι η γνωριμία μας, γιατί έχουμε άλλο στυλ. Είμαι με ένα παιδί κάτι μήνες και από την αρχή, ενώ ο διάλογος με κάλυπτε ποτέ δε μιλούσαμε από τηλέφωνο. Εξακολουθεί να με καλύπτει το κομμάτι του διαλόγου, απλά τώρα τελευταία τυχαίνει να βγούμε και να μην έχουμε τι να πούμε, μετά να βγούμε και να ναι όμορφα πάλι... Παρατηρώ οτι όταν είμαστε στα μουγκά και οι δυο είμαστε σε περίοδο ρουτινιάσματος..Απλά αγχώνομαι και σε ρωτώ¨
α)Μήπως το οτι κάνουμε 5λεπτα τηλεφωνήματα λέει κάτι? Οτι είναι σαν τους απλούς γνωστούς και δεν ταιριάζουμε τελικά?
β)Τα ζευγάρια το παθαίνουν αυτό το να ξεμένουν κάποιες φορές, η είναι δείγμα οτι δεν τραβάει?
γ)Μήπως αγχώνομαι υπερβολικά? Είναι κακό αν έχουμε τέτοιου είδους σχέση, να περνάμε καλά μόνο απο κοντά?
Δεν σε ρωτώ γιατί πιστεύω σε ένα καλούπι σχέσης, απλά τυχαίνει να συγκρίνομαι με άλλα ζευγάρια και μετά να νιώθω περίεργη, γι αυτό ίσως φταίει ο χαρακτήρας μου. Θα μου πεις αφού εσύ περνάς καλά μη συγκρίνεσαι, απλά με κατατρώει το άγχος και ναι, κυρίως αυτό.any ideas?- Stranger

Δεν κατάλαβα τι ρωτάς. Αν είναι πρόβλημα τα πεντάλεπτα τηλεφωνήματα; Ή αν είναι πρόβλημα που μερικές φορές δεν έχετε τι να πείτε, και άλλες πάλι έχετε; Ή αν είναι πρόβλημα που από κοντά τα λέτε, ενώ στο τηλέφωνο δεν τα λέτε; Περνάτε πάντα καλά από κοντά τελικά, ή όχι;


Ο κόσμος κάνει συγκρίσεις κυρίως όταν έχει αμφιβολίες για τον εαυτό του. Και είναι τόσο άχρηστες, τόσο παραπλανητικές! Νομίζεις ότι ξέρεις πώς περνάνε τα άλλα ζευγάρια; Ιδέα δεν έχεις. Το πώς μιλάνε όταν είσαι εσύ μπροστά δεν έχει καμία σχέση με ό,τι γίνεται όταν το ζευγάρι είναι μόνο του. Μπορεί να περνάει ακόμα καλύτερα – το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις. Αν δεν είσαι εσύ σίγουρη για το τι θέλεις από τον άλλον, και πόσο σκόντο μπορείς να κάνεις σε περίπτωση που δεν το παίρνεις, τότε κοιτάς δεξιά αριστερά για να προσανατολιστείς, αλλά είναι σα να βλέπεις ταινία για να δεις τι καιρό θα κάνει αύριο.


Η αβίαστη, ενδιαφέρουσα κουβέντα είναι σπάνια και πολύτιμη σαν την όαση στη μέση της ερήμου. Από την άλλη, υπάρχει κόσμος που λειτουργεί μια χαρά και στη σιωπή, μπορεί να μην είναι καθόλου αμήχανη. Αν δεν ξέρεις τι πιστεύεις, τι νιώθεις και τι θέλεις, αυτό που ζεις τώρα είναι μια ευκαιρία για να πλησιάσεις λίγο περισσότερο.

__________________
3.

σου στελνω με αφορμη μια συζητηση που ειχα με τη μαμα μου. αλλα πρωτα να σου κανω μια εισαγωγη. τα εχω με το φιλο μου δυο χρονια ενω γνωριζομαστε σε φιλικο επιπεδο πανω απο δεκα. εχουμε πολυ καλη σχεση , θεωρω πολυ υγιη και πολυ καλη επικοινωνια , ηρεμια και παντα διαθεση να καταλαβουμε ο ενας τον αλλον. προσφατα καναμε με τη μαμα μου μια συζητηση γενικα για τα ζευγαρια που συγκατοικουν γενικα και μου ελεγε οτι εγω αν ποτε θελησω να το κανω αυτο πρεπει να αλλαξω παρα πολλα γιατι ειμαι πολυ ακαταστατη , δε μαγειρευω κλπ. της ειπα οτι την ακαταστασια μου μπορω να την περιορισω εαν ενοχλει τον αλλον αλλα δεν εχω σκοπο να μαγειρευω επειδη θα εχω αντρα να ταιζω. ουσιαστικα , ενω συνηθως τρεφομαι με σαλατες και οτιδηποτε αλλο μη μαγειρευτο, νομιζω οτι δε θα μου αρεσε να πρεπει να αναλαβω το ρολο της γυναικας του σπιτιου και να φροντιζω το φιλο μου. μου αρεσιε να το κανω μια στο τοσο οταν εχω ορεξη να τον περιποιηθω αλλα δεν καταλαβαινω γιατι αυτο να γινει κανονας. επισης , εκεινος δεν εχει φυγει ποτε απο το σπιτι του και εχει συνηθισει να τα εχει ολα ετοιμα απο τη μαμα του , κατι που ωστοσο με τη σχεση που εχουμε δε βγαζει κακομαθημενια σε μενα. δε σου φαινεται λογικο να φροντιζει ο καθενας τον εαυτο του κατα κανονα? ενω σε τετοιες βαρετες διαδικασιες οπως οι δουλειες του σπιτιου το σιδερωμα , το μαγειρεμα κλπ η θα γινονται απο κοινου η αν δε βολεψει να φροντισιε ο καθενας τι θα φαει. εμενα δε θα μου αρεσε ενω θα ετρωγα σαλατα να πρεπει να κανω μοσχαρι για κεινον. ειμαστε και οι δυο 25.- γεια σου αμπουλα,

Θέλεις να αναλύσουμε γιατί η μαμά σου έχει διαφορετική άποψη για τον ρόλο των φύλων από σένα ή από εμένα; Θέλεις να αναλύσουμε το γεγονός ότι διαφωνείς σε κάτι με τη μαμά σου; Υπάρχει κάποιος λόγος να εξηγήσουμε με επιχειρήματα γιατί η μαμά σου μπορεί να κάνει λάθος, ή να έχει πιο συντηρητικές απόψεις, ή απλώς να έχει μια διαφορετική γνώμη για κάτι; Θέλεις να συζητήσουμε γιατί η μαμά σου πιστεύει αυτό, ενώ εσύ πιστεύεις το άλλο; Για ποιο λόγο έστειλες την ερώτηση; Μόνο ένα λόγο βλέπω: επειδή αναρωτιέσαι μήπως έχει δίκιο. Αν είναι αυτή η ερώτηση πίσω από την ανύπαρκτη ερώτηση, η απάντηση είναι: κάθε ζευγάρι δημιουργεί το δικό σου σύμπαν. Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι τι πιστεύει ο φίλος σου, και όχι η μαμά σου.

__________________
4.


Αν δεν νοίαζομαι για τον χ, ο χ δεν μπορεί να με βγάλει εκτός εαυτού από τα νεύρα, να μου σπάσει τα νεύρα κτλ ναι, όμως δεν θα τρελαθώ ποτέ. Εκτός εαυτού μπορεί να με βγάλει ο χ μόνο αν νοίαζομαι για αυτόν. Όμως ακόμα και τότε, που έχω θολώσει όσο πιο πολύ γίνεται, υπάρχουν κάποια όρια που δεν θα ξεπεράσω γτ νοίαζομαι για τον χ και δεν θέλω πραγματικά να τον πληγώσω. Η απορία μου είναι η εξής. Όταν υπάρχει κάποιος στην ζωή μου, που λέει ότι νοίαζεται για εμένα, όταν βγένει εκτός εαυτού κάνει πράγματα που ξέρει θα με πληγώσουν, γίνεται άκαρδος. Η συμπεριφορά του αυτή τι σημαίνει; Βγάζει καποιο κομμάτι του εαυτού του καλά κρυμμένο ή απλά έχει κάποια ιδιαιτερότητα και έχει παραπάνω νεύρα;


Κάνεις δύο παραδοχές που είναι πολύ επικίνδυνες.


Α) Όταν κάποιος λέει ότι σε νοιάζεται, λέει την αλήθεια

Λόγια, λόγια, λόγια. Το τι λέει ο κόσμος για να περάσει το δικό του, ή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δεν περιγράφεται. Τα λόγια είναι αέρας. Σημασία έχει τι κάνει. Και το «νοιάζομαι» τι θα πει; Ότι δεν θέλει να πάθεις ηλεκτροπληξία κατά λάθος; Το «νοιάζομαι» είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει κανείς για τους συνανθρώπους του, αν θέλει να ζει ομαλά μέσα στην κοινωνία.


Β) Όταν λέει άλλος «σε νοιάζομαι» εννοεί αυτό που εννοείς κι εσύ

Θα έχεις ξανακούσει ότι η ψυχή του ανθρώπου είναι άβυσσος, αλλά δεν έχεις καθίσει να το σκεφτείς καλά ως τώρα, ίσως επειδή δεν χρειάστηκε. Να που ήρθε η στιγμή. Ο κάθε άνθρωπος έχει άλλο όραμα για το τι σημαίνει συναισθηματική σχέση. Έχει τις δικές του εμμονές, και τις δικές του διαστρεβλώσεις. Έχει τα δικά του αντανακλαστικά, και τα δικά του κόμπλεξ. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα σύμπλεγμα που λειτουργεί πολύ διαφορετικά από αυτό που θεωρείς εσύ αυτονόητο. Με άλλα λόγια, η δήλωση «αν δεν νοιάζομαι για τον χ, ο χ δεν μπορεί να με βγάλει εκτός εαυτού από τα νεύρα» δεν ισχύει για όλους με τον τρόπο που φαντάζεσαι – για μερικούς το «νοιάζομαι» μπορεί να συνδέεται αποκλειστικά με μειωτικά συναισθήματα, με ζήλεια, με ανασφάλεια, με κτητική τάση.


Στο δια ταύτα:

Φύγε τρέχοντας. Ο άνθρωπος αυτός έχει μια ιδιαιτερότητα (ας το πούμε έτσι) που δεν είναι δική σου δουλειά να ξεδιαλύνεις. Πρόσεχε τον εαυτό σου, γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει για σένα. Προστάτεψε τον. Όταν κάποιος είναι άκαρδος μαζί σου και σε πληγώνει, φύγε. Δικαιολογίες θα βρει πολλές. Έχεις ακούσει το «τη σκότωσα γιατί την αγαπούσα;» Νομίζεις ότι είναι μόνο κλαψιάρικο τραγούδι, ή κανένας λαϊκός μύθος; Όλοι οι άντρες που κακοποιούν γυναίκες την αγάπη βάζουν μπροστά, και έτσι τις κρατάνε. Αν δεν με αγαπούσε δεν θα με έδερνε, λένε κι αυτές. Αυτό που λες κι εσύ.

__________________
5.

Ποιά πιστεύεις ότι είναι η δομή της ελληνικής οικογένειας; τί αξίες έχει; τί ήθος διδάσκει στα παιδιά; ποιές είναι οι πράξεις των γονιών; διαφέρουν από τις αξίες και το ήθος που διδάσκουν; ποιές οι σχέσεις τον γονιών με τον περίγυρό τους; έχουν πραγματικούς φίλους ή έχουν κοινωνικές γνωριμίες μόνο; ποιές οι σχέσεις τον γονιών με τους δικούς τους γονείς, τους παπούδες δηλαδη; ποιά η σχέση τους με την θρησκεία; με την πατρίδα;
Ρωτάω με λίγα λόγια για την ελληνική οικογένεια. Πώς την βλέπεις υπό το δικό σου πρίσμα;- πράξη

Το πρίσμα μου για αυτές τις ερωτήσεις είναι χρήσιμο όσο ένα λαστιχάκι για να δεις μια έκλειψη ηλίου. Είναι πολύ σημαντικό να ξεχωρίζεις για ποια ερωτήματα έχει σημασία μια επαγγελματική γνώμη (κάποιου ειδικού, επιστήμονα), για ποια η άποψη κάποιου καθημερινού ανθρώπου (φίλου ή γνωστού που εμπιστεύεσαι), για ποια η συσσωρευμένη ανθρώπινη σοφία (σε λογοτεχνία) και ποια ερωτήματα απαντώνται μόνο μετά από έρευνα, και στατιστική, και σύγκριση ευρημάτων με άλλες έρευνες, και έλεγχο της μεθόδου της έρευνας.


Για καλή μας τύχη, αυτά που ρωτάς τα έχουν αναρωτηθεί κι άλλοι, που σκαμπάζουν. Ας πούμε, εδώ ή εδώ ή εδώ.

Ναι, έχει πολύ διάβασμα.

__________________
6.


Τον τελευταιο μηνα βρισκομαι με μια πρωην σχεση μου,βγαινουμε, περναμε χρονο μαζι,κανουμε σεξ και επιπλεον αποκλειστικα κατα κοινη συμφωνια.Τα δικα μου τα γιατι τα ξερει,για συντροφια,γιατι μου βγαινει ακομα,υπαρχει γέλιο, συναισθημα, αλλα επι της ουσιας ειμαι σε ανάρρωση απο μια αρρωστημένη σχεση που τελειωσε πριν 2 μηνες και με πληγωσε πολυ.Τα ξερει αυτα.Αυτος δεν κανει δηλωσεις,απλως ειναι εδω, χαλαρα θελει να ειμαστε μαζι για την ωρα, μου εχει πει ωστοσο πολλες φορες μεταξυ αστειου και σοβαρου οτι θα με παντρευτει σε μερικα χρονια οταν θα΄μαι κιεγω ετοιμη και οτι πιστευει πως απο οσες εχει γνωρισει-διπλασιες απ'τα 30 χρονια του- εγω ειμαι 'αυτη'.Τον πιστευω,για την ακριβεια πιστευω οτι το πιστευει ή θα ήθελε να ισχύει.
Χθες το βραδυ γνωρισα καποιον και εκανα σεξ μαζι του χωρις δευτερη σκεψη,χωρις καμια συστολη ή ενοχη(εψαξα έκπληκτη,δε βρηκα καμία)και γυρισα σπιτι μου χωρις να ανταλλάξω ουτε αριθμό με τον τύπο.
Ξυπναω απο το τηλεφωνο 'ξυπνα κατεβα πινουμε καφε!'Πηγα κακην κακως με την τσιμπλα στο ματι χωρις να εχω κανει καν μπανιο.Αιφνιδιασμενη και νυσταγμενη ηπια τον καφε μου μαζι του και πηρα χρονο να σκεφτω.Τωρα. Εκ των υστερων.(αργο κλαπ κλαπ κλαπ)
Αποψε θα του πω να το ληξουμε. Παραβιασα τη συμφωνια μας και θα εχω συνειδησιακο προβλημα απο δω και στο εξης αν συνεχισω μαζι του.Αλλα δεν μπορω να του πω αυτο που εγινε.Το εντιμο ειναι να του το πω? (Ο Ασκητης λεει οχι,ποτε παρεπιπτοντως).Αν δεν το κανω θα νιωθω ενοχες οτι δεν το ειπα για να προστατεψω την υστεροφημια μου και την εικονα που εχει για μενα,κι οτι ενω μου αξιζει ο θυμος του δεν αντιμετοπιζω τις συνεπειες της πραξης μου,ειμαι μια φυγοπονη κοτα.Αν το πω θα εχω ενοχες οτι τον εκανα κομματια χωρις λογο αφου θα τελειωνε ουτως η αλλως αυτο που εχουμε τωρα και αλλωστε δεν ξερω τι κανει και αυτος.Δυο χρονια τωρα αφου χωρισαμε βρισκομαστε στα κενα αλλων ιστοριων φευγω εγω, με αναζητα παντα αυτος.Δεν ειναι προφανες οτι δεν ειμαστε για να ειμαστε μαζι?Δεν ειναι αρκετο αυτο για να το ληξουμε και να περιμενουμε κατι καλυτερο και οι δυο? Αλλα οχι,πρεπει να γινω εγω η κακια,να παρω εγω την ευθυνη αυτου που δε θελει.Απ'τη μια νιωθω ενα τερας που τον χρησιμοποιει απ'την αλλη σκεφτομαι καλα την εχει βολεψει και αυτος 6 μηνες ελευθερο πουλι και 2 μαζι μου και ξανα.Και φυσικα και τα ξερει ολα και εθελοτυφλει για τους δικους του λογους.Και θελω να μας πλακωσω στις μπουνιες και τους δυο.
Εν τελει εγω θα ηθελα στη θεση του να το ξερω να βοηθηθω,να παρω φορα και να πω αι-σιχτιρ.Αλλοι λενε καλυτερα να μη μου το ελεγες ποτε,δεν ειμαστε ολοι ιδιοι...εχω χασει τη μπαλα παλι και ειμαι σιγουρη οτι εχει τσουλησει καπου κατω απο το τραπεζι του α-μπα.Μηπως την ειδες?

Η γνώμη μου είναι ότι αφού έκανες σεξ με κάποιον άλλον χωρίς να νιώσεις τύψεις, πρέπει να διαλύσεις αυτή την σχέση που όπως φαίνεται, την θεωρούσες από την αρχή προσωρινή. Πες του ότι τον αφήνεις γιατί δεν πιστεύεις ότι είσαστε για να μείνετε μαζί, και αφού το πιστεύεις, έτσι είναι – όσο πιο γρήγορα τον αφήσεις, τόσο το καλύτερο γι' αυτόν. Δεν είναι στο χέρι του να αποφασίσει ποια είναι η «αυτή», δυστυχώς. Χρειάζεται συμμετοχή και από την άλλη πλευρά. Ώρα να το καταλάβει.


Μην του πεις ότι πήγες με άλλον. Δεν προσφέρει τίποτα σε αυτόν (για σένα λειτούργησε ως αφύπνιση για να χωρίσεις, φτάνει αυτό), και μόνο πληγώνει.


__________________
7.


Ειμαι 1 χρόνο με το αγόρι μου, στην ίδια ηλικία και τον τελευταίο καιρό όπως ειναι φυσικό επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε τη σχέση μας.(είμαστε 18) Αφου γίνει αυτο θα ήθελα μετά να παω σε γυναικολόγο να βεβαιωθώ οτι όλα ειναι κομπλέ αλλά αφενός ντρέπομαι να παω μόνη μου αφετέρου ντρέπομαι να πω στη μαμά μου οτι θελω να ολοκληρώσω.. Είναι σημαντικό να παω στο γυναικολόγο αφου γίνει η πράξη ή μπορω να το καθυστερήσω-Need help

Αχ, γλυκό μου παιδί, θέλω να βάλω τα χέρια μου στην οθόνη για να σου ζουλήξω τα μάγουλα και να σε αγκαλιάσω και να σε φιλήσω, και ταυτόχρονα θέλω να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο. Δεν φταις εσύ για την δεύτερη αντίδραση, μου φταίνε όλοι και όλα. Που σε έχουν κάνει να ντρέπεσαι να ασχοληθείς με την υγεία του σώματός σου, που σε έχουν κάνει να ντρέπεσαι τόσο για το πιο αυτονόητο του σύμπαντος, της ζωής, τόσο πολύ, που δεν τολμάς να το συζητήσεις ούτε με τη μαμά σου, που έχει μεγαλώσει με την ίδια ντροπή. Ετοιμαζόμαστε για αποίκηση άλλου πλανήτη, και στον εδώ πλανήτη αντιμετωπίζουμε το γυναικείο σώμα σαν κάτι μυστήριο που συζητιέται ψιθυριστά στα σκοτάδια.


Μπορείς να πας στον γυναικολόγο τώρα για να συζητήσεις ό,τι θέλεις να συζητήσεις, και να σου κάνει μια εξέταση να ξέρεις τι σου γίνεται. Για την ακρίβεια, είναι προτιμότερο να πας πριν την πρώτη σου σεξουαλική επαφή, για να σκεφτείς το θέμα της αντισύλληψης. Δεν ξέρω γιατί έχει επικρατήσει η άποψη να πηγαίνουν οι γυναίκες στον γυναικολόγο «όταν ξεκινούν την σεξουαλική τους ζωή», αλλά πρόκειται για μια μπούρδα. Και πριν γυναίκες είναι. Για παράδειγμα η αμερικανική ένωση γυναικολόγων προτείνει να γίνεται η πρώτη επίσκεψη σε ηλικία 13 με 15 ετών, δηλαδή περίπου όταν έρχεται η περίοδος.


Αν δεν τολμάς να πεις στη μαμά σου ότι θέλεις να πας σε γυναικολόγο απλά επειδή είσαι 18 χρονών και θέλεις να σιγουρευτείς ότι όλα είναι καλά και στη θέση τους, μην της το πεις, κάνε το μόνη σου. Το θέμα είναι, σε ποιον γυναικολόγο να πας. Οι επισκέψεις στον γυναικολόγο είναι δυσάρεστες σαν τις επισκέψεις στον οδοντίατρο επί εκατό, ακόμα και για γυναίκες μεγάλες, που ξέρουν τι τους γίνεται, δεν ντρέπονται, και μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Οι φρικτές ιστορίες από επισκέψεις σε γυναικολόγο είναι άπειρες. Η εμπειρία εξαρτάται πολύ από τον επαγγελματισμό και τη συμπεριφορά του/της γιατρού, γιατί πώς να το κάνουμε, σε μια τέτοια επίσκεψη, είσαι εκτεθειμένη, και η αδιακρισία, ή τα διαφόρων ειδών σχόλια μπορούν να κάνουν μια νέα γυναίκα να αποφεύγει τον γυναικολόγο, που είναι πολύ κακή ιδέα. Η προσωπική φιλοσοφία ενός γυναικολόγου είναι πολύ σημαντική για τις αποφάσεις του σχετικά με την αντιμετώπιση μιας γυναίκας και των ιατρικών της θεμάτων. Με πιο απλά λόγια, όταν έχουμε τον πόνο μας, δεν θέλουμε τις απόψεις και τις μπηχτές περί ηθικής του κάθε συντηρητικού.


Από αυτά που γράφεις υποψιάζομαι ότι δεν ξέρεις ποια να ρωτήσεις για μια καλή γιατρό (προσωπικά προτιμώ τις γυναίκες γυναικολόγους, ασυζητητί). Οπότε, αν διαβάζεις, στείλε μου μήνυμα και πες μου πού μένεις. Μετά θα προσπαθήσω να μάθω τι γίνεται στην πόλη σου. Παιδιά, μπορεί να ζητήσω και τη βοήθεια σας στο μέλλον, να το ξέρετε.


78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ